icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

wanda52
18. apr 2018

@tinka881 áno, u Mudr. Šaba Hemomedika

ericia
18. apr 2018

@katka413 ja som mala D k norme... Ale čo viem, že je dobré od Swansonu 😉

tinka881
18. apr 2018

@wanda52 ja som myslela priamo doktorky Dzurilovu

smileba
18. apr 2018

ja som bola na reprodukčnej imunologii v Bratislave, tam mi zistili zvýšené cytokíny, nasadili mi liečbu Medrolom a čuduj sa svetu po mesiaci užívania to tak vyzerá, že čakáme bábatko 🙂)) neskutočne sa z toho teším, nakoľko som si prešla troma pokusmi IUI, mali sme podanú žiadosť na IVF, dva roky sme sa trápili a zrazu takáto krásna správa 🙂 Dievčatá určite odporúčam ak chodíte do centra nenechajte sa tlačiť do umelého oplodnenia, určite v prvom rade odporučam imuno vyšetrenie (nám tam vtedy doktorka povedala, že zbytočne sme vyhadzovali peniaze za IUI, škoda, že sme nešli na to vyšetrenie oveľa skôr), centrá sa naozaj podľa môjho názoru snažia len vybrať o nás kopec prachov, ale hľadanie hlavnej príčiny neriešia :/

wanda52
19. apr 2018

@smileba gratulujem 🙂

anickaa1983
19. apr 2018

Baby aky je rozdiel medzi cytokinmi a nk bunkami?

alaza
19. apr 2018

@smileba a ako sa volala prosim ta repro.imuno v ktorej si bola? a gratulujeeem a nech ide všetko podla plánu 🙂

vranka88
19. apr 2018

@katka413
ahoj,ja uzivam devit2000 uz od februara, lebo som mala strasne nizku hladinu Decka. a teda mam pocit, ze mi aj zabral, lebo vtedy som byvala aj unavena aj viac chora a teraz sa citim uz dlhsie viac plna energie 🙂 takze myslim ze postacuje, ine reparaty su casto cielene aj napr na problemy s kostami, co maju ludia ked maju malo D. no a ak si chcela vediet uspech k dietatu, no mne sa zadarilo otehotniet pocas uzivania :D ale ci to suvisi s tym, tak to neviem, lebo aj predtým sa mi podarilo, ale mysliet si to mozes 🙂 ale urcite je to prospesny vitamin a treba ho mat dostatok, teraz ti pomoze aj slniecko. len sa netreba natierat silnymi kremami, lebo sa sam nevyraba - vid mna. ja som bola po tyzdnovej dovolenke, na samom slnku a ziadne D....teraz budem vediet 🙂

smileba
19. apr 2018

@alaza v imunovitale som bola pri Bergendiovej

ericia
20. apr 2018

Ahojte dievčatá... Stalo sa vám, že po prelieceni ureaplazmy, ste kontrolné odbery v Nitre mali v poriadku? Mne vyšli zvýšené NK bunky a celularna odpoveď voči partnerovym spermiam stredné ťažkého stupňa, ešte pred tou ureaplazmou..nebola som v Nitre liecena, len som bola na kontrolnom odbere...
Ďakujem..

katka413
20. apr 2018

@vranka88 joj tak to ti gratulujem, rada citam taketo pekne spravicky ☺ mne vysla az podhodnota toho decka a tiez je pravda, ze byvam unavena aj ked spim 8 hodin. Tak zacinam ho uzivat a dufam, ze sa co to zlepsi.

blunka
21. apr 2018

@katka413 ahoj, ja som mala uplne zufale D čko, úplne hlboko pod limitom. Uživala som Swansom 5000 IU. Dá sa to kupit len cez net. To mi tu poradili, je to silnejšie ako Dvit 2000 IU. Na kontrolnom odbere o 2 mesiace už bolo D v norme. Tesne na hranici normy.
Tiež som sa tešila že úpravou D sa mi zlepší moja silna UNAVA, ale nic sa nezmenilo.

blunka
21. apr 2018

@blunka oprava SWANSON 5000

semisa
23. apr 2018

@blunka ahoj a AMH ti nerobili pred a po doplnenni decka? Dakujem

lenkova5
Autor odpoveď zmazal
vranka88
24. apr 2018

@lienocka1988
ahoj, pytala si sa ma uz davno, ale vtedy som nevedela, tak mi dala imunoglobuliny Privigen. Platila som nejake 2 eura iba v lekarni, za podanie nic. Neziaduce ucinky som nemala, iba na druhy den som mala cely den pocit, ze mam horucku, ale potom to preslo.

lienocka1988
24. apr 2018

@vranka88 ahoj , ďakujem za info. Ale to je infúzia alebo ti to pichali do žili nie?

lienocka1988
Autor odpoveď zmazal
ericia
24. apr 2018

@lienocka1988 ahoj... Môžem sa spýtať kvôli čomu je ten inunoglobin? Mne to tiež doktorka spomenula, že možno budem musieť... Ale čakám na výsledky... Ďakujem

lienocka1988
24. apr 2018

@vranka88 teraz som si všimla, že ty si už tehotná 🙂 už som zabudla na to. Je rozdiel v tých imunoglobulínoch pred tehotenstvom a v tehotenstve. Ja ešte tehotná niesom a aplikujem jednu injekciu týždenne za ktorú doplácam 39€ 😞 a mám ich vybrať 8ks

lienocka1988
24. apr 2018

@ericia ja som užívala Medrol 5 mesiacov - ten mi dal do normálu Nkbunky a bunkovú imunitu voči trofoblastu mám už tiež v norme. Ale najprv som mala bunkovu imunitu voči partnerovým spermiám stredného stupňa sa mi zhoršilo na ťažký stupeň. Preto tie imunoglobulíny....ale či to pomôže netuším. Miestami mám pocit, že sú to vyhodené peniaze.

ericia
Autor odpoveď zmazal
zaneta7
25. apr 2018

ahojte, baby pri užívaní medrolu sa nesmie ísť na slnko?

mirka1478
25. apr 2018

@ericia ja tak isto som po prelieceni ureaplazmy a zatial bez liecby tak som zvedava😮

ericia
25. apr 2018

@mirka1478 ahoj a co ti vyšlo na prvých odberoch?

blunka
25. apr 2018

@zaneta7 Ahoj, ja som tiež niekde zachytila info o tom slnku, ale teda za seba ti poviem, že už som sa opaľovala 3 víkendy za sebou, už som vcelku hnedá a nič sa mi nestalo.
Ak sa chceš cielene opaľovať ako ja tak skús pomaličky postupne. Ale ak sa pýtaš či vôbec smieš byť na slnku - bežne po ceste v meste tak to určite môžeš.

blunka
25. apr 2018

@zaneta7 a to som na medrole od polky januára

blunka
25. apr 2018

@semisa ahoj AMH mi nebrali ešte nikdy.

mirka1478
25. apr 2018

@ericia zvysena produkcia TNFa v CD4 a stredne tazky stupen voci spermiam a voci trofoblastu lahky stupen.

ericia
25. apr 2018

@mirka1478 aha.. To si mala iné ako ja.. Len tie spermie sme mali rovnako... A už čakáš na výsledky z kontrolných odberov?