Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Ahojte. Kto mi vie prosím vysvetliť výsledky z NR 🙀 prvý krát sme boli 11.01. a včera t.j. 19.02. prišli na e-mail výsledky. Moooc ďakujem a pekný deň prajem 😊
@michellevendero pod vysledkami mas suhrn a stanovenu liecbu, zistili Vam nieco?
@kuki23 zistili iba mne. Manžel je v 🔝 stave
@lenkova5
@vranka88 tak mam za sebou navstevu u Dzurillovej..co sa tyka diagnozy vraj sa s tym da v pohode otehotniet..u mna ale nie je uplne jasne ci tie 2 MA mali imunologicku alebo geneticku pricinu nakolko nebola pritomna akcia srdiecka..takze mi nasadila nizsie davky medrolu na 8 tyzdnov a potom mame ist znova na vysetrenie..takze vlastne som sa nic az take nove nedozvedela 🙂 uz len dufat ze to zaberie a po tych 2 mesiacoch sa uz konecne budeme moct zacat snazit dalej
@tinni vraj to castejsie byva geneticka pricina, ale tych faktorov moze byt kludne viac..mne ani pri jednom MA nepovedali jasnu pricinu a kludne to vraj mohla byt len velmi nestastna nahoda
@lenkova5 ja tiez dufam ze ten medrol zaberie bez nejakych komplikacii..drzim prsty nech o tie 2 mesiace bude vsetko v poriadku 🙂
@hanka7951 Mne povedali ze sa praveze mame snazit, aby som co najskor otehotnela a aby som tie lieky brala co najmenej. Dokonca mi povedali, ze ak sa nam nedari prirodzene, mali by sme co najskor zvazit umele oplodnenie. Ty budes brat ten Medrol aj ked otehotnies? Lebo ja budem mat do 15. tt 12mg
Ahojte pre kontrolnym odberom ,dali ste si medrol ,či až potom ako vam zobrali krv?konzultacia byva hned po tom?dakujem
@hanka7951
@tinni
ja som zase akciu srdca mala, tak v tomto to mame asi ine. ja som si mala vybrat medzi medrolom alebo imunoglobinmi pocas tehotenstva, tak som zvolila druhu moznost. lebo neviem ako dlho by som musela uzivat kortikoidy, kedze neviem, kedy sa nam opat zadari. tak to mame my tak, ze snazit sa uz mozeme a potom hned musim dojst, ak by som bola v tom na injekcie. povedala, ze je to to iste. a tiez ze s tymto nie je problem otehotniet, ine je ked ma zena protilatky na spermie.
@hanka7951 ja ma tiez takto nasadeny medrol a pockat 2 mesiace so snazenim.... a pytala som sa sestricky, ze co by sa stalo ak by som popri tom otehotnela 🙂 tak sa zasmiala, ze ved mate odporucenu kondomovu ochranu.. takze definitivne cakame na kontrolne odbery a az tak zacneme so snazenim...netrpezlivo uz ocakavam postara s obalkou z NT, aby som medrol zacala brat co najskor...len nejako nechodi betar jeden 😀
@lenkova5
ja mam bunkovu imunitu voci spermiam, myslim ze aj hanka7951 ma tiez toto. lebo to vyzera ze to je to iste, ale ze nie. ale vidis, ty si bola tehotna, a mne povedala dr. ze ked mas tie protilatky, ze vtedy neotehotnies, ze s imunitou voci nim mozes, tak ja uz fakt neviem... a ty si uz bola u dr. , ze ako budete vy postupovat?
@lenkova5
teraz citam nizsie, ze aku mas liecbu. ja som cakala tiez tu kondomovu ochranu, ale ze vôbec nie... ja som z toho fakt mimo. ty mas ale teda tie protilatky, co ja nemam, a hanka uvidim co teda napise, mne sa zda ze som citala ze bunkovu imunitu ma voci nim. mne ked odporucala medrol, tak k tomu snazeniu sa vyjadrila, ze nemali by sme, ale nezakazala to. potom sme sa dohodli ale radsej na tych injekciách. a teda ze snazit sa mozeme a ze stale bez ochrany... len teda v tomto mame odlisne diagnozy my dve.
@vranka88 ona ma to co ja, specificku celularnu odpoved voci partnerovym antigenom/spermiam stredne tazkeho stupna @hanka7951. No, ja som dva krat prirodzene otehotnela aj s tou diagnozou a pri druhom MA bol dovod potratu chyba v 15 chromozone, takze cista nahoda co nema nic spolocne s imunologiou ani genetikou. A to Ti vravela Dzurillova, ze ak mas tie protilatky, tak neotehotnies? Ja som s nou vsetko konzultovala mailom a suhlasila som s liecbou medrolom, Treaz pozeram, co si pisala jeden prispevok vyssie, len mne sa zda, ze bunkova imunita a celularna odpoved voci partnerovym spermiam stredne tazky stupen su dve rozne diagnozy, ci? 😒
@lenkova5
praveze ja mam tiez tu celularnu odpoved voci partnerovym spermiam stredne tazky stupen 🙂 a to mi vyslo z vysetrenia bunkovej imunity - MIF, iba to mi robili v Nitre a od nich mam ten vysledok. protilatky voci spermiam su nieco ine, tie mam negativne. takze predsa len mame asi to iste :D len sme sa nepochopili. hej ona mi povedala, kedze som sa jej pytala, ako je mozne ze som otehotnela bez problemov, ze to je problem ked mas protilatky voci spermiam.
Ja som bola osobne, najskôr sme hovorili o medrole, ale potom sme sa dohodli na imunoglobinoch, ked budem tehu. Tak som zvedava, ci sa zadari aj bez liecby predom.
Inak, ostatne vysetrenia mas asi ok, tiez ze? Tak ci ti tiez aj napriek dobrym výsledkom na hemato odporucili, aby si brala preventivne pocas 1 trimestra heparin? lebo mne ano, ze pre istotu.
@vranka88 pozeram svoje vysledky z MIF a to mam vsetko v norme, MI spermie partnera 32, 8, cudzie spermie 35,9 a MI trofoblastu 94,4. ..tak ja teda uz neviem aky je medzi tym rozdiel a ktore hodnoty sa teda vztahuju na specificku celularnu odpoved voci partnerovym antigenom/spermiam stredne tazkeho stupna, ty vies prosim Ta? Ja mam este na hematologii Leiden V, takze si budem pichat fraxiparin 😒
Dievcata, boli ste niekto na gnetike teraz niekedy? plati sa tam?dakujem za info
@vranka88
@lenkova5 celularna odpoved a bunkova imunita by malo byt to iste..s touto diagnozou sa da otehotniet..s tymi protilatkami je problem..to je tusim normalna alergia na spermie a vtedy ich nase telo zabija skor ako sa dostanu k vajicku..aspon ja to takto chapem :D
@tinni zajimave 🙂 mne teda kazali 2 mesiace pockat a sex len s kondomom 🙂 a potom po kontrolnych vysetreniach by sme uz mohli ist na to..zatial nevravela ci budem aj pocas tehotenstva brat medrol ale co som citala diskusie tu na mk tak to vyzera ze ano

@blunka dakujem 🙂 idem to pozriet 🙂