Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@alexa1983 ja mám 5 cm cystu už asi 3 roky. Neboli a nespôsobuje mi našťastie žiadne ťažkosti. Jednu stimulku som už mala pred 2 rokmi s menopurom. Tu som zvládala vyborne. Verím, že aj teraz to bude rovnako bezproblémové. S injekciami začínam o týždeň. To už ty budeš mať aj embryjka skoro dovtedy 😊
@sweetrevenge ja som s menopurom mala 14 vajok ale teraz mi dali Puregon, tak uvidíme 😊
@sweetrevenge mne sa tiez tazko cika, taky tlak tam mam a boli ma cely spodok, boli , picha :( take divne to je
@alexa1983 @sweetrevenge posledné dni sú asi najhoršie...ale nebojte, o pár dní vam vajka odoberú a bude dobre 😊. Idete hneď na ET čerstvého embryjka?
@sweetrevenge a čo ti doporučuju? Partner je v poriadku? Ja by som sa riadila nimi... Môj manžel je našťastie ok, cize by sme mali mať ICSI. Potom len KETy, a PGD embryí.
@sweetrevenge ja si davam vsetky 3. Ak bude teda co oplodnovat 😩 za to macs sa tusim priplaca okolo 5000 czk ak som dobre pozerala. Kedy sa nas budu pytat co chceme vsetko??
@zimik ja by som chcela hned. Snad sa podari aspon 1-2 mat :( mam 35 rokov tak to je uz z ich hladiska dost co sa tyka kvality vajok :( V BA sa nam podaril az 4 vklad , ale aj to odislo hned na zaciatku :( nevedela som o tom ze mi tteba riedit krv, tak snad teraz to uz bude ok.
@alexa1983 @zimik so mnou nikto nekomunikoval o tom v nedelu mi dali dotaznik a ja mam zaskrtat metody co chceme a pri OPU odovzdaš Dr. ked nevies nieco on ti poradi, ale asi dam uz vsetko, patrner je v poriadku len ma morfologiu spermii ze docela v normne povedali ale ee si myslim mal iba 0,5% a to neni v normne plus moje nekvalitne vajka :/
@sweetrevenge a mas tam aj ceny pri tom dotazniku? A vklad by mal robit ten dr co je akoze ten nas , co sme boli na konzultacii ze? Lebo od vtedy som ho nevidela 😂😂😂 a vyber zasa hocikto?
@sweetrevenge a neskusis napísať tvojmu ošetrujúcemu lekárovi mail že čo ti doporučuju? Nie som si istá či ti odber/vklad musí robiť tvoj lekar...
@alexa1983 @zimik nie nemáš tam ceny tak pozreš v cenníku ICSI,PICSI, MACS a PK, tam hocikto asi ja som svoju tiež nevidela, moja na mail neodpisuje ale pockam a vo stvrtok sa opytam vzdy tam zatial bol dr.Otevrel aj teraz mi on robil ultrazvuk a on vie asi viac k tomu, ked sme boli naposledy som malal ICSI a PICSI uz zaskrtnuté a povedal že super, ze to nam chel navrhnut ale ze ako vidí nemusí
@sweetrevenge tak sa teším že to máš už za sebou. Verím že sa dobre oplodnia a budu sa vám pekne deliť 😊. Ja čakám cez víkend na MS a potom zacinam s injekciami... Dačo má obchádza, od včera ma bolí hrdlo ako naschvál tak verím že zajtra uz budem fit 😉
@sweetrevenge držím silno palce, aby si mala co najviac embryok ❤️
@sweetrevenge ajoj, parada, tak pekny pocet👍🏽 Aj si mala bolesti po prebudeni? A ako si ich mas dat skontrolovat pred vkladom??
Ja idem zajtra na dalsiu kontrolu :( uz tretiu :( stale mi nedorastli :( vcera mali iba 14 :( a vraj musia mat 18 na vyber mi povedali :(
A prosim ta dnes si uz aj platila za vsetko?
@alexa1983 nemám také strašné bolesti len taky tlak a chodím ako pokakana na špičkách a pomaly vtedy to cítim, dnes bol na izbe so mnou aj môj to bolo super ľahol si ku mne a hneď mi ten čas ináč išiel, pozriem na nete ako sa vola to prezreté vajok a napíšem ti po odberné prišla Dr. A povedala ze nám to odporúča a ze sa peiplaca 4500 korún slza to tak ze keď odporúča tak dobre, nie ešte neplatila zatiaľ iba za toto bez liekov a toho vyšetrenia vajok je to 2000 eur lieky 500 eur a uvidíme ešte čo vajka, a ty máš akú stimuláciu? Ja mam prvý krát 9 vajok pri klasickom Ivf som mala vždy 4, a o ti Dr. Povedali na to ze idú tak pomaly
@alexa1983 https://www.reprofit.cz/news/polarizacni-mikros...
Toto polarizácazna mikroskop ia tak píšu ze zadara ale 4500 🤨
@sweetrevenge ja mam kratky protokol, 187,5 gonal a teraz este 6 organutral ci ako sa to vola, za lieky sme dali zatial 940 eur 😩 A kedy sa to vsetko plati? Az po prvom vklade? A o kolkej si isla? Operacka v pohode? A narkoza? Zacinam sa bat 😂😂😂 Ja som mala pri prvej stimulke na SR 11 folikulov odibratych, z toho bolo 10 vajok a oplodnili 9. Ale vklady neuspesne :( Neviem co vsetko si mam dat robit, vzdy ma na kontrole tak rychlo doktorka vypoklonkuje za dvere :( Moj manzel mal vtedy slabsie spermie a menej , teraz mu nikto novy spermogram nerobil :( tak nevieme ci je zmena alebo rovnaky stav, predsa len to bolo rok a pol dozadu. Mam taku otazku, asi blbu 🙂 ze ked nie je zdrava spermia , tak vajko sa neoplodni ze? Lebo rozmyslame nad napichanim vajok a ze ci ked sa im nepodari s tou spermiou vajko napichnut, tak zoberu inu a skusaj dalej, alebo to sa uz neda lebo je vajko znicene tym? Ze ci mame dat aj to macs ci ako sa to pise, tu selekciu spermii??

@sweetrevenge menopur som mala pri prvej stimulke 👍🏽 Bolo z neho 10 vajok