Umelé oplodnenie je len pre boháčov
Ked je len jediny sposob ako mať,,vlastne dieta,,je umele oplodnenie,aby si človek prichystal grču penazí.Doktory len zdieraju,a nahanaju človeka,zbohatlik pride ku doktorovi a je vo vnutri 30minut,a ked ide na vyš,.alebo konzultaciu manželsky par,čo ma spolu na vyplatu600eur(a to neratam za byt a pod.)tak sa smeje lekar do oči a za 5 minut človeka odbije zo slovami že ,,na čo ste na mna čakali,,A vyšetrenia len natahuju a za každym aby človek visolil 50eur,(a to neratam cestovne)za dva tyždne 120eurplus 2x spermiogram po 10eur.Je to sk.....né zdrieračstvo!Radsej si za ušetrene peniaze prerobim byt,a urobim detsku izbu a adoptujem si dietatko z detskeho domova.To jest moje rozhodnutie,Tymto naše navštevy v ISCARE v Bratislave SKONčILI!Ja nebudem platit 50eur len za to že mi zoberu krv.
🙄 Každemu kto tuži po babetku radim si našetrit najmenej 3000eur, 😒 Podla mna aj to je malo. 😢
Viem, ze niektore pary si na to brali dokonca pozicku 😖 Osvojit si babatko je tiez cesta, ako pise @tea333 - to umele oplodnenie je len jeden zo sposobov, ako sa stat rodicom. Da sa to ale aj inak, ked to kvoli peniazkom nejde.
@tahia24 Uplne s tebou suhlasim. Aj tea333 ma pravdu vo vsetkom co napisala, ale podla mna je to fest nespravodlive. Podla mna uz to, ze zena s muzom nemozu mat dieta, po ktorom tak tuzia, je ,,hendikep" a nestastie v jednom. Preto si myslim, ze to, co ,,prispieva" poistovna, je ubohe a smiesne. Podla mojho nazoru sa to berie ako nadstandart, ktory k zivotu nepotrebujes, ako napr. plastika. Ale toto naozaj nie je nadstandart, lenze bohuzial, zijeme v krajine, kde sa ti otvaraju moznosti, to teda ano, ale zijeme zial tam, kde si to malokto moze dovolit. Nepoznam nezadlzeneho cloveka a verim a viem, ze 99% ludi si na to musi zobrat uver. Uvery sa dnes uz beru na vsetko, aj na stravu. Sem nas zial nasa vlada dohnala.
@anjelicek26 Tak ano, osvojit si babetko je tiez cesta, ale preco nemat vlastne, ked je ta moznost? A co maju robit tie, co na to nemaju?? Ved to je tak nefer :(
@leeenka26 - pokial viem, tak poistovna dva cykly preplaca a tych 3000€ zasa nie je taka suma, dobre treba mozno z takeho platu na to dva roky odkladat, ale zaplatit sa to potom da, ine veci musia ustupit a urobit z tohoto prioritu, aj keby maju chodit brigadovat po veceroch popri robote... aj keby len ciapky detske hackuje po veceroch a predava, ma zisk minimalne 120€ mesacne a staci tie odlozit a po nieco vyse roku to ma.... Alebo dorobit skolu, zohnat lepsiu robotu, lepsi plat, mne je jasne, ze to bude chciet CAS, ze to nepojde hned, ale ta suma sa nasetrit da, ked to musi byt bezpodmienecne vlastne dieta.
Zivot nie je fer a nebude a plakat nad tym este nikomu nepomohlo :( Krute ale pravdive. Treba hladat cesty, ako by to slo. Nie plakat, ze to nejde.
@leeenka26 je to nefer, ale..je mnoho ludi ktori nemozu jest normalnu muku, deti ktore potrebuju specialne pomocky, hendikepovani dospeli.. to su ludia, ktori musia kazdy den zhanat peniaze na to, co im poistovna nepreplaca. mnoho rodin je kvoli zdravotnemu stavu svojho blizkeho zadlzena az po usi a pridu o vsetko. Nemoct Mat dieta je tiez hendikep, ale zalezi na tvojej volbe. Ak par mat dieta nemoze, stale si moze dietatko adoptovat. Ak vsak par chce vlastne dieta, napriek tomu ze mu priroda nedopriala, je to isty nadstandard, ktory sa plati.
podla mna je na zamyslenie fakt, ze napr. liecba inych diagnoz (napr. zavislosti) je stedro hradena poistovnami... a to su podla mojho nazoru choroby, ktore si vacsinou ludia sposobia sami. ale v tomto asi "spravodlivost" neexistuje.
@anjelicek26 Ja nehovorim ze sa to neda. Len zial je to nespravodlive, lebo je to zdravotny problem, ktory by mala poistovna plne preplacat. Viem, ze nieco preplaca poistovna ale neviem kolko a tych 3000 eur je naozaj ale naozaj vela, da sa to usetrit, mozno, teoreticky, neviem, este som sa o to nikdy nepokusila, kedze sa mi to bohuzial nikdy nedalo, takze neviem posudit. Nepoznam dotycnej pani financnu situaciu dopodrobna, ale podla toho co opisuje, nechcela by som byt v jej kozi.
@malicka - ano je to na zamyslenie. Ono je tu radeny zivot nad vsetky priority. A kedze alkoholik ci drogovo zavisly ohrozuje sam seba tymto spravanim na zivote, tak to poistovna preplati, aby sa tomu zabranilo. Rovnako sa tak poistovna chrani pred platenim liecenia chorob, ktore z takejto zavislosti po case vznikaju - pecen, mozog, travenie, vsetkot trpi a poistovne platia. Neplodny par na zivote ohrozeny nie je 😔 Takze poistovnu financne "neohrozuje"
Aj poistovne su biznis, aj centra neplodnosti su biznis. Tu nejde o ludi ako takych a netreba si nic nahovarat. Zaplatis - mas. Nezaplatis - nemas. Ale tak to funguje uplne vsade, ked nieco chcem, platim 😖
@anjelicek26 lahko sa nam bude o tom teoretizovat, ked sme nechodili v jej topankach. Zivot je tazky a nespravodlivy, o tom by som aj temu vedela vytvorit a mala by vela ,,fanusikov". Plakat nad rozliatym mliekom sa neda to mas pravdu a je lepsie hladat cestu, ako by to slo, ale bavime sa o konkretnej veci a konkretnej problematike, konkretnej sume. 😔 a k tej som sa vyjadrila.
ja nechapem naco sa platia poistky ked potom nechcu nic preplacat?!!!!! za to, ze clovek je neplodny, to nie je choroba, to si clovek nevybral sam!!! a za tie peniaze co clovek plati poistovni, tak by kludne nasporil aj na umele oplodnenie!!! stat nas okrada ako sa da... ja by som bola zato, neplatit si poistku. lebo tie prachy co zaplatim za cely zivot ani neminiem... je to svinstvo!!!!!!!!
Ale rozmyslali ste nad tym, ze kolko stoja tie vysetrenia, ze to nie je "len zobratie krvi", ze ta krv ide do labaku, a robi sa mnozstvo testov, ze to ide cez ludi, ktori su odbornici, ktori investovali do svojho vzdelania cas aj peniaze, ze vyskum okolo liecby neplopdnosti a jej riesenia je dlhy a stoji obrovske peniaze? A samozrejme, je to aj o tom, ze dopyt je vysoky, tak je vysoka aj cena, o tom nepochybujem.
V mojej rodine mam dve blizke pribuzne, kt. boli (nastastie uspesne) na UO, a viem, ze su to obrovske investicie, ktore nemusia byt uspesne.
Volakedy ked niekto nemohol mat deti, tak nebolo vychodisko, okrem adopcie, ci osvojenia.
Som vdacna za svoje dve deticky a neviem, co by som bez nich robila.
Kiez by nebolo neplodnosti, a kazdy kto chce by mal zdrave deticky. A kto ich nechce, ten by ich nemal, lebo aj to je obrovsky problem.
Toto je tema na obrovsku kontroverznu diskusiu :(
@anjelicek26 @bambi2 anjelicek, dakujem za nazor, scasti suhlasim, ale pozeram sa na to aj z pohladu ako pise bambi - ti ludia drogovo ci inak zavisli vacsinou nie su ekonomicky cinni a poistenie neplatia ako bezni pracujuci. a tak ti, ktori pracuju a nenicia si svoje zdravie ci zivot, odvadzaju poistovniam nemale peniaze a nakoniec na to i tak "doplatia." v tomto to vnimam ako nespravodlive!
@bambi2 - to je o solidarite. Mne je jasne, ze pokial som mlada, zdrava, cele zdravotnictvo mozem mat niekde, ale zivot je vrtkavy, staci si najst hrcku na prsniku a uz treba operaciu, chemo, ozarovanie, lieky, co myslis, ze toto zaplatis z vlastnych uspor? Vies, kolko stoji taky mesiac na JIS, keby upadnes do komy? Prirataj si plat personalu, miestnost, kde lezis, stravu, ktorou ta krmia, lieky, ktore dostavas, testy, ktore ti robia, amortizaciu pristrojov, ktorymi ta drzia pri zivote... To, ze JA dnes platim poistovni viac, ako miniem je uplne normalne. Nejako ten system drzany byt musi. Pretoze aj na toho cloveka, co je v tejto minute na tej JIS sa proste musime poskladat. Raz tam mozeme byt my. Nikdy by som sa nehnevala na to, kolko platim zdravotnej poistovni. Momentalne sme v anglicku, tu neplatim nic a moj syn uz ROK hnackuje a vsetkym je to jedno, je to podla nich normalne, kedze nechudne. Mne je z toho do placu.
3000 eur? to kde si prišla k takej sume? preštuduj si,na internete čo sa platí a čo nie
@gretka2 centra asistovanej reprodukcie? Snimam pred nimi klobuk, nad ch sikovnostou, vzdelanostou...ale je chyba vlady ze to takto funguje. Mali by viac mysliet na ludi, konkretne priklady ludi, ale uz sem zas pletiem politiku, to je na dve veci. Naco sa rozculovat? Co tym zmenim? Nic.
@malicka - nie kazdy alkoholik je nezamestnany. Ale tym, ze tak zije ako zije sa nim lahko moze stat, to je pravda, na to je prave potrebne liecenie ho z toho pruseru - kde sa isteze dotal sam - vytiahnut. Aby zasa fungoval, pracoval, zarabal, platil odvody.
@gretka2 Ja viem že su v labakoch ludia ktori su vystudovany,ale raz si platime ,,dane a odvody a nepoviem že si mam zaplatit umele,ale nie za každu navštevu či branie krvy platit 50eur,a precestovat 20eur.Tych zamestnancom plati štat,platime my všetci,tak prečo sa ludia stavaju a buria a stavkuju,ked vo vlade ,,vtedy,,zas zaviedli platenie za vyšetrenie u doktora.Co je ine natom že chce niekto mat babo,a načo si platime všetky die poistky,na dve veci !Som taka nahnevana,na takyto sku.....ny system
@anjelicek26 vsetko sa da vyliecit aj inak ako skoskou medicinou... ja nemyslim, ze co ak... u mna to neexistuje. u mna proste nebude a hotovo. treba pozitivne myslet, to pomaha. ale nie myslet co ak dieta chyti to a to. inak si to privolas. ja na choroby nemyslim a myslim, ze to pomaha.
ja sa na to hnevam kolko poistovni platime. lebo stale zvysuju, zdravotnictvo chatra, nikto nie je ochotny ti pomoct. dnes nie je moderne liecit, dnes je moderne udrzovat si pacientov. ved ktory doktor potrebuje zdravych pacientov?? ako by z tych zdravych ludi vyzil?? liekmi sa choroby iba potlacaju, bohuzial, neliecia sa. to skolska medicina nedokaze... vyliecit sa moze iba CLOVEK SAM...
@leeenka2je to menej, ak dotycna nemyslela, 3000 euro ako samoplatca, pripadne uz vyprchane 3 pokusy ktore z casti preplaca poistovna

Je to nakladne, ale ked sa zas pozries do minulosti - ked v minulosti par nemohol mat dieta, jednoducho ho nemal. Malokto si nejake dieta osvojil. Dnes su tu moznosti. Mozes byt pestunom ci adpoptivnym rodicom a mozes podstupit nakladnu, ale mnohokrat uspesnu cestu k vlastnemu dietatu. Aj v zivote dieta stoji dost penazi, bohuzial zijeme vo svete, kde peniaze otvaraju dvere. Nie je to prijemne, ale na druhej strane sa otvorili aj moznosti pre bezdetne pary.Dnes mas moznosti niekolko.Ak ste sa rozhodli pre adopciu a myslite to vazne, drzim Vam palce.