icon

Pobočka Helios v Banskej Bystrici - skúsenosti

apolonka
30. mar 2017

Ahojte. Sanatórium Helios so sídlom v Martine si minulý rok otvorilo svoju pobočku v Banskej Bystrici. Som z banskobystrického kraja, tak by mi tam bolo ľahšie cestovať. Bol tam niekto? Máte s touto pobočkou skúsenosti? Internetová stránka zatiaľ nič moc informácií neposkytuje, pripadá mi to, akoby boli zatiaľ iba v rozbehu. Ďakujem za každú reakciu.
http://www.crmbb.sk/

iva305
18. feb 2019

@bobulkapetka zvyknú ale stojí tri a pol tisíc a na to nemáme. A hlavne keď sa nám nevytvori embryo nemajú z čoho tu genetiku robiť. Môj názor je že genetika embrya je úplne zbytočná. Zistia na pár embryach čo im je v tom danom cykle. Ale ako aj dr. hovorí kazdy cyklus je iny. Takže ja sa dozviem iba to čo bolo týmto embrym.

bobulkapetka
18. feb 2019

@iva305 aha to som nevedela. A co poradili v centre?

iva305
18. feb 2019

@bobulkapetka az o týždeň nám dali termín na konzultáciu.

bobulkapetka
18. feb 2019

@iva305 no tak dufam poradia nieco. Budem držať palce 🙏🏽

cuttina
18. feb 2019

@iva305 nestoji to 3 a pol, ked das len 1-2 embrya. Ale je pravda, ze ked sa vam nevytvoria, nemaju to ako preskumat. Kolko mas rokov? V ktory den sa embryo prestane vyvijat? Treba zistit, ci su na vine vajicka, alebo spermie.

iva305
18. feb 2019

@cuttina my sme sa informovali na genetiku embryí a skutočne to toľko stojí. Posielajú sú do austrálie. Vysvetľoval nám to dr. Krajkovič. Manžel ma robený halosper, čiže genetiku spermii úplne perfektnú. Naša genetika je v poriadku. Tak isto imuno aj hemato. Hormonálny profil mám že vraj ukážkový. Problém mám v priechodnosti vajcovodov. Mám 31 rokov.

iva305
18. feb 2019

@cuttina a prestali sa vyvíjať na 3 deň..

cuttina
18. feb 2019

@iva305 V Heliose v Brne (pgs/pgd) to stoji 1600 eur za 1 az 3 embrya. Na Slovensku by to nemalo byt viac. Je dost caste, ze par ma vsetko v poriadku, ale embrya maju aj tak nejaku chromozomalnu odchylku, proste nie su v poriadku, prestanu sa vyvijat, neuchytia sa, alebo odidu neskor pocas tehotenstva. Este je mozne, ze ked zanikaju po tretom dni, su chybne spermie, mozno aj vajicka. Halosperm to neodhali. Vacsinou sa to overi, ked sa vyskusaju darcovske.

iva305
18. feb 2019

@cuttina my chodíme do crm bb a v heliose mt sme boli na genetike..info mám len odtiaľ. Embryologicka nám tvrdila že v spermiach to nebude. Že keď je genetika spermií na viac ako 99% v poriadku a ešte sme to poistili aj magneticku separaciou chybných spermií tak že skôr vidí problém vo vajickach...chcela s hlavne vedieť či s niečím takým ma niekto skúsenosť a ako to riešili.

cuttina
18. feb 2019

@iva305 moja kamaratka mala totiz to iste. Riesili to pol na pol s darcovskymi spermiami. Ani to nepomohlo, takze v spermiach to nebolo. Mysleli, ze to bude vo vajickach. Az na stvrty pokus dali pgs a vsetky tri embrya boli chybne. Nakoniec isli do darcovskych vajicok. Dnes maju uz 1 a pol rocneho chlapceka.

iva305
18. feb 2019

@cuttina to som chcela počuť 😊 realnu skúsenosť. Tiez sa pohravam s myšlienkou darovanych vajicok ale este s tým nie som stotožnena. Možno by som ešte vyskúšala soft cyklus. Uvidím čo povie lekar na konzultácii.

cuttina
18. feb 2019

@iva305 ja ma tvojom mieste by som este skusala, kym vek a financie dovolia. Mam aj druhu kamaratku, ta ma za sebou 5 ivf a 2 softy a nakoniec sa podarilo v 45!!! Nikto uz neveril. Darcovske nechcel jej manzel. S vekom mame horsie a horsie vajicka, tym padom aj embrya. Ak ti to aj teraz nevyslo, nabuduce ti mozno odoberu zdrave vajicka a bude tam embryjko, ktoremu nic nebude, bude sapekne vyvijat, uchyti sa a vsetko bude v poriadku. 😊🙏 Drzim ti palce!

iva305
18. feb 2019

@cuttina si mila a ďakujem za rady 😊

adkaaa
19. feb 2019

@lyzinka Ahoj na pasy este nechodim,teraz v piatok mam poradnu a estelen budu brat stery na streptokoka...Uvidim co mi povie v piatok...Ja stale premyslam kde rodit,ale asi pojdem do svojho rodneho mesta aj ked ma vela ludi odhovara...

lyzinka
22. feb 2019

@adkaaa Ahoj. No ako dnes na poradni? Vsetko ok? Co povedali?

adkaaa
23. feb 2019

@lyzinka Ahoj tak vcerajsia poradna bola posledna u mojej gyn.Uz sa mam hlasit v nemocnici v ktorej budem rodit.Trosku ma vyplasila lebo vraj je nasa bublinka vacsia ako by mala byt teraz v 37 tyzdni,vraj prirodzene neporodim ani keby sa ako snazim tak mi podavala papiere a buduci tyzden idem povybavovat predoperacne a dohodnut termin na sekciu.Vraj je mala taka velka ze hlavickou sa mi nezmesti do porodnych ciest a tym padom ani neklesne brusko dole a ja sa nezacnem otvarat.Mam zmiesane pocity,lebo som chcela spontanne rodit,ale na druhej strane budem to mat asi menej bolestive.Skor ma mrzi ze ja som chcela ist cim skor pre dalsiu bublinku,kvoli veku a takto sa to oddiali.Najskor 1,5 roka od porodu mozem ist a doporucuju 2 roky.Ja som chcela este stihnut dalsiu stimulaciu do 38 keby sa nahodou z tych dvoch mrazacikov neuchyti ani jeden.Ale vsetko je tak ako ma byt a ja to nezmenim,co prinesie osud s tym sa musim zmierit.
Uvidim co mi povedia v stredu v nemocnici,mozno oni inak pomeraju a povedia ze najskor prirodzene a ked to ozaj nepojde tak sekcia.Ach kazdy mi hovori ze ked buduci tyzden mi daju termin uz to moze byt aj ten nasledujuci a ja stresujem ze uz mam len namiesto 4 tyzdnov 2.
A ty ako?

lyzinka
23. feb 2019

@adkaaa Ale nestresuj. Sekciu ti mozu urobit maximalne tyzden pred riadnym terminom. Skor nie urcite. Prave to riesi moja kamoska. Na druhej strane bud rada lebo ak by si sa pri porode trapila a ani tak by si malu nevytlacila a taka vystavena hned ist na akutny cisarsky tak takto to bude podstatne lepsie urcite. Takze v klude porob predoperacne a urcite sa nestresuj vsetko je tak ako ma byt. A preco skor by si nemohla mat babo? Ved vela zien po cisarskom poznam co su v tom po roku a vsetko je ok... Tak uz si vsetko nachystaj pre malicku a tes sa ze za par dni ju uz budes mat pri sebe a budete sa tesit z nej

julinka2787
23. feb 2019

@adkaaa ahoj.a ani to neskusia prirodzene?merania mozu byt nepresne.ak by predsa klesla do porodnych ciest a ty budes pekne reagovat otvaranim,tak mozes porodit aj prirodzene.jasne,maj pripravene predoperacky keby nieco,ale popros nech to skusia.mozno v porodnici rozhodnu inak.Normalne im povedz,ze by si chcela cim skor absolvovat dalsi KET.samozrejme ak by to nemalo ohrozit teba a malinku.drzim palce 😘

dominikahr
23. feb 2019

Ahojte konecne som sa odhodlala zavolat do centra vcera od 13:00 mi tam nikto nezdviha telefon. Dnes som volala znovu no nic . Stalo sa to niektorej ? Dakujem

ivik6
23. feb 2019

@dominikahr mne sa posledne viackrát stalo že som sa vôbec nedovolala koordinátorke a ani mi nezavolala spat. A bolo jedno v akom čase som volala či ráno, cez deň alebo poobede... Ale keď som volala na recepciu tak mi zdvihli. Možno ak bol piatok a nemali nič naplánované tak už tam asi ani sestričky neboli. Piatky podľa mojich skúseností boli viackrát len sestričky bez doktora, takže asi len krv brali ráno a odišli

dominikahr
23. feb 2019

@ivik6 Aj ja som volala na recepciu . No nic skusim v pondelok . dakujem

nika2
23. feb 2019

@dominikahr ja som tam písala meil a hneď na druhý deň volala.

dominikahr
23. feb 2019

@nika2ja budem volat v pondelok 🙂

lyzinka
23. feb 2019

@dominikahr Ahoj piatky uz nerobia - kedze je malo lekarov.. Cize len skoro rano sestricky urobia odber a konecna... Len ked vynde odber vajicok alebo vklad vtedy tam pride dr Krajkovic.

dominikahr
23. feb 2019

@lyzinka Super dakujem za odpoved 🙂 tak tam mozem volat ako blba 🙂

dominikahr
23. feb 2019

Este jedna otazocka . Som 3 mesiace po laprke . Toto je moja prepustacia sprava . myslite ze je sanca ze mi p9nuknu aj IUi ? Alebo budu chciet robit hned IVF... Viem ze je to idividualne ,len zo zvedavosti sa pytam. 🤗

maciatkoe
Autor odpoveď zmazal
ivik6
23. feb 2019

@maciatkoe ak máš naplánované tak príde doktor aj v piatok, ale keď tam nemajú nič tak tam nikto nie je

lyzinka
23. feb 2019

@dominikahr A preco ti robili laparku? Bol na to daky dovod? No v papieroch mas napisane ze pri neuspesnom otehotneni planovane IVF. Cize podla mojho nazoru vklude by mohli odskusat IUI a az potom IVF...

mirpet
23. feb 2019

@adkaaa Aj nas drobec bol vacsi ako sa cakalo a rodila som planovanou sekciou tyzden pred terminom. Normalne by som neporodila lebo som utla a maly mal 3870 gr. Odhadovali 3,5 kg bolo to este viac. Takze neboj,vsetko bude ok. Drzim palce