icon

Spln v Košiciach

dukokatka
14. sep 2013

Je tu niekto co chodi alebo sa chysta na IVF do Splnu v Kosiciach?

gaboamata
2. feb 2016

@1veverica dakujem 🙂 ano oddychujem teda snazim sa doma je stale co robit ale snazim sa to neprehanat 😀

kikaaa1982
2. feb 2016

Ahojte
predtym som patrila do skupiny snaziliek, ale dnes mame verdik spermiogramu -
Tazka oligoastenoteratozoospermia a odporucany zaver je in vitro fertilizacia s ISCI. Chcela by som sa opytat, aky dlhy proces je cele IVF, od prvej konzultacie a pod. My by sme isli do SPLNu v KE. A este tolko, ze my nie sme manzelia. Dakujem Vam za akukolvek odpoved.

gaboamata
2. feb 2016

@kikaaa1982 ahoj 🙂 tak dlzka procesu sa velmi lisi od toho ake vsetky vysetrenia od vas budu este chciet mozno poslu aj teba este na laparoskopiu aby sa presvedcili ako si na tom ti s vajickovodmi cize ked pojdes na prvu konzultaciu zober si na nu vsetky papiere s vysledkami co do teraz mate aj manzelov spermiogram a odporucania na IVF s ICSI urychlis tak zhananie vysledkov ak ta posle hned na prvej konzultacii na laparoskopiu a objednaju ta az na dalsi ciklus menstruacie daju ti vysledky a podla nich docentka bude postupovat no pravdepodobne laparoskopia nebude potrebna takze si urobi len svoje vysetrenia a z vysledkov spise ziadost my sme ale na vypisanie ziadosti cakali neuveritelnych 6 tyzdnov a na schvalenie dalsich 6 tyzdnov v splne to je obcas dost spomalene a aj v poistovni :-/ takze aj keby hned na prvom sedeni by pristupila docentka na IVF tak musis ratat aspon s 2 mesiacmi ked si zacnes pichat hormony a teda zalezi aj na tom ci bude dlhy alebo kratky protokol kratky je nejakych 12 dni a dlhy o jeden ciklus viac a to zalezi aj od ciklu vzdy sa zacina az ked ti zacne menstruacia moj pripad je taky ze sme tam na prvu konzultaciu isli niekedy v aprili alebo zaciatkom maja uz si presne nepametam absolvovala som laparoskopiu a jedno IUI a az potom zacal proces IVF odber vajicok som mala zaciatkom decembra a vklad som mala minuli piatok obras si mozes urobit sama ale vzdy to tak nieje 🙂 nechcem ta ani plasit ani odhovarat je to vac nazoru 🙂

gaboamata
2. feb 2016

a to som zabudla napisat ze na IUI som bola v juli a ked to nevislo tak sme zacali riesit IVF vysledok po pol roku bol vklad 😀

kikaaa1982
2. feb 2016

@gaboamata dakujem. Teraz som rozpravala so svojou dr. a podotkla, ze musi byt geneticke vysetrenie a urologicko andrologicke. Lebo bez toho pri takom zlom spermio neurobia ivf. Ale teraz mi vrta v hlave, lebo som sa uz objednala do splnu na stredu (dalsi tyzden), ci mam ist na konzultaciu, kedze mne laparoskopiu nerobili. Ale moja dr hovorila, ze najskor pockajme na vysetrenia, kt som spomenula a potom ist, tak neviem?

1veverica
3. feb 2016

@kikaaa1982 ze nie ste manzelia nevadi ani nahodou, obaja tam budete vypisovat taky dotaznik, kde zial pise ze chalan musi uznat otcovstvo, ked to podpise je to ok, drzim palceky 🙂

1veverica
3. feb 2016

@gaboamata a chodis do prace? ja by som sa nechcela dat vypisat, sama doma to by som asi neprezila a vkuse na to myslela

1veverica
3. feb 2016

@kikaaa1982 ja by som isla, ona ti tam povie co vsetko chce, cize mozno ani tie vysetrenia nebudes musiet mat, uvidis, urcite chod na konzultaciu aspon sa dozvies co a ako.

gaboamata
3. feb 2016

@kikaaa1982 ano urcite tam chod nam genetiku tiez nerobili a laparoskopiu len preto ze manzel mal raz celkom dobre vysledky tak ci nieje chyba aj niekde inde 🙂 urcite nevahaj a chod uvidis co ti povie docentka v splne za konzultaciu neplatis nic 🙂

gaboamata
3. feb 2016

@1veverica no ja som doma ale som doma aj koli inym veciam 🙂 a po vklade sa uz aj odporuca ostat doma teda aspon pokial mas pracu kde robis fyzicky aspon prvych 10 dni kym sa nepotvrdi tehotenstvo 🙂

1veverica
4. feb 2016

@gaboamata ja robim v kancli, myslim ze to by nemal byt taky problem, a hlavne doma by som furt na to myslela, hruza, ako sa citis? pocitujes nejaku zmenu, ci ani nie?

gaboamata
4. feb 2016

@1veverica tak to mas celkom v pohode robotu teda ak tam neprezivas nejake velke stresy lebo aj kancelarska robota vie byt dost narocna 🙂 myslim ze by si nemusela byt doma len sa musis setrit 🙂 no citim sa normalne ziadna zmena len uz mi tie lieky vadia najradsej by som uz nebrala nic ale co uz 😀

1veverica
4. feb 2016

@gaboamata ja som si tak myslela, ze po odbere uz ziadne injekcie, lieky nic, a ty si ma tak sklamala 😒 joj tak ako pises, to je strasne do seba stale nieco pchat, no ked to pomoze tak to prezijem, ja sa po tych injekciach uz tak plno citim, neviem taky divny pocit, nie je to bolest, len tak ako keby som bola plna

gaboamata
4. feb 2016

@1veverica no pred odberom je to normalne lebo sa ti vytvara vela vajicok dufam ale ze bude mnozstvo v norme a zaobide sa to aj bez OHSS ja som koli tomu mala odklad no drzim prsteky nech je vsetko v poriadku 🙂

1veverica
4. feb 2016

@gaboamata ked sa smiem spytat ktory den cyklu si sla na odber?

gaboamata
4. feb 2016

@1veverica teraz som pozerala do papierov lebo presne datumi som si uz nepametala takze 17.11. som dostala menstruaciu a 30.11. bol odber vajicok

1veverica
4. feb 2016

@gaboamata si ma potesila, mne tiez nejako tak vychadza, neviem som si myslela ze to je neskoro pre vajicka. Prirodzene by to malo byt medzi 13-16 dnom, ze je najvhodnejsie otehotniet, tak sa mi zdalo 19-20den ze je dost neskoro, ale to asi tie hormony co si pichame, tak vsetko nejako poposuvaju 🙂

gaboamata
4. feb 2016

@1veverica tak vajicka sa vyberali na 13 den co je akurat zaciatok plodnych dni a vklad mal byt 4.12. cize 4 dni na to teda 17 den ciklu a to preto lebo uz embrijka sa oplodnili mimotelovo a v den vkladu uz mali 4 dni 🙂 je aj predlzena kultivacia co som pocula ze v martine odporucaju koli tomu ze vtedy sa da uz lepsie zistit ci su embrijka dobre a vhodne na vklad 🙂

1veverica
4. feb 2016

@gaboamata no som fakt zvedava co mne povedia, trosku sa zacinam tak vnutorne bat,

kikaaa1982
4. feb 2016

Chcem sa s vami opat podelit/vyrozpravat. Mam strasne zmiesane pocity a neviem, co a ako. Uz som nam vybavila geneticke vysetrenia na pondelok a utorok ideme na urologiu, kde mu urobia opat spermio a dalsie vysetrenia. Ale ja som po zruseni terminu, opat dnes zavolala do splnu a opat sa objednala na prve vysetrenie/konzultaciu. Pytala som sa asi sestricky, co by mi radila a podla jej slov, aspon jeden mesiac by sme boli v pluse, keby sa mne urobil hormonalny profil a pripadne dalsie vysetrenia. Ja viem, ze si mozno myslite, ze hned chcem vsetko, a tiez viem, ze vela zien caka roky a roky, ale ja nechcem. Tak velmi tuzim byt mamka, mat babatko :(

gaboamata
4. feb 2016

@kikaaa1982 to kazda z nas 🙂 ani ja nechcem cakat a predsta som cakala a este nieje zarucene ze sa to podarilo 🙂 je lepsie urobit vsetky vysetrenia co treba aby sa dalo vsetko podchitit 🙂 nieje dobre vsetko uponahlat ako myslim si ze je dobre ist na tu konzultaciu co najskor aby vedela docentka o co ide a popripade aby ta mohla poslat na dalsie vysetrenia 🙂 treba len trpezlivost 🙂

gaboamata
4. feb 2016

@1veverica neboooj vsetko bude dobre 🙂 drzim palceky

kikaaa1982
4. feb 2016

@gaboamata ale ide o to, ze ja som po vsetkych vysetreniach, kt mi robili v ambulancii pre liecbu neplodnosti, vsetky vysetrenia, kt boli potrebne ????

kikaaa1982
4. feb 2016

@gaboamata tak neviem, nic. A to, ze partner pojde na urologiu, ani neviem, co obnasa, myslim, keby mu nieco zistili, sanca na upravu tak zleho spermiogramu nie je...

1veverica
5. feb 2016

@kikaaa1982 nevzdavaj to, vzdy je sanca 😉

1veverica
5. feb 2016

@gaboamata v pondelok sa chystam na kontrolu, mala by povedat presny den tak uvidime, uz len aby tie vajicka boli dobre, a to zial nezmenim, ako to prebieha u teba, uz nieco pocitujes? ziadne zmeny na tele, ani nalady, nic?

1veverica
5. feb 2016

baby myslite ze zrealizuju zakrok, ked na mna lezie chripka?

gaboamata
5. feb 2016

@kikaaa1982 neviem co vsetko docentka bude potrebovat a zalezi co ti robili za vysetrenia niektore sa nedaju zistit len tak vyterok krvou alebo ultrazvukom 🙂 preto posielaju aj na laparoskopiu ved treba ist a uvidis co ti povie docentka to ze ma muz zle spermie to uz dnes nieje problem preto robia ICSI tak ako u mna a manzela 🙂 netreba zufat ale ani sa velmi ponahlat vsetko ma svoj cas 🙂

gaboamata
5. feb 2016

@1veverica no zatial nic prvy mesiac sa neda zistit to az potom teda ak vobec nieco pride pri dcerke mi bolo stale velmi zle a bola som unavena ale tiez az po mesiaci 🙂

no ak lezie chripka tak neviem lebo to sa robi v narkoze :-/ sup sup nasadit vitaminy lahnut do postele a vyliecit sa 🙂

1veverica
5. feb 2016

@gaboamata este dobre ze je tu vikend, presne ako pises vylezim, najhorsie su predsa prve tri dni, tak verim ze v pondelok budem fit 😉