icon

Skúsenosti s IVF vo veku 39 a viac

dagmarlaly
26. sep 2020

Ahojte. Som v procese umelého oplodnenia. Pred týždňom mi boli odobraté vajíčka a oplodnené. Rada by som sa podelila o skúsenosti aj s inými snažilkami, ktoré sú vo veku 38, 39 a viac. Mala som 10 vajíčok odobratých, z toho 6 sa oplodnilo a 3 sa vyvinuli do blastocysty a boli zmrazené. Mám 41 rokov. Aké máte skúsenosti? Úspechy?

ingelika78
30. sep 2020

@dagmarlaly Áno. a Ďakujem! 😍

pipina00
30. sep 2020

@ingelika78 a z čoho prosím ťa😁😁a ďakujem tiež prajem veľa štastíčka🍀🍀🍀

ingelika78
30. sep 2020

@pipina00 no z toho veku a z poctu vajicok takym poctom sa casto nemozu pochvalit ani zeny o desat rokov mladsie...preto si myslim ze Ti to urcite casom vyjde

ettella
30. sep 2020

@dagmarlaly držím palce nech ti čas do ketu rýchlo zbehne 😉 ja dnes začínam s noretistheronom a vlastne dnes som si tak naozaj uvedomila že fakt idem to toho.

@ingelika78 ďakujem za povzbudenie, je úžasné že ti to tak vyšlo. A prajem nech sa aj druhýkrát ujme 🤞 rozmýšľam či si dávať genetiku embryí, ale manželovi sa to nepozdáva, takže to bude asi bez toho. Beriem to tak že ak bude čo vkladať tak to nepodarené odíde tak či tak, že si to príroda vyselektuje. Ináč som tiež úplne zdravá, aj po gynekologickej stránke, aj všetky ostatné odborné vyšetrenia mám, takže asi musím viac veriť 😁🙈

pipina00
30. sep 2020

@ingelika78 😊😊😊😘my len teraz ľutujeme že sme do toho nešli skôr ale žiaľ bolo v našom živote veľa komplikácií a minulý rok sa to konečne ustálilo a na našej prvej dovolenke pri mori sme sa rozhodli že pôjdeme do toho a skúsime to keďže detičky nemáme🙁😊a na prvej konzultácií v tom nevideli problém aj naše výsledky boli dobré tak bojujeme🍀🍀

dagmarlaly
autor
30. sep 2020

@etella Ďakujem🙂🙂❤ Dnes som bola u môjho obvodného gynekológa a ten mi povedal, že nemusíme vôbec čakať tri mesiace, že môžeme kľudne skúšať aj prirodzene😍 To ma veľmi potešilo😀 Tak budeme skúšať a o tri mesiace bude kryoembryotransfer, lebo gynekológ z ivf ma skôr nezoberie.
A robíš správne, že do toho ideš!!!

dagmarlaly
autor
30. sep 2020

@ingelika78 a @etella Ja som tiež rozmýšľala nad genetikou embryí a tiež som si povedala to čo ty, etella. Teraz nad tým ešte hlbšie rozmýšľam a začínam to troška ľutovať. Výhoda genetiky je že ušetrí čas a nebudem sa zbytočne tešiť že som tehotná a potom sa zistí že to emryo nie je v poriadku. No neviem...

dagmarlaly
autor
30. sep 2020

@butterfly333 Ako ďalej budeš pokračovať? Už vôbec nechceš skúsiť s vlastnými vajíčkami?

butterfly333
30. sep 2020

@dagmarlaly asi nie podľa mňa je to len strata času a peňazí.

laurinett
16. okt 2020

Ahojte, neviem ci to patri do tejto diskusie, ale suvisi s IVF, tak skusam🙂 mam nepouzity inj. roztok Cetrotide a tiez Gonal. Idealne ak niekto planuje ist v najblizsej dobe na IVF. Späť do lekarne mi to asi nezoberu, alebo mate inu skusenost? Mozno vhodné pre samoplatcu? Ak pripadne viete posunut niekomu dalsiemu, budem vdacna🙏 😊

filipe123
30. okt 2020

@dagmarlaly ja som si týmto prešla minuly rok, našťastie úspešne 🙂. Mám 43 rokov, mala som len 3 odobraté a oplodnené vajíčka, z nich sa len jedno vyvinulo do blastocysty a z nej vyrástol krásny zdravý chlapček 🙂.

dagmarlaly
autor
4. nov 2020

@filipe123 To je úžasnéééé!!!!!! Graatuuulujem!!! Kedy si prešla umelým oplodnenením, ak sa môžem spýtať? Vtedy si mala 43 rokov? Je skvelé počuť také dobré správy.

moncurikv
5. nov 2020

@filipe123 wow, to je super, ja sa chystám tiež na IFV. Mám 42 a 6 rokov sa mi nedarí otehotnieť, pritom som úplne zdravá, aj partner, aj keď s týmto momentálnym sa snažíme vyše rok a pol, čo sme spolu. Inseminacia nevyšla, vaječníky mám priechodné, bola som aj na prefukoch. Akurát už ten počet vajíčok je už nízky. Koľko ťa vyšlo IFV zo všetkým dohromady prosím? Ďakujem

ettella
5. nov 2020

@dagmarlaly tak ja sa hlásim už po odbere 😁 podarilo sa odobrať 11 vajíčok, 9 zrelých, 7 sa oplodnilo a PK prežili 4 blastocysty 🙂🙂 že na môj vek super. Dávali sme všetky mraziť, čakám na menzes, nech sa posúvam ďalej. Snáď aspoň jedno je to pravé 🤞

adara777
5. nov 2020

@dagmarlaly myslela som že to bude jednoduchšie,keďže jedno dieťa už mám prirodzene...z 9 vajok bolo krasnych 6 blastocyst. ET nevyšiel, 1.KET nevyšiel...ostali nám 4. Mám 41. Už len sa modlím aby aspoň jedno z tých 4 vyšlo 🙏

butterfly333
5. nov 2020

@ettella tak to je super a koľko € vás to vyšlo?

butterfly333
5. nov 2020

@moncurikv tiež som na tom podobne som už zúfalá mám 41r snažíme sa 3roky 2x IUI neúspešne v júli ket s darovaním embryo no neúspešne. Svoje nemáme asi by z nich nič nebolo teda tá kvalita v mojom veku tak jedine darovane.

ettella
5. nov 2020

@butterfly333 s liekmi 1150 €. Je v tom ICSI, PICSI, PK a geri inkubátor. Na MACS nevydali spermie. Ešte nemáme zaplatené mrazenie ale to nebude veľká položka. Čakala som , že to vyjde viac. U teba už nie je nádej a vlastnými vajíčkami?

butterfly333
5. nov 2020

@ettella a išla si cez poisťovňu?To neviem či by boli moje nejaké schopné neviem no amh som mala minulý rok 1,16.

ettella
5. nov 2020

@butterfly333 áno, cez poisťovňu, bolo to moje prvé IVF, veď uvidím výsledok, zatiaľ sa veľmi neteším. S tvojim AMH to vyzerá fajn, ja mám menej. Skúšala si stimuláciu a nevytvorili sa vajíčka alebo prečo skúšaš darované?

butterfly333
5. nov 2020

@ettella no ja už mám 41r mna by to vyšlo o dosť viac.Neskusali sme koli tomu ze co ak by nebolo čo oplodnit tak su to zbytočne vyhodené peniaze. Preto sme sa rozhodli pre darovane.

adara777
5. nov 2020

@butterfly333 ináč ťa obdivujem že neskúšala si svoje ale darované,veď nemáš také zle amh...ja mám tiež 41, Amh síce 2,6 ale ja by som asi nechcela darované, je to cudzie dna...preto ťa obdivujem

butterfly333
6. nov 2020

@adara777 ďakujem no chcela by som radšej svoje no asi už nemám žiadne kvalitné keď sa za 3roky nezadarilo teda raz v júni 2018 no v 6tt som potratila od vtedy nič 2x IUI neúspešne vieš toto bolo moje deviate tehu z toho mám dve deti z prvého manželstva. No s terajším manželom sa nám nedarí otehotnieť on je v poriadku len ja nie mám zvýšené cytokyni brala som pol roka medrol aj intralipidy pred vkladom aj po no aj tak vklad nevyšiel.

filipe123
6. nov 2020

@dagmarlaly minuly rok, to som mala 42 rokov

filipe123
6. nov 2020

@moncurikv tiež som mala 42 rokov, malo vajiciek ale inak zdravá, problém bol v partnerovi - Takmer nepohyblivé spermie. Vyšlo nás to ako samoplatcov 3500€- zarátané aj cesty Žilina -Brno ... ale stalo to za to 🙂!

adara777
6. nov 2020

@butterfly333 och deväťkrát tehu...ja mám tiež prvého už veľkého s prvým partnerom. S terajším sa nám tiež nedarí už 2 roky...nemam síce ešte všetky vyšetrenia,ale tiež sa čudujem kde je problém. Z 2.ivf máme ešte 4 mrazaciky,tak uvidíme. Držím ti palce nech už na budúce ti výjde,lebo máš toho za sebou dosť...🙏

butterfly333
6. nov 2020

@adara777 ďakujem veľmi pekne no aj ja už čakám len na zázrak tiež mám všetko porobene tak už len asi ta imunita.

ingelika78
7. nov 2020

@butterfly333 Ani mne sa nedarilo otehotniet skoro dva roky cca v tom istom veku ako Ty a vidis hned prve ivf 18 vajicok a vacsina z nich kvalitnych a z toho ivf mam synceka. Ved o to ide aby tou stimulaciou vyprodukovali vyssi pocet vajicok (ktore by si ta sama pri ovulacii nikdy nevyprodukovala) a aby si mala aspon nejaku sancu . Porozmyslala by som o tom nemas este taky strasny vek. Do darovanych vajicok by som ja osobne tiez nesla.

ingelika78
7. nov 2020

@adara777 uplny suhlas, neviem si predstavit nosit a porodit prakticky "niekoho ineho" dieta, mas AmH velmi dobre na svoj vek ja mam okolo 2,0 a mam cerstvych 42...

butterfly333
7. nov 2020

@ingelika78 a išla si cez poisťovňu? Koľko ťa to vyšlo?