icon

Spln v Košiciach

dukokatka
14. sep 2013

Je tu niekto co chodi alebo sa chysta na IVF do Splnu v Kosiciach?

moncuricka
20. aug 2014

@1vierocka
povedali, že budú volať, ale včera som sa dočítala, že si to môžem dokonca zistiť aj priamo v poisťovni, ale ked majú dovolenku, tak zatial nezisťujem...
cítim to v kostiach, že to vyjde, konečne po dvoch rokoch nezdaru viem, čo mi je a to je úľava, na druhej strane aj výčitka voči samej sebe, že vo mne je chyba, no musím to prekonať

1vierocka
20. aug 2014

@moncuricka neber to tak, aj u nas to je tak ze vo mne je chyba, ale moj je velmi zlaty, nevycita mi to. Je tiez nestastny ze nemame babo. Velmi chcel aby sme ho dosiahli prirodzenou cestou, ale zial 4roky sa nam nedarilo, preto som tam sla.

moncuricka
20. aug 2014

@1vierocka
a akými vyšetreniami si prešla? a v čom je problém u teba, ak smiem byť zvedavá?

1vierocka
20. aug 2014

@moncuricka no ja som chodila ku svojej lekarke jak na klavir, pravidelnie mi bravali krv, a pchali do mna vselijake lieciska, az mi potom povedala ze je lepsie navstivit centurm, aby som nepremeskala sancu vzhladom k veku. U mna je problem ze aj s pomocou liekou vajicka nie su v 100% stave, nejako nechcu prijat tu spermijku, betarky jedne. Lekarky v centre som sa pytala aky je problem, tak len mi odpovedala nebojte sa mali sme tu dievcata aj s horsimi vysledkami ako mate vy, takze vela som sa nedozvedela.

moncuricka
20. aug 2014

mi hovor o chodení ako na klavír, aj tri krát do týždňa.... Ti robili aj kontrolnú laparku, či máš priechodné vajcovody? tiež som pojedla veľa vitamínov, preparátov.... čajíčkov a problém mám vo vajíčkovodoch

1vierocka
20. aug 2014

@moncuricka nie, tak na to som nebola, robila mi moja doktorka ultrazvuk, a vraj su ok, nerozumiem potom tomu, ale co uz, nie som lekar. Teraz mam tiez dilemu, ci skusat este inseminaciu, ci uz radsej rovno to umele, neviem sa rozhodnut.

moncuricka
20. aug 2014

@1vierocka
niečo podobné ako tebe povedali aj sestre... tiež si prešla všetkým možným aj insemináciou, aj IVF a teraz jej až navrhli vyšetrenie na priechodnosť vajcovodov, ...... ono je to pokus omyl všetko, len treba veriť, že sa čím skôr trafia

1vierocka
20. aug 2014

@moncuricka no ti poviem, pokusny kralik ☹ no ved clovek by skusal vsetko aby bol stastny, len keby to vsetko tolko nestalo. A tie nervy, stres, joj hrozna to doba, ked nas tolko ma take problemi

moncuricka
20. aug 2014

@1vierocka
tak každá doba má svoje úskalia, ale veríme si, že budúci rok porodíme krásne bábätká 🙂

1vierocka
20. aug 2014

@moncuricka joj si zlata, hadam ano, hadam sa nam to podari. Nepodarilo sa ti zistit aka je uspesnost v SPLNe?

moncuricka
20. aug 2014

@1vierocka
nie, ale hladala som🙂 tak fotiek detičiek tam bolo dosť, ale štatistickú úspešnosť nemám....
vkladajú to na slepo, či pod utrazvukom? ktorá vie odpovedať?

1vierocka
20. aug 2014

@moncuricka ja som na IVF este nebola, ale citala som ze to ma byt pod ultrazvukom

bubca7
20. aug 2014

@jaja9891 ajojky tak mam to zasebou prisla som tam pred pol deviatou na salu som vosla o pol desiatej akurat tam bol anesteziolog taky v pohode srac a potom to slo ani neviem ako uz len pametam ako som sa ocitla na izbe este prisiel anesteziolog sa spytat ako sa citim pospala som si tak do pol dvanastej a potom uz len som cakala v ordinacii dostala som lieky Estrimax 3×1.a utrogestan 3×2tabletky

moncuricka
20. aug 2014

@bubca7
paráda, tak nech to vyjde, takže nemajú dovolenku, aj mňa to čaká, len ešte neviem, kedy

bubca7
20. aug 2014

@moncuricka maju dovolenku ale mam pocit ze posledny augustovy a prvy septembrovy

bubca7
20. aug 2014

Koceny len teraz neviem utrogestan mam brat vecer 2tabletky do posvy.ale neviem ci mam uz od dnes brat aj estrimax od dnes alebo od zajtra cez usta 😒

moncuricka
20. aug 2014

@bubca7
nie sú to obe hormonálne tabletky? čekni na nete, mne sa zdá, že cez ústa

bubca7
20. aug 2014

@moncuricka jedne su zospodu a druhe cez usta len neviem ci uz od dnes nevadi zoberiem pre istotu zoberiem vecer

jaja9891
20. aug 2014

@bubca7 no pekne,zvladla si to...a kolko mas vajicok,co dalej?kedy mas vklad a co ste si dali?ake metody ci ako to nazvat... juuuj uz aj ja chcem....a pokial viem estrimax je na sliznicu...tak nic nepokazis...nech sa ma kde babo uhniezdit

bubca7
20. aug 2014

@jaja9891 mame 6oocytov a stoho 5zrelych neviem ci to je malo alebo staci zajtra mi budu volat kedy bude vklad ale povedala ze pravdepodobne vklad bude v pondelok tak som zvedava od pondelka beriem 2 tyzdne dovolenku asi sa zblaznim tie dva tyzdne od nudy 😉

jaja9891
20. aug 2014

@bubca7 neboj to zvladnes...takze mate predlzenu kultivaciu?no aj tolko vajicok staci...len nech sa vyvijaju... odporucali vam pk ci vy ste chceli?

bubca7
21. aug 2014

@jaja9891 ano 5 uz su oplodnene a sieste sa tiez chytilo co je to pk????

jaja9891
21. aug 2014

@bubca7 no pekne...predlzena kultivacia...

bubca7
21. aug 2014

@jaja9891 no tie skratky ano dnes mi volala emriologicka ze nechame to na pondelok tak som zvedava ☺

jaja9891
22. aug 2014

@bubca7 uz sa ti to krati... a oplodnili sa same ci nejakou tou metodou?ja idem dnes volat kedy mam prist na kontrolu,dosla mrcha a snad odide aj s polypom...

bubca7
22. aug 2014

@jaja9891 oplodnili ich oni ale zevraj este pockame do pondelka ako sa to bude vyvijat ale oplodnenie stoji 300e.predlzena kultivacia 100.zmrazovanie 100.supa ceny nieeeee ale clocek stym ratal akurat sa ma pytala embryologicka ze kolko chceme vlozit tak mi odporucala jedno tak som zvedava v pondelok tam mame prist na 11.30 😉

jaja9891
22. aug 2014

@bubca7 no uvidime co odporucia nam...nechame si poradit... my mame spg. ok tak snad sa oplodnia same... ked je to narocne spravne sa rozhodnut... ja by som chcela dve...a este davaju nejake lepidlo ci co to....

bubca7
22. aug 2014

@jaja9891 aj ja som jej povedala ze dve ale povedala mi mozem mat aj trojcata a ze ked vlozime 1 tak mozu byt aj dvojcata 😉 takze asi tak no uvidime v pondelok ale asi dam jedno robila som si srandu neze budem mat stvorcata tak mi povedala ze este nemala taky pripad ale trojcata ano masaker co????? 😉

jaja9891
22. aug 2014

@bubca7 tak to hej...vsetko sa moze stat...ale vela zien si dava dve vlozit a trojicky su asi skor vynimkou... ale potom tie rizika...uf

bubca7
23. aug 2014

@jaja9891 myslim ze aj dvojicky su dost na prvorodicku ciiii a ako si dopadla dovolala si sa do splnu???? A co dalej aky bude postup???