icon

Skúsenosti s darovanými vajíčkami na mimotelové oplodnenie

diadiana
13. sep 2008

Ahojte, všetky vás srdečne zdravím -čítam MK ... párkrát som aj písala,ale dávnejšie. Mám otázočku:

Baby nemáte skúsenosti s darovanými vajíčkami na IVF? Zhánam infošky, lebo sa rozhodujem...

laxxvita
12. aug 2019

@ericia tiež z darovaných vajíčok? Mne to podľa testu a krvi vyšlo na 1x, no pokiaľ neuvidím na sone srdiečko bit(malo by byť vo veľkosti makoveho zrnka), stále tomu nemôžem uveriť.. Na 1x, tehotná?? V stredu tomu celému možno skutočne uverim, a konečne si to pripustim,
vychutnám..
Mame ešte 5 embryí v stave spinkajucom v tom mraze, brrrrr, chudence moje😰❤️

janulka232
13. aug 2019

@ericia aj my sme mali 4 embryjka a až posledny vklad vyšiel.Verim,že konečne Ti to vyjde.Tym poslednym vkladom čo sa vlastne stalo,že si tak krvacala?

regina24
13. aug 2019

@janulka232 hnedrve vyšlo že som bola tehotná všetko začalo nám byť aj srdiečko a 10tt nám prestalo byť srdiečko .☹
Bolo to spontalny potrat ,teraz čakám na menzes a idem na ďalší vklad snáď nám to už bude .

ericia
13. aug 2019

@laxxvita ahoj... Písali sme aj v skupine reprofit, ale napíšem tu... Mala som 6 IVF z toho šesť vkladov... Teda toto bude šiesty... Posledne IVF bolo s DV... Z toho mi dva vyšli, ale prvý v 10 týždni MA minulý rok v lete, nenabehlo srdiečko a druhy teraz v 5 týždni v apríli...DV som brala ako tutovku... Keďže svoje vajíčka nemám.. Ešte pred IVF s DV som pre istotu išla na reprodukčnu imunológiu... Zistili mi zvýšené NK bunky.. Nasadili mi intralipidy, imunoglobuliny... Ale nezabrali... Teraz mam poslednú liečbu Medrolom.... Tak uvidím...
To je super, že to vyšlo na prvý krát ❤️ daj vedieť, ako si v stredu dopadla..

ericia
13. aug 2019

@janulka232 dúfam, že pôjdem v tvojich šľapajach ❤️🙏 a tento posledný vklad vyjde 🙏
Nevedia, čo sa stalo... Nebolo na sone nič vidieť... Len bolo divne, ze hcg stále rástlo.. Ale krvácanie nešlo zastaviť... Až kyretaz ju zastavila...

janulka232
13. aug 2019

@regina24 ja som prvy vklad mala zase mimomaternicove.
@regina24
@ericia verim baby,že Vám to teraz vyjde budem držat palce a nech uź všetko dobre dopadne

ericia
13. aug 2019

@janulka232 prosím ta ešte o radu😉 aké si mala vitamíny? Robila si niečo inak pri tom poslednom vklade? Či si to nechala na náhodu? Ďakujem ❤️

janulka232
13. aug 2019

@ericia ja som brala femibion.A tiež som mala medrol a infuzie.A nič ine som nerobila ako pred dalšimi vkladmi proste asi to bolo iba o štasti

ericia
13. aug 2019

@janulka232 ahááá... A Medrol si mala aj predtým? Lebo ja mám prvý krát Medrol a infúzie mi už nedala na reprodukčnej imunológii... Ja mam kyselinu listovu, Clexane picham a Aspirin... No uvidím, ako bude 🙏🙏🙏

laxxvita
13. aug 2019

@ericia ach, keď to všetko čítam, je to skutočne len o šťastí? Som si myslela ze keď uz drobcovi bude búchať srdiečko cca v 8tt, tak už sme za vodou a to vôbec nie je pravda. Keď sa môže stať aj to, že srdiečko zrazu prestane bit v 10-12tt. Je to také nepochopiteľné, smutne.. Drzim vám všetkým veľmi pasta. ❤️A ďakujem za všetky vaše skúsenosti, kt. sa delíte v chate.

regina24
13. aug 2019

@janulka232 infúzny vám kto podával kto vám to predpísal brali ste pred vkladom alebo po vklade ?

regina24
13. aug 2019

@laxxvita veru ja som si to tiež myslela že keď začne byť srdiečko že všetko je poriadku krásne nám bylo srdiecko a 10tt nám prestalo byť ☹
Tak fakt je to o šťastí.

janulka232
13. aug 2019

@regina24 predpisal mi doktor z imunologie infuzie aj medrol.Dava sa sedem dni pred vkladom a sedem dni po vklade.Raz mi ju podali v centre pred vkladom a potom mi furt v centre napisali,že žiadaju o podanie intralipidu ja som to ukazala u nas v nemocnici a tam mi ju podavali

janulka232
13. aug 2019

@ericia medrol som mala od začiatku od kedy som mala dv.Ale,ked som mala pauzu od dalšieho vkladu tak vtedy som mala pauzu aj od medrolu,len možno dva tyždne predtym som zase začala brat.Alw dost som z neho priberala v tvari

ericia
13. aug 2019

@janulka232 aha... To si mala od imunológa? Ja som brala dva mesiace vysoké dávky a postupne som znižovala a išla som na kontrolný odber... Keďže NK bunky klesli, tak mi kazali hneď KET... Teraz ho užívam už vyše troch mesiacoch udržiavacu dávku dve tabletky večer...
Ja som strašne pribrala 🙁 a v tvári som úplne iný človek... Kto má dlho nevidel na mňa pozerá, že čo mi je... A na krku vzadu sa mi urobil vodovy hrb... Ale všetko vydržím, len nech to vyjde 🙏🙏🙏
A vám sa ako darí???

janulka232
13. aug 2019

@ericia hej medrol som mala z imunologie.Prv som brala jednu tabletku denne,lenže ma potom skoro každy den bolela hlava tak kazal mi iba pol tabletky denne.A tiež všetci sa ma pytali čo som tolko pribrala ten medrol je svinstvo.A tiež,ked som si davala pauzu musela som postupne znižovat tabletky nie na raz vysadit.Nam sa dobre dari slečna ma už dva mesiace a krasne pribera už ma vyše 6 kil.A na mesiac nas čaka očkovanie tak mam obavy

ericia
13. aug 2019

@janulka232 teda to je už riadna slečna 😍 strašne to utekaaa... Si pamätám, ako sme spolu písali, keď si bola čerstvo tehotná 😊 tak sa drzkajte a pekný večer ❤️

janulka232
13. aug 2019

@ericia ďakujem ano strašne ten čas uteka.A rada spominam na tehotenstvo aj,ked dost ma trapila kyselina.A ty daj vediet,ked pojdeš na vklad aj Tebe pekny večer

lujzita2
13. aug 2019

@butterfly333 nás to stalo s DV rovných 4000 eur v gyn-fiv ba, jediné som si doplácala v lekárni časť liekov, časť išla klasika na poisťovňou. Plus manžel musel u všeobecnej platiť za krvné testy na STD, lebo tie mu centre neurobili.

regina24
13. aug 2019

@janulka232 to ten medrol vlastne je na udržiavanie plodu alebo kvôli čomu Vám to podávali? .
Ja som počas tehotenstva brala febibion a urogestan vaginálne .

ericia
13. aug 2019

@regina24 medrol sa dáva väčšinou ak je imunológicky problém... To sú kortikostereoidy... Ja som ich mam na zvýšené NK bunky z reprodukčnéj imunológie v Nitre... Predtým som mala infúzie Intralipidy a Imunoglobuliny, ale tie nezabrali...

janulka232
13. aug 2019

@regina24 presne tak,ked maš zle hodnoty z imunologie.Aby tvoje telo udržalo embryjko a v centre davaju preventivne prednison

regina24
14. aug 2019

@ericia ja som bola tiež na reprodukčné j imunológie mala som tam všetko negatívne si na genetike aj na he.atologie všetko negat tak asi Tomi nepredpisu ten medrol.

regina24
14. aug 2019

@janulka232 užíva sa aj prednostom na udržiavanie plodu tak to som nevedela akých dávkach sa to užíval pred vkladom či po vklade ?
Teraz čakám na menzes a potom by som už mohla ísť na vklad ak bude na sone vsetko poriadku .
🙂

regina24
14. aug 2019

Chodí niekto z vás do centra Helios Brno ,Helios Banskej Bystrici?

lejduska
14. aug 2019

@regina24 ahoj, my sme už písali. Helios KE a Brno.

ericia
14. aug 2019

@regina24 samozrejme, keď nič nenájdu nedajú Medrol.. Mne aj našli a Medrol mi dali až teraz po dvoch potratoch... Predtým skúšali inú liečbu... Lebo Medrol je ozaj svinstvo 🙈🙈🙈
A tebe nevyšiel vklad?

janulka232
14. aug 2019

@regina24 medrol sa berie dlho dobo.A musela som ho brat ešte počas tehotenstva do tretieho mesiaca.Je to svinstvo ten liek a brat počas tehotenstva tieź som mala obavy.Verim,že Ti to vyjde.A ktory je to vklad?

regina24
14. aug 2019

@ericia mne vyšiel vklad aj som bola tehotná aj nám;) bylo srdiečko ale 10ttnam prestalo byť srdiečko a potom bolo to spontalny potrat ☹
Tak teraz čakám na menzes a mala by som ísť na ďalší vklad.

regina24
14. aug 2019

@janulka232 teraz čo pôjdem na vklad bude druhý vklad snáď bude a podarí sa to prvý vklad tak isto vyšlo len nám prestalo byť srdiečko ☹ nikto nevie dôvod prečo ☹
Ale musím byť sila ísť ďalej spovedať size teraz my to vyde