icon

Pobočka Helios v Banskej Bystrici - skúsenosti

apolonka
30. mar 2017

Ahojte. Sanatórium Helios so sídlom v Martine si minulý rok otvorilo svoju pobočku v Banskej Bystrici. Som z banskobystrického kraja, tak by mi tam bolo ľahšie cestovať. Bol tam niekto? Máte s touto pobočkou skúsenosti? Internetová stránka zatiaľ nič moc informácií neposkytuje, pripadá mi to, akoby boli zatiaľ iba v rozbehu. Ďakujem za každú reakciu.
http://www.crmbb.sk/

peggie
7. júl 2018

@bobulkapetka
Veď toho sa aj ja bojím. Ja som si dnes vložila a po hodine a pol som išla na wc a tiez som si všimla, že asi pol rozpustenej tbl je von. Tak ja tiež dnes pociťujem iba pichanie vo vajecnikoch. Ale musíme veriť až do konca. A ešte si netestovala? Ja áno ale zatiaľ nič ale tak dnes mám iba 5 deň

bobulkapetka
7. júl 2018

@peggie nie este nie. Zatial som stále na tom rovnako ze nebudem testovať. 🙂

amalia8
8. júl 2018

Ahojte, chystame sa do centra v BB, a poprosim vas o odpoved na moje tri otazky 🙂. 1) do centra vzdy chodite aj s partnerom? Myslim, ze ked treba pozriet kontrolne ako dozrievaju folikuky, alebo bratie krvi a pod.? 2) ked ste boli v centre uplne prvy krat- tak chapem, ze chlapovi robili rozbor spermii, ale ked vysetruju zenu - folikulometriu a pod. tak aj tam zavolaju partnera? 3) hned v prvy den navstevy centra rozpravaju obom vysledky a ake maju sance na babo? Velmi pekne dakujem za odpoved..

bobulkapetka
8. júl 2018

@amalia8 Ahoj. Skúsim ti napísať ako sme to my mali ak si to dobre pamätám lebo v poslednom čase mám výpadky pamäte 😂😂
1. So mnou chodil stále priateľ aj keď som pred odberom chodila na krv a usg ale vtedy partner chodiť nemusí nie je k tomu potrebný. Prísť musí myslím na prvú konzultáciu potom vtedy keď sa bude vyšetrovať spermiogram aby dal vzorku ak to bude iný deň a opäť keď tebe budú odoberať oocyty ak idete na ivf jednak aj preto, že on bude musieť takisto poskytnúť spermie na oplodnenie oocytov a jednak preto, že budeš po narkóze a nebudeš môcť sama odísť z centra.
2.keď budú tebe robiť sono - kontrolovať folikuly priateľ tam môže aj nemusí byť. Môj bol len raz potom už nie bolo mu to nepríjemné a nechcel byť pri tom ako ma pozerajú zospodu čiže je to na tvojom partnerovi.
3.výsledky zo spermiogramu neboli hneď. Tie nám povedali pri najbližšej návšteve ale sa mi zdá, že ak by si ich chcela skôr vedieť môžeš si v ten deň poobede resp.na druhý deň zavolať a povedia ti. Tvoje výsledky zo sona vedia prakticky hneď. Neviem aké vyšetrenia máš už za sebou tak to aj od toho záleží. Ale teoreticky ak ty si v poriadku tak sa to bude odvíjať od spermiogramu a potom už budete vedieť ďalší postup aj teda či máte možnosť otehotnieť prirodzene, iui alebo budeme musieť na ivf.
Ak som niečo zle napísala ospravedlňujem sa a nech ma nejaká žienka opraví ale takto nejak to prebiehalo v našom prípade.
Dúfam som aspoň kus pomohla. Veľa šťastia :D

amalia8
8. júl 2018

@bobulkapetka dakujem velmi za odpoved 🙂

adkaaa
8. júl 2018

Ahoj dobre napisala bobulkapetka,ja sice chodim do Martina ale je to to iste...Len ak mas nieake vysetrenia za sebou ako endokrinologia,hematologia,imunologia alebo genetika tak zober so sebou zaznamy.Co budu potrebovat si prefotia a vratia,ak nemas ziadne vysetrenia tak neva.

bobulkapetka
8. júl 2018

@amalia8 zamáličko 🙂 ja som napísala náš prípad možno sa tam niečo líši to záleží asi aj od toho kto aké vyšetrenia absolvoval už predtým. Presne ako píše @adkaaa vezmi všetko čo máš so sebou. My sme mali len obyčajné výsledky zo spermiogramu ktorý nám robili v inom centre a ja lekársku správu po operácii kde mi zároveň prefukovali vajcovody tak len to som im dala až v BB nám robili Halosperm u mňa ďalšie vyšetrenia neboli potrebné (keď nepočítam krvné testy u oboch)

adkaaa
8. júl 2018

Ani ja som nemala vysetrenia porobene len endokrinologiu lebo tam chodim davnejsie,ale po neuspesnych vkladoch som si ich porobila...Tiez som bola v poriadku a nakoniec na hematologii mi zistili syndrom lepivych dosticiek a u gyn.stale pozitivne ureaplazmy,ktorych som sa nemohla zbavit az po neviem kolkych antibiotikach som to mala konecne o.k. a aj vysledky z reproimunologie sa potom dali do normalu takze som nemusela podstupovat este aj tam liecbu ako vela holiek tu z mk.Predtym som nemala ani reproimunologiu v poriadku,az po prelieceni ureaplazmy.Dzim palce nech to ide vsetko hladko bez komlikacii
Bobulkapetka aj sa chystas testovat?Kolky den po ET si?

bobulkapetka
8. júl 2018

@adkaaa no tak to si mala ozaj dosť vyšetrení :/ ale aspoň zistili problém prečo sa ti neuchytilo. ale tentokrát bude už určite úspešný ;) ja som dnes 8 deň po ET. Zatiaľ sa nechystám. Neviem či by test už niečo ukázal. Dnes trošku aj špiním. Doteraz som nie. a tak uvidíme či si to nerozmyslím 😂 Ty si dnes 4 deň po? či sa mýlim? a chystáš testovať?

adkaaa
8. júl 2018

@bobulkapetka Dnes som 5 den po Ket.Neviem stale ci ano ci nie,testy su kupene ale este je velmi skoro mozno ked tak az 12 den...Len to cakanie,nekonecno....Aj si si zvysila davku Progesteronu?Mne kazali ked som volala na 3x1.Vela spinis?
Citim sa ale tentokrat uplne inak ako predtym,asi to bude tymi tabletkami a injekciami.

bobulkapetka
8. júl 2018

@adkaaa ja to porovnať neviem podstúpila som ivf aj et prvýkrát. nezvýšila som dávku mám rovnako 2x1 200mg. ani som nevolala do centra. malo som trošku na wc papieri a teraz mini fliačik na intimke. takže zatiaľ to neriešim. ak by sa špinenie zhoršilo zavolám do centra resp.doktorovi. ja to nejak neprežívam 🙂 teda snažím sa. priateľ by asi viac chcel vedieť či som alebo nie ako ja 😅 včera sa ma pýtal či už viem či som tehotná. možno kvôli nemu testnem ak sa veľmi nudiť budem :D Pregnyl v sebe už určite nemám to viem. Ten som nemala už deň po transfere lebo som si robila vtedy test a bol biely-to bolo vlastne 7 dní po pichnutí tak teraz by už určite v moči aj tak nebol.

peggie
8. júl 2018

@bobulkapetka
@amalia8
Ahoj bobulkapetka ti to napísala úplne presne 😁

peggie
8. júl 2018

@adkaaa
Jeeej ako sme pekne odstupňované, ja som 6 deň po ket a včera aj dnes som si robila test a je zatiaľ negat. Tak som si povedala, že ho budem robiť už iba 10 deň. A ty si tiež splnila, že si volala do centra? Ja tiež spinim už 3 deň ale ani neviem, či tam volať, bo to nie je také klasické hnedé spinenie ale skôr ako také to , čo tomu predchádza ani neviem ako to mám nazvať. Tiež ma hneď po ket bolelo 4 dní podbrusku ako na ms ale teraz to prešlo do toho, že ma picha v pravom vajecniku. Tak už som z toho trochu neistá , už by som chcela vedieť vysledok. Ale tak ešte stále verim, ze je to všetko ako má byť. A keď ti zvýšili tu dávku progesteronu prestalo ti to spinenie? Ďakujem za odpoveď a držím ti palce😉

adkaaa
8. júl 2018

@peggie Ahoj ked som zacala spinit tak som volala a kazali mi Progesteron 3x1 vkladat. Lenze mne to neprestavalo skor sa to zhorsovalo az som zacala krvacat aj napriek tomu ze som uzivala Progesteron. To uz som vedela ze ET nevysiel,lebo to bola uz silna ms. Pri KET som nespinila ale tiez to nevyslo testy aj krv negativne.
Veru pekne sme den po dni odstupnovane, dufam ze sa budeme aj den po dni spolu tesit.

peggie
9. júl 2018

@bobulkapetka
Ahoj ešte stále si netestovala? Ja som dnes volala na to číslo z prepustacej správu z ketu kvôli tomu spineniu, tak si mám zvýšiť dávku na 3×1 A mám ich jesť, tak uvidíme čo bude. No a že mám ísť 10 deň po ket na krv, že skôr to nemá význam. Ale to už asi pôjdem normálne 14 do bb. Uvidím ako sa to bude vyvijat

bobulkapetka
9. júl 2018

@peggie ahoj. A špiníš velmi? Ja som mala včera mierne spinenie. Aj takú akoby Vlasocnicu hnedoruzovu. Dnes doobeda nic len pred chvíľou som bola na wc a mala dom zas takú akoby vlasocnicu hnedú ale uz nie s ružovou ale trosku červenou. Ja nemam so sebou prepustaciu spravu a priateľ nie je doma aby mi pozrel číslo aby som zavolala. Tak idem Asi zavolať koordinatorke iné číslo nemam či nemam aj ja zvýšiť dávku. Včera som skúsila testnut kvôli tomu spinenie. Boli síce dve čiarky ale este to beriem s rezervou... keby nespinim ani netestnem. Ale uz keď som chcem aj zajtra ráno skúsiť este jeden.

adkaaa
9. júl 2018

@bobulkapetka Ahoj ved pozri na ich stranke najdes tam cisla.Ked iba na recepciu a oni ta bud prepoja alebo ti neskor dr.zavola.Aj ja som tak volala cez recepciu a potom mi spat volala dr.Fotky z testu nepridas???

bobulkapetka
9. júl 2018

@adkaaa veď idem skúsiť zavolať. Ako je to len mierne spinenie. V podstate žiadne len ta červená v tom má znepokojuje a to doteraz som kludna bola ani testovať som nechcela 😂 pridávam foto. Priblížiť sa mi nedá lebo mi to začne fotak rozmazavat...

adkaaa
9. júl 2018

@bobulkapetkato mas krasne //,na to ze si robila vcera 8 den po ET,uvidis zajtra budu krajsie...No volaj a povedz ze si robila aj test a mas //.Vela dievcat spinilo a boli tehu...Potichu gratulujem😀

bobulkapetka
9. júl 2018

@adkaaa ja si este radšej nie. Až keď krv potvrdí. Uvidím ráno co test ukáže/neukáže. Ale Dakujem 🙂

peggie
9. júl 2018

@bobulkapetka Tak to máš krásne čiarky. Ja zatiaľ nemám nič. No čo som robila test , tak tam bola taká úplne slabulinka ale ona sa tam ukázala až po vyschnuti testu, tak tomu neverím. Pošlem ti číslo z mojej správy. Neboj budeš to mať ok , keď máš už také pekne ciarocky 😘 a akú značku testu máš?

peggie
9. júl 2018
peggie
9. júl 2018

@bobulkapetka
No nespinim veľa ale vždy doobeda je to horšie a mám pocit, že ten cipok sa mi potom dosť vyplavy . Uvidí. Teraz reálne koľko spinim, keď ich budem jesť čiže už potom nebudem tiecť z cipku.

bobulkapetka
9. júl 2018

@peggie Dakujem. Uz som volala koordinatorke a keď dr nebude mat pacientku tak mi zavolá. Mám test z dr Maxa taký v ružovej skatulke kde sú dva kusy. Inak si môj ročník 😉

peggie
9. júl 2018

@bobulkapetka
Tak dúfam, že budem mať aj ciarocky ako ty😁😘 a tebe sa objavila hneď?

bobulkapetka
9. júl 2018

@peggie neviem. Odišla som asi na minútu a potom tam bola 😂 skúsim možno teda dnes poobede len teraz som mimo tak až keď sa vrátim. Ja zas veľa nespinim. Ale neviem co je normál a co nie kedže je to prvýkrát...

bobulkapetka
9. júl 2018

@peggie budeš neboj 😘

peggie
9. júl 2018

@bobulkapetka
Veď to že ani ja , tak som tam radšej zavolala. A stále mám tie bolesti v pravo ale už nie ako na ms ale iba také pichanie.

bobulkapetka
9. júl 2018

@peggie este mi dr nevolal. Len neviem či mi nebudú volať na druhý tel a ten nemam zo sebou. Ale o pol hodinku uz budem pri nom tak uvidím či bude Zmeškaný. A skúsim aj test

peggie
9. júl 2018

@bobulkapetka
Tak potom daj vediet ako si dopadla