icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

sussah
27. apr 2017

@blackswan12 podla toho ci ti lekar da kratky alebo dlhy protokol

blackswan12
27. apr 2017

@sussah dakujem 🙂

vrds
27. apr 2017

@petajan soft podla mna nieje ani dobry. totiz. obycajne telo najlepsie reaguje na prvy raz. vtedy sa necha oklamat, potom uz nie. a svedci o tom klesajuci pocet vajiciek pri vyssich davkach hormonov pri stimulacii... preto ja som zastanca toho, ze urobit to raz a poriadne, ako 9x na hovno.

druzuz
27. apr 2017

@vrds No ono to celkom tak nie je.Kazdy reaguje na hotmony inak.A spravne nastavenie zavisi aj od amh a ostatneho hormonalneho profilu.Mne napriklad povedali, ze mi odporucaju soft, kedze sice mozno budem mat nie 20 vajicok, ale iba 2-3, ale budu kvalitnejsie.Pri stimulaciach, ktore robi vacsina centier na SK, su velke davky hormonov, vajecniky sa vybicuju k mega vykonu a len par vajicok je zrelych a kvalitnych.Tak, ale kazde centrum ma svoj pristup.

vrds
27. apr 2017

@druzuz ano je to mozne. keby to fungovalo. statistiky su ale ine. nedokazu niekedy pri softe vydat ani jedno vajicko. a s vekom ide dole aj uspesnost. t.j. po 30r je az 66% vajicok zlych, nekvalitnych... takze pri vyssom veku uz len z matematickeho hladiska soft neodporucala. a ja by som do toho nesla. urcite. ak aj mas 3 vajicka, to znamena, ze minimalne 2 dobre nebudu... to by som ja neriskovala. radsej vsadim jednorazovo na vyssiu kartu, aj ked je to namahavejsie. samozrejme nikomu to neberem.

ericia
27. apr 2017

@druzuz presne tak.. Súhlasím s tebou.. Ja pri klasickom IVF som mala ledva tri vajíčka... Z toho bolo dobre jedno.. Teraz pri minimálnej som mala dve a zasa dobre iba jedno. Ú mňa je zbytočné dávať mi silné dávky, keď mám AMH 0,12....

vrds
27. apr 2017

@ericia to chapem pri takom nizkom AMH. ja by som to uz nepodstupila s takym AMH.

cherrinka11
27. apr 2017

@vrds ahoj a ty už máš za sebou neake ivf?

vrds
27. apr 2017

@cherrinka11 idem na prve teraz a dufam ze to teda aj vyjde.

vrds
27. apr 2017

@cherrinka11 myslim na vklad. stimulaciu som uz prezila.

babusik85
27. apr 2017

@vrds ja mam 31, AMH 2,6 a aj tak som mala 3vajicka pri klasickom ivf,s vysokymi davkami.Pri druhom ivf 4vajicka,takisto vysoke davky.
Takze je to individualne,kazde telo je ine.Urcite vyskusam aj soft

vrds
27. apr 2017

@babusik85 no ja som si napr. nechala urobit vysetrenie geneticke.. na receptory. t.zn. ci ich mam dost a ci su schopne tie hormony aj spracovat. zistilo sa ze mam ich dost, ale reaguje len 60%. vdaka tomu mi dali vyssie hormony. inak by som nemala mozno ani 3 vajicka.... a dozrete uz vobec ziadne.
takze mozno mate nieco podobne.

cherrinka11
27. apr 2017

@vrds tak ti držím prsty,nech ti to vyjde a stimuláciu si mala s dlhým či krátkym protokolom?

babusik85
27. apr 2017

@vrds ja mam genetiku spravenu,je to Ok.Hormonalny profil tiez.
A vsetky moje vajicka boli zrele, aj ich vedeli oplodnit.
Takze nie je to take cierno-biele.
Zavisi aj od liekov napr.,niekto dobre reaguje na gonal,druha uz nie.
Sliznicu mam stale vysoku,ale napriek tomu pri 1ivf mi dali estrimax a sliznica bola len 7mm.Takze ja nie som zastanca liekov.

vrds
27. apr 2017

@cherrinka11 s extra dlhym. uz hore spominany problem s receptormi mi predlzil stimulaciu skoro az na 3,5 tyzdna! po 2,5 tyzdni to lekarka chcela vzdat. presvedcila som ju ze to vydrzim... pri davke 150ui Merionalu skoro ziadna odozva. potom som brala 225ui, par dni 300ui... vela som doplacala aj so svojho, lebo poistovna mi tolko neschvalila. podarilo sa nakoniec nieco vypestovat. brucho som mala ako balon, pila som hektolitre vody, prezila OHSS. teraz uz berem utrogestan a nejake estrogeny este na sliznicu. ta mala vcera 9mm, tak dufam ze este narastie do utorka.
a dakujem! ja pevne verim ze sa podari. urobila som maximum. co sa dalo a co bolo dostupne som vyuzila. okrem teda testu Endometrial Receptivity Assay, ktory uz ponukaju aj v CR, na SK stale je to viacmenej nedostupne.

cherrinka11
27. apr 2017

@vrds tak ti naozaj držím palce,a v utorok máš vklad?takže opu bude niekefy teraz nie?mňa čaká teraz tiež moje prvé ivf aj opu aj vklad, ale ja mam len clostil nič viac..ak uvidíme ako dopadneme 😉

vrds
27. apr 2017

@cherrinka11 OPU uz bolo v marci. su zmrazene.
aj ja ti drzim palce, nech to vyjde. boze ved inym sa rodia deti ako na beziacom pase a my ani k jednemu nevieme prist :(

vrds
27. apr 2017

@babusik85 len napisem, ze zrele vajicko ktore sa vie oplodnit a dokonca aj prezije predlzenu kultivaciu, este nemusi byt zdrave. najcastejsie gen. ochorenia su trizomie 13,18 a 21, konciace potratom v roznych stadiach vyvoja. ja som mala nakoniec z 5 zle 3....takze to sedi na tych 66% co som pisala vyssie. a podla lekarov je to bezne.

cherrinka11
27. apr 2017

@vrds aha..takže pôjdeš na ket..
To pred ketom je potrebná takáto stimulácia??
A koľko máš zmrazených?
Ja už maď na šťastie dcérku,a myslela som,že ostanem len pri nej,len partner deti nemá a velmi po nich túži..tak skúšame.

gagirl
27. apr 2017

@mircalla ahoj..dakujem..Ano..je to chlapcek,dr sa na morfo vyjadril ze z toho uz dievca urcite nebude co tam videl medzi nozkami😉Verim ze vsetko dobre pojde aj nadalej a bez problemov..Vy sa ako mate?s dvoma detickami je co robit urcite,,ze?Ale musi to byt aj krasne..❤

vrds
27. apr 2017

@cherrinka11 ja som teraz nestimulovala merionalom. teraz len riesim rast sliznice.
ano bude to KET.

cherrinka11
27. apr 2017

@vrds ona porastie 😊,uz teraz je slušná,dobrý je viť.E a D,a papaj ananás po vklade 😉ja som sa tomu smiala,ale naozaj ten Bromelain je potrebný..

vrds
27. apr 2017

@cherrinka11 dakujem za radu. dnes pojdem nakupit ananasy 🙂 aby boli sladke do buduceho tyzdna
aj tebe drzim palce, aby sa vsetko podarilo! vit E aj D papam. aj femibion 1, tam by malo byt vsetko. tak uvidime.

cherrinka11
27. apr 2017

@vrds tak super 😉od dnes ich majú v Kauflande v akcii😀

sussah
27. apr 2017

@cherrinka11 vazne tak to si idem nakupit 😲

cherrinka11
27. apr 2017

@sussah no bezkajte..ale najdôležitejšie sú v deň vkladu po dobu adpon 5dní..
Mne by dva týždne nevydržali tak ja budem kupovať určite drahšie 😀😀😀

sussah
27. apr 2017

@cherrinka11 tak hej..ja este vklad nemam ☹ a plodne dni az o 2 tyzdne...

ina7
27. apr 2017

Kocky, prosim vas aky je rozdiel merional vs menopur? Doteraz som mavala merional.

vrds
27. apr 2017

@cherrinka11 a to je iba dnes ta akcia alebo aj zajtra?

cherrinka11
27. apr 2017

@sussah no ved to..veď aj ja..😉