Umelé oplodnenie je len pre boháčov
Ked je len jediny sposob ako mať,,vlastne dieta,,je umele oplodnenie,aby si človek prichystal grču penazí.Doktory len zdieraju,a nahanaju človeka,zbohatlik pride ku doktorovi a je vo vnutri 30minut,a ked ide na vyš,.alebo konzultaciu manželsky par,čo ma spolu na vyplatu600eur(a to neratam za byt a pod.)tak sa smeje lekar do oči a za 5 minut človeka odbije zo slovami že ,,na čo ste na mna čakali,,A vyšetrenia len natahuju a za každym aby človek visolil 50eur,(a to neratam cestovne)za dva tyždne 120eurplus 2x spermiogram po 10eur.Je to sk.....né zdrieračstvo!Radsej si za ušetrene peniaze prerobim byt,a urobim detsku izbu a adoptujem si dietatko z detskeho domova.To jest moje rozhodnutie,Tymto naše navštevy v ISCARE v Bratislave SKONčILI!Ja nebudem platit 50eur len za to že mi zoberu krv.
🙄 Každemu kto tuži po babetku radim si našetrit najmenej 3000eur, 😒 Podla mna aj to je malo. 😢
@anjelicek26 absolutny suhlas..ono je to tazke, ked sa par napriklad rozhodne najprv na sebe pracovat a investovat do vzdelania, praxe a nejakych istot a potom si zakladat rodinku, tak neskor su nich zbohatlici, lebo si mozu dovolit napriklad aj IVF..ale na druhej strane maminka odsudena ako karieristka a podobne...nemam rada toto skatulkovanie..a inak tiez uplny suhlas s tvojimi prispevkami
To iste @dai suhlasim uplne. Tiez som si platila gynekologa pocas celeho tehotenstva 50-70 EUR na kazdej poradni a ked bolo treba nieco specialne aj viac...a aj porod ma vysiel na podobnu sumu ako teba a nikdy tie peniaze neolutujem...zarabala som si poctivo, snazila sa aj ja aj manzel nieco si vybudovat kym budeme mat dietatko, tak potom sme to vzali tak, ze cokolvek to bude stat, tie peniaze za to stoja..
Je to o prioritach kazdeho a moznosti tu su
Co sa tyka toho IVF ale tak si tiez myslim, ze ak by to aj bolo zadarmo, tak sa to bude maximalne zneuzivat..ved uz teraz pary cielene"zavadzaju" lekarov, ze sa snazia 2 roky, pritom je to par mesiacov, aby ich poslal na umele oplodnenie, ved co ak..strach z neplodnosti je velky, hlavne u mamiciek s pokrocilejsim vekom...tiez by som asi robila to iste...mozno po pol roku snazenia by som uz bola na prasky a chcela ist na IVF..no ak by to bolo zdarma, tak to by uz ficalo ako na pase...Mozno by sa malo nejako diferencovat, ze ake su tie dovody- kde napriklad ta zena, co nema proste uplne ziadnu sancu ( odstranene vajickovody napriklad) doplacala ovela menej, alebo to mala teda viac hradene, ale sami pozname pary, kde prve dietatko nie a nie splodit, nakoniec sa narodilo po IVF a o par mesiacov zena prirodzene pocala..lebo casto je to v psychike a pod inymi vplyvmi...teda mozno by sa z lekarskeho hladiska mohli tie diagnozy differencovat a podla toho by boli sumy..to len taky moj nazor
@cikyta presne u mna sa divila geneticka...ako to ze mi tie vysetrenia robili...ked som este nikdy nepotratila...a tolko nad tym krutila hlavou, som myslela ze ju sekne 🙂..Moj gynekolog povedal, ze mi to da spravit pre pripad..aby som nestratila zbytocne sance na ivf za taku hlupost (kedze vedel ze ideme do Brna ako samoplatci) ..a vidis tiez som na injekciach..picham fraxiparine...a aj ivf bolo tomu prisposobene...brala som od zaciatku lieky na riedenie krvi. No esteze si bola akcna a dala si to spravit...
@katarinnak Sranda, že som si to dala spraviť skrz muža....je to komplikované , ale skrz muža sme išli na genetiku, lebo celá jeho rodina trpela a zomrela na onkologické problémy. A jedným vrzom museli vziať aj moju krv (lebo hlavný dôvod bol ivf), z ktorej mi zistili tie trombofilne "zaujímavosti" a muž by mal byť CHVALABOHU ok 😉
A nieje uplne normalne ze sa IVF doplaca? Myslite ze vyskum plati stat? Podla mna si centra vsetko zabezpecuju same...skolenie ludi, pristroje atd...alebo sa mylim?
moj kamarat, ktory ma tiež dieťatko po druhom IVF vždy vtipne poznamena, že sex je pre chudobu, my bohatí si zaplatime. On to vravi tak s nadsazkou, ale bohužial ma v tom kus pravdy, Nwemože si to dovoliť hocikto a aj s tym rizikom že to nemusi vyjsť na prvy krat, tam sa to ešte predražuje. Ak sa možem spytať aky mate problem že vam odporučili IVF?
@stvura Ja som bola v repromede a bolo to vyborne 🙂
@vejula ta otazka bola mne?
@poleva ahoj, ja som platila 3500 eur ale mala som darcovstvo vajíčok.... to bohužiaľ zdravotky nepreplácajú..
@tahia24 ...zvláštne veci sú tu písané, aj keď som všetko neprečítala....Ja som po úspešnom umelom oplodnení, čakáme dvojky a platila som 1250 eur v GYN-FIV....takže nechápem.....to sme mali darcovský program, tak možno to stojí aj celé menej, ak máš vlastné vajíčka....neviem...samozrejme závisi od diagnozi...je ich veľa určite, niektoré sú možno fakt také že ich vedia ľahko odstrániť, a nemusíš ísť ani na umelé... 😉
@lenuska8754 a kde si chodila....ja mám tiež darcovské...a vyšlo to tak ako píšem vyššie....no nie lieky 250 plus 1100 vkladanie....takže tak....
@tahia24 ahoj, ja som chodila do Iscaru v MT ale za umelé som 3500 eur platila, ale to som mala darcovstvo vajíčok.... predtým som si zaplatila len okolo 500 ečiek... tebe to zdravotka neprepláca??? mne sa dokonca prvý krat stalo, keď nám to nevyšlo, že nám vrátili nejakú sumu peňazí...
@katarinnak vy čakate dieťatko tiež z IVF????
No tí moji kamarati su fakt bohoví beru to velmi športovo. On ked mu niekto chvali dcerku že aka je krasna, tak odpove : No bodaj by nie, ved je to ručna praca
@84matulik ja som chodila do Martina.... už konečne začínam 21tt.... bolo to náročne.... predtým som už mala dva potraty a dve neúspešné IVF.... nemala si problém sa vysporiadať, že budeš mať darcovské??
@lenuska8754 mala, ale to prešlo kým sme čakali na darkyňu...teraz to vôbec neriešime....respektíve sem tam mám taký malý záblesk, ale vôbec to nevnímam nejak negatívne...veľmi sa tešíme...ale aj bojíme ...vieš dvojičky....či to všetko zvládneme...Tak to sme skoro rovnako....Mne vkladali malých 7.10. a tebe??? 😀 😀 😀
mne 23,10... fuuuha.... tak ja som rada, že iba jedno... zo začiatku som stále krvácala tak som bola mesiac v nemocnici a strašne sa bojím o bábo.... teraz mám brušnú virózu tak mam zase väčší strach.... a hneď si mala darcovské alebo si už bola predtým na IVF?
@vejula Ano z IVF 🙂. A moja sestra ma tiez...a ked maly hneva tak sa mu vyhrazaju ze pojde spat do mrazaku 🙂 ku surodencom..ono to treba brat sportovo...samozrejme zo zaciatku je to tazke, ale ked sa to podari, tak clovek uz len s usmevom spomina.
a vidim ze tvoji kamarati maju tiez velmi trefne komenty 🙂
@lenuska8754 nie vzhľadom k diagnoze a hormonal. profilu sme išli ronvo na darcovské....ja som relatívne OK, ale od začiatku som doma....sem tam sa niečo vyvrbi....ale inak OK...
neviem, ci iscare je ,,jedinecne centrum,, no my sme ho pri vybere centra iscare vylucili ako prvy..no aj tak sa mi ta kalkulacia nezda realna. Nie sme v najlacnejsom centre a ivf mas vychadza 600 eur aj s pridanymi platenymi ukonmi. A poznam cetrum, kde babu vyslo komplet 160 euro.
@lenuska8754 a vyšlo to??
@poleva vyslo to... dnes som zacala 21tt... ale celkovo IVf je aspon podla mna riadna zataz na psychiku zeny... aj ty si podstupila umele?
nepresla som celu diskusiu ale tiez sa rada vyjadrim k teme, kedze aj my patrime k tym, ktorym osud nenadelil deticky, moznost nad ktorou sme uvazovali bolo aj IVF, ale po prvej navsteve som to vzdala, prislo mi to cele ako biznis, proste citili sme sa zle...dnes sme rodicmi nadherneho babatka adopciatka a nelutujem, viem ze sme sa rozhodli dobre 🙂
toto je vec pohladu.... nikdy som nepodstupila IVF, predtym, ako som mala prve dieta, viackrat som potratila a uz som zvazovala asistovanu reprodukciu.
ak by som sa na nu dostala, v prvom rade by som tomu verila, ze prostrednictvom IVF budem mat dietatko. nestavala by som sa k tomu tak, ako jedna zena ktoru poznam. ta povedala: "preco by som si mala kupovat decko, ked hocikto ho moze mat bez penazi? preco ja nie?" zelam jej, aby zmenila pohlad na to. myslim si, ze ked skutocne zlyhaju moznosti otehotniet prirodzene, zena nepozera na peniaze. ked ich na to potrebuje, nasetri.
neviem, mne umele oplodnenie pripada strasne neprirodzene,,,, je to umele doslova..... a ako si to vysvetli potom to dieta,ked sa to dozvie, ze bolo pocate niekde v skumavke ???, ako tuzba po dietati je silna, tomu rozumiem, ale ja osobne by som az tak daleko ochotna zajst nebola... nechcela som tym nikoho urazit, , ale otazka,kedy ti ho vkladali ? mi prisla strasna,,,, k tomu pasuje, kedy ho vyberu? , co sme stroje ?, nieco iba namnozime ?, ako nepaci sa mi to vobec, ale nikoho neodsudzujem, ani na to nemam pravo, je to iba moj osobny nazor,,,
My mame tiež babätko až keď sme podstúpili umelé oplodnenie. Na ten malý uzlík šťastia sme čakali 10 rokov a keby som to mala zopakovať neváham. Finančne je to náročné ale výsledok stojí za to.

hm.. necitala som to cele ale len jeden postreh.. preco jedno centrum dokaze zaa lieky, vysetrenia a vykony zobrat od cloveka este v sk korunach 70 tis, a druhe centrum cca 15 tis.. to su rozdiely .. v jednom platis aj za to ze povies dobry den, lieky predpisuju podla nalady { 2 po sebe iduce baby a kazda sme dostali ine lieky ona za 10 tis sk , ja za 30 tis. korun} akoze podla toho ako sme sa spravali alebo ???
ten isty zakrok, to iste vybratie vajicok, ten isty system oplodnenia, v jednom centre si zapitaju kooopec penazi za to ze napichnu spermiu do vajicka druhe centrum povie ale to nieje vasa chyba ze je spermia nepohybliva preco by ste za to mali platit..
tak a toto su tie rozdiely za ktore platime.. a to nebudem hovorit o tom ze v tom druhom "lacnejsom" centre sa citite ako doma , sestricky sa usievaju , dr. je super, manzel moze byt pri vas aj pri vybere aj pri vkladani , vladne tam rodinna atmosfera.. no poviem vam tak nech zije FERTICENT.. fakt su tam super ludia.. bola som tam sice uz skoro pred 4 rokmi ale nelutujem.. naozaj su tam super ludia..