icon

Skúsenosti s lekármi v ISCARE Bratislava: Diskusia a názory

mayka
20. sep 2006

Ahojte,
rada by som sa dozvedela o skusenostiach s CAR ISCARE v Bratislave. Vzhladom, ze sa mi nedari otehotniet uz 3 roky ma lekar chce poslat do tohto centra na umele oplodnenie.
Prosim o info o lekeroch a celkovom dojme v tomto centre. Myslim, ze to pomoze nielen mne ale aj ostatnym. Vdaka

cucoriedkacucoriedka
23. jan 2013

@sakura ahoooj...no, už mám...chystám sa, chystám🙂 no, tak aj vy sa držte🙂 a daj vedieť🙂

sakura
23. jan 2013

@cucoriedkacucoriedka
juuuj už nech je piatok 🙂 20 dc si pichneš vyvolávačku? Lebo mňa poráža...mrchu som dostala vo štvrtok.. tak sa nám to posúva 😝

ada83
23. jan 2013

@katulka25 to sa nedá na neho nemyslieť ked vieš že ho maju skoro všetky

martinazvo
23. jan 2013

@ada83 ahoj moja, no ako, uz vies kolko folikov mas?

lucia2505
23. jan 2013

@ada83 moja ja som žiadne tlačenie v bruchu nemala a zato slabý ohss som mala a poznám babi čo tlačenie mali a ohss nemali. Rastú ti vajíčka, to ťa tlačí, môžu sa aj trochu zväčšiť vaječníky, ale to ešte nie je nič hrozné. Hlavne pi veľa tekutín, ale mne vyslovene niekoľkokrát zdôraznili v centre, že nie vodu z vodovodu, ale radšej minerálne vody, čaje, džúsy, mlieko a veľa kuracieho vývaru, ak sa dá....bielkoviny sú veľmi dôležité pri ohss.

ada83
23. jan 2013

@martinazvo idem až v piatok na kontrolu a tam sa asi dozviem čo a ako

ada83
23. jan 2013

@lucia2505 dik za radu ja pijem vodu z vodovodu a čaje davam si zazvor aby ma nechytila nejaká choroba a ty ako pokracujes

cucoriedkacucoriedka
23. jan 2013

@sakura no decapeptyl si mám pichnuť...a čakať na menzes...tak neviem či to funguje ako vyvolávačka🙂 no, tak to je fakt na psyché ked čakáš a nechodí:( no už len vydrž nejako.

katulka25
23. jan 2013

Tak to je fakt super, manžela začalo brutálne boliet heslo :( tak som ho hned poslala k dr aby som neochorela aj ja. V robote mame zas taku zimu, že sme tu všetci naobliekany ako cibule :(

martinazvo
23. jan 2013

@ada83 jaj to budes mat 1. UZV? Tak drzim palce nech je kraaaasna uroda, mne dnes volali z centra, ze sa embrijka prekne delia a vklad bude 8:45

martinazvo
23. jan 2013

@katulka25 poznam. Drzim palce aby si neochorela!!!

denulka85
23. jan 2013

@lucia2505
@ada83 mozem potvrdit bola som pri tom ked to kazdej z nas hovorila sestricka 😉

ada83
23. jan 2013

@martinazvo hej 1 uzv tak uvidime v pondelok bol tiež uvz ale taký nečakaný ani som nebola na neho pripravená išla som na krv a skoncila na koze 🙂 🙂 🙂 som strašne zvedavá aká bude urodá dúfam že aspon niečo ta bude 🙂 🙂 🙂. idem až v piatok na 10 do vtedy sa asi zbláznim. idem aj s kamoškou ju dala na 10:15 po mne aspon sa podparíme spolu ona chce isť na 1 IUI

ada83
23. jan 2013

@katulka25 uvar si zazvor caj ja som už na nom asi 2 týždne a davam si tabletky na imunitu držím palce aby si to nechytila od neho

lucia2505
23. jan 2013

@ada83 my sme sa rozhodli, že nakoniec pôjdeme až v apríli na KET, riešime teraz nejaké veci, takže nie je vhodná doba nato.

ada83
23. jan 2013

@lucia2505 jaj tak si si dala pauzu možno je to aj lepšie 🙂

vidruska
23. jan 2013

Ahojte, tie ktore ste uz boli na transfere: Kolko dni je naozaj nevyhnutne (resp. odporucane) vyslovene doma lezat v posteli?
Bola som na transferi v utorok doobeda a vo stvrtok by som chcela zacat lightovo pracovat (nic stresujuce), Je to vhodne?
Po precitani roznych prispevkoch som si neni ista, pretoze niektorym sa uchytilo embryo aj ked mali fofry v praci alebo nieco ine a zase opak: niektore lezali aj 7 dni a nic....

bibi24
23. jan 2013

@vidruska ahoj, uz na druhy den po ET mozes normalne fungovat, to znamena chodit do prace a vykonavat bezne cinnosti. Treba sa vyvarovat teplym kupelom, alkoholu tvrdemu, sexu, tazkej fyzickej namahe, dvihaniu tazkych veci a cviceniu. Ostatne mozes vsetko normalne robit. 😉 Nie je potrebne doma lezat s vylozenymi nohami, na uchytenie embrya to nema absolutne ziadny vplyv.

vidruska
23. jan 2013

@bibi24 dakujem za utvrdenie 🙂 mne to tiez prislo divne lezat x dni....Ale co sa tyka toho sexu: Ako dlho sa nemoze? Pretoze v instrukciach od ISCARE je prave pisane, ze po ET v nasledujucich dnoch sa prave odporuca mat sex....

A este jedna otazka na potvrdenie: Je dobre pit cervene vino (aj pred ET) a aj po ET na vytvorenie lepsej vystelky pre embryo?

bibi24
23. jan 2013

@vidruska no, viem, ale podla mna to tam maju zle uvedene, lebo vsade hovoria, ze sex aspon tych 5-7 dni nie. My sme mali ale pre istotu pauzu vzdy az do tehotenskeho testu.
Cervene vino? Tazko povedat, hovori sa, ze pohar denne zabera na sliznicu, ale ci naozaj a kolko, to fakt neviem. Ja som si davala sem tam, ale hlavne preto ze mi chuti 🙂

vidruska
23. jan 2013

@bibi24 uf...tak ale to je "divna chyba" v takychto instrukciach! to by ma pekne nahnevalo, ak sa clovek riadi tym co mu daju napisane a vlastne potom zisti ze to tak nema byt....asi tam preistotu zavolam.
A tebe v Brne hovorili ze sa nema sexovat po ET, ci si to len niekde citala?

Aj mne velmi vino chuti, tak myslim, ze 1 dc mi nezaskodi k veceri 🙂

vidruska
23. jan 2013

@bibi24 Tak kazdy ma iny nazor:
Sanatorium REPROMEDA, s.r.o., = po ET se doporučuje cca5ti denní abstinence, následně pak až do zjištění výsledku těhotenství styk s kondomem.Uvádím zvyklosti naší klnice, na různých centrechniných centrech se mohou doporučení lišit.
Sanatorium Helios = sexuální abstinence není po ET nutná. Při spont grav. provozuje žena pohlavní styk také a otěhotní. Jen v případě PGD technik, je sexuální abstinence vhodná ev. použití preservativu , aby byla jistota , že vzniklá gravidita je původem z transferovaného embrya a ne náhodná spont.garv.

ISCARE = odporuca sa mat po ET v najblizsich dnoch styk

🙂)) zaujimavee...sak nech si zena vyberie...

martinazvo
23. jan 2013

@ada83 mooja a to ti nic nepovedali v pondelok? Davky ti upravovali ci nie?

bibi24
23. jan 2013

@vidruska mne konkretne v reprofite hovorili, ze aspon 5 dnova abstinencia. Kym sa embryjko uhniezduje.

ada83
23. jan 2013

@martinazvo nie ja som isla len na krv na predoperacne a tam zistili že som bola naposledy v novembri na UZv a že sa musi urobiť aj pred braním injekcii ze ci su tam cisty tak som od sestrčiek išla najprv k dr. a potom naspäť k sestričkám na krv

ada83
23. jan 2013

chcem sa opýtať ked pôjdem v piatok na 1 kontrolu budu mi zase brať krv alebo už nie

martinazvo
23. jan 2013

@ada83 jaj jasne, to aj mne pozeral... no a mne pocas stimulky uz krv nebrali...

ada83
23. jan 2013

@martinazvo čitala som na ich stranke že po 6 dni ideš na kontrolu aj na krv tak preto som sa pýtala ale bufam že nebudu brať zajtra ideš na vkla dáš si vložiť obi dve?

martinazvo
23. jan 2013

@ada83 ved radsej chod nalacno a pripadne sa spytaj... ano chceme vlozit obidve 🙂

ada83
23. jan 2013

@martinazvo no ja idem az na 10 tak neviem či vydržím na lačno držím palčeky aky sa chytili obi dve