icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

lakukaa
2. aug 2018

@megan5 bol to uz treti vklad dva krat ET a teraz K ET mame este jedneho nanuka ale pojdem az po vysledkoch genetika a tie dosticky.mame slabsi spermiogram a ja mam trombofiliu a stitnu zlazu zle inak vsetko ok.teraz som brala utrogestan 2-2 a clexan 0.2 a na stitnu euthyrox a vitaminy.

alexa1983
2. aug 2018

@zimik aj moje 🙂 prvé som mala na SR v BA, ešte tam máem 2 mrazáčikov, ale už som nemala chuť tam nič riešiť. len od nás ťahali peniaze, a keď som sa pýtala či sa ešte nedá niečo vyšetriť keď stále nič, tak že nie a až po 5.vklade nás poslal na genetiku (imunologiu som mala) a tam mi zistili probém s krvou, silnú zrážanlivosť, čo je možno dôvod že som nemala dostatočne prekrvenú maternicu a tak sa to tak nikde neujalo. Tak chceme skúsiť šťastie tu. A vraj tu pichajú niečo aj na utlmenie imunity ženám čo tvoria protilátky na spermie , a ja som jedna z nich 🙂 v BA nič také nerobia. Tak im silno verím 🙂 Máš tiež krátky protokol?

alexa1983
2. aug 2018

@babikadaska ajoj, ako sa máš?

alexa1983
2. aug 2018

@lakukaa ahoj, aj si si pichala niečo na zrážanlivosť ? ja mám silnú zrážanlivosť a hematologička mi povedala že min mesiac pred vkladom si mám pichať fraxiparin a potom aj po vklade a ak sa podarí tak už celé tehu a že musím byť hneď aj rizikovka :(

zimik
2. aug 2018

@alexa1983 aj ja im verím 🙂 mám kamošku čo mala tiež problém s krvou a pomohli im, už majú krásne bábo z Reprofitu 🙂 Áno mám tiež krátky protokol. A tiež mi zistili protilátky na spermie, budem mať Clexane a intralipidy po vklade. No mám toho oveľa viac, žiaľ :( tak verím, že nám tu pomôžu.

vivik22
2. aug 2018

ahojte dievcata, pozeram, ze je tu rozbehnuta tema ohladom hematologie. Nechodite niektora nahodou na hematologiu do Nitry do univerzitnej nemocnice? Ja som tam bola a cakam na vysledky uz tri mesiace. Je to tam takto bezne? Tiez mi nevisli 2x ET a 2xKET. Nikdy sa nic nechyti. Chyba mi uz iba hematologia.

vivik22
2. aug 2018

myslela som Martin univerzitnu nemocnicu. Uz som trochu zblbnuta z tej imunologie v Nitre 🙂

alexa1983
2. aug 2018

@zimik ten clexane je na tie protilátky?

alexa1983
2. aug 2018

@zimik a vraj ešte dávajú pred vkladom nám čo to máme tie protilátky aj nejakú injekciu na utlmenie imunity? vieš o tom niečo ? : )

alexa1983
2. aug 2018

@vivik22 ja chodím do BA Mudr. Drakulová 😃😃😃 sa tam hodí ku krvi 😃 ja som mala výsledky za 2 týždne, 3 mes. mi prídu veľmi dlho, nevolala si tam či na teba nezabudli ?

chmurkaxy
2. aug 2018

@alexa1983 to su tie infúzie intralipidov. vzorec je 3-4 dni pred vkladom (alebo v deň vkladu) a potom týždeň po vklade a okolo pozitívneho testu. v Brne stoja okolo 100 eur,v Ba v Imunovitali tuším 30. vie ti ich predpísať a pichnúť aj tvoj imunolog. ak riedis krv, stecie ta infuzia za cca hodinu, ak neriedis, niekedy aj za tri 🙂

vivik22
2. aug 2018

@alexa1983 volala som uz 2x a vzdy ze mam cakat, ze maju toho strasne vela. Des. Banujem, ze som aj ja nesla do BA.

alexa1983
2. aug 2018

@vivik22 no to mi je ľúto... je to hrozné, to čakanie ... a duplom pre nás čo čakáme už niekoľko rokov : (

vivik22
2. aug 2018

@alexa1983 ved to. Hroza

alexa1983
2. aug 2018

@chmurkaxy 100 eur? bože môj ... imunulogovi ja už nechodím, boli sme tam v NR iba na vyšetrení, tam mi zistili hranične pozitívne protilátky, neviem či to je veľmi zlé , či sú aj horšie hodnoty , nerozumiem tomu, vtedy mi ponúkli skúsiť sa preliečiť kortikoidmi , že možno to pomôže , možno nie, ale keď som si prečítala o tom viac, tak som to odmietla podstúpiť , že uvidíme časom ako to bude ..pretože som veľmi zle znášala hormóny - teda stimulku, pri nej som skončila dva krát ležať v nemocnici na infúzkach : ( aj teraz mám veľké obavy čo to zasa bude : ( neviem prečo moje telo na to tak reagovalo, vajíčok som mala pekne 10 ks, oplodnili 9, čo si myslím že bolo veľmi pekné, len teda tá stimulka bola hrozná . Hlava sa mi točila tak že som nemohla chodiť, srdce mi búšilo že mi namerali vždy srdcový tlak 130, inak býva tak 70 ideal, pritom som denne vypila 5 l vody .. nechápem.
Ja sa pýtam na tie injekcie - či infuzky preto, lebo som sa tu dočítala že to veľa dievčat malo , ale mne o tom napr môj doktor tam nepovedal, že je taká možnosť.

ericia
2. aug 2018

@alexa1983 mne nasadili Intralipidy v Nitre... Mam zvýšené NK bunky... Bola som štyri dni pred vkladom, štyri dni po vklade... A teraz budem chodiť každé tri týždne.. Tečie mi to tri a pol hodiny...chodim do Nitry a platím necelých 23 eur... Ešte picham ak clexane...

zimik
2. aug 2018

@alexa1983 Clexane je na riedenie krvi a tie intralipidy na utlmenie imunity myslim. Ty mas aj vyšetrenie z hematologie? Lebo mne nenaordinoval a tu čítam ze mnohé z nas boli...

chmurkaxy
2. aug 2018

@alexa1983 ja som ich brala. aj kortikoidy a vlastne asi aj všetko na svete. teraz ma nahnevala doktorka v BA,lebo sme riešili v Brne posledny vklad (už moje posledné embryo, 3kompletne IVF za sebou a už to nechcem prezit) a že ona mi tie intralipidy neda. akože nedáte? lebo nemám aktualizované výsledky . ale k vam sa objednať trvá aj dva mesiave a na vysledky sa čaká mesiac a doteraz podľa inými výsledkov mi vždy dala intralipidy a pohoda. proste chcela zarobiť. jej hovorím,ze uz na umelé oplo nepôjdem a prirodzene to riešiť nebudem,šak čo budem každý mesiac chodiť na infuzku? a že proste nedá. nuz, tak som bez. velmi ma tam sklamali, len o peniaze im ocividne ide. lebo nove testy=200 eur aj s konzultáciou. toto je mega biznis. aj na genetike som to citila,minule mi volala sama doktorka,ze kedy zase prídeme a nechali sme tam 200 za vitamíny. lebo šak ja krava neviem povedať nie.

alexa1983
2. aug 2018

@zimik mam este z kliniky z BA, aj genetiku, na tej genetike zistili hemato problem , tak preto som isla este na hematologiu

alexa1983
2. aug 2018

@chmurkaxy ja som presne taka ista :( tiez Neviem povedat nie : ( Takze ked som na imunologii bola rok a pol dozadu tak mozes ist rovno zasa :(

simik411
3. aug 2018

baby ked vam prisla mrcha prvy den vzali ste si nejaky liek na krce ked ste sli stimulovat ?? zajtra zacinam stimulku na ivf a neviem ci mozem dnes dat nieco nato ... ale boliiii :/ poradte dik :(

zimik
3. aug 2018

@simik411 daj si poldeci ak môžeš pit 😅 určite menšie zlo ako tabletka a uvoľní ti menštruačné bolesti 😉

babikadaska
3. aug 2018

Dievcata 9 DPT hcg 329 ! (7 DPT bolo 122) V tom reprofite robia zazraky !!
Hyperstimulak pekne rozbehnuty,pridali mi clexane na riedenie krvi. Boli to pichnut do toho nafuknuteho brucha jak slak,riadne som si poplakala. Zatial ambulantna liecba, v pondelok dalsia kontrola

babikadaska
3. aug 2018

@alexa1983 aky presne problem ti zistili na hematologii ?
@chmurkaxy tak tie vysledky predsa nie su nieco,co sa samo od seba zlepsi ??? Naco potrebuje aktualizovane vysledky ???

simik411
3. aug 2018

@zimik hah dik za radu teda, napodiv mi pomohol obycajny urologicky caj :D tak sa teda tesim a zajtra zacinam pichat.. ;)

michellevendero
3. aug 2018

Ahojte. Chodíte niekto do Ostravy k Dr. Macháčovi ?

babikadaska
5. aug 2018

@michellevendero ahoj. Ja nechodim k nemu sice,ale je tu velmi vela dievcat ktore ano a nevedia si ho za tie roky vynachvalit !!! Je to velky odbornik. Co konkretne ta zaujima ?

babikadaska
5. aug 2018

Dievcata ako si po transfere pocitate termin porodu ? Normalne podla datumu poslednej menstruacie ?

chmurkaxy
5. aug 2018

@babikadaska je na to aj nejaký link,počkaj,pohladam. ale ty si dnes 11den po,čiže by si mala mat podľa tehotenstvo academy 13.4.2019 a podla toho linku predpokladam 12.4.2019.
https://ivf.ca/duedate.php

chmurkaxy
5. aug 2018

@babikadaska akože,ja s tými výsledkami verím,že telo veľmi reaguje aj na stravu. ja som si predtým zlepšila vysledku len zaradením koenzymu q10 v mega množstvách a tým,že som sa snažila znížiť omega 3 a naopak zvýšila omega 6-9 mastné kyseliny. len je iné,keby plánujem celé nové IVF,tak do toho idem znovu. len je to dosť času- objednat tak 2 mesiace, mesiac čakať na výsledky,podľa toho liečba aspoň 6-8 týždňov, kontrolné odbery,zase mesiac čakať.zabijes pol roka.