icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

ericia
12. aug 2019

@laxxvita mooooc ďakujem ❤️ verím, že posledná zmrzlinka zabojuje a konecne zostane u mňa do konca 🙏🙏🙏

laxxvita
12. aug 2019

@ericia ahoj, prepáč, 6 vkladov? A podarilo sa z tých 6 aspoň jeden, ci? A ak nie, čo je príčinou? Ja mam ísť teraz v stredu 2x na ultrazvuk, minulý týždeň bolo vidieť fazuľku, ale ešte nebilo srdiečko..

laxxvita
12. aug 2019

@ericia určite to dáte, to musí vyjsť, toľko úsilia sa musí konečne niekde odzkadlit. 🍀💗🙏🏼

daniela2707
13. aug 2019

@bora1 mam krátky protokol Gonal 200mg budem pichat, AMH som mala 7 dačo.... Ale to ešte vo februári... Povedal lekár, že netreba znovu merať hodnoty, ani sa nechcem stresovať... Ze to tak rýchlo neklesá... Reprofit Brno sme zvolili. Som samoplatca, keďže po 39....

daniela2707
13. aug 2019

@bora1 mam krátky protokol, Gonal 200mg začnem pichať cca o dva týždne. Som v Reprofite.

zimik
13. aug 2019

@ericia Drž sa 🍀🍀🍀 nech to už vyjde od začiatku až dokonca. Veľmi vam to prajem. Ja od zajtra začínam s Estrofemom a o tri týždne ma čaká ERA test. Na vklad idem o dva mesiace. Už mesiac picham Igampliu. Bola som na liečení v kúpeľoch a teraz dovolenkujeme pri mori. Cize prípravy na KET v plnom prúde 🙂. Daj o sebe potom vedieť ako si dopadla. Veľa šťastia 😊

bora1
13. aug 2019

@daniela2707 to máš asi v hodnote pmol/l ja to mám ng/ml ?!?! ak to je tak, tak sme v podstate na tom rovnako, ak by si to mala v tých druhých jednotkách tak by si mala PCO. ja som jeden cyklus mala s gonalom no reagovala som naň dobre, mala som iba dve vajká.

vlafoj
Autor odpoveď zmazal
daniela2707
13. aug 2019

@bora1 AMH mam7,25 ug/l hodnoty .... Nie to, čo ty si písala, tak neviem ake sú to hodnoty...

bora1
13. aug 2019

@daniela2707 ten výsledok je v nejakej divnej jednotke, nepoznám, viem o týchto hodntách
pmol/l ng/ml
Optimálne 28,6 - 48,5 4,0 - 6,8
Dostatočné 15,7 - 28,6 2,2 - 4,0
Nízké 2,2 - 15,7 0,3 - 2,2
Velmi nízké 0,0 - 2,2 0,0 - 0,3

daniela2707
13. aug 2019

@bora1
AMH ug/l
18-29rokov 1,8-9,49
30-34rokov 0,67-7,55
35-39rokov 0,77-5,24
40-50rokov 0,11-2,06
Takto to mam vo výsledkoch, hodnoty aké majú byť vysvetlenie...
Neviem, mne to namerali v ty hto jednotkách 7,25 ug/l

e1i
13. aug 2019

@daniela2707 mne tak podla vysledkov v car povedali ze to vyzera na pco. Moj dr vtedy bol nadseny ze zasob ako 18tka. Samozrejme v car mali pravdu. Tiez som mala gonal 150j.

daniela2707
13. aug 2019

@e1i áno, tiež je podozrenie na PCO.... A tebe sa ako podarilo? Si mi nejaká známa z fora🙂

daniela2707
13. aug 2019

@e1i a koľko máš rokov?

mkatkam
13. aug 2019

@daniela2707 držím palce

daniela2707
13. aug 2019

@mkatkam ďakujem. Aj ja tebe úspešne tehulkovanie🙂 som rada ze ti to vyšlo. Tuším s darovanymi? Prepáč, ak sa mýlim. Ja som realista, viem, že mám šancu 50 na 50,tak doktor povedal.

majinka81
13. aug 2019

@daniela2707 Ahoj necitala som celu diskusiu,ale ides na soft?Koli veku tiez normalne nestiham,budem mat 39.Soft v brne ako samoplatca je podobne ako klasicke ivf na sk ktore preplatia.Preto sa pytam,dakujem.

daniela2707
13. aug 2019

@majinka81 ahoj idem na krátky protokol, to je asi soft... Sedem dní pichať Gonal 200mg a kontrola prvá ultrazvuková.... Kedy začínaš?

zuzumajko
13. aug 2019

@laxxvita urcite daj vediet 🤞 myslim na teba 😁

mkatkam
14. aug 2019

@daniela2707 ahoj ďakujem aj ja. My máme svoje,ale takú diagnózu že potrebujem dobrého embryologia a na Slovensku sme len skúšali a nič. Lebo tak predsa sú popredu v Brne ,čo je super,že aspoň takáto možnosť existuje a ešte je relatívne dostupná.

bora1
14. aug 2019

@mkatkam ahoj, neber to v zlom.... neviem akú máš diagnózu, no podľa mňa čo ti na vajíčkach či spermiách nedala príroda alebo ten hore, tak ani ten najlepší embryológ nedokáže "opraviť".

evushka007
14. aug 2019

@bora1 @mkatkam ospravedlňujem sa, že vám "skáčem" do debaty ale nedá sa mi nereagovať - opraviť nie ale pomôcť k tomu vybrať tie najlepšie aby bola väčšia šanca - to medicína zvládne 🙂 Nás tiež pripravovali na to, že možno deti nebudú, ale povedali sme si, že IVF chceme skúsiť (čo keby náhodou). Mám mikroadenóm na hypofýze, problémy so skáčucim prolaktinom a aj tlakom, zníženú funkciu štítnej žľazy, PCO, nefunkčný vajcovod na jednej strane, genetickú poruchu ovplyvňujúcu zrážanlivosť v krvi a krvné doštičky, AMH 1,3 a 36 rokov (čiže už nie som najmladšia čo sa týka reprodukčného veku), v daný deň sme mali ešte aj hrozný spermiogram (morfológia na nule). Prvý ET nevyšiel a po KET som si našla dve čiarky a som v 21. tt 🙂 Ja viem, veci treba vidieť triezvo ale je tu veľa báb čo sú dôkazmi toho, že v Brne naozaj vedia urobiť zázraky 🙂 Záruky nikto dať nemôže, vždy je tam "priestor pre Boha" ako to ja volám, ale netreba to vidieť čierne. Držím vám palce 🙂

bora1
14. aug 2019

@evushka007 dík za tú pozitívnu správu. mne nenašli nič, číže zdravá 39r. 4x IVF - 6 vkladov a výsledok nula, boli sme v dvoch centrách. na posledný pokus chceme ísť reprofitu. takže neviem čo viac ešte urobiť, aby o konečne vylo

daniela2707
14. aug 2019

@evushka007 super, teším sa, že vám to vyslo:=) veľa zdravicka prajem.

bora1
14. aug 2019

@evushka007 sorry, že som už taká pesimistická... teraz mi volali výsledky a zase negatívne😢

evushka007
14. aug 2019

@bora1 poznám jednu kočku čo mala 8 vkladov, vajíčiek na rozdávanie, všetko ok kvalita, má teraz 32, začala ako 28 ročná. Dokopy nič im nenašli, sem tam nejaké výkyvy v spermiograme, ale len drobnosti, len to proste nešlo. Chodili do BA tiež do dvoch centier, raz sa im podarilo ale potratila v 8 tt, potom ani ťuk :( V Reprofite sa im podarilo na prvý šup, o mesiac bude rodiť 🙂 Neviem aké to je prežiť toľko sklamaní, verím, že pozitivizmom človek iste potom neoplýva, to sa dá pochopiť :( Ale skúste ešte to Brno, možno pomôžu 🙂 Veľmi moc budem na teba myslieť aby si sa konečne dočkala pozitívneho výsledku ❤ .

evushka007
14. aug 2019

@daniela2707 ďakujem krásne 🙂

bora1
14. aug 2019

@evushka007 Ďakujem ti moc! si zlatá ❤ potešilo ma to. fakt som už v koncoch. zázrak by sa naozaj hodil. dúfam, že máš pravdu a konečne sa nám to podarí.

daniela2707
14. aug 2019

Všetky nech sme silné a dobojujeme do úspešného konca🙂

evushka007
14. aug 2019

@bora1 Viem že to máš ťažké, ale ešte to nevzdávaj. Veľa báb malo zlé výsledky z BA a v Brne sa dočkali vytúžených pozitívnych správ. Moc ti prajem, aby si bola medzi nimi 🙂 Posielam veľké objatie a hlavu hore, nič nie je stratené ❤