icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

zibi
8. okt 2015

@waw ano kortikoidy zvysuju tep a tlak ..citis sa pri brani ako keby pod tlakom a uz uz vybuchnut ... robi to kortizol

zibi
8. okt 2015

@michelitta ano vela babam pomohlo znizenie protilatok a otehotneli
znizili napr. TNF a otehu prirodzene
niektore doplnkami zmiernili protilatky proti spermiam
plus liecbou a doplnakami znizili nk bunky a vyslo ivf 🙂
ale neviem ake protilatky konkratne myslis,

zibi
8. okt 2015

baby ked bereite medrol, kortikoidy hocico ...doplnajte magnezium.kortikoidy ho z tela uberaju a potom su strasne neziaduce ucinky, clovek sa citi, zle unaveny, @waw aj z toho mozes mat zvyseny pulz ze mas malo magnezka, cize fakt treba doplnat... okrem toho pri brani kortikoidov som casto nemohla spat...ako nahle som zacala pravidelne doplnat magnezko vo vyssich davkahc tak v pohode som zaspala.... 🙂 aj po dobrati, aj medzi branim treba jest 2x do dna, naj je magnerot, magne b6 alebo od galvexu vam predpise obvodak... su to lieky nie doplnky, kde neviete co sa vam na ozaj vstrebe

zibi
8. okt 2015

@freyahope skusala si ten ryby olej od jamison na tie protilatky proti spermiam? ze vraj jednej kocke pekne z toho klesli .. za vyskusanie nic nedas

zibi
8. okt 2015

@evadek dexamed ze vraj nezabera ...to mam od viacerych bab..naj je prednison co dava ho vacsinou girovska

evadek
9. okt 2015

@zibi no ved uvidim..su baby kt. zabral....ale tiez nemam taky skvely pocit z neho....buduci tyzden idem na krv...

monka30
9. okt 2015

@evadek
@zibi Ahojte holky...mne zase tvrdia,ze tam kde nezabera prednison,medrol,ze urcite treba dat nieco lepsie alebo silnejsie a tym je dexamed....uz som z toho blazon...
Ale ak mozem...zacinala som z prednisonom a mne vobec praveze nezaberal hodnoty boli stale zvysene....
Mne praveze skor zabral medrol...
No kazda sme ina...kazdej zabera nieco ine,uz len zistit co...

michelitta
9. okt 2015

@zibi cool,dakujem za odpoved.Ja mam protilatky voci spermiam vsetkym,aj proti trofoblastu..Brala som dexamed a nepomohlo,teda len trofoblast sa malicko upravil.Nasadila mi medrol 8mg prve 4 tyzdne,potom.znizit na 6mg ďalšie 4 tyzdne..Kontrola po 6 tyzdnoch. Pozerám ze neciaduce ucinky tu mam s viacerymi kocmami spolocne,unava,insomnia alr mam pocit ze som to mala len z dexmaedu,zatial ten medrol celkom klop klop dobre znasam..alr aj tak..ake su dobre doplnky please doplnit?ten rybi olej nie je vit.D?prepac 🙂 ale v tomto som.blba:(
dakujem za kazdu jednu radu a pomoc..na ivf uz by som nechcela naozaj stacilo vazim si svoje telo..

evadek
9. okt 2015

@monka30 hej..mne aj medrol zaberal..nie az tak..ale bolo to lepsie..uvidim..kazdopadne dam vediet...buduci tyzden idem na 7 injekciu a zarovne na krv....
Uz len keby ten menzes prisiel...mam 25 den cyklus....a 30 den mam a menzes nikde...

monka30
9. okt 2015

@evadek drzim ti palce,nech uz konecne nieco zaberie....
A co sa tyka tych cyklov...tiez som mavala 28-30dnove...coz im v poslednej dobe inak hrabe dnes 36dc a menzes nikde...
Tiez si neviem dat rady s dlhymi cyklami...ak vie niekto poradit budem len rada.

skaredekacatko
9. okt 2015

@evadek som zvedava ci mne dexamed zaberie ja som brala medrol a nic nekleslo to. V pondelok idem na prvu inekciu tak 5 tyzdnov a uvidi sa.Mam obavy ze ten dexamed nezaberie ked to tu tak citam.

evadek
9. okt 2015

@monka30 u mna ten progesteron..ale zacala som brat macu a ine doplnky....mozno to mi menzes predlzilo..Ale minuly mesiac som mala 21 cyklus...predtym 25...teraz 30 a nic

evadek
9. okt 2015

@skaredekacatko ale ja som citala,ze su kocky kt. zabral..poviem ti ja o tyzden....drzme si palce...

skaredekacatko
9. okt 2015

@evadek dakujem aj ja tebe drzim.

ahojcek
9. okt 2015

Ahojte,
náhodou som našla túto tému. Pre povzbudenie:
Našim problémom boli asi hlavne protilátky proti trofoblastu (zistené v UPMD Praha). Po deviatich mesiacoch užívania nízkych dávok prednisonu (tuším aj wobenzymu) boli hodnoty v norme a krátko nato sme čakali naše prvé dieťatko 🙂 .

zibi
9. okt 2015

@monka30 aj mne zaberal lepsie medrol..prednison ma vela neziaducich ucinkov ...
dexamed zabera skor na nk bunky na ich znizenie
na cytokiny skor prednison a aj na TNF - lenze hacik je v tom, ze kym pri nk bunkach je imunita len prehnane aktivna mozno kvoli nejkej bakterialnej injeckii, nejakym leikom, pripadne alergiou a kompletnou nerovnovahou
cytokinz a tnf ked sa neznizuju - ani po brani prednisonu, medrolu a dexamedu - je to kvoli tomu, ze pricina preco sa to deje nie je odstranena...cytokiny sa nezvysuju len tak a ani tnf - to je vacsinou zalal - mykoplazmy v plucach, v posve, ureoplazmy, menej chlamky, virusove ochorenie, paradentoza, zapal dasna, hnisavy vacok v zube, reuma, alergia neliecena, vsetky zapalove reakcie - cize aj tam moze by ppricina, perco dexamed u zvysenych cytokinoch a tnf nezabera ...
treba prist na koren problemu , liecit ho a podporit to kortikoidmi, su protizapalove a zniyuju imunitu .... tak len tolko

zibi
9. okt 2015

@michelitta skus mrknut moju skupinu nk bunky vitaminy a tnf
mam tam clanky o protilatkach proti spermiam
jedna kocka pisala, ze jej pomohol ryby olej , ten tekuty citronovy od jamieson,
na protilatky am je clanok, ze zabera aj kotvnicnik zemny .... treba vyskusat

ryby olej a D3 nie je to iste
D3 sa vyraba prevazne so slnka a slnecnym ziarenim
naj d3 je swanson 5000, D3 vplyva aj na nk bunky, cytokiny a tnf , tiez zvysuje AMH , vpoyva na sliznicu
TNF - znizuje vitamin E 2x400 mg, koenzym q10,
NK bynky - ryby olej , aspon 1000 mg x2 denne

plus treba brat aj prednison
ked mate moznost a zvysene nk bunky dobry je aj intralipid, pripadne imunoglobuliny
intralipid moze za istych podmienok zvysovat TNF cize ked ho mate abnormalne vysoke opatrne

na ten trofoblast som tiez pocula o tom prednisone
ale fakt dolzete je rovnovaha medzi TH1 a TH2 imunitou a kazda jedna ktora je zvysena robi nejake konkretne problemy...cize tak

zibi
9. okt 2015

@evadek ako ten krem ? pomohol ti?

evadek
9. okt 2015

@zibi este som ho nezacala uzivat..lebo som mala uz pri konci cyklu ked mi prisiel...ma sa natierat od ovu...a dva dni pred predpoklad. menzesom skoncit...berie sa podobne ako utros...duphaston...len je prirodny a pomaha myomom ..hormonal. nerovnovahe...a pod..Potom ti napisem buduci cyklus🙂

zibi
9. okt 2015

@evadek som zvedava, lebo aj ja mam myiom a progesteron mi vysiel tiez na 19 den cyklu sice v norme ale na tej dolnej hranici mam 9 a hodnota je tusim do vyse 20 cize tiez malo ..

fatma1
9. okt 2015

@evadek Cauko...mozem sa spytat aky krem a naco? dakujem ;)

evadek
9. okt 2015

@zibi ja mam len 2:( ...ale co ho brala jedna baba..tak mi povedala,ze ucinkuje.-...ze trva to dlhsie...ale ucinkuje....

evadek
9. okt 2015

@fatma1 objednala som si prirodny progesteronovy krem..vyraba sa z nejakej rastliny..obsahuje progesteron....a tie baby so maju mala progesteronu...problem zo zlym telieskom..nemaju ovu..maju endometriozu..alebo maju myom....tak pekne pomaha...vyrovnava aj hladinu hormonov....a dava dokopy estrogenovu dominanciu...natieras si ho na pulzujuce miesta...a ma to davkovac...takze nemas problem s tym,ze kolko ho dat

evadek
9. okt 2015

@fatma..zlte teliesko😀..nie zle

ingrid0105
9. okt 2015

@zibi
@evadek
@skaredekacatko no mne po 5 týždoch brania dexamed na cytokiny nezabral, za 2 tyzdne idem na druhy kontrolny odber tak som zvedava. ostatne sa celkom upravilo, konzultovala som to zp @zibi 🙂 este ze ta mame 🙂 ak to ani teraz neklesne tak tak ako pise zibi zacnem u gyndosa nech ma poriadne prezrie urobi odbery a vytery. Zuby mam ok, tam problem nemam. Ak mi nenajde gyndos nic skocim k lekarke nech mi vezme CRP a posledna sanca je ze si dam predpisat nejake sirokospektrálne antibiotikum . Ak toto nepomoze tak neviem. Aj ja beriem Ecko, magnezko, Q10

skaredekacatko
9. okt 2015

@zibi ahoj no mne nenasli v tele ziaden zapal. Bola som u vsrobecnej tam zi borala stery a krv a nic poslala ma na orl a tam tiez nic. Este cakam na stery z gyndy ale zapal jej neukazal tak ja uz neviem preco to nejde dole.

ingrid0105
9. okt 2015

@zibi ja mam tiez myom to co je za krem a kde ho zozeniem? a ako ucinkuje na myom?

srnanka21
9. okt 2015

@lucia2505 ano a ako aj ti pomohli povedali v com je problem?Ja som bola aj v Ginfiv a nic ani ich pristup nebol dobry:-\

fatma1
9. okt 2015

@evadek
No, myomy som mala, submukozny, teraz v auguste mi ho doc. Bielik v BB operoval. Vsetko je ok, sliznica je uz cista, takze myom uz nemam. Endometriozu mam mierneho stupna. Vajcovody mam oba, oba priechodne, vajecniky oba, lavy o malinko mensi, ale vraj oba funkcne..cykly mavam take 24-26 dnove. Neviem ci to je kratke, ale podla mna nie moc dlhe...ale tyzden pred menzesom mi uz drbe, cca od 18 dna cyklu...hormonalny profil som mala robeny na 3.den cyklu, vsetko ok...v druhej a tretej faze som nemala robeny, moj gyn povedal, ze netreba...hm..ja si myslim, ze mam menej progesteronu...
a mam autoimunitnu tyreotitidu....L-thyroxin 75 beriem...a intoleranciu na laktozu...

ako sa vola ten krem pls? ;)

skaredekacatko
9. okt 2015

@ingrid0105 no ja som brala medrol a nic teraz idem na dexamed sa bojim ze nezaberie. Zapal sa nenasiel ako som hore pisala este skocim ku zubarovi ale neverim ze tam nieco bude. Okrem kazu.