icon

Skúsenosti s darovanými vajíčkami na mimotelové oplodnenie

diadiana
13. sep 2008

Ahojte, všetky vás srdečne zdravím -čítam MK ... párkrát som aj písala,ale dávnejšie. Mám otázočku:

Baby nemáte skúsenosti s darovanými vajíčkami na IVF? Zhánam infošky, lebo sa rozhodujem...

parvinka0001
6. aug 2019

@ragaca tak ty si mala ket lebo ich rozmrazovali. Polovička kedy bola na spg ci mate aj tie darované nejako som nepostrehla

ragaca
6. aug 2019

@parvinka0001 ja mam darovane aj vajicka aj spermie.od darcov.

parvinka0001
6. aug 2019

@ragaca tak to asi máš ket

ragaca
6. aug 2019

@parvinka0001 a co je lepsie ci to je jedno?

ericia
6. aug 2019

@ragaca tak ty máš darované celé embryjko? Ja si myslím, že je jedno ci je ET, ale KET... Keď sa ma chytiť, sa chytí... Mne sa chytilo embryjko aj pri ET ak pri KET... Ale iba na chvíľku...

parvinka0001
6. aug 2019

@ragaca myslím si ze to je jedno

lujzita2
6. aug 2019

@ragaca vydrz ešte, ja som na 9 deň mala naozaj len ledva viditeľnú čiarku. Inak obvykle v centre na prvý raz zladuju cyklus s darkynou, a chcú aj čerstvé spermie, aby bol et.

ragaca
6. aug 2019

@lujzita2 aj si po vklade nejak spinila alebo vobec nie.lebo co citam tak vraj to moze byt ze sa uhniezduje embryo.a ked vobec nespinom tak co to potom znamena je to cele divne.

ragaca
7. aug 2019

Vcera vecer ma este zacala palit zaha ako som nieco zjedla.potom prestala.a bola sol taka naladova vcera a dnes ma aj trochu hlava boli ale prsia uz tolko nie ani podbruchom ma tolko neboli ako prve 4 dni je to normalne alebo je to uz zle.

lujzita2
7. aug 2019

@ragaca ja som vôbec nešpinila, jediný raz sa mi stalo na konci 8 týždňa ale to bolo preto, lebo ja blba som išla zbierať jahody, skončila som na pohotovosti, vynadali mi, ale aspoň aj uistili, že je všetko ok. a záha... tá začala tiež skoro a priebežne a stále je... Vidíš, vyzerá to s tebou veľmi pozitívne 🙂

parvinka0001
7. aug 2019

@ragaca ja som spinila 8 aj 9 deň a už som myslela ze to skončilo.

ragaca
7. aug 2019

A o unave a ospalosti ani nehovorim bola som teraz na hodinku z manzelom vonku a normalne som tak vystala ze som totalne unavena a zrela si lahnut.a zasa ma pobolieva ale na lavej strane pod bruchom skor je to take slabe pichanie.

parvinka0001
7. aug 2019

@ragaca už si neskúšala test?

ragaca
7. aug 2019

Iba 5 den a 7 den ale nic na nom nebolo .a dnes je 8 den.a manzel mi zakazal si ho aj kupit aby som sa nestresovala.a na krv idem az 13.8

regina24
7. aug 2019

@ragaca vôbec sa nestresujte sa keď pôjdete na krv budete vedieť koľko máte hcg ,držím palce aby to vyšlo.
👍👍👍

devillka007
12. aug 2019

@ragaca na zajtra drzim palce!! Mne dnes volal labak ,ze zo 6 vajicok zostali len 2 embrya a ze cakame do stvrtku ci sa vyvinu do blastocysty( kedze oni garantuju 2 blastocysty ) je to normalne ze ich zostalo tak malo? Kolko ste mali vy?

butterfly333
12. aug 2019

Môžem sa opýtať? Keby chceme ísť na umelé oplodnenie mam 40r viem ze do 39r prepláca niečo poisťovňa. No keď už mám 40r poisťovňa nepreplaca vôbec nič úplne všetko si budem musieť platiť? Ďakujem

milus777
12. aug 2019

@butterfly333 bohuzial u nas podla zakona preplaca poistovna 3 cykly ivf len do 39 roku zivota... Ano budes si musiet hradit vsetko sama... Ale velky rozdiel to zase az tak nieke. Poistovna preplati len cast.

butterfly333
12. aug 2019

@milus777 čiže keď pôjdem na IVF tak určite úkony preplatí poisťovňa? A koľko to cca vychádza?

ericia
12. aug 2019

@butterfly333
@milus777 my sme platili okolo 5000 eur a vrátili na 1400...tak ozaj to je len malá čiastka.. Ale aj to potešilo...

butterfly333
12. aug 2019

@ericia 5000€ a mali ste DV ci všetko svoje?

milus777
12. aug 2019

Tak ak uz mas 40 tak nepreplatia ti nic... Ako som pisala vyssie. Zalezi od toho ake lieky a ukony dany par potrebuje. Skus pozriet cenniky jednotlivych centier na nete 🙂 ale ak potrebujes darovane vajicka tak cena bez poistovne sa pohybuje okolo 4500 eur zo svetkym...

butterfly333
12. aug 2019

@milus777 ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Pôjdem do centra na konzultáciu a uvidím.

ericia
12. aug 2019

@butterfly333 áno darované, plus sme si priplacali k ISCI ešte PISCI a plus mrazenie... Preto tých 5000 eur

butterfly333
12. aug 2019

@ericia fúú dosť drahé. Ďakujem

ragaca
12. aug 2019

@devillka007 ja som sa sekla ja idem 14.8 na krv lebo vklad som mala 31.7 a papier co mi dali je tam napisane ze az 14 dni po transfere odber na hcg.a ja ze sa rata aj den vkladu.my sme mali 2 blatocysty .

devillka007
12. aug 2019

@ragaca tak jeden den navyse, to uz vydrzis 😉 a nevies z kolkych- vajicok ci uz embrii ti vznikli 2 blastocysty?

ragaca
12. aug 2019

@devillka007 co si spomynam tak nieco lekar hovoril po telefone z tymi co su vtom embriologom ze kolko vajicok som zapocula ze jedno a potom povedal ze dve blatocysty.ja sa vtom moc nevyznam.ale v den vkladu vraveli ze maju vsetky bunky tie blatocysty tak ako maju mat v dobrej kvalite.

laxxvita
12. aug 2019

@ericia ahoj, presne ako píšeš, aj nás to toľko stalo.. Je to veľa penazi, som rada ale, ze ak by to nevyšlo na 1x, ket už stojí okolo 300e plus lieky.. Teda, ak je z čoho ket robiť, samozrejme..

ericia
12. aug 2019

@laxxvita áno KET je 350.. A plus lieky ako píšeš... My sme mali šťastie... Sme sa tešili, že nám zostali štyri embryjka...Tri sme mrazili... A už idem pre poslednú zmrzlinku a dieťa stále nemáme...