icon

Umelé oplodnenie a financie

maria898
22. máj 2021

Ahojte zeny. Vobec sa tejto teme nerozumiem, este stale sa rozhodujem ze ci to vobec chcem. Najviac sa bojim ze to bude kopec penazi. Sme mlada rodina s hypotekou na krku. Nie je to lahke no dietatko velmi chvem a zistila som prave ze moje vajcovody su nepriechodne. Teda uz len jeden ma a aj ten je na prd. Prosim vas kolko to tqk vyjde penazi a ako to vsetko funguje?ako casto treba chodit potom do reprodukcneho centra? Ako dlho trva kym sa dostaneme ku vkladu? Co ak to na prvykrat nevyjde? Musim vsetko potom platit znovu? Koli diwtatku som o hotna podstuput hocico len sa bojim ci to zvladneme financne. Dakujem baby ak mi to niekto objasnite

Strana
z2
e1i
22. máj 2021

@maria898 rataj okolo 2500 eur bude tvoj doplatok na cele. Ak to nevyjde tak vsetko znova platis. Zvycajne tak 7x asi tam treba ist ak mas porobene všetky vysetrenia a ides tam na konzultáciu, pre lieky, dve sona, odber a vklad. Niekedy sono robi aj obvodny gynekolog, tak vtedy netreba to uz je na dohode teba s nim. Určite si urob aj vyšetrenia, hormonalny profil, AMH, reprodukcna imunologia,hematologia aj lepive doštičky (nerobia ich vsade) a genetika páru,muz spermiogram v centre.

maria898
autor
22. máj 2021

@e1i ja uz jedno dieta mam, druhe tehu teraz skoncilo mimomaternice, nemame problem splodit. Teda nemali sme. Su aj tak potrebne tie vsakovake vysetrenia?

e1i
22. máj 2021

@maria898 vraj porodom sa aj meni vsetko v tele a umele neni 100% zaruka ze sa dietata dockas, preto je dobre minimalizovať resp absolvovat vysetrenia aby si si bola istá ze si urobila maximum, ak chceš ísť tou cestou. Nie je to lacna záležitost a mna osobne by uz mrzelo davat peniaze a bez úspechu. Mam malu z embryotransferu z druheho ivf. V prvom pokuse som mala jedno biochemické a jeden MA v 9tt.potom sme doplnili tieto vyšetrenia a hned ten dalsi vklad bol úspešný. Je to na tebe ci to absolvujes alebo nie, len popisujem vlastnu skúsenosť a vacsinou si to baby davaju robit pred ivf aby vychytali vsetky "muchy" hned a eliminovali neuspech.

maria898
autor
22. máj 2021

@e1i aha dakujem za info jasne je lepsie spravit vsetko preto aby to vyslo...to su vysetrenia co sa robia z krvi? A robia sa priamo v centre? Alebo treba chodit po doktoroch?

e1i
22. máj 2021

@maria898 treba zvlast lebo v centre to nerobia do hlbky. Hematologiu a lepive doštičky robia centra hemostazy a trombózy (prevadzkuje ambulancie alphamedical, po novom unilabs, pozri na ich stranku kde mas blizsie, caka sa tak 3 týždne na termin), genetiku paru v nemocnici (ba americke námestie napr alebo procare, ale aj v inych mestách, necaka sa dlho), reprodukcna imunologia len par na sk (ba, nr dzurilla, po adla) ceny rozne aj čakacie doby, my sme boli v adle a do 2 týždňov termin, vysledky do 3 a 60 e sme platili

maria898
autor
22. máj 2021

@e1i velmi pekne dakujem za obsirne info

maria898
autor
22. máj 2021

@e1i este otazocka podla coho si vybrat reprodukcne centrum?

andreatytler
22. máj 2021

@maria898 Tusim som nieco take citala ze ak nemas ani jeden vajcovod, tak preplaca poistovna... ale neviem na isto.
Kludne zajdite do akehokolvek centra a tam vam vela vysvetlia na uvodnom pohovore. Vobec potom nemusite v tom centre pokracovat, a mozete kludne ist do dalsieho centra na samotne IVF... kludne mozete ist na uvodny pohovor aj do viacerych centier...

karhu
Autor odpoveď zmazal
e1i
22. máj 2021

@maria898 mozes ist na konzultáciu do viacerych a rozhodnut sa podla svojho dojmu, pocitu. My sme boli v gyn fiv v Nitre na spermiogram ale nepresvedcili ma ze by sme to mali absolvovať u nich. My sme isli rovno do Brna.

e1i
22. máj 2021

@andreatytler nie je to uplne zadarmo. Poistovna plati stimulaciu, sona, odber, prvy vklad,doplnkove metody ako icsi, picsi, predĺžena kultivacia a ine su nadstandard, ktory plati pacient. Podla toho aj záleží kolko ho to bude stat, co vsetko je nutné

maria898
autor
22. máj 2021

@andreatytler dakujem

andreatytler
23. máj 2021

@e1i Super... vdaka za vysvetlenie. Ako je to s liekmi? Preplaca poistovna?

rika1929
23. máj 2021

@karhu ahoj a akú ste mali diagnózu že “iba” 1500?

karhu
Autor odpoveď zmazal
rika1929
23. máj 2021

@karhu máš už iba jeden ? Mna caka laparka v utorok , endometriozna cysta pravdepodobne pôjde cely prec jeden

karhu
Autor odpoveď zmazal
bororka
23. máj 2021

@maria898 Ahoj, my sme boli rovno na umelom v Brne. Síce sú okolo toho papierovačky a všetko musíš zaplatiť a poisťovňa potom časť prepláca, ale mne sa oplatilo. Platili sme cca 2800€, a okolo 1600€ nám vrátila. Bolo to lacnejšie tam ako tu na SR/ porovnávam 1ku1 s kamoškami. Nám vyšlo 1.IVF a 1.vklad.
Tebe pri jednom IVF cykle, môžu vybrať aj 10 vajíčok /záleží podľa tvojho hormonálneho profilu, veku a či ti sadnú lieky/. A vlastne ak by ti vybrali 10 vajíčok a tie by sa všetky krásne vyvíjali najbližšie dni, tak si ich dáš zamraziť a následne ideš len na vklad/čo stojí okolo 200€/ a tým pádom máš pri tomto príklade 10 pokusov a až potom by si išla na ďalšie IVF. Čiže tú veľkú sumu platíš len pri IVF. Vklady embryí sú podstatne lacnejšie.

maria898
autor
24. máj 2021

Baby a co myslite kedy teraz mozem ist na umele ked som po laparke len tyzden? Musim mat asi najskor normalny cyklus. A treba aj tak nejaky casovy odstup od laparky?

bororka
24. máj 2021

@maria898 Pozri, ak začínaš na 0. Teda ešte si nechytila kľučku centra, kľudne tam zájdi. Tam ti povedia presne kedy môžeš a aspoň sa pripravíš. a pošlem ti link na skupinu, ktorá je perfektná čo sa týka info.
Ja za seba som bola na laparke v októbri a na vklad som išla po dvoch cykloch.

rika1929
24. máj 2021

@maria898 mna caka zajtra laparka , v centre mi bolo povedané že hneď po ďalšom cykle sa to môže riešiť .

maria898
autor
24. máj 2021

@rika1929 dakujem za info

habibim
24. máj 2021

@maria898 ja som mala orvorodenu prirodzene, po 4rokoch sme sa začali snažiť, rok nič, následne laparka, zistené nepriechodné vajíčkovody, hneď o týždeň som šla do centra na konzultáciu, kde mi všetko vysvetlili a ďalší cyklus sme začali s IVF.. Prvé dva IVF som mala 3 vklady ale nepodarilo sa, ďalej som zmenila centrum doktora, náladu, psychiku, že ak to do tretieho pre plateného pokusu poisťovňou nevyjde tak dávam výpoveď v práci a odchádzam do zahraničia... Čuduj sa svete vyšlo to, mam už 2r.syna z tohto vkladu... Dokopy, čo som platila len za lieky a injekcie okolo 3000€..takze sa smejem, že syn ma toľko stal😉 ale čo som chcela napísať hlavne je, že - momentálne mám doma 3.dietatko,vcera mal mesiac, úplne prirodzené otehotnenie, zázrak, šťastie, dar od aboha, neviem ako to nazvať.. 15 mesiacov po pôrode syna som zistila, že som tehu, neveriacky, ale je to tak... Zrejme to bolo tým, že som sa uspokojila, že už mám deti dve, chlapca dievča a užívala som si každý sex naplno, sak reku ja nemôžem otehotnieť ja mam antiku na celý život.. Prd makový... Čiže nevesaj hlavu... Niekedy stačí len svoje zmýšľanie premeniť... Držím palce...

rika1929
24. máj 2021

@maria898 dá sa tá laparka zvládnuť ?teisku sa bojím

maria898
autor
24. máj 2021

@habibim super pribeh a neskutocne povzbudenie

maria898
autor
24. máj 2021

@rika1929 jasne ze sa da nie je to nic som tyzden po a som uplne v pohode. Nie je to vobec strasne nie je sa coho bat. Len vysledku no... Ale tak zas treba si povedat ze na vela veci sa laparkou pride co by inak nikto nikdy nezistil

rika1929
24. máj 2021

@maria898 mne idu dať prec cystu ja viem že čo budú robiť plus priechodnosť 🙂) len to uspávanie a preberanie sa a ako dlho ti to robili?

e1i
24. máj 2021

@andreatytler lieky preplacaju v takej vyske ako tu. Ty vyberies v cechach (to je nutne aby boli preplatene) a poisťovňa preplati z nich vysku doplatku poistovne (vies pozrieť na adc.sk kolko to bude)

bororka
24. máj 2021

@e1i toto už som riešila na skupine, keď mi VšZP nepreplatila lieky. Teda nie vždy je to tak, že preplatí. Každý mesiac je aktualizovaný rozpis liekov, ktoré preplacajú. Ak tvoj liek nebude v daný mesiac v registri, nepreplatia nič. Ja som to zistila, až keď mi nepreplatili. Ale bola to chyba VšZP, tak som sa odvolala a vrátili mi to.

Strana
z2