Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@janie7 Áno najprv mu ich pošlem a uvidím aké budú veď máme tam ist teraz koncom februára
@janie7 ahoj, vsetko co si tu pisala mi pripomina mna, moj muz sa az smeje ci som to sama nepisala 😂
prve ivf, 15vajicok, iba 8dobrych po PK ostali 2blastocyty. vlozili mi 1HB 1- kvalita, sliznica ukazkova vsetko idealne. dnes som 9dni po ET, vcera som spinila, aj cervenu krv .. priznaky tehu ziadne. takze tipujem ze to nevyslo. druha blastocyta isla na PGT, vysledky este nevieme. mam vysetrenu genetiku (obaja), reproimuno v imunovital, tam mi nasli hemato problem, to mam uz vyriesene s hematologickou. proste lekar aj embryolicka bola presvedcena ze to vyjde, ale nevyslo (teda asi), krv mam az pondelok. tak rozmyslam ake vysetrenia este pred dalsim ivf a ci mi v tom imunovitale vobec dobre spravili tie vysetrenia 😂
@janie7 ked mas tie NK bunky zvysene v krvi tak mozno budu aj v maternici aj ked nemusi to byt pravidlo. A hysteroskopiu si absolvovala? Lebo na sone tiez moze sa javit maternica super ale na sone nevidno vsetko. Plus potom je tu este ERA test, geneticky test, ktory presne urci nacasovanie vkladu podla odberu vzorky z maternice..ale kedze este len po jednom neuspesnom vklade, nie je na to teraz este velmi indikacia a nie je to ani lacne..
ano ja som zacal brat Medrol, tie cytokiny su zvysene dost, nielen hranicne. Beriem ho zatial len treti den takze este ma caka dlhych 6 tyzdnov a potom budem dufat v to, ze sa to upravi a mozem ist na vklad.
@butterfly333 Počkaj, už som nieaká z toho domotaná. Máš už nieaké výsledky z Nitry, keď idete teraz vo februári do Brna, či to im ideš posielať iné?
@janie7 nie moja výsledky z NR ešte nemám teraz 9.2 sme boli na prvej konzultácií a do Brna som objednaná ešte v januári bola.
@rk123 😂😂😂 No mám z teba dosť. A tiež chodíte do Brna? Ja som pár hodín po vklade trošku hnedkasto špinila, nasledujúce dni som bola nafúknutá, mala som veľmi citlivé prsia, asi piaty deň ma brutálne pichlo nad ľavým vaječnikom, boli z toho aj doslova tri kvapky krvi, zmenili sa mi chute, vybrakovala by som celú cukráreň a prestala mi chutiť káva🙂 avšak od cca 11 dňa po KET, to začalo všetko ustupovať☹ Tehu test som si prvý krát teraz nerobila, lebo som bola presvedčená, že to vyjde, len po tom 11 dni som už mala zlého tušáka, že to nemusí vyjsť😉 Môj muž to zaklincoval tým, však si sa chcela ešte stretnúť s Vaškom - to je anesteziológ s prekrásnymi modrými očami, ani anestézu mi nemusel dávať, som bola z neho úplne mimo a celú dobu ma držal za ruku 🙂, môj muž zahlásil, že má uhrančivý pohľad, keď ma priviedol po punkcii na izbu. Mi hovorí, že budem mať príležitosť sa s ním znovu stretnúť, len som netušil, že už tak skoro😀 Mne v Brne na NK bunky nasadili intralipidy, lebo tuto kamoška @butterfly333 v Imunovitale pri ich podaní dopadla chúďatko strašne, tak sme sa rozhodli, že ich budeme aplikovať u nich a veľmi sme sa tam nasmiali. Ja rozhodne chcem skočiť opakovane na repro imuno, ale do Nitry, sú na nich veľmi dobré referencie a dohodnúť sa na rozšírenom vyšetreni NK buniek a cytokínov, plus samozrejme ešte na tom , čo oni uznajú za vhodné. A to čo som už mala v poriadku, chvalabohu, je toho väčšina, to už podľa mňa nebude treba testovať.
Ale u teba to možno ešte nie je stratené, kedy ideš na krv, v pondelok? Pri ET sa tuším robí odber krvi 10 deň ak sa nemýlim. A krvácaš ešte, či už nie? Držím silno päste🍀😘
@butterfly333 Jasne, takže dáte Tomovi všetky najnovšie výsledky čo máte, okrem repro imuno. Júúj, hneď by som išla za ním do Brna s Vami 😉
@zuzzi18 Hysteroskopiu mi ešte žiadny lekár neodporúčal a to sa môj gynekológ fakt vyžíva pri vyšetreniach mojej sliznici maternici. Skúsim to načrtnúť môjmu lekárovi v Brne. O ERA teste som tiež počula a tu na klinike ho aj dosť odporúčajú, ale podľa mňa môj doktor stanovil termín vkladu veľmi dobre a o ERA teste v mojom prípade nepadlo ani slovo.
Ďakujem krásne za tipy a silno držím palce nech Medrol zabere 🍀🙏.
@janie7 ano tiez brno, ale reprofit, myslim ze ty si vedla ze
no to mas stastie na vaska hahah .. moj anesteziolog bol asi 60rocny sedivy pan s copom 😂😂
a reprofit ma tiez reproimuno tak mozno skusim tam, este sa chcem poradit s doktorom o hysteroskopii (predsa cez sono nevidia vsetko tak ako ked to pozeraju priamo v maternici), a ked budem musiet ist na dalsie ivf tak dam aj era test, chcem mat pre istotu vsetko, ako potom plakat ze som toto mohla a este hento.
takze nemyslis si ze je mozne ze mi spravili naprd vysetrenie v imunovitale? a netreba to po nejakom case opakovat? predsa mi to robili v juli minuly rok.
no a idem na krv pondelok, uz nekrvacam sice, ale nemam ziaden priznak, keby som nedavala vsetky tie lieky ani neviem. to viac tehotne som si pripadala po vsetkych neuspesnych iui co sme mali 😂
a ty mas este jedno zmrazene? tak dalsia sanca a to je super
Caute, beriem 3 dni medrol 20 mg/den kvoli vysokym cytokinom TNF alfa. Chcem sa opytat, ci je normalne, ze mam neziaduce ucinky uz teraz v podstate mi zacali na 2 den bratia medrolu - neviem spat v noci, bolia ma kosti, skripe mi v kolenach, vytvoril sa mi tuk pod bradou (je to ako huspenina) a jedine pozitivum, ze sa mi lepsie dycha. Avsak dnes som sa chcela zohnut ako som zvyknuta a citila som cele krize :( Dajte prosim vediet, ci aj vam nastupili vedl. ucinky tak rychlo :(
@suzanca86 ahoj, ja beriem medrol rovnaku davku ako ty od minulej stredy, teda dnes je siesty den. kvoli rovnakemu problemu ako mas ty. Ja nemam ziadne vedlajsie ucinky, prave naopak, citim sa lepsie, nie som vobec unavena, mam strasne vela energie. Ja dodrziavam ale od augusta dietu v ktorej pokracujem aj teraz, dokonca som za ten tyzden schudla dalsie kilo. Beriem k tomu nolpazu, probiotika, selen, drslik, vapnik, horcik, zinok, C, D a E vitamin a este aj kolagen v prasku (ten som brala aj predtym na plet). Tiez cakam ze kedy sa ake vedlajsie ucinky prejavia ale zatial nic nepozorujem.
@zuzzi18 neupresnila, ci sa uz mozme, alebo nie, ale napisala, ze kontrola skor v pripade tehotnosti, tak predpokladam, ze ano.. no a kamoska sa z tych vedlajsich ucinkov aj dostala? mne je jedno, ci budem vyzerat ako balon, skor by som potrebovala spat a aby ma neboleli kosti.
@suzanca86 to co opisujes znie ako vedľajšie účinky z medrolu ale príde mi to veľmi skoro po 3 dňoch 🤔
Bola si na hematologii a robili ti aj rozbor na vitamíny a minerály? Lebo môže byť kombinácia nedostatku niečoho v krvi s medrolom a preto máš tieto problémy. Ja som nemala žiadne vedlajsie účinky z medrolu a brala som ho 6 mesiacov.
@milakrasna Ahoj, brali mi krv na hemato na vsetko mozne a vidim tam aj zelezo, vapnik, horcik, sodik a vse v norme :( no ved, sa mi to zda byt strasne skoro. Vitaminy vidim len B12 a kyselina listova a na reproimunologii D.
@suzanca86 tak uvidíš ako sa to bude vyvíjať. Vitamíny berieš tak snáď bude všetko OK ☘️
@janie7 ono ten ERA test je o tom, ze 20 percent zien ma posunute implantacne okno a to vie zistit iba ten ERA test. Vtedy proste treba vklad robit na iny den nez sa bezne robieva. Cize to nie je o tom, ze ako to vie nastavit doktor, ten verim ze to spravil dobre ale iba za predpokladu, ze nemas posunute to implantacne okno.
mne vsak Dr. hovorila, ze ERA test robia uz len ked si nevedia dat rady, ty mas zatial len jeden pokus sa sebou, uvidite co dalej.

@janie7 velmi ti prajem aby to tentoraz vyslo💓💞💕