icon

Pobočka Helios v Banskej Bystrici - skúsenosti

apolonka
30. mar 2017

Ahojte. Sanatórium Helios so sídlom v Martine si minulý rok otvorilo svoju pobočku v Banskej Bystrici. Som z banskobystrického kraja, tak by mi tam bolo ľahšie cestovať. Bol tam niekto? Máte s touto pobočkou skúsenosti? Internetová stránka zatiaľ nič moc informácií neposkytuje, pripadá mi to, akoby boli zatiaľ iba v rozbehu. Ďakujem za každú reakciu.
http://www.crmbb.sk/

iva305
12. feb 2019

@lyzinka ach to je smutné ☹☹ je mi to ľúto. Malo to spojitosť so syndrómom lep.dosticiek?

lyzinka
13. feb 2019

@iva305 Podla zisteni zial ano... Telo vytvorilo protilatky proti anexinu v cize upchalo cievu a uz nesla vyziva malej slecne...

iva305
13. feb 2019

@lyzinka je mi to veľmi ľúto. Človek si ledva vybojuje bábätko cez IVF a ešte musím s niečím takýmto bojovať. Mne práve syndróm zistili. Picham clexane a momentálne čakám na vývoj embryok...o mesiac idem na vklad. Mám ho odložený. Zevraj vyššia šanca uchytenia.

lyzinka
13. feb 2019

@iva305 Ano je to pravda. Aj ja som mala po odbere vklad hned a neuspesny. A potom prvy ket a hned sa podaril cize ma to nieco do seba... No zial nam sa toto stalo uz dva krat ze v 10tt prestalo srdiecko fungovat... Nic horsieho som nezazila... No aj ja by som chcela ist koncom marca na vklad tak uvidime

adkaaa
13. feb 2019

@iva305 Ahoj ano ja po dvoch neuspesnych vkladoch nasadeny Aspirin a Clexan a treti vklad uspesny... Coskoro mame babo pri sebe uz len zdravo porodit

kaciatko04
13. feb 2019

Ahojte dámy, chcem sa spýtať tie čo ste podstúpili ivf - aká he ta stimulacna fáza? Ako ste to znášali/prežívali? Podpísal sa na vás nejako ten “hormonovy koktejl”?? Mám z toho trosku strach ako sa zachová moje telo a z toho odberu a narkozy mám úplnú paniku 🙄🙄😬

iva305
13. feb 2019

@kaciatko04 ahoj. Stimulacna fáza nie je nič strašne. Pár dni pred odberom som pocitovala tlaky v podbrusku. Z hormónov som pribrala. Pri každom Ivf (teraz tretie) som pribrala 3-4kg...inak sa to na mne nepodpisalo. Nemala som žiadne problémy ani zmeny nálad. Normálne som chodila do práce až do odberu. Z odberu ani narkozy nemusíš mať strah. Je to cca 10 minútová záležitosť. Potom si dobre pospinkas na izbe a ideš domov 😊

maciatkoe
14. feb 2019

@iva305 To si pribrala pocas 3 IVF okolo 12 kg? Ci si po kazdom tie pribrate 3 kg aj hned schudla?

iva305
14. feb 2019

@maciatkoe ano pribrala som cca 10kg. Bojujem s tým cca rok. Keď sa mi trošku podarí schudnúť tak to zase naberiem. Z 53kg som pribrala na 63kg

iva305
14. feb 2019

@adkaaa gratulujem 🙂

adkaaa
14. feb 2019

@iva305 Dakujem krasne😉Inak aj ja som pocas stimulacie pribrala a teraz pocas tehotenstva tiez vela ale uz to neriesim ,som rada ze je to tak ako je...Vahu poriesim po porode...

kaciatko04
14. feb 2019

Ďakujem zienky za rady 😊 tak hádam to nejak zvládnem, dosť sa bojím že zbytočne spuchnem/priberiem, akože netreba mi už viac pridávať 😁 ale zas čo nespravím pre fazuľku 😍

adkaaa
14. feb 2019

@lyzinka Ahoj kedy ides teraz na vklad??? Velmi budem drzat vsetky prsty aby to konecne vyslo na 9 mesiacov

iva305
14. feb 2019

Žienky ešte sa vás chcem opýtať, či v centre dávajú nejake lieky na rast sliznice pred KET. ďakujem

cuttina
14. feb 2019

@kaciatko04 ja som mala dve stimulacie. Pri prvom som vobec nepribrala, ale zase som skoncila s hyperstimulacnym v nemocnoci.☹️ Pri druhej stimulacii som pribrala 4 kg, vklad vysiel a v tehotenstve +31 kg😯. Takze som vyzerala naozaj desne, o obleceni ani nehovorim. 😀 Teraz som pol roka po porode a stale este +12 kg, ale ide to pomaly dole, uz zacinam aj cvicit a dietovat. 😊Chcem ta len povzbudit, vsetko za toho maleho anjelika stalo❤️, kila zhodis neskor. 😉

nika2
14. feb 2019

Ahojte, chcem sa spýtať. Prvá konzultácia je skutočne zdarma? A aj nejaké vyšetrenia robia? Dakujem

ivik6
14. feb 2019

@iva305 áno dávajú, mne dali estrimax na sliznicu pred KET

ivik6
14. feb 2019

@nika2 ano, prvá konzultácia je zdarma, je tam dlhý rozhovor kde si doktor zapíše všetky vyšetrenia ktoré máte za sebou, koľko sa snažíte a čo všetko ste skúšali s akými liekmi a pod. Je dobre mať výsledky alebo niečo čo im ukážete. Pravdepodobne spravia sono, a mužovi spermiogram. A podľa toho odporučia čo ďalej

kaciatko04
15. feb 2019

@nika2 my sme platili cez 100€, ale kvôli tomu že mužovi robili celkový spermiogram aj s vyšetreniami DNA atd..to stalo tých 100€ a plus za odbery krvi sme platili ale to je zopár €

kaciatko04
15. feb 2019

@cuttina juj no to som teda zvedavá. Na jednej strane sa neviem dočkať a na druhej mám strašný rešpekt čo to bude🙄
A tebe gratulujem ku krásnemu bábätku 😍

lyzinka
15. feb 2019

@adkaaa Ahooj. No chcela som ist buduci mesiac na vklad... Ale dr Bornay mi odporucil ist do kupelov a tak skusit ist na vklad tak velmi o tom uvazujem ze to vyuzijem pojdem si oddychnut a pojdem v april alebo maj na vklad. A ty ako? Uz pripravena na porod?

adkaaa
15. feb 2019

@lyzinka Ahoj ja by som isla do tych kupelov byt na tvojom mieste.Pekne si oddychnes a pripravis sa na vklad.Nech sa rozhodnes akokolvek,drzim silno palceky!!!
Ja sa mam celkom fajn,v ramci moznosti uz finisujem.Pripravena na porod som este neni,ale obavy a respekt mam riadny.Velmi rychlo to ubehlo,celych 8 mesiacov,este jeden mesiac a bude u nas rusno😀

regina24
17. feb 2019

Ahojte baby potrebujem radu
Prvé ivf som mala neúspešne preto lebo neprežili mi vajíčka do Predĺženú kultiváciu.
Druhé ivf prežilo jedno embrijko PK mala som aj vklad ale neuchytil sa
Oni dve ivf som mala dlhý protokol.
Dala som si 2mesacnu pauzu .
Bola som centre a posielajú má na tretie ivf na krátky protokol.
Neviem sa rozhodnúť ísť neísť počkať ešte mám strašne obavy.
Poisťovňa prepláca len 3ivf mám poslednú šancu.
Čo by ste mi poradil?

ateragram
17. feb 2019

@regina24 ja by som ti poradila urcite 3IVF ale urcite nie v BB

lyzinka
17. feb 2019

@regina24 Ahoj odporucam kusok pockat... Nech sa telo vycisti od vsetkych tych hormonov... Skusit brat aspon dva mesiace tabletky na podporu rastu vajecnikov a nasledne skusit IVF

lyzinka
17. feb 2019

@adkaaa No uz mam papiere vypisane do kupelov cize uz len pockam na poistovnu kedy to schvali... Noo tak sa to krati veru... Ale hlavne je ze sa to podarilo a coskoro budete traja. Uz chodis aj na pasy? Ci este len na kontrolu

regina24
17. feb 2019

@lyzinka čo by bolo také vhodné na rast vajíčok ? Ďakujem za radu .🙂

regina24
17. feb 2019

@ateragram a kde by ste mi to poradili ?
Kvôli čomu nie BB ? Ďakujem za info

iva305
18. feb 2019

Ahojte, moje tretie IVF opäť neúspešné ☹. Odobranych 15 oocytov a ani jedno jediné embryo ☹. Pred tým 18 oocytov a z toho jedno embryo ktoré sa neujalo ☹ Ma este niekto podobnú skúsenosť? Ma vôbec zmysel to ešte skúšať? Všetci lekári tvrdia že máme úžasné výsledky a napriek tomu sa embrya prestanú vyvíjať...

bobulkapetka
18. feb 2019

@iva305 ja síce skúsenosť nemam ale to nezvyknú robiť uz genetiku embryi?