icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

alexa1983
10. sep 2018

@sweetrevenge menopur som mala pri prvej stimulke 👍🏽 Bolo z neho 10 vajok

zimik
10. sep 2018

@alexa1983 ja mám 5 cm cystu už asi 3 roky. Neboli a nespôsobuje mi našťastie žiadne ťažkosti. Jednu stimulku som už mala pred 2 rokmi s menopurom. Tu som zvládala vyborne. Verím, že aj teraz to bude rovnako bezproblémové. S injekciami začínam o týždeň. To už ty budeš mať aj embryjka skoro dovtedy 😊

zimik
10. sep 2018

@sweetrevenge ja som s menopurom mala 14 vajok ale teraz mi dali Puregon, tak uvidíme 😊

sweetrevenge
11. sep 2018

@zimik @alexa1983 no mne 6 vajíčok snáď bude tam aspoň jedno silné 😊 ja túto noc som myslela ze umriem od bolesti vaječníkov ani otočiť a vstať na wcko som išla v predklone, mocak mi tlačil na ne je toto možné? Hneď ma po vycurani bolesť prešla

alexa1983
11. sep 2018

@sweetrevenge mne sa tiez tazko cika, taky tlak tam mam a boli ma cely spodok, boli , picha :( take divne to je

zimik
11. sep 2018

@alexa1983 @sweetrevenge posledné dni sú asi najhoršie...ale nebojte, o pár dní vam vajka odoberú a bude dobre 😊. Idete hneď na ET čerstvého embryjka?

sweetrevenge
11. sep 2018

@zimik @alexa1983 už nech mám potom, ak budú vajka dobre tak by to bol moj prvy ET a hned. inac v juni, ked som bola na IVF tak odber som mala na 11 DC, otázka: dám si ICSI,PICSI a mám dať aj MACS ?

zimik
11. sep 2018

@sweetrevenge a čo ti doporučuju? Partner je v poriadku? Ja by som sa riadila nimi... Môj manžel je našťastie ok, cize by sme mali mať ICSI. Potom len KETy, a PGD embryí.

alexa1983
11. sep 2018

@sweetrevenge ja si davam vsetky 3. Ak bude teda co oplodnovat 😩 za to macs sa tusim priplaca okolo 5000 czk ak som dobre pozerala. Kedy sa nas budu pytat co chceme vsetko??

alexa1983
11. sep 2018

@zimik ja by som chcela hned. Snad sa podari aspon 1-2 mat :( mam 35 rokov tak to je uz z ich hladiska dost co sa tyka kvality vajok :( V BA sa nam podaril az 4 vklad , ale aj to odislo hned na zaciatku :( nevedela som o tom ze mi tteba riedit krv, tak snad teraz to uz bude ok.

alexa1983
11. sep 2018

@zimik co je to pgd embrii?

sweetrevenge
11. sep 2018

@alexa1983 @zimik so mnou nikto nekomunikoval o tom v nedelu mi dali dotaznik a ja mam zaskrtat metody co chceme a pri OPU odovzdaš Dr. ked nevies nieco on ti poradi, ale asi dam uz vsetko, patrner je v poriadku len ma morfologiu spermii ze docela v normne povedali ale ee si myslim mal iba 0,5% a to neni v normne plus moje nekvalitne vajka :/

alexa1983
11. sep 2018

@sweetrevenge a mas tam aj ceny pri tom dotazniku? A vklad by mal robit ten dr co je akoze ten nas , co sme boli na konzultacii ze? Lebo od vtedy som ho nevidela 😂😂😂 a vyber zasa hocikto?

zimik
11. sep 2018

@alexa1983 PGD je genetické testovanie. To nám odporučili na reproimuno v NR a lekár v centre sa s tým stotožnil. Ak vám to nik neodporúčal tak si to nedávajte... Takýto test jedného embryjka stojí až 350€ 😲 a poisťovňa to slovenským pacientom neprepláca.

zimik
11. sep 2018

@sweetrevenge a neskusis napísať tvojmu ošetrujúcemu lekárovi mail že čo ti doporučuju? Nie som si istá či ti odber/vklad musí robiť tvoj lekar...

ericia
11. sep 2018

@alexa1983 odber robí ten kto ma službu a vklad by mal tvoj lekár... Tak mi to bolo povedané a u mňa to tak aj bolo... Aj keď ja som mala šťastie skoro vždy na moju doktorku aj pri ultrazvukoch aj pri odbere aj vklade... A to tam už chodíme skoro tri roky a ako na klavír 🙈🙈🙈

sweetrevenge
11. sep 2018

@alexa1983 @zimik nie nemáš tam ceny tak pozreš v cenníku ICSI,PICSI, MACS a PK, tam hocikto asi ja som svoju tiež nevidela, moja na mail neodpisuje ale pockam a vo stvrtok sa opytam vzdy tam zatial bol dr.Otevrel aj teraz mi on robil ultrazvuk a on vie asi viac k tomu, ked sme boli naposledy som malal ICSI a PICSI uz zaskrtnuté a povedal že super, ze to nam chel navrhnut ale ze ako vidí nemusí

alexa1983
11. sep 2018

@zimik juuj no pekna pálka teda :(

jalaura
11. sep 2018

@zuzka3 Prosim ta ty si bola na softe? v ktory den si zacala stimulovat? hned prvy? ja mam ist vo stvrtok na prevzatie liekov a protokolu ale mam pocit ze uz zajtra dostanem kramy ak neviem ci to stiham...:(

zuzka3
11. sep 2018

@jalaura nie na softe, klasicka stimulacia kratky protokol. Zacala som druhy den ms. Skod zacat nemozes ako budes mat potvrdenie z poistovne :(

sweetrevenge
13. sep 2018

@alexa1983 @zimik tak som po Opu, mame 9 vajok, 3 zrelé 4 v pohode to dobehni a 2 nič moc, v utorok vklad ak pôjde všetko ako ma, ešte mi odporučili aby som si dala skontrolovať vajíčka pred oplodnením ci sú vhodné vôbec, zajtra tam mam volať a vy ako?

zimik
13. sep 2018

@sweetrevenge tak sa teším že to máš už za sebou. Verím že sa dobre oplodnia a budu sa vám pekne deliť 😊. Ja čakám cez víkend na MS a potom zacinam s injekciami... Dačo má obchádza, od včera ma bolí hrdlo ako naschvál tak verím že zajtra uz budem fit 😉

ericia
13. sep 2018

@sweetrevenge držím silno palce, aby si mala co najviac embryok ❤️

sweetrevenge
13. sep 2018

@zimik @ericia ďakujeme ❤️ uvidíme zajtra co mi povedia, dala som všetko co bolo v ponuke ICSI, PICSI, MACS, PK, EMBRYO INKUBÁTOR a niečo ešte niečo na vyšetrenie vajek posledna šanca naša tak ze spravím preto všetko aby som mala dušu na mieste

alexa1983
13. sep 2018

@sweetrevenge ajoj, parada, tak pekny pocet👍🏽 Aj si mala bolesti po prebudeni? A ako si ich mas dat skontrolovat pred vkladom??
Ja idem zajtra na dalsiu kontrolu :( uz tretiu :( stale mi nedorastli :( vcera mali iba 14 :( a vraj musia mat 18 na vyber mi povedali :(
A prosim ta dnes si uz aj platila za vsetko?

alexa1983
13. sep 2018

@zimik drzim palce. S cim ides stimulovat?

sweetrevenge
13. sep 2018

@alexa1983 nemám také strašné bolesti len taky tlak a chodím ako pokakana na špičkách a pomaly vtedy to cítim, dnes bol na izbe so mnou aj môj to bolo super ľahol si ku mne a hneď mi ten čas ináč išiel, pozriem na nete ako sa vola to prezreté vajok a napíšem ti po odberné prišla Dr. A povedala ze nám to odporúča a ze sa peiplaca 4500 korún slza to tak ze keď odporúča tak dobre, nie ešte neplatila zatiaľ iba za toto bez liekov a toho vyšetrenia vajok je to 2000 eur lieky 500 eur a uvidíme ešte čo vajka, a ty máš akú stimuláciu? Ja mam prvý krát 9 vajok pri klasickom Ivf som mala vždy 4, a o ti Dr. Povedali na to ze idú tak pomaly

sweetrevenge
13. sep 2018

@alexa1983 https://www.reprofit.cz/news/polarizacni-mikros...
Toto polarizácazna mikroskop ia tak píšu ze zadara ale 4500 🤨

alexa1983
13. sep 2018

@sweetrevenge ja mam kratky protokol, 187,5 gonal a teraz este 6 organutral ci ako sa to vola, za lieky sme dali zatial 940 eur 😩 A kedy sa to vsetko plati? Az po prvom vklade? A o kolkej si isla? Operacka v pohode? A narkoza? Zacinam sa bat 😂😂😂 Ja som mala pri prvej stimulke na SR 11 folikulov odibratych, z toho bolo 10 vajok a oplodnili 9. Ale vklady neuspesne :( Neviem co vsetko si mam dat robit, vzdy ma na kontrole tak rychlo doktorka vypoklonkuje za dvere :( Moj manzel mal vtedy slabsie spermie a menej , teraz mu nikto novy spermogram nerobil :( tak nevieme ci je zmena alebo rovnaky stav, predsa len to bolo rok a pol dozadu. Mam taku otazku, asi blbu 🙂 ze ked nie je zdrava spermia , tak vajko sa neoplodni ze? Lebo rozmyslame nad napichanim vajok a ze ci ked sa im nepodari s tou spermiou vajko napichnut, tak zoberu inu a skusaj dalej, alebo to sa uz neda lebo je vajko znicene tym? Ze ci mame dat aj to macs ci ako sa to pise, tu selekciu spermii??

zimik
13. sep 2018

@alexa1983 ale aspoň rastu, aj keď pomaly ale máš ich väčšie 😊. Zajtra čakáme na info, dúfam že budú znova merať o čosi viac. Ja idem stimulovať s Puregonom a Orgalutranom.