Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@danilabe ja som tak bola na 5x KET ☹️ možno aj boli embryjka OK ale nič z toho nebolo. Ešte máš zmrazené?
Mne vyšiel KET na 5-X. Po 4 neúspešných KET som bola na vyšetrenie na hematologii a reprod.imunologie a potom mi to vyšlo.Mám doma 6mesač.dievčatko
@monik84 mne vyšli protilatky na embryo. Beriem medrol a chystám sa na KET. Tak verím že teraz to vyjde ✊✊😊
@milakrasna ano, to nastastie mam. snad to vyjde raz.len to cakanie teraz a ked tak daka liecba je asi nadlho😒
@milakrasna Ja som mala protilátky na manželove spermie tiež mi dala dr.Dzurilova medrol v novembri 2018 som začala liečbu v januári 2019 prvá kontrola a v marci 2019 dalšia kontrola a odporučenie na IVF tak som sa v apríli objednala do centra a hned sme začali a v máji odber a v júni KET a vyšlo to 🥰.
Ja som čakala na babätko 8 rokov 🥺
@monik84 tak ale IVF si riešila od januara do juna. To si dala najrýchlejšie ako sa dá 😊 ja prirodzene nemôžem riešiť a IVF už postupuje skoro 2 roky. Keď už človek ide zaplatiť tie nekrestanske peniaze bolo by fajn keby nepodcenili žiadne vyšetrenia 🤷♀️ nehovoriac o tom,že koľko liekov do seba dávame atď.
ahojte, nemate info, či v Nitre dovolenkujú? neviem sa k Dr. Dzurillovej dovolať už týžden...môžem jej napísať mail? odpisuje? dakujem.
@srdiecko35 ahoj už by mali ordinovať,ja som bola minuly tyžden ,dovolenku mali posledne 2 tyždne v auguste
@srdiecko35 ja som bola na krvi 3.9.ordinuju uz normalne
@srdiecko35 tam sa nikd v zivote nwdovolate tam to funguje len na email.... Kolko krat som sa snazila dovolat ale nedovolala som sa vzd som zo sestrickov komunikovala cez email.....
@kvietocek1989 ahoj aj vy ste boli 3.9 na kontrole ,chcem sa spytať už maš vysledky?
@marculik sestricka mi kazala pisat o vysledky teraz vo stvrtok
Dievčatá poraďte mi. 1vklad 1 blastocysta, 2 × vložili 2 a ani raz sa neprijali. Genetika je ok aj reprodukcna imunologia. Akurát manžel ma aslo 542 .Po vklade pár dní sme mali sex. Mohol streptokok zabiť, zničiť embryo?
Ahojte. Chcem sa spýtať,keď ste brali medrol v ktorom tt ste ho vysadzali? Lebo Bergendiova mi písala že okolo 16tt ale môjmu gynekológovi sa to zdá dost neskoro. 8mg sa vysadza cca mesiac,to by som bola až v 20tt...
@iva sex po vklade nám dr zakázal najskôr po 10dnoch. A áno mohol streptokok zabiť embryo.
@milakrasna ja som v 22 a ešte musím brat posledné dve štvrtky.
@m_o_n_c_a_k začala som vysádzať už skoro v 17 tt. Lebo boli spomalené, mala dovolenku az mi odpísala druhá doktorka.
@m_o_n_c_a_k viem Moni,len mi to príde strasne dlho preto ma zaujíma ako to majú iné ženy. Mi dal Dr chrobáka do hlavy 🤷♀️
@milakrasna , ja som brala medrol a vysadili mi ho 16tt. A tiež som brala 8mg zobrali mi krv a stiahla na na 6mg to som brala týzdeň, po týždni 4mg zase týzdeň, potom mi kázala na 2mg nejakych 5 dní a hotovo. A mam zdravú dcérku má 7mesiacov. Nebojte sa, lekári vedia čo robia.
Pekné tehuľkovanie.
@monik84 fiha. To ti vysadzala dosť rýchlo. Ja som vysadzala po jednej štvrtine. A to tak ze som znížila vždy na piaty deň o štvrtinu. Čiže ja som vysadzala pomaly 2 mesiace.
@milakrasna áno mohli to vysadiť aj skôr. Však mne tak hrozne týmto znížili imunitu až až. Vieš ja som prišla na to, že ten Medrol zaberá inak mimo tehu ako potom v tehotenstve. A to mi ani neskontrolovali.
@monik84 verím ze ti pomohli vynosit, ja tiež mozno vďaka tomu som ešte tehotná, ale určite ti musím oponovať v tom, že vedia čo robia. V imunovitale nevedia co robia, len skúšajú. Sami nevedia reakcie a iné veci. Mame daktore už skúsenosti. Ja mam teda ťažké srdce na nich.
@m_o_n_c_a_k pripájam sa k názoru, v Imunovitale absolútne netušia čo robia, mám pocit, že doktorka tam má niekde terč, hádže si šípky a podľa toho nasadzuje liečbu...a predo mnou sa aj samotné sestričky rozprávali lebo jedna dala výpoveď a chystala rozlúčku a všetky že všade lepšie ako tu..
@monik84 v 16tt si začala vysadzat alebo si skočila už úplne?
@milakrasna aj ja som tak neskoro vysadzala. Asi do 5 teho mesiaca tehot som brala. Nic sa nestalo. Mam peknu dievcinu, za 2 tyz bude mat rok
Len nechapem tomu, som zase tehotna o 2 tyz budem rodit a nepchala som do seba ziadne kortikoidy a vsetko ok. Zatial. Vynosila som zj druhe bez Imunocentra a liekov.
Zaujimave
@frantiseklotrinsky ono niekedy sa ta imunita opraví aj sama 🤷♀️ aj zazraky sa dejú 😊
@milakrasna ja si myslim, ze by sa nic nestalo, keby som ani pri prvom neuzivala medrol. Pri druhom terajsom tehot som ani nebola u imunologičky. Mozno som aj mala embriotoxik citokyny zvysene a nic sa neudialo. Mam totiz autoimunit ochorenie.
@milakrasna v 16tt som končila s medrolom
@frantiseklotrinsky a druhé tehotenstvo vyšlo prirodzene alebo si bola na KET?
@monik84 si predstavte, hned 3 nes po prvom porode som aj hned prirodzene otehotnela.
A to predtym sa mi nedalo 2 roky a to nam skoro 40r.
Davajte si pozor po prvom tehot. My sme nedavali kebo sme mysleli, ze ked to islo prvykrat tazko, alebo vobec, tak sa nam to nemoze stat! A predsa, takze Pozor

@milakrasna dakujem.uz som to asi podcenila,kedze dva KET nevysli.