icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

ericia
2. sep 2019

@laxxvita Ďakujem...no verím, že sa o rok podarí...aj keď verila som aj doteraz...ale nevzdám sa 🙂

ericia
2. sep 2019

@michellevendero genetiku sme robenú nemali...ale kedže boli vajíčka od darkyne a môj priateľ má genetiku urobenú, zdalo sa nám to zbytočné...možno ešte tú laparoskopiu...neviem...

ericia
2. sep 2019

@daniela2707
@laxxvita áno je to nespravodlivé...veľa vecí v živote...ale táto je úplne najviac..prečo nemôžeme my, čo by sme deti zabezpečili, dali im všetku lásku...tiež poznám dievčatá, ktoré fajčili celé tehotenstvo...dokonca pri dvojičkách..a narodili sa našťastie zdravé...len kričia po deťoch..majú ich ako záťaž...a keď im poviem nech si vážia to, že majú deti..ešte je zle, že ja sa tomu nerozumiem, lebo deti nemám...asi tak...a to nechcem písať, čo všetko vidím, ako učiteľka...ach

laxxvita
2. sep 2019

@ericia ja som bola na laparoscopii, pred 6rokmi a zbytočne, keďze problém bol s nízkym amh. Keď ideš do ivf, ci divf laparoskopiu nepotrebuješ.

michellevendero
2. sep 2019

@laxxvita toto isté hovorili známej 20 rokov 😤 a predstav si 🤗 išla na tú laparoskópiu a bum KET a uchytilo sa 🥰čoskoro porodí dievčatko. Kvalitnú sliznicu potrebuje každé oplodnené vajíčko 😉 či z prirodzeného styku, či IUI, či IVF.

laxxvita
3. sep 2019

@michellevendero
🙂 zas som o niečo múdrejšia, ďakujem.. Keby som to vedela pred 6r... ach..
Čas už človek nevráti.. Mala som 36, myslela som si, ze po laparoskopii konečne prirodzene otehotniem, keďže v zahraničí kde som žila a pracovala tam žiadny iný problém nevideli. Už vtedy som mala nízke amh 0.6,ale určite by zo mňa ešte niake to vajíčko na klinike vydolovali. Kliniku som začala riesit až v 41r. A to už moje Amh bolo 0.04.🤧.. Takže som si musela zaplatiť darcovsky program. Každý deň sa v duchu modlím za to, aby bolo s mimi všetko v poriadku a dúfam, že klinika mi vybrala zdravú a milú darkynu, vďaka ktorej sa môžem stať mamou.. . ❤️

bora1
3. sep 2019

@laxxvita budem ti silno držať palce. všetky bojujeme, trápime sa ale aj dúfame a tešíme, určite bude všetko ok. 🍀

sabina6
3. sep 2019

@bora1 mňa doktor vyplasil keď som sa opýtala ze ci ma zle vyčistili povedal ze môže sa stať niečo oveľa horsie

sabina6
3. sep 2019

@simik411 po vyčistení tam stále niečo mam a doktor povedal ze niekedy z toho môže byť aj rakovina

bora1
3. sep 2019

@sabina6 netreba hneď myslieť na katastrofu, určite to bude všetko OK.

michellevendero
3. sep 2019

Náš kolotoč vyšetrení, ktorý nasledoval po spontánnych potratoch 🙈 išlo to takto:

Manželovi vyšetrili SPG v Martine.

Spoločne nám vyšetrili genetiku a karyotyp v Martine, spoločne reprodukčnú imunológiu v Nitre.

Mňa vyšetrili na endokrinológii v Ľubochni, hematológii v Martine, reumatológii v Martine, farmakológickej ambulancii v Martine, infektológii, HyFoSy v Žiline.

Liečbu mi dali:

Endokrinológia = Euthyrox 75 mg = na lačno 1-0-0 = v prípade pozitívneho tehotenského testu mám ihneď volať a dajú mi termín odberu krvi.

Hematológia = Anopyrin 100 mg = po raňajkách 1-0-0 a v prípade pozitívneho tehotenského testu mám ihneď volať a dajú mi termín odberu krvi, doma mám Fraxiparin 1,0 = budem ho pichať raz denne do brucha a najlepšie večer.

Reumatológia = Plaquenil 200 mg = po večeri 0-0-1

Reprodukčná imunológia = v prípade pozitívneho tehotenského testu mám ihneď volať a dajú mi termín odberu krvi, ak bude treba, tak vyplnia recept na injekcie + infúzie.

23.07.2019 = laparoskópia = odstránili cysty z vaječníkov + prefuk vajíčkovodov.

02.09.2019 = SpermPack = 200 € v Žiline = komplexné vyšetrenie spermií (morfologické a kinetické vyšetrenie spermií, protilátky proti spermiám, fragmentácia DNA spermie, oxisperm, vital test).

04.09.2019 = 12 DC = Postkoitálny test = 15 € v Žiline = vyšetrenie hlienu odobratého z krčka maternice po nechránenom pohlavnom styku. Robí sa v čase ovulácie, kedy má hlien optimálne vlastnosti na preniknutie spermie. Hlien sa vyšetruje ihneď po odobratí pod mikroskopom.

Hodnotí sa:

Počet spermií
Pohyblivosť a kvalita pohybu spermií
Výsledky poukazujú na schopnosť spermií preniknúť do hlienu krčka maternice a prežívať v tomto prostredí. V prípade vysokého percenta nepohyblivých spermií môžu byť na príčine prítomné protilátky proti spermiám, ktoré spôsobujú ich znehybnenie prípadne zhlukovanie. Zhluky sú živé ale bránia spermiám pohybovať sa a tým blokujú schopnosť spermie oplodniť vajíčko. Pred plánovaným vyšetrením sa odporúča dodržať 3 dňovú pohlavnú abstinenciu, aby bola kvalita spermií optimálna. Postkoitálny test je jednoduché, rýchle, bezbolestné a finančne nenáročné vyšetrenie, na základe ktorého môžete zistiť, či máte reálnu šancu otehotnieť prirodzene.

Dnes 3.9. po polnoci musí byť sex = kvôli tomu ovulačnému hlienu a zajtrajšiemu vyšetreniu.

Zajtra 4.9. budú výsledky = moja krv čo brali 30.08. + genetiku spermií čo dal 2.9. + ten ovu hlien s plavcami čo mi zajtra zoberú a vyšetria na počkanie.

simik411
3. sep 2019

@sabina6 aha no hej niekedy niektorej zvykne ostať kúsoček plodu, vaku to sa stáva ze nevyberu všetko rakovina určite nie pre pána ci ti to lekár povedal 🙈🙈neboj zvykne sa to menzesom samo vycistitit alebo zas kyret kde výberu .bude kontrola určite uvidíš držím prsty 🙏

sabina6
3. sep 2019

@simik411 ďakujem... No povedal ze môže sa aj to stať že počkáme kedy dostanem menzes a potom sa uvidí ze mi zase zoberie krv ci to bude stúpať najviac sa bojím ze nebudem môcť ísť na ďalší vklad🙁

daniela2707
3. sep 2019

Ahojte... Chcem sa spýtať, či niektorá z vás má menštruáciu tak, že iba špiní(na toaleťáku), potom zase nič, bez vložky celý deň..Rozbehne sa cca za dva dni... Mám začať pichať Gonal a prvý deň menštruácie má byť silné krvácanie, na druhý deň treba pichnúť. Myslela som si vždy, že prvý deň je už keď je nejaká krv. Ale má to byť krvácanie... Tak zatiaĺ čakám. Ďakujem za rady.

sabina6
3. sep 2019

@bora1 to áno pozitívne myslenie je dosť dôležité len nejak sa mi to nedari

bora1
3. sep 2019

@sabina6 neboj nie si sama. ja som ako na dráhe... raz hore, raz dole

zimik
3. sep 2019

@daniela2707 mne sa to obcas stáva. Rátam si až od riadneho krvácania.

mima000
3. sep 2019

@daniela2707 ahoj, ano tiez to tak mavam par krat do roka tak ze prve dni len spinenie a az potom silne krvacanie, tiez som nevedela ci zacat s liekmi hned alebo este pockat a pockala som az na silne krvacanie.

bora1
3. sep 2019

@daniela2707 ja som to takto mala iba pri užívaní medrolu. to je individuálne

daniela2707
3. sep 2019

@zimik dakujem🙂

daniela2707
3. sep 2019

@mima000 dakujem🙂

sabina6
3. sep 2019

@bora1ved to takých nás je asi viac veru niektoré si ozaj prešli vselicim to až obdivujem... A ty už máš dieťa ci tiež sa snažíte?

bora1
3. sep 2019

@sabina6 ešte nemáme, najhoršie je že už mám 39r a tým sa všetko komplikuje (menej vajok, horšia kvalita, atď.), keby som mala aspoň jedno tak mám po starostiach, aj keď by sme chceli viac než jedno. 4x ivf - 6 vkladov a nič. ak sa nepodarí RF, tak to balím

sabina6
3. sep 2019

@bora1 aj ja mam 39 preto som z toho už zúfalá aj preto sme išli cez darované lebo tiež moje vajíčka už boli slabé

bora1
3. sep 2019

@sabina6 no tak potom aj ti vieš ako to je z časom. ja už tiež neviem čo viac urobiť.. koľko si mala AMH?
chcem v RF skúsiť ešte svoje, snáď urobia nejaké kúzlo... beriem aj dvojičky 😉

sabina6
3. sep 2019

@bora1 ved to ze hlavne ten čas ja som mala svoje len 3 vajíčka a z toho len jedno bolo také ze mi vložili preto som cez svoje viac už neskúšala... Teraz máme zamrazenych ešte 8 ale zase takéto problémy ze neviem ci to aj bude mozne... Držím ti palce určite to raz vyjde 🙏

bora1
3. sep 2019

@sabina6 mne po ivf-kách zostali 1-3 embyjka, skúšali sme vkladať aj po dvoch, no nič.
nechcem, aby to vyznelo nejako blbo, necitlivo, ale môj gynekológ hovorí, že potrat je ako pohnojená záhradka, ver tomu určite to bude ok.

sabina6
3. sep 2019

@bora1 aj ja som teraz chcela risknut vložiť dve aj keď to moc neodporúčajú... To som aj ja počula len aby z toho ozaj nebol nádor lebo to už bol bol ozaj koniec teraz už len čakať a dúfať... A teraz budeš mat kedy vklad?

babikadaska
3. sep 2019

@sabina6 ja som mala 3 vklady po 1 embryjku a nic. 4.vklad sme dali dve a pred pol rokom som porodila zdrave dvojcatka

bora1
3. sep 2019

@sabina6 RF máme 1. pohovor až 10. okt., tak uvidím čo povedia, čo odporučia. stimulku by som chcela začať čo najskôr, neodkladať to. snáď niečo vymyslia a bude konečne všetko ok. už sme z toho obaja naozaj unavený po všetkých stránkach.