Prečo sa embryá nevyvíjali?

stepetra
2. nov 2020

Ahojte, chcem sa s Vami poradiť ohľadom Vašich skúseností s IVF. Mám za sebou druhý cyklus IVF, kde mi punkciou odobrali 29 vajíčok, z toho 10 boli zrelých, takže sa aj oplodnili. Do 6. dňa však prežilo len jedno embryo (a to sme mali aj ten špeciálny inkubátor geri). Zdá sa mi to na počiatočny počet odobratých vajíčok veľmi málo.
Samozrejme, z CAR sme dostali veľmi všeobecné možnosti, čo mohlo spôsobiť tento stav, vlastne od nekvality vajíčka, až po kyvnutie motylich krídel v Austrálii. Prosím o Vaše skúsenosti ako ste postupovali vy v podobnej situácii, nakoľko sa týchto podmienok neistoty sa nevieme pohnúť ďalej. Prečo sa embryo nevyvíja, ako prísť na to v čom je na tejto úrovni problém?

iana_123
3. nov 2020

@stepetra ahoj. Kvoli čomu ste išli na IVF? Aké vyšetrenia máte s mužom urobene?

mikasz
3. nov 2020

@stepetra u nas bolo nevyvijanie embryi sposobene zlou kvalitou spermii.
Aky mate problem? Dovod ivf?

balalea
3. nov 2020

@stepetra ahoj, v prvom rade kvantita nie je kvalita ..
môže tam byt nekvalita vajíčok, alebo aj spermií.. mali ste aj neake doplnkové laboratórne techniky ? (Macs, icsi) .. je tam strašne veľa faktorov ktoré to môžu spôsobiť .. čo je vlastne dôvod u vás dôvod pre ivf? A hlavne tieto otázky by mal zodpovedať dr , i keď rozumiem - sama som taká istá , že človek sa snaží dopátrať samodozvedanim
Držím palce

ikuska187
3. nov 2020

Je to bohužiaľ kvôli nekvalitné j materiálu. Mala si veľmi veľa vajíčok, čiže tam je predpoklad, že ťa kvalita nebude ideálna, ako sa píše vyššie, dôležitejšia je kvalita a nie kvantita. Nemáš PCOS? Tam sa toto stáva, v každom prípade nižšia dávka hormónov v ďalšom cykle, nech je vajíčok menej, ale šanca na kvalitnejšie. Ak zlý SPG, tak ICSI, plus určite priplatiť MACS, PICSI, ak SPG divoli.