icon

Umelé oplodnenie je len pre boháčov

tahia24
23. feb 2012

Ked je len jediny sposob ako mať,,vlastne dieta,,je umele oplodnenie,aby si človek prichystal grču penazí.Doktory len zdieraju,a nahanaju človeka,zbohatlik pride ku doktorovi a je vo vnutri 30minut,a ked ide na vyš,.alebo konzultaciu manželsky par,čo ma spolu na vyplatu600eur(a to neratam za byt a pod.)tak sa smeje lekar do oči a za 5 minut človeka odbije zo slovami že ,,na čo ste na mna čakali,,A vyšetrenia len natahuju a za každym aby človek visolil 50eur,(a to neratam cestovne)za dva tyždne 120eurplus 2x spermiogram po 10eur.Je to sk.....né zdrieračstvo!Radsej si za ušetrene peniaze prerobim byt,a urobim detsku izbu a adoptujem si dietatko z detskeho domova.To jest moje rozhodnutie,Tymto naše navštevy v ISCARE v Bratislave SKONčILI!Ja nebudem platit 50eur len za to že mi zoberu krv.
🙄 Každemu kto tuži po babetku radim si našetrit najmenej 3000eur, 😒 Podla mna aj to je malo. 😢

anjelicek26
23. feb 2012

@kbeata - ceny v zahranici su rovnake 3-4000€, zvysok doplaca poistovna. Teda ak nechce ist do ciny ci na ukrajinu, co by som asi fakt nerobila.

@tahia24 - ake mate vlastne problemy? Treba vam priamo IVF? Neskusite najprv inseminaciu? Pokial viem, tak tam je jeden cyklus cca 200€ vratane vsetkych vysetreni a vkladu.

bambi2
23. feb 2012

@anjelicek26 pobyt na jiske?? pravdu povediac ani ma to nezaujima, netuzim po takom pobyte a nidky sa tam nedostanem dufam... zivot je sice vrtkavy ale kazdy si moze za svoje zdravie sam. vsetko ide IBA z psychiky. a choroba sa da uplne lahko vyliecit, ked si urobis poriadok v hlave. v tele potom zmizne vsetko same... 🙂

leeenka26
23. feb 2012

@cherry1981 aha, to som nevedela, nevyznam sa v tom, nastastie som to nikdy neporebovala ani len zistovat. Pretoze by som na to jednoducho nemala.

malicka
23. feb 2012

@anjelicek26 opat ti dam za pravdu. len co ma stve, ci si to ti ludia rovnako vazia, ze maju pristup k lieceniu a ci aj chcu. ale z mojej strany ide o ciste teoretizovanie, cize asi zbytocne "rypem." 🙂 kiez by bola liecba dostupna pre vsetkych, co su ochotni aj nieco pre to obetovat a povysit svoje zdravie nad vsetko ostatne - a to myslim v oboch pripadoch. a o zdravotnictve v UK by to bolo tiez na zaujimavu debatu 🙂

bettypo
23. feb 2012

@tahia24 nevybrala si si práve najlacnejšie centrum. Čo tu čítam na MK, tak Ferticent nemá také hrozné ceny. Dokonca sa tam ani za ICSI neplatí. Možno tam je cesta a ešte popracovať na tom, aby si zvýšila šance na úspech. Určite by som sa nevzdala hneď na začiatku

anjelicek26
23. feb 2012

@tahia24 - ano pre stat je dolezitejsi clovek, ktorey existuje, riesit jeho problemy, ako riesit cloveka, ktory by potencialne existovat mohol vdaka umelemu oplodneniu. Ale to nie je len "nas stat", tak je to v kadzej okolitej krajine. Vsade si tuto proceduru minimalne z 50% treba zaplatit z vlastneho vrecka.

Vies, ako by stupli poplatky za zdravotne poistenie, keby sa preplaca IVF? Vies kolkonasobne by sa zvysil pocet deti, ktore takto vzniknu? Lebo nikto by necakal a pomaly po pol roku skusania na IVF, ved je to zadarmo a zaruka dietata takmer ista? Ci je toto spravne? Ja neviem, kazda minca ma dve strany.

cherry1981
23. feb 2012

@leeenka26 Nam ked sa dlho nedarilo tretie, tak sme boli v CAR , a vtedy som si o tom vela zistovala 🙂 Kiez by ziadna zena ktora tuzi po babatku nepotrebovala ziadnu lekarsku pomoc 😖

bambi2
23. feb 2012

@anjelicek26 neviem ci si citala ale precitaj si... http://www.vitalia.cz/clanky/bud-se-chcete-leci...

martineluska
23. feb 2012

@tahia24 ahoj ja som bola teraz v ISCARE na ivf soft a platila som 980 eur plus inekcie 350 eur ktore som si zohnala tu na koníkovi 😉 a za krv som nikdy neplatila 😕 som samoplatca

anjelicek26
23. feb 2012

@bambi2 - ked ta zrazi auto, tak ti samoliecenie vobec nepomoze a na tej JIS skoncis. Isteze to nikdy nikomu neprajem, ale proste stat sa to moze a hovorit, ze platit zdravotne poistenie je blbost je ako si potencialne kopat vlastny hrob. Lebo bez penazi ani nejaka JIS nebude existovat a lekari sa bez penazi tiez na to vykaslu. A nie kazda choroba sa da liecit v pohodli domova, to mi ver.

petkave
23. feb 2012

@tahia24 Je to málo, čo si uviedla. Moja kolegyňa doteraz spláca pôžičku, ktorú si zobrala. A bábätko z CAR nemajú. Nakoniec si adoptovala krásne dievčatko (ktoré má blonďaté vlásky a modré očká - totálne sa na kolegyňu podobá, nikto by nepovedal, že nie je jej). A po dvoch rokoch sa jej v 39.rokoch podarilo spontánne otehotnieť. Proste krása! Len čo si vytrpela pri tých vyšetreniach, kadejakých laparkách a podobne. Skolaboval jej celý organizmus, dávala sa dokopy niekoľko mesiacov. Vyžmýkali ich z peňazí a nepomohli. 😠 😖 ☹

bambi2
23. feb 2012

@anjelicek26 uz som pisala KED alebo AK u mna neexistuje. auto ma nezrazi a hotovo 🙂 takze na tu jisku nikdy nepojdem...

tahia24
autor
Odpoveď bola odstránená
bambola
Autor odpoveď zmazal
leeenka26
23. feb 2012

@anjelicek26 Je mozne, ze by to ludia zacali zneuzivat, preto by sa to dalo vymysliet tak, aby to ludia, ktori mozu mat aj prirodzene deti, ale maju prachy a nechce sa im cakat, ze by to proste nezneuzili. Ale to mozu aj tak, nie???Ked mas prachy, si niekto. Vsetky dvere sa ti otvoria. Neodsudzujem ale bohatych, su aj taki, co si na to zarobili poctivo a tie peniaze si 100% zasluzia. Preto by som vymyslela system, (teda nie ja konkretne 😀 ) kde by sa muselo cakat nevyhnutny cas, na to su predsa moznosti, ako by sa to dalo, kde by sa to nedalo oklamat.

viki2912
23. feb 2012

mrzi ma,ze to mate take tazke...

tahia24
autor
23. feb 2012

@martineluska MANželovi brali druhykrat krv a platili sme 45 eur,len za vyš,neakych vecičiek ohladne liečby,Mna vobec neliečili,menštruaciu som nemala od decembra,a on ma maly počet spermii,jeden doc.nam povie že umele,a boji sme natešeny a urolog povie manželovi že musia zistit prečo ma maly počet spermii????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bettypo
23. feb 2012

@petkave a na koľko cyklov IVF bola? Tahia je veľmi mladučká, kľudne sa jej môže podariť aj na prvýkrát.

anjelicek26
23. feb 2012

@petkave - veru ani pri vsetkych procedurach zaruku, ze sa to podari - nemas ziadnu. Stale je to na prirode, ako na to zareaguje - teda ci vobec zareaguje.

@tahia24 - nikto nepisal nic negativneho, ze si chcete dietatko adoptovat. Je to moznost, ako dat nechcenemu babu sancu na milujucu rodinu.

@bambola - veru tak, ten kto nezazil iny zdravotnicky system, nevie, ako dobre je na slovensku. Ja uz v anglicku nadavam ako besna, ze je to vsetkym jedno, pokial dieta vylozene neumiera, ani prstom nepohnu. Zdravotnictvo je tu sice zadarmo, ale ta kvalita tomu aj zodpoveda.

cikyta
23. feb 2012

Posťovna prepláca 3 pokusy IVF lieky-čiastočne. Nie výkony. Mám za sebou dve IVF a spolu se vším všudy nás vyšli 100 000 sk. (Bolo to ešte v SK pred 4 rokmi) A kedže nemáme žiadnych mrazáčikov, mám ešte jeden pokus hradený poisťovnou,no na ten už nemáme peniaze 😔 A tak velmi by som chcela k dcerke súrodenca........

tahia24
autor
Odpoveď bola odstránená
tahia24
autor
23. feb 2012

@cikyta budz rada že mas aspon dcerku,čo ja bi som za to dala!
😲

tahia24
autor
23. feb 2012

@viki2912 neboj mi to zvladneme

anjelicek26
23. feb 2012

@leeenka26 - isteze mozes do ziadosti zakomponovat, ze treba rok, dva cakat, ale to zasa povedie k jednemu - uplatkarstvu ako to obijst a nevrav mi, ze nie, ten s peniazmi to dieta bude mat aj tak skor.

Kedze beriem, ze momentalne je tych solventnych na slovensku uplna minorita... tak si myslim, ze ten pocet ziadosti o IVF by sa zniekolkonasobil.

A neviem, isteze je par ludi, co sa dostali k peniazom slepe kura k zrnu, ale ja neviem, co mam kamaratky, ktorym sa dari lepsie, tak makaju ako blazni, boli odvazne, zalozili si vlastnu firmu, alebo manzelov ani nevidia, lebo su v praci od nevidim do nevidim, zasa si tie "peniaze" vo väcsine pripadov netreba idealizovat, nikto ti ich len tak na podnos nepolozi, treba ich zarobit. A väcsinou tomu predchadza makacka ako studium, karierny rast, kym sa clovek dostane tam, kde tie peniaze zodpovedaju.

cikyta
23. feb 2012

@tahia24 Ved ja som rada....len som chcela v teme objasniť,kolko to stálo finančne nás....Tak sorry. Možno som nenapísala to, si chcela počuť. Neviem 😒

petkave
23. feb 2012

@bettypo no tak to ti teda neviem povedať. Viem, že začali, keď mala 32, keď mala 37 adoptovali si dievčatko. Tak netuším, koľko toho za tých 5 rokov stihli. Nikdy som sa nepýtala. Ale vyzistím 😵

tahia24
autor
23. feb 2012

@cikyta 😉 nie zle sa chapeme cez pisanie je to take zle vediet ako sa chova ten druhy človek či je nahnevani alebo nie,ja vobec neni som,ja som rada za nazory... 😀

martineluska
23. feb 2012

@tahia24 ak ešte možeš ist cez poistovnu tak určite chodte do FERTICENT v BA tam sa doplaca len na inekcie cca 300 eur ostatne je cez poistovnu . Adopcia je podla mna tiež super 😉 ja o nej tiež uvažujem 🙂

leeenka26
23. feb 2012

@anjelicek26 Uplatkarstvo tam podla mna funguje tiez, tak ako vsade. Peniaze si treba zasluzit, nikdy som nenapisala ze nie a viem, aka cesta k nim vedie, neviem ci si to vsetko pisala mne? 😖

petkave
23. feb 2012

@tahia24 no tak neviem, čo si mi napísala, keďže to admin okamžite zmazal 😖