icon

Pomohol vám Anopyrin a Prednison?

lucia2505
9. máj 2015

Ahojte dievčatá, som po neúspešnom 2. ivf. Vždy máme kvalitné vajíčka aj spermie,vzniknú kvalitné embryjka,ale sa u mňa neuchytia. Brali ste preventivne anopyrin a prednison a pomohlo vam to? Dakujem.

lucy125
12. máj 2015

@jaja9891 imunnu maternicu voči embryjkam,musela sa prednisonom trošku ukludnit,aby nechala embryjka sa ukuklit.

jaja9891
12. máj 2015

@stovka a aku davku si uzivala?nepamätas si?fuu 3 mesiace,mne vyjde 6 tyzdnov,no chceli len 3 dat,ale pre istotu som si poziadala posunutie...no vraj 5 mg je malo...

lucy125
12. máj 2015

@jaja9891 len pozor velmi sa z neho pribera,ja som od 6tt-15tt vracala vkuse a priberala na vahe jak naozaj a potom to išlo dolu ťažšie tie kila s prednisonom,ako keby si klasicky pribrala v tehu. 😒

buba08
12. máj 2015

@lucia2505 zrážanlivosti som mala vyšetrenu, brala som anopyrin, fraxik a 8 mg medrolu, predtým 10 mg prednisonu, ja som sa iba z prednisonu nalievala vodou, z medrolu nie a pribrala som cca 2-3 kg, takze nic strasne

jaja9891
12. máj 2015

@skaredekacatko a nepomohol medrol?kolko si ho uzivala a ako dlho?

skaredekacatko
12. máj 2015

5 tyzdnov jednu tabletku denne. Najlepsieje ist na imu o veciam preventivne uz neverim.

jaja9891
12. máj 2015

@lucy125 po vsetkom co som uzivala a pribrala ma uz toto nerozhodi,len nech to vyjde so stastnym koncom...naposledy som pri stimulke a 5 mg prednisonu chudla,po potrate som zacala naberat...

jaja9891
12. máj 2015

@skaredekacatko nemam poblizku repro imuno,ale mam vysoke protilatky proti spermiam,v car mi dali 5 mg prednisonu,ale je to vraj malo...

skaredekacatko
12. máj 2015

@jaja9891 no to by sa oplatilo do blavy na imuno ist ja som bola lebo ivf je dost drahe na to aby som absolvovala pokusy len tak. Tych 5 je fakt malo.

lucia2505
autor
12. máj 2015

ja som sa objednala na budúci týždeň na imuno do Imunovitalu doktorke Bergendiovej. Chcela som sa ešte objednať na hematologiu k Dr. Drakulovej, ale už 2 dni nikto nezdvíha telefón a potom som sa dozvedela od sestričky u môjho gynekológa, že to musím mať šťastie, aby som sa dovolala, že majú milión pacientov. No tak super ☹ Všade inde ma odbili, alebo tiež nezdvíhajú.

jaja9891
12. máj 2015

@skaredekacatko suhlasim,ale mna velmi tlaci cas a nemam uz cas na objednavanie,vysetrenie,vysledky a liecbu,mam endometriozne cysty a zlyhavajuce vajecniky,pobehala som co sa dalo,co som mohla a z tej zakladnej imunologie mi zistili prave protilatky proti spermiam,tie vraj pri ivf a icsi nehraju az taku velku rolu,no aj tak mam preventivne tych 5 mg Prednisonu,no docitala som sa,ze je to malo,tak teraz patram co robit,kto mi to nastavi a poradi,lebo ozaj BA je pre mna druhy koniec republiky..

jaja9891
12. máj 2015

@lucia2505 a ake su cakacky na imunologiu v imunovitale?nemas nejaky kontakt na dr?email napr.?

skaredekacatko
12. máj 2015

@jaja9891. Kludne by som sla na ivf aj na imuno stym ze keby trebalo liecbu das si zamrazit vtedy sa za mrazenie vraj neplati. Ked ti teda uteka cas a tvorba vajicok sa snizuje. Vysledky su do mesiaca liecba trva dva.

jaja9891
12. máj 2015

@skaredekacatko len tu na vychode mi nema velmi kto dat liecbu a mrazit tiez velmi netuzim davat,kedze mame ledva jedno embryo a riskovat,ze sa nerozmrazi nechcem....proste je to na nervy... akoze zakladne vysetrenia mam,liecbu mam nasadenu hoci asi slabu,no dufam....

skaredekacatko
12. máj 2015

@jaja9891 no aspon si zvis ten medrol teda. Aj ja mavam len dve vajcia ale radsej som si dala porobit imuno ako zbytocne pchat peniaze do niecoho co sa nepodari. A niekedy sa da liecba aj mailom vybavit a recept ti daju v car. Vies ze nie co mi robili v kosiciach tam je tiez labak medierexu a ba tam posiela nieco na rozbor na to sa cakalo to viem.

jaja9891
12. máj 2015

@skaredekacatko no ani nie,maloktori dr chce pisat nieco do emailu,chcu vidiet cloveka s vysledkami osobne v ambulancii, v car tvrdia,ze viac prednisonu nepotrebujem,cize len moja gyn mi ho bola ochotna predpisat,no nema s tym skusenosti...no mam prednison a uzivam ho,tak neviem dokedy mi vydrzi...a do medirexu som pisala do ke a ze tam nerobia vsetko,odmietli ma...tak som sla do tkanivovej banky,tam vysetrili protilatky proti zona pellucida,ovariam a spermiam a antifosfolipidove....

skaredekacatko
12. máj 2015

@jaja9891 no tak aspon nieco mne v imunovitale povefali ze jeden medrol je malo ked nie co mam. Ja mam zvysene proembriocytokyny a beriem subcuviu. No ja keby nemozem ist pisem mail. Som bola rozhodnota ze dokine v medirexe pisem mail lebo ona je na materskej ale nakoniec som sa rozhodla pre ten imunovital. Fakt blbe ze vsade ta odpinkali jednoznacne zvys medrol ak treba poslem ti zadarmo moj. Mne ostal a nepotrebujem ho. A minimalnec6 tyzdnom pred stymulaciou brat. A aspon do tkaninovej chod na kontrolny odber toho zvyseneho.

jaja9891
12. máj 2015

@skaredekacatko no ja mam prednison,tak nebudem miesat s medrolom,ale dakujem,si zlata a mas email na dokinu z medirexu?ja som pisala aj emaily,ale vela som sa nedozvedela...po liecbe pojdem do tkanivovej na kontrolny odber,ale vysledky budu isto az niekedy o mesiac,to uz budem mat ivf zacate...a co je ta subcuvia?a aka je uspesnost liecby a nase sance?aj si otehotnela ci sa ani embryjko nechytilo?

skaredekacatko
12. máj 2015

@jaja9891 ja som ani dve ciarky este nevidela. Skoda ze mas prednisom aspon za medrol ti ho mohol vymenit ten je ucinnejsi. Mne na cytokyny dali tu subcuviu. Mail uz asi nemam som ho vymazala kedze som nepouzila ale baby viem ze tu na konovi mi davali. Prelistuj stranku repeodukcna imunologia inac na drubej strane tam jedna spomina mudr. Bobaka s kaninovej banky ale neviem preco treba zistit. A este si daj adpon intralipidy tie sa davaju 7 dni pred ivf potom mam pocit ze po opu a po pozitivnom teste aj mne to tak dali.

stovka
12. máj 2015

@jaja9891 brala som 5 mg cele 3 mesiace + Anopyrin 100 mg

jaja9891
12. máj 2015

@stovka ale ratas uz aj mesiace v tehotenstve,ci este pred tehu?a mala si aj zistene nejake ochorenie,alebo ako prevencia tusim si pisala,ze?no ja budem mat fraxiparin,tak snad zabezpeci to co anopyrin...dakujem za info

jaja9891
12. máj 2015

@skaredekacatko no ja som uz mala ciarky aj bez ivf,ale dr vravela,ze v mojom pripade su isto chybne testy,ze nemozem prirodzene otehu,pri ivf sme mali jedno embryjko na vklad,chytilo sa,cakali sme jednovajecne trojicky,ale doslo k missed abort v 7+2 tt, tak sa obavam co sa mohlo stat,pre lekarov je to bezne,ale pre zenu rana a strach do buducna...a tak velmi sa nazory lekarov rozchadzaju a problem sa dostat na osetrenie cim skor a vysledky tak dlho trvaju...

lucia2505
autor
12. máj 2015

@jaja9891 cislo mam z internetu 02 595 411 11 doktorka Bergendiova,volala som dnes a dali mi termin na buduci stvrtok. Ale najprv povedala,ze 19.6. no potom si vsimla,ze ma moze vsunut este na buduci tyzden.

skaredekacatko
12. máj 2015

@jaja9891 anopyrin pokial viem je na ine ako fraxiparin. No to poznam ze sa nazory rozchadzaju ale ja si riesim veci po svojom obehala som kde kadekoho aby som mala potvrdene ze toto je oka. Aj ked doki tvrdil na co aspon mam srdce na mieste ze som preto urobila vsetko co sa dalo

jaja9891
12. máj 2015

@skaredekacatko ja mam hematologiu ok,takze fraxik len preventivne...

jaja9891
12. máj 2015

@lucia2505 vsade su strasne cakacky...ufff...

skaredekacatko
12. máj 2015

@jaja9891 tak to je potom super.

jaja9891
12. máj 2015

@skaredekacatko len tie protilatky proti spermiam vyskocili,inak vsetko mame ok,lenze v car tvrdia,ze pri ivf to nehra rolu,cize netreba to riesit,tak na vlastnu päst zistujem ako s tym prednisonom...

skaredekacatko
12. máj 2015

@jaja9891 no ono by to teoreticky nemalo lebo vsak tvoj organizmus nepri hadza do styki ze spermiou ale uz z embriom. Ale aj tak skoda ze ti tam nevedia zobrat vsetko hlavne tie cytokyny. A nk bunky mas?

jaja9891
12. máj 2015

@skaredekacatko nie to nemam,ale embryo sa nam uhniezdilo bez problemov,tak uz fakt neviem,nemam na to teraz cas,takze este raz skusim ivf a ak nic,tak budem patrat dalej...ale zase je teoria,ze ak mas protilatky proti spermiam mozes mat aj protilatky proti otcovskym znakom embrya...