icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

natalienocka
23. sep 2020

@cincirela určite zoženieš aj na SVK, minulý týždeň som kupovala, platila som nieco cez 7e za 1 balenie, ale recept bol z ČR, tak neviem koľko by to bolo keby mam zo SR.

luciag2809
23. sep 2020

@cincirela je to jedno, ci je recept z CR alebo zo SR (mala som aj aj) a vzdy som doplacala okolo tych 7 Eur - plati sa plna suma, poistovna ho nepreplaca.

tena
23. sep 2020

@opatrna38 Drzim palce. velmi🙂 O tych 1x5 si nie som ista,ale ak je v zelenom,tak fajn vsetko.
Ja som pocas 1.korona krizy tiez ziadala vynimku,ale vtedy mi z MZ nakoniec pisali,ze neni potreba ak ideme na otocku do 24.h,cize teraz je to tak,aby si nesla do karanteny,alebo robila test,ze ti daju vynimku na zaklade potvrdenia z kliniky???Daj vediet ako si zajtra dopadla.dakujem:)

janie7
24. sep 2020

@opatrna38 Ahoj, prosím ťa a stačila ti len tá potvrdená žiadosť, alebo bolo treba k tej žiadosti pridať aj potvrdenie z Brna? Test si nemusela robiť? Lebo vo vyhláške je písané, mať aj negatívny test nie starší ako 72 hodín. Vopred vďaka a držím palce!

marculik
24. sep 2020

@tena
@janie7
@opatrna38 nabuduci mesiac sa aj my chystame tak sa pripajam čo ako na hraniciach ,čo treba a tak ďakujem

opatrna38
24. sep 2020

@janie7 na výnimke je len odporúčanie urobenia testu, ale dám si ho spraviť kvôli návratu do práce. K mojej žiadosti som priložila len schválenú liečbu v zahraničí a stimulačný protokol. Šlo o čas, tak ma nenaťahovali. Dnes je to posudzované prísnejšie, čo som sa dopočula.

opatrna38
24. sep 2020

@tena jedna pekná vložená, 1 na 90% sa dodelí ako má a 1 sa uvidí, len MC+. Tak uvidíme za 2 týždne. Predstavovala som si to jednoduchšie veru, že nebudem vedieť čo s embryjkami 😌😀.

tena
24. sep 2020

@opatrna38 aj tak blahoželám a drzim palce.Neviem sice co je MC+. 🙊🤔ale ak dobre chapem,tak dve este ostanú ak sa pekne dovyvijaju?

marculik
24. sep 2020

@opatrna38 ahoj ty si dnes bola na vklad čo všetko treba cez hranice čo si vybaviť ? Ďakujem

milaja
24. sep 2020

@opatrna38 len že ja idem na vklad neviem či mne zrovna tu vynimku udelia. Vyplnala ste aj dotazník na MZ? Kde je číslo na lekára a diagnózu a t.d?

opatrna38
24. sep 2020

@tena
@tena MC je morula, stádium 4 deň, + že je na rohraní, tak sa im robí predĺžená kultivácia z 5 na 6 deň. Uvidím zajtra, mohli by to dobehnúť 😀, dobre im bude u mňa 😁.

opatrna38
24. sep 2020

@milaja mali by, na ten konkrétny deň. Z kliniky vydajú potvrdenie a nemôžu nesúhlasiť. Držím palce v našom byrokratickom raji 🤷‍♀️.

marculik
25. sep 2020

@opatrna38 ahoj chcem sa spytať ti z kliniky teda dali nejake potvrdenie a musis byt v karantene ci ako

janie7
25. sep 2020

@opatrna38 Ďakujem krásne za informáciu. Čiže to zhrniem: na výnimku bude stačiť vyplnený a potvrdený formulár z ÚVZ s potvrdeným dodatkom z kliniky ohľadne liečby, kontaktom na lekára a stanoveným dátumom návštevy kliniky. Ak tu niečo chýba, tak ma prosím doplň. Hlásiť sa nikde netreba?

zimik
25. sep 2020

@janie7 ahoj, tu je formular na vyplnenie: https://cestujem.standardnepostupy.sk/out/ mna vyzvali okrem potvrdenie o liečbe doplniť aj aktuálny stimulačný protokol takze im prípoj aj ten

janie7
25. sep 2020

@zimik Ahoj, ďakujem kráse, konečne v tom mám jasno. Držím palce! 🙂

zimik
25. sep 2020

@janie7 aj ja tebe 🙂

opatrna38
25. sep 2020

@marculik poslala som na naše Min. Zdrav žiadosť o výnimku -krátky text e-mailom. Priložila som papier schválenie liečby v zahraničí - absolvovanie IVF od VsZP a stimulačný protokol aby videli, že ma čaká deň po uzavretí odber. Z kliniky mi len volali, či potrebujem potvrdenie od nich, ale už som to mala schválené. Keby nie, tak také potvrdenie priložím ;). Je to už viac individuálne teraz.

opatrna38
25. sep 2020

@janie7 fuu, takýto postup som veru nemala, ja som žiadala priamo Min.Zdrav o výnimku na (vynimky@health.gov.sk), ale to ešte pred 18.9. Teraz je to asi tak ako píšete.

sobka
25. sep 2020

Baby a do toho formulara sa vypisuje aj doprovod? Moze ist so mnou na vynimku cez hranice aj partner ano?

janie7
25. sep 2020

@sobka Áno, samozrejme, že môže. Veď je k tomu potrebný😉 V tom formulári je ikonka Doprovod Áno alebo Nie a keď klikneš na Áno tak sa ti rozbalí formulár, kde vyplníš dôvod a informácie o parnerovi.

janie7
25. sep 2020

@opatrna38 Presne ten formulár čo spomínaš, som mala aj ja, ale ten čo posielala@zimik je nižšie na stránke ministerstva zdravotníctva. A ako si dopadla? Už máš detailnejšie info?

zimik
25. sep 2020

@opatrna38 áno zmenilo sa to. Ja som tiež mala napísaný vlastný text, žiadosť. Ešte som aj volala na call centrum či je na to nejaký formulár a oni že niee. A na druhý deň som klikla že to idem poslat a tam aktualizované inštrukcie a formulár na vyplnenie. Takze som to musela v podstate písať na 2x. Skoro ma porazilo. Ale hlavne že to schválili.

milaja
25. sep 2020

@opatrna38 dik moc. Už som im poslala všetky protokoly a potvrdenie a stále nič.ziadna odpoved

milaja
25. sep 2020

Baby ak máme výnimky nemáme ísť do karantény a na test? Ako to je?

sobka
25. sep 2020

@janie7 dakujem pekne za info..ja praveze planujem len vklad...tak tam by nemusel byt😉

zuzumajko
26. sep 2020

@simik411 no akooo? ❤❤ nasa uz cochvila 10mesiacov, drnda jedna brnianska 😁 riadny sinter to je. Nejako divne nam ju v rom brne namiesali 😂😂😂

majoranka24
26. sep 2020

@zimik Prosim ta, v akej lehote asi odpisali? Ved toto je hrozne. Mam uplnu paniku z toho ako by som to mala naplanovat. Ze budem potrebovat ist do Brna a oni neodpisu.🙁

marculik
26. sep 2020

@opatrna38 aha ďakujem a keď maš tu vynimku teraz akože nemusiš si robiť kovid test alebo byť v karantene,či len na to ,aby ta pustili?

zimik
26. sep 2020

@majoranka24 v utorok večer som písala a v piatok ráno som mala odpoved