Spln v Košiciach
Je tu niekto co chodi alebo sa chysta na IVF do Splnu v Kosiciach?
@erijan Ahoj moja 🙂 . Hcg sa da povedat, ze super. Na 13 den po ET 1100, na 14 den po ET 1550. Volala som do Martina a vraj slusny vysledok. Takze buduci tyzden vo stvrtok idem opat na ultrzv. A krv. Dufam, ze sa nam rozbucha srdiecko a budem omnoho spokojnejsia. V SPLNE aj ked som chytila to jedno tehu, no to embyo muselo byt uz od zakladu slabucke. Na 10 den som mala HCG 50, na 12 den 100. Naivne som verila, ze sa to moze rozbehnut, no nerzbehlo. Teraz mam aj pocity ovela intenzivnesie, tak stale tisko cakam a trpnem. 🙂
Ahojte žienkyyy, chcem vedieť Vašu spokojnosť so SPLNom...ďakujeeem 🙂
Ahojte baby... čaká nás prvé IUI v apríli v SPLNe. Vyšlo to niektorej z vás hneď na prvýkrát? Ďakujem 🙂
Ahojte ide niekto na IUI v aprili?
Ahojte. Ja tiež chodím do splnu, minulý týždeň som bola prý krát na iui, tak čakám ešte na výsledok 🙂 . Chcem sa spýtať ako dlho sa drži Ovitrelle v moči? ďakujem
@hlubik ahoj,drzim prsteky😊Ovitrelle tak 3-5 dni.Mne sestricka povedala ze skor ako po 12.dnoch nemam robit test
@janina1007 ahoj....mne IUI vyšlo na prvý krát....bola som v októbri....tiež som čítala rôzne príspevky, že na prvýkrát to málokomu vyjde....a nám sa to podarilo - takže čakáme bábatko 🙂....budem držať palce nech aj Vám to vyjde 🙂
@erijan
@sonka3535
ahojte,prave citam vase prispevky,mam za sebou ivf v Splne a nemozem povedat,ze by ma so vsetkym neinformovali,samozrejme som sa pytala,ci studovala na nete....mala som kratky protokol,pichala 8 dni,stacilo,lebo vajicka na 12 dc vyberali a boli zrele,bola sice jedna kontrola,no vajicka boli cca 16 mm,niktore mensie,folikul rastie 2 mm za den cca,takze po pichnuti pregnylu je este navyse podporene ich dozretie,nepovedala by som,ze im doc. neda cas na dozretie,niektore nestihnu dozriet,niektore prezreju a ine su akurat zrele,neda sa presne nacasovat aby v jeden den boli vsetky ti top,zvlast ak ma niekto viac vajok...ja som mala 3,po dalsie,mali sme jednu expandovanu blastocystu a 2 osem bunkove po 5 dnovej kultivacii,blastocysta bola krasna,jednotkova,no na rovinu nam povedali,ze tie 8 bunkove nemrazia,lebo sa zastavili vo vyvoji...nikto nas nezavadzal a nedal nam nieco zbytocne platit,ak ma zena malo vajicok aj ine centra vkladaju 8 bunkove po 3 dnoch,tak ako aj Spln,navyse aj slabsie embryjko sa moze chytit,maternica je pre neho prirodzenejsie prostredie ako skumavka...a jasne,ze ak zena nemam nijake lepsie vajko ako 8 bunkove ci morulu,tak ju skusia vlozit,hoci sanca je minimalna,ale myslim si,ze ak uz toto zena podstupila,tak preco neskusit vlozit i slabsie embryjko???cize by som uplne Spln nezatracovalo,poznam mnoho zien co maju odtial uz babo...v kazdom centre sa najdu zeny s dobrymi i zlymi skusenostami,v kazdom jednom,kazda sme ina,kazde telo dg je ina....je to zazrak prirody a aj lekari maju svoje hranice....ja som bohuzial mala MA,nic na mrazenie,ale idem znova do Splnu,ja som zase na Helios pocula uz vela zleho...je to proste nahoda a stastie...
@babulka6783 ahoj,ake mas skusenosti s Hermanom?presla si do Splnu?ja som tam bola na 1 ivf a chystam sa na druhe...
@jaja9891 ano, maju cennik zverejneny, je na internete, ale mna docentka vobec neinformovala o cenach, kolko co bude stat, ani mi nepovedala,ze ma caka dlhy protokol a bude to prebiehat tak a tak... odpichnutych 39 inj do odberu vajicok, uz som nemala kde pichat inj, tak ma bolelo cele brucho na dotyk a vysledok boli dve zrele vajicka, aj to iba jedno oplodnili (davali sme metodu ICSI) cize 250 eur a vysledok jedno oplodnene vajicko. Viem, ze kazda sme individualna, kazda reagujeme inac na stimulaciu a prave preto by mali byt podla mna aspon dve kontroly pred odberom vajicok,aby dr videla ako ktora reaguje na davky hormonov. V sprave mi po odbere vajicok docentka napisala ze mi odsala 5-6 folikulov, tak teraz 5 alebo 6 ??? a vysledok boli len dve zrele vajicka, akurat mi povedala,ze sa ku ostatnym nevedela dostat kvoli endometrioze...a pritom ked som sa jej pytala, ci si nemam dat odstranit cysty pred ivf,tak povedala,ze nie a teraz mi povedala ze jej komplikovali odber...tak si vyber...a pred odberom vajicok vypisujeme suhlas a podpisujeme ake doplnujuce ukony chceme a bolo tam napisane,ze podpisujem to,ze som informovana o cenach-a manzel na mna pozera,ci som bola informovana? jasne, ze som nebola...ja Spln nezatracujem, len komunikativnost je tam mizerna, ked sa sama nespytas nic ti doc nepovie, len sestricka to tam zachranuje svojou ochotou a komunikaciou. Mne ked ivf nevyjde,pojdem inam.
@jaja9891 a take mi to pride zvlastne, ze obe mame endometriozu, s cystami a zrasty, ty si mala 3 vajicka a mas endometriozu a nizke AMH a ja mam AMH v poriadku,ako zdrava zena a mala som len 2 zrele vajicka...vytrapila som sa viac s protokolom a mala som nizsi pocet vajicok ako ty 😒 kazda sme ina a kazda mame inu skusenost s ivf...ale je super,ze poznas osobne zeny co maju za sebou uspesne ivf v Splne,ja zial nepoznam ani jednu, prave naopak co mame znamych z KE,vsetci ma odhovarali od CAR v Ke. Ale tak skusila som, lebo mi Spln odporucila moja gynekologicka tak uvidim ako to dopadne 😉
@erijan no pocula som,ze ani v gyncare neinformuju nijako extra,vela ludi mi hovorilo,aky neosobny je tam pristup...no zase som pocula o uspechoch,od nas poznam 3 zeny co maju z KE deticky,jedna zo splnu od T. a dve este davnejsie z gyncare,zo susednej dediny z´tiez maju teraz male od T.,dalsie 2 z KE poznam od T., aj internistka mi hovorila,ze v Gyncare maju zen yuspech,ze chodili k nej na predoperacne...takze je to rozne...neobhajujem spln,mozno budem teraz velmi sklamana,nie som spokojna s komunikaciou,ani vysetreniami,vybavovala som si sama,ale na gyncare som pocula od mnohych,ze pristup hrozny...a nemozes nas porovnavat,mas zeny co maju 30 vajok a maju vela embryjok mas zeny s rovnakou dg a amh a na vklad im neostane skoro nic...bohuzial to je vsade tak...ved jasne,ze cysty dat prec znamena zase odstranenie aj casti zdraveho vajecnika a aj znizenie vajicok a na druhej strane zase problem s odberom vajok...ty si mozno aj mala viac,len sa tam nedostali...je to hrozne,ja som tiez na vazkach co robit...
@jaja9891 veru, je to tazke rozhodnut sa kam ist, kde by sme mohli mat uspech...ty si v podstate mala uspech, ze sa ti podarilo otehotniet, len to nedopadlo dobre...ved skus este raz Spln a keby to nedajboze zase nevyslo,tak do tretice skusis ine centrum. Ja uvidim ako dopadnem teraz, ked to nedajboze nevyjde, tak tiez neviem pre ake centrum sa rozhodnut, ale asi vyskusam ine...na Gyncare som pocula tiez vela negativnych ohlasov, na doktora, ale vraj ma zase vyssiu uspesnost ako docentka v Splne...nazory su aj take aj take 😒 mne moja gynekolog.povedala,ze docentka ma od jesene vela uspechov,ze sa jej dari, tak si vyber na ake rady dat ? naozaj tolko zien poznas co mali uspech v Splne ?no len tiez s akymi dg, ta nasa je tazky oriesok ☹ uz mas schvalenu ziadost na 2.ivf?
@erijan tak vies nik ti nepovie dg napriamo,hlavne ak ide o take male tajomstvo,ktore vyslo najavo len medzi recou a pod.,ale tieto urcite poznam a osobne...tazko povedat,ja som tiez vahala,ale iba KE mam poblizku,no nechcem stratit roky a posledne vajka nejakym zlym a nevydarenym ivf :( navyse sa bojim,ze tym,ze mam malo vajok,mozno budem potrebovat viac ivf a poistovna hradi tri a ak podstupis 3 v car,4 mas za 50%,ale snad sa takeho niecoho nedozijem...ja cakam na ms prave a akysi divny cyklus mam po tom vsetkom teraz a este vysledky z genetiky a pojdeme na to,ziadost uz schvalena,plati len pol roka nam v dovere,takze nemam na co cakat,ale bojim sa,neskutocne....a ty sa ako citis?
@jaja9891 to aj ja dufam, ze sa toho nedozijeme, ze budeme musiet riesit ivf este aj ako samoplatcovia 😖 takze ty ides onedlho do toho... a kolko si mala MS po tom ako si otehotnela ? ja som citala,ze medzi jednotlivymi ivf by sa mala dat pauza aspon 3 mesiace, je to tak ? co ti povedala doc.? ja sa citim dobre, dakujem, uplne normalne, bez zmeny...beriem vkuse lieky, ale tak to poznas,aj ty si ich brala, bolia ma z nich prsia,ale inac ok...akurat ze mam naozaj take dopichane brucho,ze teraz mi trochu robi problem pichat Fraxiparin...povedali mi, ze dnes alebo zajtra sa ma bublina zavrtavat-ak vobec k tomu pride...ty si kedy zacinala mat priznaky po ET ?
@erijan mne tiez vravela,ze po stimulke dalsie ivf je mozne minimalne o 3 mesiace...ja som mala stimulku v novembri,teraz mam 3 ms,akurat dosla :( este pred cca mesiacom som mala lavy vajecnik,ten s cystou a bez folikulov zväcseny po stimulke,tak ak dojde genetika a vsetko bude ok,tak pojdeme do toho o mesiac dva snad,ak do toho uz nic nepride...no ja som mala pocit,ze sa bublinka hned v den vkladu v noci zavrtala,taky vnutorny pocit,aj sen som mala zvlastny.....a nejake speci priznaky som nemala,nevedela som co je z liekov a co z tehu,akurat sa mi rano tocila hlava dost skoro uz,cca v case ms podbrusko dost bolelo ako na ms,uz ked som sla na krv som citila podbrusko,prsia take zilnate boli a nechutenstvo som mala,ale to uz od zaciatku stimulky a straaasne som bola unevane,len som spala stale...ale nic som nepripisovala tehu,akurat to podbrusko cca den pred krvou sa objavilo...
Ahojte, tiez chodim do splnu, mam schvalene ivf, lieky uz mam doma, cakam najblizsi den M a zacinam so stimulaciou. Nechcem nikoho obranovat, vsetky sme indivitualne, mne tiez nepovedala moju dg., lebo ju ani nevie... Manzel je 100% v poriadku, ja tiez,ale...6 stimulacii neuspesnych, inseminacia neuspesna...panboh vie preco..V cakarni je vzdy kopec ludi, vela krat sa ani napit nestihne, nehovoriac o tom,ze na obed ide az o 2hej...Proste nema cas individualne kazdej z nas ukazovat cennik a bavit sa s nou o tom. Predpokladam, ze kazda z nas, ktora ide na IVF vie, co ju caka,co kolko orientacne bude stat- je to nakoniec dostupne aj na internete a tu 🙂
@jaja9891
Ahoj ja som bola na dvoch pokusoch neuspešnich teras si nehavam pauzu od minuleho roka v Maji bo som mala problemy s hormonmy a začala odpadavat s toho všetkeho ale mohol by sa viac snažit aš po druhom neuspechu mi povedal,že mal pristupovat inak a byt via oddborny ked vytahal so mna prachy a aj s inych žien a ti ako v splne?
@babulka6783 veru na kazdeho su vselijake recenzie,ja som v splne viac menej spokojna,mam malo vajok kvoli endometrioze,ale otehu som hned na 1x,mali sme jedno embryjko len na vklad,cakali trojicky a potratila som...no doc vela nepovie,je dost vazna,ale u mna sa fakt snazila,pomohla mi a zaujimala sa aj po potrate a radila mi aj cez email,ked trebalo...platila som len lieky a icsi,dokonca pk sme mali gratis vtedy....nijake zbytocne a navyse poplatky si neuctuje...mohla by ma poslat na viacere vysetrenia po potrate,no poslala ma len na genetiku...teraz sa chystam na druhe ivf a snad uz uspesne...

Erijan ďakujem uz cakam v splne drzte palce