Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@bora1 mam krátky protokol Gonal 200mg budem pichat, AMH som mala 7 dačo.... Ale to ešte vo februári... Povedal lekár, že netreba znovu merať hodnoty, ani sa nechcem stresovať... Ze to tak rýchlo neklesá... Reprofit Brno sme zvolili. Som samoplatca, keďže po 39....
@bora1 mam krátky protokol, Gonal 200mg začnem pichať cca o dva týždne. Som v Reprofite.
@ericia Drž sa 🍀🍀🍀 nech to už vyjde od začiatku až dokonca. Veľmi vam to prajem. Ja od zajtra začínam s Estrofemom a o tri týždne ma čaká ERA test. Na vklad idem o dva mesiace. Už mesiac picham Igampliu. Bola som na liečení v kúpeľoch a teraz dovolenkujeme pri mori. Cize prípravy na KET v plnom prúde 🙂. Daj o sebe potom vedieť ako si dopadla. Veľa šťastia 😊
@daniela2707 to máš asi v hodnote pmol/l ja to mám ng/ml ?!?! ak to je tak, tak sme v podstate na tom rovnako, ak by si to mala v tých druhých jednotkách tak by si mala PCO. ja som jeden cyklus mala s gonalom no reagovala som naň dobre, mala som iba dve vajká.
@bora1 AMH mam7,25 ug/l hodnoty .... Nie to, čo ty si písala, tak neviem ake sú to hodnoty...
@daniela2707 ten výsledok je v nejakej divnej jednotke, nepoznám, viem o týchto hodntách
pmol/l ng/ml
Optimálne 28,6 - 48,5 4,0 - 6,8
Dostatočné 15,7 - 28,6 2,2 - 4,0
Nízké 2,2 - 15,7 0,3 - 2,2
Velmi nízké 0,0 - 2,2 0,0 - 0,3
@bora1
AMH ug/l
18-29rokov 1,8-9,49
30-34rokov 0,67-7,55
35-39rokov 0,77-5,24
40-50rokov 0,11-2,06
Takto to mam vo výsledkoch, hodnoty aké majú byť vysvetlenie...
Neviem, mne to namerali v ty hto jednotkách 7,25 ug/l
@daniela2707 mne tak podla vysledkov v car povedali ze to vyzera na pco. Moj dr vtedy bol nadseny ze zasob ako 18tka. Samozrejme v car mali pravdu. Tiez som mala gonal 150j.
@e1i áno, tiež je podozrenie na PCO.... A tebe sa ako podarilo? Si mi nejaká známa z fora🙂
@e1i a koľko máš rokov?
@daniela2707 držím palce
@mkatkam ďakujem. Aj ja tebe úspešne tehulkovanie🙂 som rada ze ti to vyšlo. Tuším s darovanymi? Prepáč, ak sa mýlim. Ja som realista, viem, že mám šancu 50 na 50,tak doktor povedal.
@daniela2707 Ahoj necitala som celu diskusiu,ale ides na soft?Koli veku tiez normalne nestiham,budem mat 39.Soft v brne ako samoplatca je podobne ako klasicke ivf na sk ktore preplatia.Preto sa pytam,dakujem.
@majinka81 ahoj idem na krátky protokol, to je asi soft... Sedem dní pichať Gonal 200mg a kontrola prvá ultrazvuková.... Kedy začínaš?
@daniela2707 ahoj ďakujem aj ja. My máme svoje,ale takú diagnózu že potrebujem dobrého embryologia a na Slovensku sme len skúšali a nič. Lebo tak predsa sú popredu v Brne ,čo je super,že aspoň takáto možnosť existuje a ešte je relatívne dostupná.
@bora1 @mkatkam ospravedlňujem sa, že vám "skáčem" do debaty ale nedá sa mi nereagovať - opraviť nie ale pomôcť k tomu vybrať tie najlepšie aby bola väčšia šanca - to medicína zvládne 🙂 Nás tiež pripravovali na to, že možno deti nebudú, ale povedali sme si, že IVF chceme skúsiť (čo keby náhodou). Mám mikroadenóm na hypofýze, problémy so skáčucim prolaktinom a aj tlakom, zníženú funkciu štítnej žľazy, PCO, nefunkčný vajcovod na jednej strane, genetickú poruchu ovplyvňujúcu zrážanlivosť v krvi a krvné doštičky, AMH 1,3 a 36 rokov (čiže už nie som najmladšia čo sa týka reprodukčného veku), v daný deň sme mali ešte aj hrozný spermiogram (morfológia na nule). Prvý ET nevyšiel a po KET som si našla dve čiarky a som v 21. tt 🙂 Ja viem, veci treba vidieť triezvo ale je tu veľa báb čo sú dôkazmi toho, že v Brne naozaj vedia urobiť zázraky 🙂 Záruky nikto dať nemôže, vždy je tam "priestor pre Boha" ako to ja volám, ale netreba to vidieť čierne. Držím vám palce 🙂
@evushka007 dík za tú pozitívnu správu. mne nenašli nič, číže zdravá 39r. 4x IVF - 6 vkladov a výsledok nula, boli sme v dvoch centrách. na posledný pokus chceme ísť reprofitu. takže neviem čo viac ešte urobiť, aby o konečne vylo
@evushka007 super, teším sa, že vám to vyslo:=) veľa zdravicka prajem.
@evushka007 sorry, že som už taká pesimistická... teraz mi volali výsledky a zase negatívne😢
@bora1 poznám jednu kočku čo mala 8 vkladov, vajíčiek na rozdávanie, všetko ok kvalita, má teraz 32, začala ako 28 ročná. Dokopy nič im nenašli, sem tam nejaké výkyvy v spermiograme, ale len drobnosti, len to proste nešlo. Chodili do BA tiež do dvoch centier, raz sa im podarilo ale potratila v 8 tt, potom ani ťuk :( V Reprofite sa im podarilo na prvý šup, o mesiac bude rodiť 🙂 Neviem aké to je prežiť toľko sklamaní, verím, že pozitivizmom človek iste potom neoplýva, to sa dá pochopiť :( Ale skúste ešte to Brno, možno pomôžu 🙂 Veľmi moc budem na teba myslieť aby si sa konečne dočkala pozitívneho výsledku ❤ .
@daniela2707 ďakujem krásne 🙂
@evushka007 Ďakujem ti moc! si zlatá ❤ potešilo ma to. fakt som už v koncoch. zázrak by sa naozaj hodil. dúfam, že máš pravdu a konečne sa nám to podarí.
Všetky nech sme silné a dobojujeme do úspešného konca🙂
@bora1 Viem že to máš ťažké, ale ešte to nevzdávaj. Veľa báb malo zlé výsledky z BA a v Brne sa dočkali vytúžených pozitívnych správ. Moc ti prajem, aby si bola medzi nimi 🙂 Posielam veľké objatie a hlavu hore, nič nie je stratené ❤

@laxxvita mooooc ďakujem ❤️ verím, že posledná zmrzlinka zabojuje a konecne zostane u mňa do konca 🙏🙏🙏