Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Ahojte, zajtra si idem po recepty na Medrol do NR. Viete mi povedať načo si dávať pozor? Co áno co nie z vašich skúsenosti? Niekde som čítala ze sa odporúča vyhýbať sa cukru a bielej múke.... Ďakujem za tipy 😉
@lulululienka Tak nemám žiadne rady, ja beriem Medrol už šiesty týždeň, nemám nejaké extra nežiadúce účinky. Keď som ho začala užívať v tých vyšších dávkach (16mg), dávala som si ráno nalačno preventívne aj Nolpazu na žalúdok. Mne v poslednej dobe veľmi chutí sladké, neviem, či na to vplýva ten Medrol alebo som len pažravá🙂 Od včera mám pocit, ako keby ma chytá zápal močových ciest, dúfam, že to prejde..ale či to je spôsobené Medrolom tiež nemôžem povedať.. Pri Medrole je ževraj dobré užívať aj Magnézium. Ja užívam aj D-vit. a občas si dám femibion.
@wanda52 vo všeobecnosti je medrol riadne svinstvo ☹ ale pokial mas problemy s reproimunologiou a chces sa dopracovat k dietatku inej cestu asi niet. Ja som ho brala v 16mg davkach cca pol roka. Dost som z neho pribrala a hlavu som mala taku napuchnutu ze ma niekedy ludia ktori ma dlhsie nevideli nespoznavali. Ja som.problemy so žalúdkom nemala ale sem tam som si dávala nolpazu. A ku koncu som zacala badat chlpky na tvári ktore som dovtedy nemala. U niekoho zvysuje aj chut do jedla. Drzim palce. Aj ked som ho neznasala svoju musiu u mňa splnil zajtra zacinan 16tt
Ahojte,
ktora mate tuto temu viac scitanu, mozno mi budete vediet poradit.
Pol roka som sa liecila na repro imuno v Presove, cytokiny klesni na normu, v oktobri bol 4 embryotransfer s medrolom, no odkrvacala som to na 6 den. Predchadzajuce 2 vklady boli s medrolom a intralipidmi. Nikdy sa nic neujalo. Kortikoidy sme teda vysadili. Mesiac som dala pauzu a teraz v decembri sme boli na KET. V piatok bol test pozitivny, dnes ciarka silnejsia. Beriem anopyrin, fraxiparyn a progesteron. Kedze som po 3 potratoch snazila sa v piatok dovolat na reproimuno, lekar mi odpisal, ze je potrebne zmerat cytokiny no su sviatky a najblizsi termin kedy to budu robit bude 8.1.2018. Dovtedy opat nasadit medrol 16 mg. Lekar z Heliosu mi zas napisal, ze ked sa to ujalo doteraz bez medrolu on by ho uz nenasadzoval, ale necha rozhodnutie na mne....zlaty :( Len spomeniem, ze po medrole mam take bolave klby, ze sa citim jak stara babka. Bojim sa ho nasadit v takej vysokej davke. Neviete aky postup v takom pripade volili napr. Dzurilka v Nitre? resp. ci to tu zienky nespominali ako to u nich pokracovalo ak zostali tehotne? Dakujem za kazdu radu...Prajem krasne a pozehnane Vianoce 🙂
@cleya Určite ho užívaj, ja som to vždy mala tak, že ak som ostala, tak som musela uzivať dalej a tusím je to potrebne uzivat do 12tt tehu
@lulululienka áno ahoj ja som brala Medrol pol roka, jem iba špaldovú múku ,výnimočné ochutnáme koláčik z obyc muky väčšinou sladim medom a dokonca som napriek Medrolu schudla 10 kg. Ale určite si dávaj magnézium vit d a vit k...ja som to moc nedodržala lebo som sa cítila ok,ale po vysadení Medrolu prišli galeje...bolesť kĺbov, 4 mesiace mi padajú vlasy,mám pocit že už pol hlavy je preč...takže radšej doplnuj vitamíny hneď od začiatku...
@mkatkam ďakujem 😉 vitamínov beriem kopec, aj D je medzi nimi... Doplním o magnézium, to v mojej kope vitamínov nie je. A tie vlasy nemyslíš snáď vážne. Ja po IVF kach som došla o polovicu, keď dôjdem aj o tu druhu ma slahne ☹️
Ahojte baby. Prosím vás, neviete mi niektorá poradiť či vyšetrenie bunkovej imunity voši trofoblastom a spermiám (partnera) a vyšetrenie protilátky v krvi voči spermiám, vaječníkom a zona pellucida, to sú dve rozdielne vyšetrenie predpokladám. Keď ste mali problémy s opakovanými potratmi, robili vám obe? Napr. sestrička od Bergendiovej tá ani nevedela, že to sú rozdielne vyšetrenia, keď som sa opýtala či robia aj bunkovú imunitu... Tak neviem, aký význam majú tieto vyšetrenia, a keď vám vyjdú protilátky negatívne, či treba aj tú bunkovú.... má niektorá z vás v tomto väčší prehľad? 🙂 ďakujem a želám krásne a zdravé sviatky.
@vranka88 v CAR robili test na protilátky voči zóna pellucida, vejecnikom, spermiam, trofoblastu-všetko negatívne. Na repro-imuno mi vyšla celularna odpoveď voči spermiam aj trofoblastu. Takže podľa mňa treba.
@cleya ja som tak isto otehu po uzivani medrolu a intealipidoch. Pi medrole som dost pribrala hlavne hlavu som mala obrovskú. A medrol som brala do 12tt. Urcite nevysad medrol.hned treba ho vysadiť pistupneu. Klesaj zo 16 na 8 potom na 4 po tyzdni. Je to bezpečnejšie. Ciram ze aj ty mas problemy s klbami vidim ze nie som.sama. mna tak bruralne bolua prsty na rukach potom zapastia kolena atd ze je to katastrofa. Pomohlo ti nieco?
Ahojte..moj obvodny lekar povedal muzovi ze on nepredpisuje odporucania na reproimuno ani genetiku..zevraj staci ak mam ja od gyn. Je to mozne?od koho by mal mat muz odporucanie ptm?od urologa?dakujem
@mirka1478 sŕdcko a to Tvoja obvodná Dr. Vám napísala jeden výmenný lístok ? A čo napísala na ten výmenný lístok, že žiada o vyšetrenie manželského páru ? Stačilo im to v Nitre 🤔

Ahojte,po.nasadeni liečby mam prist zase do nr na kontrolny odber aj s muzom,začo sa plati tych 140€?