Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@tinkatinulka dnes mi to pani doktorka Dzurillova tak do mailu napisala
@tinkatinulka
Subcuvia by sa mala podavat, az do planovaneho KETu, pricom medzi Subcuviou a infuziou, ktora sa poda pred KETom by mali byt 3 tyzdne.
Dobre som to pochopila?
@katka17044 no teraz sa mi chce trosku plakat lebo ja mam naplanovane tak že medzi poslednou Subcuviou a prvým lipidom cca 3 dni..tak som pisala pani doktorke*/Imunovital že ako to vlastne je...ja sa bojim aby sa tie cytokiny nevratili nazad kým pojdem další mesiac na Ket..
@tinkatinulka a kedy planujes na ket tak este mozes mat tu pauzu 3tt nie? No ja sa v tom absolutne nevyznam ani nechapem preco uz nema byt kondom ked pri medrole ano vobec nechapem... tak mi daj prosim potom vediet co ti odpisu mozno maju iny postup...
@katka17044 no kedže som aktualne v liecbe caka ma 7 injekcia tak už si to chcem naplanovat a zistujem ze toto je cista kombinatorika, kurna sak a to keby som aspon pravidelne mala ms a aj ovulaciu, chcem nativ vklad a to musi vsetko klapnut tak ako ma a hlvne moja imunita sak uvidim zaciatkom juna ake budu kontrolné odbery a potom sa to možno este celé zmení.nechcem zase ohrozit moje zdravie, mam zasebou užž dosť zdravotmých komplikácii /alerg.reakcia, pacen na kasu ale žijem 😀/
Ahojte, mam sa objednat do Nitry na vysetrenie. Tie co tam chodite, ako ste spokojne, na co sa mam pripravit? Je mozne ist na to prve vysetrenie, a ze mi hned zoberu aj krv. Robi sato len z krvi? Dakujem!
@tinkatinulka je to strasne cim si musime prejsť... tak snad nam to aspon pomoze tento krat ja planujem vklad tak na stred jula
@katka17044 ahoj ja sa do NR ešte len chystám, ale to co píšeš mi nejako nesedí, ked sa ma subcuvia pichat až do Ketu a intralipid sa ma pichnúť cca 7 dni pred ketom, tak tam ta 3 tt pauza nevychádza, skús dr. napísať mail, ci to je ok
Baby a to preco musi byt tri t od posl subcuvie 😕 ??
Ja si ju picham uz skoro rok a pol a minuly mesiac som mala 1x intralipid a teda urcite tam nebola pauza tri t max tyzden ak nie len par dni. Mne nikto z imunológov nepovedal ze tam je taka pauza.
@katka17044 Kati ty mas cele balenie Subcuvie a to jednu ampulu ti budu pichat raz týždenne? Ci kolko amouli ti dajú do jednej dávky?
@buba08 prave to pocitam tak vklad by nebol 17.7 ale az o tyzden neskor cca 24.7 (lebo menzes mam mat okolo6 a vklad mavam tak na 18den cyklu) tak ked od tohto tyzdna beriem subcuviu tak ju budem brat tak ze naposledy toho 24.6 a potom tam je pauza tie 3 tt a 20.7 inralipid a vklad toho 24.7
Tak celkovo uzijem 6ks injekcie subcuvia
@zuzu1108 ano mam cele balenie a mam pichat jednu raz tyzdenne to je 800mg asi v jednej davke este som to ani neotvorila ja to mam ako pokracovanie medrolom a priprava na ket
@katka17044 ale prečo chce tu 3 tt pauzu medzi tým? Hm, to je záhada. Ja by som bola skôr za možnosť brat subcuviu cely cas, aj po kete, no ale tak ona je odborník, tak snáď vie co robi
@katka17044 ja som ešte u nej nebola, idem až v júni, tak som zvedavá, co navrhne, ja som mala uz intalipidy, aj medrol, no v 8 tt MA☹
@buba08 kolko si cakala na termin? robili ti niekde inde imuno?
@kaciatko81 ja som bola na imuno 3x v Prahe za posledné 3 roky, teraz idem do NR, no kedže som po kyrete museli sme čakať 2 mesiace, tak povedala dr. Dzurillova
@buba08 tak drzim palce. ja zatial netusim, co cakat 🙂
@buba08 no neviem preco ta pauza ja celemu tomu nerozumiem
ked medrol je na oslabenie imunity co som doteraz uzivala a zabral a teraz tieto injekcie su zase na posilnenie nechapem vobec tomu a moze sa pri nich aj bez kondomu pricom pri medrole nie... neviem ako to cele funguje. Ja som tiez uzivala medrol dva krat vklad a vzdy sa uhniezdilo ale nízke hcg a odislo
@diska aha tak to by davalo zmysel konecne viem dakujem
@diska
Ahojky prosim ta mozes mi poradit.Moje posledne vysledky z imunologie cytokiny su v norme a nk bunky 14.64 .
Ake su najlepsie hodnoty na ivf?
Musi to byt uplne v norme alebo staci ked je trosku nad normu?
Bola som u mojho gynekologa a celkom ma tlaci do ivf ked budu dobre vysledky.
Diky pa
@katka17044 dakujem za info 🙂
@scheflera ahoj,dakujem za info, ja som mala pri 1. ivf Prednison 5 mg odo dna odberu az do 7+2 tt,kedy som ho uz vysadila a hned vtedy aj zistili MA,teraz mi zistili protilatky proti spermiam,no v car mi dali zase Prednison 5 mg,ale uz od zaciatku stimulky,no zda sa mi to neskoro,tak som si posunula stimulku a beriem ho na vlastnu päst dlhsie,nechcem uz riskovat,mam pocit,ze MA bol kvoli jeho skoremu vysadeniu :( keby som to vedela vtedy,ale clovek lekarom veri a ako vidim nazory sa velmi rozchadzaju,takze teraz len dufam,ze sa to este podari a uz stastne a nevysadim ho skor ako na konci 12 tt
@jaja9891 dobre robis... brat ho menej vobec nema vyznam... mne medrol zabral az po 2 mesiacoch kedy som mala vysledky negativne tiez tvorim protilatky proti spermiam a trofoblastu. Proste malo by sa to brat az kym nezaberu skontrolovat ze je to negativne a az potom vklad...
@katka17044 no aby bol dnes clovek sam sebe lekarom...no cas na skontrolovanie vysledkov velmi nemam uz,ale dufam,ze tych 6-7 tyzdnov staci a uz ho nevysadim tak skoro...len zacinam byt nejaka chorlava,ako si ho ty zvladala?
@jaja9891.baby tu maju pravdu 5 mg od zaciatku stymulky je malo je dobre ze si to posunula. Ja som z medrolu 5mg vzdy chytila silnu nadchu on fakt oslabuje imunitum
@jaja9891 ja práveže veľmi dobre na to ako som sa ho bála... práve dnes som dala poslednú polku. Inak mne zabral úplne po 8 tt ( to som mala uz úplne negatívne) tak ked ho budes uzivat 6-7tt myslim ze by to malo byt ok
vie mi niekto prosim vysvetlit prečo medrol a preco subcuvia akoze medrol som brala na to aby mi oslabil imunitu teda aby som si netvorila tie protilatky ale subcuvia v ktorej mam nasledne pokracovat praveze zlepsuje imunitu nerozumiem tomu... vie prosim niekto kto uzival medrol a potom subcuviu mi to vysvetlit? Dakujeeeeeeeeeeeem
@tinkatinulka prosim ta ako sa vlastne dava ta injekcia pozerala som to a to su take flasticky tak k tomu treba este ihly a striekacky? Sestricka na gynekologii to dufam bude vediet, teda riedit nemusí nič len mi to vpichne a kolko to trva ten vpich? Dakujem

@katka17044 kto ti povedal že od poslednej subcuvie a prvého lipidu musí byt 3t pauza?????
ja zansam super, ani neviem ze sa nieco deje.