icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

megan5
5. aug 2018

@lakukaa ja som brala utrogestan 4-0-4,estrofen,anopyrin a zadaril sa 4vklad ket😊.aj tebe to raz vyjde uvidis

janulino
5. aug 2018

Ahojte, mozem sa opytat kedy ste v Reprofite platili za ukony? Po OPU, ci po ET? Dakujem

chmurkaxy
5. aug 2018

@janulino my po ET. lebo po opu sa ešte nevie,ako dlho sa budú kultivovať,koľko ich bude, či a koľko sa bude mrazit. to už po ET všetko vedia.

babikadaska
5. aug 2018

@janulino v den ET platis komplet vsetko.
V pripade ze nieco zamrazia,dodatocne ti este poslu fakturu,ak to este nahodou v den ET nie je jasne

michellevendero
5. aug 2018

@babikadaska uvažujem nad konzultáciou k Dr. Macháčovi, nakoľko Ostravu nemáme ďaleko a v Kopřivnici mám rodinu. Chcem počuť jeho názor, nakoľko mám pocit, že SR je v tomto smere v plienkach a ide len o € biznis.

janulino
5. aug 2018

@babikadaska
@chmurkaxy dakujem dievcata, myslela som si len som si nebola ista.. 🙂 a mozem vediet aku metodu ste zvolili? ICSI či PICSI?

chmurkaxy
5. aug 2018

@janulino nm odporučili ICSI ešte predtým,ako sme mali výsledky z genetiky. teraz by som už chcela PICSI. pre mňa už jediná potenciálna možnosť daleko daleko v budúcnosti bude IVF v prirodzenom cykle a Picsi k tomu. ale najblizsie 3 roky určite žiadne umelé.

babikadaska
5. aug 2018

@janulino ja ICSI, PICSI aj MACS a zatial vysledok pozitivny

babikadaska
5. aug 2018

@michellevendero je to velky odbornik. Ma dlhe cakacie terminy. Objednaj sa cim skor !!!

evushka007
5. aug 2018

@alexa1983 ja som o sk centrách moc dobrého nepočula, preto som ich rovno vylúčila. Ak tak niečo dobré na Martin alebo Košice, ale to mám hodne od ruky, Čechy sú bližšie (Brno mám cca 100 km). Mne odporučili rovno IVF, IUI je vraj v mojom prípade zbytočnosť. Vraj tá alergia môže aj pri IVF spôsobovať nejaké problémy, nevieš o tom niečo?

janulino
5. aug 2018

@babikadaska Super, gratulujem 🙂 nam odporucali PICSI + MACS, tak ich teda pocuvneme..a kolko vas to vyslo?

jalaura
5. aug 2018

@zimik @ericia
baby kolko vam trvalo kym vam Petrenko zaslal papiere naspat?
Ja uz cakam 2 tyzdne a nic. Po kolkych to prislo vam?

zimik
6. aug 2018

@jalaura mne zaslal presne za 10 dni. Moze mat dovolenku akurat... Teraz v lete sa vsetko posúva, este skús počkať a ak ti tento tyzden neprídu tak volaj 😉

ericia
6. aug 2018

@jalaura aj mne tento krát prišli skoro... Aj z poisťovne potom to bolo rychle...

alexa1983
6. aug 2018

@zimik ajoj, tak aj nám už konečne poisťovňa poslala schválenie, dnes som písala do centra, čakám kedy sa ozvú 🙂

alexa1983
6. aug 2018

@babikadaska leidemskú mutáciu krvi - hetorozigot , silná zrážanlivosť.
už mi prišlo schválenie z poisťovne, tak som písala dnes do centra, že halooo už chcem ísť 🙂 tak drž palce prosím 🙂
A ty ako sa cítiš? ešte máš bolesti?

alexa1983
6. aug 2018

@evushka007 no nám sa nevydarili 4 vklady , na imunologii mi povedali , že ak sa vajíčka po výbere zo mňa špeciálne neočistili tak sa to ani nepodarí, lebo vraj oni tiež obsahujú tie látky na ktoré sme alergické..keď som sa pýtala potom následne v centre na SR tak na mňa pozerali ako puci že o čom točím... ako jeden hovorí to, druhý to a keďže nie som lekár tak netuším kde je pravda :( ale viem že tu v Brne sa dávajú nejaké infúzie na utlmenie tej alergie, ale že jedna tam stojí 100 eur a treba ich okolo 5-6 a potom podľa výsledkov, alebo ti ich môže predpísať na SR lekár ktorému chodíš na imuno, ale musíš mať výsledky čerstvé , a to stojí potom okolo 30 eur a tečie to vraj 3,5 hod. Aspoň tak tu baby písali 🙂 Mne o tom zatiaľ lekár nepovedal nič, chcem sa ho opýtať keď si pôjdem pre lieky na stimulku či mi to teda treba alebo ako. Ja mám tú alergiu že hranične zvýšenú, to vraj teda nie je úplne moc, tak neviem .

zimik
6. aug 2018

@alexa1983 super tak to mozno stíhate ist este v auguste. Ci to uz nechávate na september?

alexa1983
6. aug 2018

@zimik august už nestíhame lebo som dnes dostala svoje dni 🙂 takže stimulovať môžem začať až 2.9. ak nebudú meškať 🙂 Ešte sa mi ale neozvali z kliniky od rána :(

zimik
6. aug 2018

@alexa1983 tak tam zavolaj 😊 aj ja som volala a telefonicky som sa objednala.

alexa1983
6. aug 2018

@zimik už 🙂 15.8. si idem pre protokol.

alexa1983
6. aug 2018

@chmurkaxy ahoj, zostala som teraz v šoku, lebo som sa pýtala toho môjho lekára v Reprofite , že či aj mne budú podávať niečo na utlmenie imunity keď tvorím protilátky na spermie a povedal mi, že pri IVF sa to nerieši , iba pri prirodzenom počatí áno. Tak teraz som úplne že mimo , že prečo napr u teba to riešia 🙂 júúúj

chmurkaxy
6. aug 2018

@alexa1983 ja nemám na spermie,ja mám NK bunky a cytokiny vysoké. pri spermiach sa ti obchádza tak,ze sa robí ICSI a PICSI. aby akoby vajíčko nemohlo odmietnuť spermiu, lebo ju vpichnu už dnu.

babikadaska
6. aug 2018

12 DPT - hcg 1035
Som prestastna...
V piatok znovu kontrola,vysli mi zle pecenove testy,asi z toho OHHS ....

babikadaska
6. aug 2018

@janulino spolu 10 500 kč, ale oplatilo sa.
Ked precitas prispevok o jeden vyssie,potvrdili mi tehotenstvo. A ja som si ista ze je to vdaka tym specialne vybratym spermiam. Pretoze predchadzajuce embrya mali horsiu kvalitu a neuchytili sa...

janulino
6. aug 2018

@babikadaska gratulujem 🙂 ja mam za sebou 4 neuspesne vklady, tak uz urobim vsetko pre to aby to vyslo..mame hrozny spermiogram..ďakujem za infosky

leticia22
6. aug 2018

Baby prosím vás koľko vám vrátila poisťovňa peňazí? Lebo mne 1300 a sa mi to zdá málo, počula som že niekomu dávajú aj viac. Diky

babikadaska
6. aug 2018

@janulino ktore parametre mate najhorsie ? My sme mali prave tu dolezitu morfologiu hlaviciek spermii uplne zlu. Ake mas ty diagnozy ?

babikadaska
6. aug 2018

@leticia22 ja si platim ceske poistenie takze neviem . Ale mna aj ako poistenca vyslo cele ivf, lieky,icsi,picsi,macs,bez mrazenia na 1100 eur.
Teba kolko (po vrateni z poistovne)?

babikadaska
6. aug 2018

@alexa1983 ja som mthfr heterozygot. Mne napisali na hematologii do spravy, ze tato mutacia v sucasnej dobe nie je povazovana za vyznamnu trombofilnu mutaciu a nepovazuju za potrebne sa tym pri oplodneni a tehotenstve zaoberat. V reprofite to potvrdili.
Co sa tyka tvojej alergie na spermie - v R.aj @chmurkaxy to hovoria uplne spravne - tym,ze sa pri icsi spermia priamo vlozi do vajicka,sa to obide. Pri prirodzenom snazeni uz je v krcku maternice hlien s obsahom protilatok,ktory odmieta spermie vpustit dalej. Nejak tak... riesili to baby prave v tejto skupine par rokov dozadu, preto viem.