icon

Podarilo sa vám otehotnieť s oligoteratozoospermiou?

lucmm
25. jan 2017

Ahojte žienky.Viem že tu bolo už mnoho diskusii o tejto diagnóze oligoteratozoospermia ale našla som len staršie príspevky.Chcem vedieť ci sa niekomu podarilo otehotnieť či už normálne alebo umelým oplodnenim s touto diagnozou.S mužom by sme mali ísť na druhé Ivf užívame aj vitamíny,zmena stravy.Teraz mu brali krv na FSH.Zevraj je to naša posledná nádej😕Ďakujem každej jednej za príspevok

evca8285
10. feb 2017

Ahojte zienky. U nas diagnoza oligoteratoastenospermia. Vsetko zle. Vysledky na zaplakanie. Teda plac aj bol ked sme to zistili. Androlog aj po liecbe povedal, ze ina sanca ako ivf nie je. Povedal ale, ze aj ked to vyzera na papieri zle, tak to co videl on pod mikroskopom hovori ze v centre budu vediet vybrat tych par dobrych spermii, pretoze napriek tomu ako to zle vyzera na papieri tak su tam aj dobre spermie, ktore su k oplodneniu vhodne. Mame za sebou 1.ivf a som v 8tyzdni. Mne odbrali 10 vajok. 2 neboli zrele takze sa neoplodnili. Zvysnych 8 sa oplodnili vsetky a po 5 dnovej kultivacii ostalo 5. Tri totiz vykazovali zle delenie, cize neodporucali na transfer. Teraz sa modlime aby sme to dotiahli do uspesneho konca pretoze mam za sebou aj missed abort. To sme prirodzene otehotneli. Takze ozaj hlavu hore a aj s nie najlepsimi spermiogrammi to verim vsetky zvladneme ☺

petajan
10. feb 2017

@lucmm ahoj, tak ako ste dnes dopadli u lekára?

lucmm
autor
10. feb 2017

@petajan Ahoj.Dopadli sme vlastne dobre.Muz je vhodný na liečbu tými injekciami takze dnes prvá injekcia a za 4 týždne kontrola.Doktorka hovorila že majú dobre výsledky tak som zvedavá.Vidim že sa nám tu pekne v diskusii pridávajú už aj Maminy tak hneď sa mi do toho ide lepšie 😉A vy čo niečo nové?Ci musíte čakať?

petajan
10. feb 2017

@lucmm Ešte urológia a uvidíme čo povie doktor...keď sa mu potvrdí varikokéla,tak operácia a čakáme alebo ideme rovno na IVF, aj keď nie som stotožnená s umelým... ☹

lucmm
autor
11. feb 2017

@petajan Držím palce nech Vám to dobre dopadne.Daj potom vedieť..Budem na vás myslieť nech to dobre dopadne.A muža aj berie neake vitaminy?

petajan
18. feb 2017

Ahojte dievčatá,ako sa darí? 🙂 Včera bol snúbenec u urológa, že vraj varikokélu nezistil...ale aspoň že mu zabral krv na ten hormo. profil. A teraz čo ďalej neviem ☹ Počkáme na výsledky, a keď bude všetko ok, tak uvidíme. V marci ho chcem poslať na kontrolný spermiogram, či sa oproti januáru niečo zlepšilo. Vitamíny už neberieme žiadne, ale rozmýšľam že by sme zase nabehli na niečo. Prajem Vám pekný víkend 😘

lucmm
autor
19. feb 2017

Ahoj.My sme zatiaľ v štádiu kedy pichame mužovi injekcie a o mesiac kontrola.Potom sa uvidí čo dalej😉Držím Vám palce aby Vám to všetko dobre dopadlo.Pekny víkend 🙂

petajan
19. feb 2017

@lucmm A tie injekcie sú vlastne načo?

lucmm
autor
19. feb 2017

Vraj ma zmutovany gén ktorý sa nachádza v spermií.A pomocou týchto injekcii sa to vraj dá zlepšiť.Ale keďže ja mám skúsenosti zle s týmito zariadeniami tak ja už neverím a keď sa niečo podarí budem len milo prekvapená.Som znechutená už.Neviem ako sú natom iné ženy ktoré podstúpili alebo podstupujú tiež tento proces umelého oplodnenia ale ja za seba hovorím že nič moc..

gabitv
24. feb 2017

Ahojte je tu nejaka zienka co ide na ivf ?

lussinda2
24. feb 2017

@gabitv ahoj my ideme. Akurat mi volali z GF, ze mame schvalenu ziadost. Takze pocitam marec-april zaciname

gabitv
24. feb 2017

Ahoj lussinda2 nam ju schválili pred 2 týždňami , my zaciname 10.3, ako dlho sa uz snazite ?

petajan
7. mar 2017

@lal Ahojky, dlho som sa neozvala.Dnes smeboli pre výsledky horm.profilu mojej polovičky. Len doktorko to nijako nevysvetlil, že máme ísť k andrológovi,ale aspoň že mu dal urobiť horm.profil a nerobil drahoty... Vieš mi niečo povedať k výsledkom, lebo ty si v tom už zbehlá 🙂 LH 3,3IU/l, FSH 4,2IU/l,TEST 6,4ng/ml a že vraj PROL(asi prolaktín) má vysoký 13,0ng/ml. Prolaktín môže mať vpylv, že má tak zlý spermiogram? Ďakujem ti za odpoveď. A ináč dievčatá,dúfam že sa máte všetky dobre a bojujete tak ako my🙏

lucmm
autor
7. mar 2017

@petajan..my sme Ok ešte stále pichame injekcie a za 2 týždne ideme k lekárke na kontrolu.Ja Dufam že dovtedy sa tu ukáže niektorá už tehotná..Držím palce dievčatá

lussinda2
7. mar 2017

@gabitv ahoj 16teho si idem po lieky a dostanem tam vsetko vysvetlene. Mam dlhy protokol a sa mi zda, ze vtedy sa zacina koncom cyklu nejaky 24.den asi. U kazdej to je inak. Takze ja zacnem stimulovat asi az zaciatkom aprila, bo MS by mala prist priblizne 20teho. My uz 6rokov, jedno IUI pred 3rokmi neuspesne.

gabitv
8. mar 2017

@lussinda2 ahoj drzim velmi palce nech je to tentokrat uspesne 🙏 ja zacinam uz tento piatok

misiatkooo
13. mar 2017

Ahojte dievcata znova vas chcem povzbudit aby ste to aj napriek zlemu spermiogramu nevzdavali 😊 my sme boli dnes u dr a sme 8+3 mame 2cm a krasne nam bije srdiecko 😍❤ drzim vam vsetkym palceky!

lucmm
autor
15. mar 2017

@misiatkooo Gratulujem,gratulujem,gratulujem..Som šťastná že sa Vám podarilo vytúžene babo..Daj vedieť ako pokračujete.Budem na vás myslieť ✊🏻✊🏻

misiatkooo
15. mar 2017

@lucmm dakujeme sme stastny že sa to podarilo😊 dufam ze budeme pekne rast a dotiahneme to do uspesneho konca ❤👶 vsetkym drzim palce!

lucmm
autor
16. mar 2017

My ideme zajtra do iscaru.Muz dobral posledné injekcie tak som zvedavá čo nám povedia.Mam teraz antibiotiká lebo ako na potvoru som dostala zápal močových ciest aj s krvou takze zasa sa nám posunie asi celé toto..Ale Ved asi teraz ako potom keď si budem pichat injekcie..Držím palce všetkým babám misiatko ty daj vedieť ako pokračujete a pekný deň ešte prajem..❤

petajan
7. apr 2017

Ahojte dievčatá,ako postupujete? Dúfam, že sa darí a čoskoro budeme mať všetky 👶

lucmm
autor
7. apr 2017

Petajan@ Nám sa celkom dobre darí.Dnes sme boli v iscare a chceli mi dať už injekcie ale mám cystu takze musím počkať do menštruácie.Neviem čo s tými mrchami cystami robiť.Inak všetko Ok.A tebe ako sa dari?Co nové?

petajan
7. apr 2017

my sme pochodili lekárov čo sa dalo a všetko máme ok,akurát na spermiogram..stále rovnako ☹ ale som sa už rozhodla, či chcem či nie,bábätko chceme takže už iba IVF.Dnes mi poslali mailom protokol,môžem si nakúpiť lieky a v máji smer Brno IVF soft a dúfam, že už prídeme domov 3ja👶

petajan
8. máj 2017

Žienky ako sa máte? Čo nového u každej?🙂

lucmm
autor
8. máj 2017

Ahoj dlho sme sa tu neukázali..My mame nové injekcie fostimon začínam pichat som zvedavá koľko vajíčok sa mi vytvorí Dufam ze bude dostatok minuly rok bolo malo..Inak nič nove..A ty čo?😉

petajan
8. máj 2017

@lucmm Už stimuluješ?

petajan
8. máj 2017

Ja už od piatku beriem Femaru.Ideme do Brna na soft. Neoplatí sa už čakať,mesiace utekajú a 👶 nikde☹ v piatok idem na utz, a predpokladám o týžden vyrážame smer Brno

lucmm
autor
9. máj 2017

Ešte nie.Cakam na menzes ešte..Ale mám krátky protokol takze uvidím čo mi povedia tieto injekcie..Brno je vraj naozaj dobre čo počúvam same chváli 🙂držím palce nech ti to dobre dopadne

lucmm
autor
5. jún 2017

Ahojte baby chcem sa spýtať aj keď som si povedala že to nebudem robiť ale v piatom mám odber krvi a možno vaše oci tam niečo uvidia😂

petajan
5. jún 2017

@lucmm niečo tam vidím!!!!si bola na ivf?