icon

Prvýkrát na transfer - doktorka odporúča iba jedno embryo

veronikawewus
4. dec 2020

Ahojte Snažilky potrebujem od vás radu v piatok 11decembra by som mala ísť prvý krát na vklad doktorka ma trochu zmiatla mám 23 rokov a presviedčala ma že bude stačiť keď si dám vložiť iba jedno embryo a ohľadom lepidla tak isto neviem teraz čo mám robiť

Strana
z2
tessa04
Autor odpoveď zmazal
andrea_82
4. dec 2020

teraz je už bežné, že centrá preferujú vklad len jedného embryjka. Ťažko povedať, či je to fakt z medicínskeho hľadiska lepšie alebo si tým len naháňajú zistky, keďže za každý vklad bez ohľadu na počet vkladaných embryí sa platí. 🙄

veronikawewus
autor
4. dec 2020

@tessa04dakujem za radu 🙂 a koľko dní si od transfer? Ja idem až budúci týždeň som si myslela že mi to bude ako darčk pod stromček ale bohužiaľ skúsim si spraviť test a uvidím dúfam že všetko bude ok

veronikawewus
autor
4. dec 2020

@andrea_82 no mne dnes dali zmluvu a dokopy za všetko mám platí 1310€ a pri tom doktorka povedala že prvý transfer je zdarma pozrela som na ňu no dobre keď myslíte

osky
4. dec 2020

@veronikawewus
Ja som si vzdy dala vlozit 2.
Ale zasa,ty si este velmi mlada,ja som bola uz v podstatne pokrocilejsom veku.
Daj si jedno a keby to nevyslo,druhy raz si uz daj dve.
Kolko mas vlastne embryii vhodnych na vklad?

alex5896
4. dec 2020

@veronikawewus ahoj mne vkladali automaticky jedno .....dva dávajú vraj ked je uz trosku vyssí vek.... čo sa tyka lepidla prvy krat to pocujem nam neponukli ani takuto moznost za co som asi aj rada cele ivf sa nam cenovo vysplhalo na ine sumy ako nam povedali na uvod :/

tessa04
Autor odpoveď zmazal
veronikawewus
autor
4. dec 2020

@tessa04 No 5 ich mám

veronikawewus
autor
4. dec 2020

@tessa04 ďakujem krásne aj tebe prajem hlavne veľa síl 🙂 Ba Gin fiv 🙂

tessa04
Autor odpoveď zmazal
veronikawewus
autor
4. dec 2020

@tessa04 vážne ? Tak prepáč za tykanie hneď tak automaticky som si myslela že ste asi v mojom veku keď sme mi písali 🙂 držím palce

tessa04
Autor odpoveď zmazal
mikasz
4. dec 2020

@veronikawewus pokial su embrya kvalitne a mas nizky vek, dala by som si vlozit jedno embryo. Viacplodova gravidita je vzdy riziko.
Co sa tyka embryoglue, tak za mna urcite ano, dali sme si ho az na 4.-ty transfer a ten bol konecne uspesny a mame 2,5r syna. Niekto povie, ze nahoda, ale kednieco moze sance znasobit, tak preco to nevyuzit 😉

sandra151
Autor odpoveď zmazal
veronikawewus
autor
4. dec 2020

@sandra151 no mne sa len jedna len o to či nechu zarobiť vieš čo myslím poradia mi jedno aj napriek tomu že vedia že pri dvoch je väčšia úspešnosť len kvôli tomu aby som išla 4,5,6 krát len pre to aby som tam nechala veľké peniažky

sandra151
Autor odpoveď zmazal
butterfly333
6. dec 2020

@osky ahoj prosím ťa koľko máš rokov keď si mohla vložiť dve? My sme mali prvý vklad s DE vkladali jedno no nevyšlo to. Mám 41r 3r sa nám nedarí no chcela by som vložiť dve myslíš že pri mojom veku to bude problém s DE.

juliet86
6. dec 2020

@veronikawewus z hladiska najnovsich studii v tvojom veku je istejsie bezpecnrjsie a rozumnejsie vlozit jedno embryo. dve embrya nezvysuju sancu na donosenie zdraveho. nerobia to kvoli peniazom. samotny vklad je zlomok z ceny z ivf. v den vkladu a oo nim pozerak veci co ta rozosmievaju komedie stand upy atd. z ysuje to pravdepodobnost uchytenia na to su tiez studie. vela stastia

veronikawewus
autor
6. dec 2020

Ďakujem za vaše rady 🙂 chcem sa ešte spýtať 25 mi vychádza 14 deň neviete ako to bude ? Keďže je sviatok

18dada18
6. dec 2020

@veronikawewus ahoj 🙂 ja idem tiež v piatok 11teho na vklad 🥰 tiež prvý vklad a dávam si vlozit jedno. Mam 27 rokov a ani som neuvažovala nad dvomi 🙂 co sa tyka krvi. Som dohodnutá s gynekológom, ze prídem 23.12 na krv, inak budem testovať aby som sa "pripravila" co od toho cakat. Embryoglue su davat nebudeme, nie je nikde dokázané, žeby to nejak pomáhalo. Drzim ti palce 🥰

veronikawewus
autor
7. dec 2020

@18dada18 ďakujem za radu keďže moja doktora ma stále dovolenku tak sa mi nikto na nič nevyjadril držím palce možno sa tam stretneme ☺️☺️

18dada18
7. dec 2020

@veronikawewus tak si zbehni k zastupujucemu gyn sa dohodnúť, ci by si mohla 23.12 prist ráno na krv 🙂
No bohužiaľ, nestretneme. Dočítala som sa, ze chodíš do gyn fiv v BA. Ja chodím do Helios MT 🙂 ale môžeme si posielat tehotenské vlny az sa to podarí 😂

veronikawewus
autor
7. dec 2020

@18dada18 aha ja som si myslela že do Ba chodíš vlastne som sa ťa ani nespýtala 🙂 🙂 určite budem rada no ja som tam volala a povedali mi že ak budem mať špinenie mám prísť 23 a ak nebudem mať že kľudne stačí 28 tak uvidím ale asi aj tak pôjdem 23 pretože by som to rada doma oznámila na Vianoce 😍

ckatka
7. dec 2020

@veronikawewus my sme si vždy dali po dve. Aj lepidlo sme použili. Ale boli sme úplne okej s dvojickami, keby sa podarilo.
Nepodarilo sa bohužiaľ ani raz.

18dada18
7. dec 2020

@veronikawewus nad týmto tiez uvažujeme, ze ak sa to podarí či počkáme a oznámime az ked budem mať knižku. Nikto z rodiny o tom totižto nevie 🤔

veronikawewus
autor
7. dec 2020

Nájde sa tu mamička ktorá mi poradí 🙂 chcem vedieť či pri vklade ste cítili že sa to podarilo a že ste tehotná alebo naopak cítili ste že sa to nepodarilo aké ste mali príznaky z oboch strán ďakujem

mikasz
7. dec 2020

@veronikawewus ja som mala dokopy 6vkladov (3xET, 3xKET), z toho jeden vysiel (4-ty v poradi) a rozdiel som necitila 🤷🏼‍♀️ jedine co bolo vtedy ine, ze som mala 2t dovolenku, nic neriesila, oddychovala, isli sme na par dni na vylet a mame 2,5r syna.

veronikawewus
autor
Autor odpoveď zmazal
veronikawewus
autor
7. dec 2020

@mikasz a čo by si mi odporučila dve či jedno?

mikasz
8. dec 2020

@veronikawewus zalezi aj od kvality embrii a celkoveho zdrav.stavu, kolko je to v poradi transfer a pod. Ale ja som mala vzdy len jedno embryo.

Strana
z2