Umelé oplodnenie je len pre boháčov
Ked je len jediny sposob ako mať,,vlastne dieta,,je umele oplodnenie,aby si človek prichystal grču penazí.Doktory len zdieraju,a nahanaju človeka,zbohatlik pride ku doktorovi a je vo vnutri 30minut,a ked ide na vyš,.alebo konzultaciu manželsky par,čo ma spolu na vyplatu600eur(a to neratam za byt a pod.)tak sa smeje lekar do oči a za 5 minut človeka odbije zo slovami že ,,na čo ste na mna čakali,,A vyšetrenia len natahuju a za každym aby človek visolil 50eur,(a to neratam cestovne)za dva tyždne 120eurplus 2x spermiogram po 10eur.Je to sk.....né zdrieračstvo!Radsej si za ušetrene peniaze prerobim byt,a urobim detsku izbu a adoptujem si dietatko z detskeho domova.To jest moje rozhodnutie,Tymto naše navštevy v ISCARE v Bratislave SKONčILI!Ja nebudem platit 50eur len za to že mi zoberu krv.
🙄 Každemu kto tuži po babetku radim si našetrit najmenej 3000eur, 😒 Podla mna aj to je malo. 😢
@tahia24 viem, ako ti je...človek je nad tolkou nespravodlivosťou právom nahnevaný 😔 A určite veci pochopia tí druhí až vtedy, ked sa ich to bytostne týka, inak nemajú šancu, aj ked sa akokolvek snažia 😔
Krsný rodičia našej dcerky si adoptovali dieťatko. Išli do toho, lebo citili a vedeli, že ho budu 100% milovať,ako by bolo vlastné. (Dokonca sa náramne na nich podobá) Dali si žiadosť a do 2 rokov ho mali. A sú šťastní.....Je to tiež volba,ked to tak cítili..... 🙂
@petkave nemusíš 😉 Ono to naozaj závisí aj od centra.
Treba si vybrať také s únosnými cenami. Rozčuľovanie sa nad systémom nepomôže. Niektoré centrá si účtujú aj vstupné vyšetrenie, také ktoré nie sú hradené poisťovňou.
A ak je niekto uzrozumený s adopciou tak prečo nie. Ale ani táto cesta nie je jednoduchá a kým človeka zapíšu do zoznamu tak tiež prejdú nejaké mesiace. A kým sa dopracuje k bábätku tiež niečo trvá
@leeenka26 - nie tebe ale vseobecne, ja nemam rada take, mozu len bohaci, lebo to je strasne relativne, proste kto maka, ten ma, kto nemaka, nema, aj ked viem, ze pausalizovat sa neda, ja tak zavidim kamoskam, co maju chlapa po smene o stvrtej doma, proste ma cas na deti, neni o nic ochudobneny, normalne funguju ako rodina, pricom moj sa dovlecie niekedy o siedmej, ak vobec vtedy a ulozi deti so mnou do postele. Ich chlap je doma kazdy den, ten moj lieta na aj 2 tyzdnove sluzobky do usa, ciny a posledne boli na Sahare 😝 Clovek je na deti totalne sam. Ano mame peniaze na vela veci, ktore mozno iny nemaju, IVF by sme proste zaplatili z prvej vyplaty, keby bolo treba. Ale rodinny zivot ako taky v podstate neexistuje.
@tahia24 alkoholizmus a ine formy zavislosti su metlou spolocnosti a vytvaraju mnoho neskorsich problemov pre rodinu, ale aj pre poistovnu a stat. Stat, a poistovna sa stara o obcanov, aj v chorobe.Nevyvysuj jednu chorobu nad druhu a jedneho cloveka a jeho protreby nad potreby inych. je hadam logicke, ze sa stat ma starat o obcanov skor nez o neexistujuce deti.
@anjelicek26 to poznam...manzel tiez pracuje v medzinarodnef firme,plat sa vymyka priemeru,ale doma ho vidim az po 8 vecer,(
@leeenka26 ach tak, veď neva...
@cikyta mám jednu známu, ktorá si adoptovala dievčatko. Je nadpriemerne inteligentné, šikovné, už chodí do 1. triedy. Ale pamätám si na to, ako si ho "zaobstarali." Mali vyhliadnutú mladú študentku, ktorá sa rozhodla dať dievčatko na adopciu. Tak teda o tú adopciu zažiadali, no nešlo to len tak jednoducho. V kojeneckom ústave (tuším) im riaditeľ rovno povedal, že im malú schváli, ak prispejú na kopírku sumou vtedy tuším 40 000 Sk, lebo ju ústav veľmi potrebuje. Nakoniec si ju asi ako 8-mesačnú konečne doniesli domov. 😵
baby preboha - ja teda za nespravodlive niekde pokladam to ze ludia su neplodni, ze chcu deti a nemozu mat... ale urcite nie tie ceny za umele oplodnenie - ved vsetky tie lieky, procedury etc. ... to stoji hrozne peniaze... hovorite ze platite odvody a zdravotne - vaecsina zien tu na koniku pise ze zaraba cca. 500 - 600 euro v cistom - zakladatelka dokonca ani to nie - dokopu maju 600 euro - spocitaj si prosim kolko si zaplatila na zdravotnom, kolko tvoj muz a potom si skuste prezistit kolko to cele stoji - poistovna aj tak velku cast preplaca do urciteho veku.
ja mam niekedy pocit ze ludia na sk si vobec neiuvedomuiju co stoji liecba rakoviny, civilizacnych chorob, pobyt v nemocnici etc. ... vaecsina z nas by si nevedela zaplatit ani zlomenu nohju, nieto take zlozite choroby... presne ako baby pisu, pozrite sa do krajin kde neexistuje solidarne a povinne zdravotne poistenie, mozno zistite kolko stoji liecba ktorej choroby a potom sa mozno nebudete buchat do prs kolko ste statu odviedli...
asi v tejto teme nebudem popularna - ale ja som si napr. kazdu poradnu platila 40 euro - zato ze ma gynekolog zospodu pozriel a 10 minut sme sa rozpravali - kazda tehotna vie kolko poradni za tehotenstvo je, nehovoriac o porode za ktory som platila 800 euro - zial gynekolog ku ktoremu chodim uz viac ako 10 rokov nema zmluvu s poistovnami a napriek tomu ze si tu sproste dovolim napisat ze na poistnom odvadzam niekolkonasobne viac ako priemerny slovak, som si, kedze som chcela mat tohto gynekologa a porodnika, musela platit vsetko - tu je kde akoze spravodlivot?
ako som pisala, nefer niekde je ze luidia nevedia otehotniet ( poznam ale pary ktore maju za sebou neuspesne umele oplodnenia a nakoniec otehotneli prirodzene ), ale je spravodlive ze zomieraju nevinne deticky, ze mlady ludia ochoreju na rakovinu, ze sa rodia postihnute deticky??? 😔
@tahia24 "Mna vobec neliečili,menštruaciu som nemala od decembra,a on ma maly počet spermii,jeden doc.nam povie že umele,a boji sme natešeny a urolog povie manželovi že musia zistit prečo ma maly počet spermii????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! " chcem odpovedat len na toto....nemyslis, zeby bolo lepsie, keby prisli na pricinu vasho stavu, ako "liecit" len priznaky? Umele oplodnenie je pre organizmus zeny tak zdravotne zatazkavajuca skuska, ze ja by som urcite radsej najprv patrala po pricine a snazila ju riesit ako podstupila umele oplodnenie...btw moj gynekolog mi hovoril, ze existuje uz vela studii, ktore preukazuju suvis medzi viacnasobnym pokusom o umele oplodnenie ( presnev suvislosti s tym, ze zena je bombardovana vysokymi davkami hormonov) a naslednymi onkologickymi ochoreniami....
@dai neviem, kde žiješ, ale 100% s tebou súhlasím 😉 Keby každý človek, ktorý potrebuje nejaký zdravotný úkon dostal do ruky faktúru napr. z labáku, hneď by mu bolo jasné, čo poisťovňa s tými peniazmi robí. Mne robili v tehotenstve každý mesiac odbery hlavne aby kontrolovali protilátky kvôli môjmu RH faktoru.. "menší" rozbor stál okolo 60€, komplexnejší pokojne cez 100-ku... každý mesiac.. poisťovňa mi to preplatila, ale sú úkony, ktoré neprepláca.
Vyšetrenie u gynekológa je preplácané cca len na úrovni 20€ a sú gynekológovia, ktorí pýtajú 60.. čo teraz? budem čakať 4 mesiace na termín v štátnej nemocnici, alebo si zaplatím komfort súkromného lekára?
@tahia24 Tú istotu ti žiaľ nedá nikto 😒 Je to 50/50. My máme v súkromnej diskusii jednu babu, ktorá je finančne podobne na tom ako ty. Muž nemá takmer žiadne spermie. Nakoniec mu pár našli. Oplodnili ju. Nič. Tak vzali darcovské spermie. Mala ich dve v brušku. Testy aj krv vyšli pozitívne, ale pri kontrole zistili, že srdiečka im nebijú. Teraz zbiera odvahu a asi aj peniažky na to, aby to skúsili znovu 😢
nás stálo um.opl. 100000 sk a nič nevyšlo ale neľutujem aspoň časom nebudem sa trápiť že som neskúsila mať vlastné alebo že môj muž nebude mať svoju krv 🙂 potom sme sa dali na adopciu máme krásne dievčatko a sme šťastný ako blchy ono je dobré aj jedno aj druhé 🙂 sme tý "99% " xixixi já predavačka a manžel skladník pomohla celá rodiny financovať aj keď percento úspešnosti bolo minimálne :( nevadí ako "odškodné" máme našu princeznú nemenila by som za nič na svete a viete čo celá sa "potatila " tak neviem či mi mužík nebol niekde spraviť darček 😉
@tahia24 ISCARE je podla mna najhorsie centrum ...moj nazor. Skus Ferticent. Tam za vstupnu kontrolu (spermiogram a utz) nic neplatis. A myslim ze sa cez nich da preplatit poistovnou viac ako v incyh centrach. Je to male centrum, take rodinne. BOla som tam aj v ISCARE je to neporovnatelne, uz len ked pozries kolko ludi sedi v cakarni. Nasmu problemu vo ferticente nevedeli pomoct a kedze sme ine centrum na sk nechceli, sli sme do Brna...ano zaplatili cele, stalo to strasne vela penazi...ale som tehotna na prvy sup a dostala som kvalitne sluzby. Bohuzial ja som sa takisto velakrat uz presvedcila, ze za co nezaplatis, to nemas ☹
@tahia24 samoplatca to nemá ľahké, to je pravda. Mne hradila 1. aj 2. IVF poisťovňa, pri prvom som platila asi 250 € za lieky, 100 € za folikulometrie a všetky odbery krvi a 270 € za ICSI - metóda vpravenia spermie do vajíčka keďže manžel mal v tom čase horšie spermie. Spolu teda okolo 600 €. Pri druhom cykle som platila asi o 70 € menej. Pre mňa osobne sa to zvládnuť dalo.
Inak, ja si fakt neviem predstaviť, kde by som na toto brala peniaze. Máme hypotéku, auto na lízing. Ja ako učiteľka nič moc nezarobím, muž chodí na VŠ externe - čiže aj tam treba platiť. Na dieťatko by sme si museli asi fakt požičať. či už by mi poisťovňa niečo hradila alebo nie. 😒
@anjelicek26 uplne s Tebou suhlasim, nepaci sa mi ze bolo pouzite slovo "zbohatlici" tiez s muzom makame a neustale studujeme....zatial obaja, kedze dieta nemame este. Ale kazdy cent mame odmakany ...
@tahia24 My skor ako sme sli na IVF tak sa muz dal vysetri u urologa a ja u mojho Dr..a neslo sa na IVF az kym nebola znama pricina....viem ze nie vzdy sa da zistit, ale treba to aspon skusit...a toto nerobia v centre. Tvoje problemy by mal riesit tvoj gynekolog a muzove urolog. 🙂
ja som bola na insemninácií minulý mesiac, žiaľ neúspešne, a platila som 45 e
@katarinnak No tak v našom prípade skôr nerobila "nič" gynekologička, čo sa týka vyšetrení a uplne si nás "preklepli" až v care . Aj SPG robia detailnejší rozbor, ako u urologa.
@cikyta Tak ja som menila gynekologa kvoli tomu 🙂...teraz mam perfektneho...postaral sa o vsetko..ja som sla do CAR so vsetkymi vysledkami od neho. SPG mas pravdu, to je najlepsie spravit v CAR, ale dalsie vysetrenia..urolog/androlog
@katarinnak Ja som tiež zmenila gynekologa, no bolo to ako z blata do kaluže, aj ked teda.............ok............hlavná príčina bola v spermiach,čo zistili až neskôr v care..... No ide o ten princíp, že gynekologička mi objednala akési "divne" vitamíny z Irska a v živote mi nerobila ani len sono ! To mi urobili až v care,kde zistili velmi vela "zaujímavých vecí"....
@cikyta to je naozaj divny pristup. U nas bol tiez problem u muza nakoniec, ale potrebovala som dokumentaciu mojho stavu takisto. Ked som volala mojej ex gynekologicke, ze ci sa nedaju spravit nejake testy dodatocne a tak ze sa snazime...mi bolo povedane ze take sa nerobi a na krv mam ist ku vseobecnemu, ze na to mam narok raz za dva roky..a mame sa snazit dalej. No hned som bezala ku inemu...je pravda ze unho platim ..a to dost..ale mam vsetko, este aj dodatocne vysetrenia, ktore sa "normalne" nerobia. Preto som v tom mojom skorsom prispevku povedala ze co si clovek nezaplati, to nema...alebo lepsie povedane, za nadstandardne zdravotnicke sluzby sa u nas velmi vela plati ☹ Takze ja vdaka mojmu Dr som vedela dopredu ake ma cakaju nastrahy ked budem tehotna....lebo si dal tu namahu a spravil mi tie vysetrenia. Ide presne o mutaciu trombofilie, ktora sposobuje potraty v prvom trimestri...a vysetrenia sa robia az ked zena parkrat potrati.
@katarinnak Nám povedali v care, že tak či tak si všetko potrebné urobia oni a nevadí, že nemám nič od gynekologa. Dokial to neboli operácie, ich to v care nezaujímalo.............
Trombofilne mutácie som si dala zistiť na vlastnu päsť a po prvom neuspešnom IVF a dr.na genetika bola naštvaná na to, že tieto vyšetrenia sa robia až po niekolkých potratoch a už vobec nie pred IVF, kedy samotne IVF je nebezpečné na zrážanlivosť ! (A mala som šťastie. Nikdy sa nič nestalo, no mám 10 násobok zrážania krvy a od toho dna som bola na každodenných injekciach .... cez celé tehotenstvo až 3 mesiace po nom ...)
Dr. na genetika vravela, že toto vyšetrenie robia pred IVF v zahraničí bežne, len u nás akosik nie 😒
Kočky, čítam si tu vaše príspevky a poviem vám len jedno: aj "kradnúť" by som šla len aby som mohla urobiť všetko preto, aby som raz mohla držať na rukách vlastné bábätko. A vziať si pôžičku? Prečo nie? Celý život by človek potom rozmýšľal, či urobil maximum.

@petkave lebo to bolo velkym pismom🙂 ach jaj admini admini 😀