Prvýkrát na transfer - doktorka odporúča iba jedno embryo
Ahojte Snažilky potrebujem od vás radu v piatok 11decembra by som mala ísť prvý krát na vklad doktorka ma trochu zmiatla mám 23 rokov a presviedčala ma že bude stačiť keď si dám vložiť iba jedno embryo a ohľadom lepidla tak isto neviem teraz čo mám robiť
@veronikawewus Odporucaju to, lebo vklad 2 je ovela vacsie riziko. Absolutne to nie je o peniazoch, vsak za dalsi vklad potom zaplatis okolo 200 eur ked prvy vklad nevysiel -to uz je pre centrum uplne jedno ver mi. ALE vies o tom ze dvojicky sa vacsinou narodia predcasne? Ze velmi casta je diagnoza miznuceho dvojcata a ze ti druhe embryo ktore odumre neskor moze zobrat aj to zdrave, ktore by sa inak narodilo? Stalo sa nam to v rodine v 15 tt a ver mi to je ovela horsi zazitok ako zaplatit za dalsi vklad. Ale je to samozrejme na tebe. Ja by som si nikdy nedala vlozit 2. Ten 1 mesiac navyse nikoho nezabije ani ked mam 40.
@veronikawewus ja mám jeden neúspešný vklad za sebou no my nemáme svoj materiál čiže len darovane embryo a to vklad jedného stojí 1200€ no rozmýšľame že dáme vložiť dve keby mám svoje zamrazene tak idem častejšie a dávam po jednom no my nemáme a stojí to dosť . No ešte neviem čo na to povedia v centre mám už 41r.
Čakať dvojičky je veľké riziko predčasného pôrodu a tým pádom poškodenie jedného alebo oboch bábätiek ( poškodenie myslím ako poškodenie mozgu a centrálnej nervovej sústavy, vplyvom predčasného pôrodu). Poznám veľa dvojičiek, ktoré majú tieto problémy. Bohužiaľ. A ja som mala ,,lepidlo,, čiže embryoglue dvakrát a ani raz nepomohlo.
@adara777 ja poznám známu ktora má dvojičky a sú úplne v pohode
@veronikawewus veď nie všetky majú problémy, píšem že je to vyššie riziko o ktorom sa veľmi nehovorí.
@veronikawewus aj z jedného embrya môžu byť dvojičky na to netreba zabudnúť 😉
@veronikawewus opýtaj sa samej seba či si pripravená mať 2jičky, prípadne 3-4? Lebo stať sa môže hocičo a to že dostaneš dve, neznamená že sa nemôžu ešte rozdeliť na ďalšie 2. Za druhé, si stavaná na to vynosiť min 2 deti? Lebo ak má žena príklad 160 a 48kg aj s topánkami, tak vtedy to samozrejme neodporúčajú pretože sú vysoko pravdepodobné komplikácie a predčasný pôrod. Je tu aj to riziko miznúceho dvojčaťa ako bolo písané vyššie. Odumretý plod môže so sebou stiahnuť aj to zdravé. V tvojom veku by som nad 2ma ani neuvažovala. Držím palce akokoľvek sa rozhodneš 😉
@veronikawewus kedysi ked sa zacilo s asist. repro sa vkladali 3. Aby bola vacsia pravdep., ze sa aspon jedno uchyti. Lenze casom sa ukazalo, ze z toho mozu byt vacsie problemy nez uzitku, tak pristupili k vkladaniu 2och.
No a pred par rokmi, zacal ist zo zahr. trend, ze je lepsie len 1. A za poslednych asi 5 rokov, uz to prislo aj k nam, ze zacinaju uprednostnovat vlak jedneho.
Ono ohladne komplikacii a rizik je lepsie jedno.
Ale ja by som pred 7 rokmi nemenila. Vtedy sa este automaticky vkladali 2. Nevymenila by som tie 2 male ritky za nic na svete. 🙂
@evaachesa no kiež by som mala aspoň tých 60 kg ale bohužiaľ nemám mám vyše 100 a na dve no asi nie ja len strašné chcem aby mi to vyšlo a verím že mi to vide a už sme sa aj tak rozhodli dáme si jedno a aj lepidlo
@elanor no a toto je tá dilema že čo keď dajú mi jedno a nevydarí sa a keď dajú dve buď budú obe alebo aspoň jedna
@veronikawewus neboj, určite to bude v poriadku a rozhodli ste sa správne. Pri dvoch máš jednoducho oveľa väčšie riziko komplikácií ako pri jednom. Ak to nevyjde tak pôjdeš o mesiac na ďalší vklad, máš vyššiu šancu keď pôjdeš 4x ako keby si išla len 2x a dala vložiť dve naraz. Držím palce ;)
@veronikawewus tak skús najprv začať cvičiť a zdravá strava veľa pohybu a určite schudneš a budeš sa lepšie cítiť. Ja som mala v júli vklad no žiaľ nevyšlo to mala som 85kg pri výške 173cm je to dosť ukázali mi schudnúť tak som v auguste začala cvičiť behať zdravá strava veľa pohybu dnes mám o 73kg čiže o 12kg menej ešte chcem ísť dole a potom na jar na vklad verím že sa to už podarí tiež by som chcela vložiť dve no uvidíme mám 41r.
@butterfly333 sú omnoho silnejšie ženy než som ja a nemajú žiaden problém takže toto vôbec neriešim
@veronikawewus v poriadku ja som myslela že ti prekáža váha keď si písala že by si chcela vložiť dve. Neviem ako to je tiež by som chcela vložiť dve no neviem či to povolia aké sú tam podmienky .
@veronikawewus držím palce, tiež by som šla do jedného, kebyže som v tvojom veku.. A to co odporúča @butterfly333 nie je až taký zlý nápad.. Ja som pred 3.ivf schudla len 5kg a otehotnela som po ňom úspešne... Brala som okrem iného aj vceliu materskú kašičku, a pila aj ananásový džús, taktiež som si pri vklade doplatila za embryoglue lepidlo.. A vyšlo to..
@habibim to je super že sa to podarilo veru tiež som si povedala že najprv spravím niečo pre svoje telo a pre seba zdravú stravu upraviť veľa pohybu ovocie zeleninu a zatiaľ sa mi darí keďže som dala dole 12kg od augusta no cvičím každý deň Mojžišovu metódu tak snáď to pomôže keď už sa nedarí a všetko máme vyšetrene neviem čo ešte spraviť a to cvičenie a chudnutie ma poháňa dopredu .
@butterfly333 ja som veľmi veľa očakávala od tej vcelej materskej kasicky, keď som zistila, že som tehu tak som ju brala ešte aj do konca druhého mesiaca.. A veľa veľa ovocia, zeleniny a vodu, pitný režim je dolezity.. A HLAVNE, zabudnúť na to, že sa snažíš otehotnieť a brat to tak, ako bude dané.. Ale to som si všetko uvedomila a so situáciou sa zmierila až pri treťom IVF, kedy sa to aj podarilo.. Malý ma už 1,5r. A dnes som začala 21tt a prirodzene.. Po 15 mesiacoch od pôrodu sme si s manželom prestali aj tak dávať pozor, sak reku ja nemôžem otehotnieť, lebo mam nepriechodné vajíčkovody, a užívali sme si to naplno.. A ono sa nám to vratilo😁 ďalší chlapček na ceste.. Chvála Bohu.. Ani som nesnívala o tom, že otehotniem.. Chystali sme sa do centra po jedno zmrazené, čo tam ešte máme, na jar budúci rok...tak bude musieť počkať ešte nejaký ten rocik
@habibim tak to je super krásne moooc gratulujem a prajem všetko dobré veľa zdravička. My s manželom deti spoločné nemáme preto by som si priala aspoň to jedno. No všetko je božích rukách ja som už spravila asi všetko čo sa dá. My vlastne embryo nemáme prvý vklad bol darovane embryo aj ďalší vklad tak chceme takže vždy každý vklad stojí 1200e to jedno embryo. No ak sa to nepodarí rak kašlem na to aj keď deti neskutočne moc milujem. No nasetrim si a kúpim si nové auto.
@butterfly333 a možno do toho auta už aj detskú sedačku, keď sa ti ukážu dve ciarky😉 držím palce
@habibim kiež by si mala pravdu. Mám fabiu no ťa už ma svoje roky môj muž ma nové auto no tak ak sa bábo nepodarí kúpim si aj ja nejaké suv. No modlim sa každý deň aby sa to podarilo aj nám no je to v božích rukách. 😘
@veronikawewus Tu som sa vôbec nechcela zapájať do diskusie. Ale čítala som ju. A teda chápem že teba netrápi koľko vážis. A mne je vlastne tiež jedno či máš 40 alebo 150 kg. Napíšem však z odborného hľadiska. Žena s nadváhou má väčšie problémy otehotnieť prirodzene, taktiež sa zvyšujú rizika problémov počas tehotenstva, ktoré majú vplyv nie len na teba ale aj na babo a taktiež sa zhoršuje šanca pri IVF.
Vložiť by som si v tvojom veku dala 1 vajíčko. Pri dvojičkách je vyššia šanca predčasného pôrodu, čo často znamená veľké komplikácie pre bábätka, taktiež sa musí s týmito detičkami často cvičiť Vojtovka. A to teda nie je sranda ani s 1. Cvičili sme a som rada že to mame za sebou.
Samozrejme držím palce pri vklade 🙂
@veronikawewus súhlasím s @butterfly333 nadváha znižuje pravdepodobnosť otehotnenia dosť výrazne. To povie hneď každý lekár 🤷♀️ rovnaka je problém aj to keď má žena veľmi málo kg...
@veronikawewus ahoj, ako si prosím dopadla? 😊
@sasenka6 ahoj dala som si jedno a momentálne som v 6tt
@veronikawewus tak to je super gratulujem ❤️ Ďakujem za odpoved

Lepidlo zbytočná vec...