Príprava na KET v júli 2024: Podporme sa navzájom!
Ahojte baby, chystá sa niektorá z Vás na ket v júly? 🤗 Podporme sa.
@natalka145 ja picham prolutex (progesterón) a na riedenie krvi mám aspirín ... Ale aj na to vkladanie sa dá zvyknúť, veď čo žena neurobí pre splnenie sna 😉 hlavne je aby všetko dobre dopadlo no nie?
@natalka145 budem sa snažiť .. a bodaj by sa vstrebal
@anika02 ako keby nie je iná možnosť tak by som to zvládla kľudne aj do pôrodu vkladať ak by to zaručilo že bude všetko v poriadku 😂
@natalka145 veď to 😁
@nikadominikanika az teraz som sa sem dostala a citam...
Ja mam tiez hematom pod. A preto uz tyzden spinim. Ja som ho mala mensi, cca 1,5 cm. A v pondelok videla, ze sa zmensil, tak preto stale to spinenie, pomaly sa vyplavuje.
Musis verit, ze sa ti bude tiez pomaly vyplavovat a neohrozi ani teba a ani embryjko.
@emn88 ja neviem koľko má cm, ale že je 2/3tiny ako gestačný .. nešpiním vobec od vtedy jak som zakrvácala .. tak neviem :( .. uvidíme .. snáď to dopadne dobre, budem sa snažiť čo najviac ležať .. kontrolu mám až o 2 týždne .. lieky naďalej brat ako berem
@nikadominikanika ja som sa ta preto pytala ze ci nemas foto, ja som takto mala pred par rokmi, zlte bolo embryjko vo vaku a to cele bol hematom, a to vswtci hned ze masivny hematom, ze bez sance, aj k odbornikom ma hned posielali..tak verim ze u teba to nema az taketo giganticke rozmery a vstrebe sa🙏🏼 aj ascorutin je fajn brat mne vtedy odporucali a pit citronovu vodu
inak vraj u zien po ivf a zien co si riedia krv je riziko toho hematomu velmi vysoke😔
@nikadominikanika hlavne vela oddychuj, lez a nenamahaj sa. Ak sa aj nerozpusti, tak sa vie aj vstrebat alebo vies s nim fungovat aj 👍
Drzim ti velmi palce nech vsetko dobre dopadne 🙏
Ďakujem Vám baby za povzbudivé správy .. verím že to bude dobré 🙏 však raz to už vyjs musí sakra 🙂
Dnes som bola v meste tak som skočila na krv...
25.7 - hcg 188,
29.7 - hcg 743
01.8- hcg 1693 takže stúpame pomaly 😉
@nikadominikanika ak si správne pamätám ty si učiteľka 🙂chcem sa ťa opýtať, kedy ideš oznamovať tehotenstvo vedeniu? Ja momentálne riešim túto otázku, nakoľko sa v tomto období robia rozvrhy a definitívne úväzky. Ja mám mať aj maturantov a v tomto stave ich nechcem, nakoľko by som im odišla pred maturitou
@skrecok321 moja riaditeľka o všetkom vie od úplneho začiatku 🙂 … máme velmi dobré vztahy .. . tak odomňa sa bars nedozvieš ..
@nikadominikanika tak to máš super 😉
@skrecok321 ja učím v malotriedke, sme len 3 tak máme také blízke vzťahy 🙂
Dnes som zas začala špiniť .. zatiaľ hnedé špinenie, čo by malo byť ok .. tak som zvedavá ako budem pokračovať
@anika02 prosim ťa, ten prolutex....čitala som že si ho pichaš. To samotne vstreknutie tekutiny robiš aj ked maš spravenu riasu?, alebo pustíš riasu a pomaličky pichaš. Ja som sa učila spraviť riasu , pichnúť, pustiť a pomaličky stlačat.A teraz... Pozeram si videa a všade to tlačia a držia tu riasu. Rano som to tak spravila ale dako mi to nešmakovalo..aj mi to vytieklo pod tym tlakom aj krv dosť šla...viac sa mi pači ako som to robila doteraz, len neviem či spravne. Pred IFV som mala take pidi ihly..tam to bolo asi jedno.
@monicazbb ja tiež pichám prolutex a myslim že to je jedno .. ale napr ja konkrétne spravím riasu, pichnem, uvolnim a vstrekujem .. 10 sekund po vstreku ešte čakám, ihlu povytiahnem, počkám 3 sek a vytiahnem cele
@anika02 ..tak ten moj odpadáva len keď vidi že to rozbalujem 😀, ...keď ja sa kus bojim že si trafim nejaky organ, asi je to nemožne ale furt ma to napadne 🙄. V Martine v jednej lekarni kde som ampulky kupovala som mala take malinke žlte, ale tiež druhe hrube na natahovanie do striekačky. To sa s radostou pichalo, len viac som musela tlačit, asi bola velmi malinka , ale mala som brutal reakcie. Tu v BB keď mi došli som ich nevedela zohnať, tak som vzala take oražove..ževraj rovnako dlhe ale hrubšie, vpich bolí, ale ľahšie sa vstrekuje a nemam take reakcie.Zas ale neviem či je to ihlou , či si už to telo zvyklo. ... Ak zoženiem tie malinke tak s nimi zas skusim. Musim sa odhodlať do stehna, bo keď budem mat bruško už sa fakt budem báť tam pichať.
@monicazbb ja som mala rovnaky problem s tym oranzovymi, lebo prve som mala take sede tenucke a tieto oranzove mi pridu hrube. Urcite to nepichas zle, ja picham do riasy, trosku pustim a necham ihlu par sek a vytiahnem. Raz vyjde kus krv ale presne ak sa trafi zilka. Stehno asi neodporucam to by sa malo do tuku a tam je sanca ze by to mohlo byt do svalu co by mal robit len lekar. Ja som mala cele brucho modre a tvrde od dennodenneho pichania ale ako mi vysadili lieky na riedenie tak to prestava a nemam take modriny.
@nikadominikanika ahoj, ako pokračuješ? Dúfam že všetko ide dobre 😉
@anika02 ahoj, ďakujem za opýtanie .. zatiaľ ok, včera ráno som trošku špinila a odvtedy nič .. ležím a ležím až mi už protivné je aj :D
@nikadominikanika veľmi sa teším že si v pohode ☺️ verím ti že to ležanie je o držku ale ak to prinesie "ovocie" stojí to za to 😉 len aby bolo všetko v poriadku a bábo ukázalo kto je brušku doma 😁
@anika02 veru, máš pravdu .. snáď vydržíme, kontrolu mám až 15.7.

@nikadominikanika ty sa tým pádom musíš veľa šetriť, veľa ležať a veriť ze všetko bude ok. Možno sa ti postupne vstrebe.