Umelé oplodnenie je len pre boháčov
Ked je len jediny sposob ako mať,,vlastne dieta,,je umele oplodnenie,aby si človek prichystal grču penazí.Doktory len zdieraju,a nahanaju človeka,zbohatlik pride ku doktorovi a je vo vnutri 30minut,a ked ide na vyš,.alebo konzultaciu manželsky par,čo ma spolu na vyplatu600eur(a to neratam za byt a pod.)tak sa smeje lekar do oči a za 5 minut človeka odbije zo slovami že ,,na čo ste na mna čakali,,A vyšetrenia len natahuju a za každym aby človek visolil 50eur,(a to neratam cestovne)za dva tyždne 120eurplus 2x spermiogram po 10eur.Je to sk.....né zdrieračstvo!Radsej si za ušetrene peniaze prerobim byt,a urobim detsku izbu a adoptujem si dietatko z detskeho domova.To jest moje rozhodnutie,Tymto naše navštevy v ISCARE v Bratislave SKONčILI!Ja nebudem platit 50eur len za to že mi zoberu krv.
🙄 Každemu kto tuži po babetku radim si našetrit najmenej 3000eur, 😒 Podla mna aj to je malo. 😢
@anicka1981 Tento názor čo máš teraz ty som mala aj ja pred 15 rokmi,dokial sa ma problém bytostne netýkal 😉
Ako to poviem raz mojmu dieťatku ? Uplne normálne. Ok, možno tam nebude figurovať bocian, ale myslím,že to bude to posledné, čo nás kedy bude trápiť 😉
My sme absolvovali 2x IVF ICSI a 1x KET ako samoplatci. Stalo nas to skoro vsetky nase uspory, ktore sme si oddreli v zahranici. Nie sme ziadni bohaci, sme obycajni ludia, ktori makaju, aby si kupili bytik, domcek a mohli sa vratit na Slovensko. Nelutujeme vsak ani jeden cent, ktory sme do toho investovali. Naco nam je prazdny dom? IVF sme absolvovali na SLovensku lebo je to tu o nieco lacnejsie. V niektorych krajinach sa IVF vobec nepreplaca, tak budte vdacne aj za tie 3 pokusy, ktore Vam poistovne ciastocne preplatia. My sme pred rozhodnutim, ci to este niekedy skusime, nie preto, ze je to neskutocne drahe, ale preto, ze rozmyslame, ci nie je cas sklonit hlavu pred silou prirody a respektovat fakt, ze nam nebude dopriate mat vlastne deti. Tema IVF je neuveritelne citliva a chapem vsetky zeny a ich rozcarovanie nad systemom. Ale verte mi, na Slovensku je to este stale velmi-velmi stedre.
Drzim Vam vsetkym aj sebe palce! Nech to jedneho dna zvladneme. A potom uz nebude dolezite kolko to vsetko stalo.
Bohuzial, treba rozdat karty na stol, CARy su o biznise, o velkom biznise. Citala som raz clanok, ktory sa tykal centier, financovania, miezd ich pracovnikov a podobne. Docitala som sa, ze veduci lekar centra si moze za mesacny plat kupit fungel nove auto z predajne. Je to smutne.
Bohuzial, ja som tiez bola pacientkou centra, ale k IVF sme sa nedostali, lebo ked som videla ten system, odradilo ma to, odisla som a stale verim, ze raz mozno ostanem tehotna prirodzene, ak nie, je moznostou adopcia, do ktorej som bohuzial este nedozrela, ale verim, ze to pride, pretoze vek sa zvysuje, nie znizuje. Tym nechcem nikoho odsudit, ze chodi do centra, sama som tam chvilu chodila.
Drzim palce!
@anicka1981 ty ale nemas problem s otehotnenim, ze? 😀
ja osobne som velmi stastna,ze mam drobca a nemali sme problem ho splodit.ale poviem vam,ze ja som vzdy mala pocit,ze to nebude lahke a tak som si kupila test fertility .cca 3 mesiace po svadbe som vysadila hak a cakala na tri ms.az na tretiu po vysadeni hak sa moze testovat.tretia uz nedosla 🙂 mne je velmi luto ked niekto velmi tuzi po vlastnom biologickom dietatku a z nejakeho dovodu sa nedari.viem,aky obrovsky dar je mat doma krasne zdrave dieta a dopriala by som to kazdemu jednemu paru,ktory tuzi sa stat rodicmi.cim dalej tym viac vidim,ze stat sa rodicom nie je kazdemu dane a niekedy je cesta za dietatkom skutocne tazka ci psychicky ,ci fyzicky a je to i zaberak pre penazenku.mam priatelky okolo tridsiatky a su aj v trvalych vztahocha a plodnost neriesia.do deti sa nehrnu.hovorila som im neraz,nech sa daju prezriet i partnera ak teda chcu s dietatkom este cakat,lebo ked sa raz pren rozhodnu,mozno ich nejake tazkosti zaskocia a uz nebudu mat vela casu na riesenie problemov.no moc nezabralo. 😒
a osobne si myslim,ze na umelom oplodneni absolutne nic nie je.vobec to neberiem ako cestu proti prirode a spol.pokial zijeme v dobe,ktora umoznuje partnerom si trosku pomoct a k vlastnemu biologickemu dietatku sa takto dopracovat,tak preco nie? o nic menej lasky tam nie je.akurat,ze asi viac stresov,lebo ludia co si prejdu ivf su zjavne ti,ktori po miminku neskutocne tuzia a nic ine u nich nezabralo.kazdemu drzim palce nech sa svojho batozka stastia dockaju 🙂
tiez neviem co sa stazujete. Poistovna preplati laparoskopiu, hormony na upravu menstruacie, precistenie vajcovodov a ostatne veci ktore mozu sposobovat neplodnost. Na sk dokonca platia 3 krat IVF. v zahranici ani jedno ivf. Tu kde zijem je 3000eur minimalna cena za lieky pri 1 ivf samotne ivf stoji minimalne 12000 eur plus poplatky icsi, zmrazovanie atd. A stazovat sa este za poplatky na autobus, ci benzin na dochadzanie do centra. dievca, ked nemas na ten benzin, urcite nemas ani na dieta aj keby si otehotnela prirodzene. Ked sa ti dieta narodi dostavas 1000eur od statu to ti zaplati cele ivf, tu nedostanes uplne nic. Ziadna materska, rodicovsky.
@anicka1981 ako mne prídu skôr hrozné tie komenty na konci príspevku.Ak by sa to týkalo Teba alebo niekoho z blízkej rodiny odpustila by si si poznámky typu niečo iba namnožíme
@anicka1981 a neznie otázka kedy si mala ovulku podobne ako kedy Ti ho vkladali? prečo by sme sa nemali chopiť príležitosti byť mamami aj tie z nás, ktoré prirodzene neotehotnejú??? to sa máme vzdať túžby byť mamami našich detičiek-biologicky našich????deti počaté cez IVF sú presne také isté ako prirodzene počaté deti a preto nevidím najmenší problém v tom ako im to neskôr, keď to budú vedieť rozumne pochopiť, povedať. každý máme právo na vlastný názor, ale takéto názory v dnešnej dobe neviem naozaj pochopiť a je mi ľúto ľudí, ktorí súdia nepoznané. ak nemáš zdravotné problémy, si zdravá a plodná, tak sa z toho teš. pretože toto by sme si priali aj my ostatné 😉
@anicka1981 a prečo by sa to dieťaťu malo vešať na nos že je zo skumavky??? Pre boha 😕 a ked bude po puberte tak uplne normalne takymto veciam pochopi ako každy normaly dospelý človek
@anicka1981 jasne chapem... dieta zo skumavky sa narodi s plastovymi rukami a plastovymi nohami, v hlave mu bude hrkat mozog, a na chrbate bude mat tlacidlo on/off.
si zabila, jak to hovori jeden ujo...
@poleva vieš čo určite hej, to mi prebleskovalo hlavou počas čakania....ale podľa lekárov iná možnosť nebola 😒 takže sme to brali tak že aspoň vo mne vyrastú a tatík bude istý a jasný 😀 😀 😀 😀 😀 Dali sme len to aby darkyňa bola "tmavý fonetyp"....to je celé..lebo obaja máme tmavé vlasy, tmavé oči a tak....
@anicka1981 co je neprirodzne, ano, embryo sa vytvori mimo maternice, ale pototm je to uz na tele ci to embryo prijme alebo nie.
Je ti prirodzene ze bezne ludi napajaju na dychaci pristroj kde namiesto pluc pracuje pristroj, dialyza atd. je vsetko mimo tela.
Moj nazor k tomu ci je ivf len pre bohatych. Nie nie je staci si len nastudovat info o sposoboch, nakopnut svojho gyndosa aby robil praci, ktoru ma a pozistovat si cenniky v najblissich ci vzdialenajsich centrach. ceny su totiz naozaj rozne a zavisi to od nenazranosti majitelov klinik. V Iscare ta to vyjde majland vo Ferticente platis iba za lieky ak ides cez poistovnu (teda ta to vyjde cca 200 Eur). Ak chces nieco setrnejsie pre tvoje telo sup do Brna, tam sa aj s liekmi zmestis cca do 1000 Eur. Chce to mat len tie spravne infosky 😉
@anicka1981 neviem cio mas deti a ak ano ake velke, ale ty s nimi budes rozoberat alebo rozoberas ako boli splodene? Kolkorat ste to s muzom robili a v akych polohach az sa to konecne podarilo? Prepac ja toto so svojou dcerou aj ked pocatou prirodzene nerozoberam a ani nebudem, nezda sa mi to totiz vobec podstatne a nic jej ta informacia neda. Rovnako ako to nebudem rozoberat so synom, ktory prisiel na svet vdaka IVF. Neprirodzeny jej aj cisarsky rez a co nechame kvoli tomu deti a mamicky zomierat?????
@tahia24 máš už vyčerpané 3 pokusy? Ja som bola vo Ferticente a stálo ma to do 200eur. Spermiogram a vyšetrenia som nikdy neplatila....Zaplatila som si len injekcie a tým to končilo.
Nuz zapojim sa aj ja do tejto zvlastnej debaty. Do Iscaru chodim druhy rok a naozaj nemozem povedat jedno zle slovo. Mam 37 rokov, manzel 48. Spermiogram mame nastastie v poriadku, cize problem mam len ja. Som sekundarne neplodna, lebo 1 dieta uz mam, ma skoro 17 rokov. O dieta sme sa zacali pokusat pred 3 rokmi a po roznych "pokusoch" nas poslali koncom roku 2010 do Iscaru. Chodime k Dr. petrovej, je trosku cudak, ale je uzasna. Treba z nej tahat informacie, ale kona velmi premyslene, skusa rozne veci, analyzuje situaciu, je zrejme, ze sa vela vzdelava a konzultuje s inymi odbornikmi. Zacali sme spermiogramom a genetikou. Za spermiogram sme platili tusim 8 alebo 10€. za genetiku nic. Vsetky vysetrenia sli cez poistovnu. 2x nam poistovna zamietla ziadost o IVF, vraj nevidi dovod. Ja som nemala ziaden cyklus, ale vsetky vysetrenia boli OK. Pokusili sme sa o IUI, nieco malo sme platili za lieky, injekcie, ale nic za ich vykony. UIU sa nedialo, lebo moje telo nereagovalo. Nasledne schvalili ziadost / po "uplatku" v poistovni / a sli sme do 1.IVF cyklu. Lieky obrie davky a tak doplatok cca 800€, ale nie centru,ale poistovni. Dostala som hyperstimulacny syndrom a tak vybrali a oplodnili vajicka,ale nemohli urobit vklad. Navyse sme platili 215€ za x-metodu zavedenia spermie do vajicka / do 3 ks vajicok / a inak nic. Kedze nebol transfer, tak sa nerobil vklad, na co nas upozornili, aby sme ho pri KET neplatili, lebo ho palti poistovna. Aaaa, este sme platili zamrazenie 150€ a uskladnenie vajicok 6€ /mesiac. Nasledne sme boli 2x na KET, lieky stoja minimum / cca 50€ za cele KET / a potom transfer / 150 € /. U nas sa nepodarilo. Teraz sme v 2. IVF cykle. Lieky nas stali do 500€ a za ziadne vysetrenia sme NIC neplatili. Lekarka sa nam pocas stimulacie venovala denne a kontrolovala vyvoj, nakolko moj organizmus nereaguje standardne. Brala som mega davky hormonov a prezila strasne bolesti, lebo opat mam hyperstimulacny syndrom. Ale moje vajecniky vyprodukovali 10 vajicok, z ktorych sa 7 oplodnilo a dnes - na treti den sa este stale vsetky delia. Doplacali sme zesa len za naockovanie spermii do vajicok / 215 € / a este sme poziadali o predlzenu kultivaciu / 150 € /vyselektovali len tie najkvalitnejsie. Modlim sa, aby mi napriek hyperstimulacnemu syndromu zaviedli v nedelu dve krasne embryjka! Ano, svet je nespravodlivy, ale co uz! IVF nie je len pre bohatych, nie sme bohati,a le pre tych, ktori tuzbu po dietatku postavia pred vsetky ostatne priority, usetria inde a investuju do svojej buducnosti - lebo deti su nasa buducnost. Neboli sme minuly rok ani pri mori ani na ziadnom krasnom vylete, ktore sme si dovtedyuzivali, ale verime, ze to stalo za to. A ak by sa to aj nepodarilo, tak vieme, ze sme pre to urobili vsetko, co bolo v nasich silach. Takze hlavu hore. A Iscare, nemozem povedat jedine zle slovo, doktorka mi dokonca dala sukromne cislo, ak by sa nieco dialo....
neviem, mne to pride umele a neprirodzene, to je vsetko, , nie je to normalne, ja sama by som nic podobne neabsolvovala, splodenie dietata je nieco vynimocne, a jedinecne, a tym, ze sa to robi ako sa to robi, to svoju vynimocnost straca,,, je to jednoducho umele, a ako som pisala to je moj nazor, nemam nic proti, zenam, ktore cez to idu, skor ich obdivujem, cim vsetkym su ochotne prejst,... necitala som vase komentarem lebo ich bolo prilis vela a je mi to jedno, ja som napisala iba svoj nazor, nic ine.... tak pa. a nech sa vam dari vo vasom usili,,,, papa.
@anicka1981 ano umele oplodnenie je umele.to nik nevyvracia,no o nic menej lasky tam nie je ako pri klasickom pocati.rodicia svoje deti miluju a tuzia po nich a pokial im veda a technika umozni sa k vlastnym detom dostat takouto formou ,tak v tom nevidim absolutne nic zle.a povedat dietatu ,ze bolo takto splodene podla mna nie je nic zvlastne.proste rodic povie,ze po nom velmi tuzili,no zdravie im zahaprovalo,tak pomohli lekari a nakoniec sa svojho stastia dockali.ved to dieta potom este viac pociti ako velmi bolo zelane a ako velmi po nom rodicia tuzili.urcite je to ovela krajsi pribeh pocatia ako ked nejaka mlada zaba pusti pod suknu hned prveho co sa na nu usmeje a nakoniec ostane sama a pretlka sa zivotom,aby uzivila seba a svoje absolutne neplanovane dieta.
inak ked mas takyto negativny nazor na ivf,tak neviem co by si povedala na nahradnu matku 😕 to je uz asi uplne nemyslitelne u teba 😅
tuzba po dietatku vie byt velmi velka.nie kazdej zene je vsak dopriate otehotniet na pockanie.niektore ozaj maju velmi velke problemy a nielenze sa samy musia s tym nejak vyrovnat a zabojovat,este aj okolie im niekedy dava riadne zabrat vo forme hlupych ,nikdy nekonciacich otazok a nikedy sa na nu pozeraju cez prsty.vobec to nie je lahke a treba sa trosku vzit do pozicie takychto po dietati tuziacich rodicov predtym,nez zacneme ich cestu za dietatkom komentovat.
ja viem,ze si svoje komenty nemyslela zle,je to len tvoj uhol pohladu,ty by si touto cestou ist nechcela a to je uplne v poriadku 😉 nie kazdy je na to stavany,ale ked si uvedomis co vsetko si ti ludia musia prejst a ake strasne narocne to je,tak uznas,ze si zasluzia veliky obdiv 🙂
@anicka1981 prajem ti, aby si na umele nemusela ist. A ja nemam vobec problem o tom hovorit aj s cudzimi ludmi, a detom urcite poviem, ze su po IVF, vsak co je na tom? a ked ide niekto na prefuknutie vajecnikov a potom otehotnie, to tiez je neprirozene podla teba? Alebo ked sa dietatko narodi popri tom, ako zena uziva antikoncepciu? vsak ani to nie je normalne predsa. kolko zien ma problemy otehotniet a bohuzial, ani IVF nie je na 100%. Ja som stastna, ze som sa zverila po 7mich rokoch do ruk odbornikov vo Ferticente a na prvy krat to vyslo. A vsetkym, co tuzia po dietati odkazujem - nepocuvajte reci o neprirodzenosti, nic na tom nie je neprirodzene, je to prosto jedna z moznosti tejto dob a preco to nevyuzit, ked chcem byt stastna a priviest deti na tento svet.
baby zbytocne reagovat, ona si zije vo svojom svete jedno dieta ma druhe tusim caka a navyse pise ze jej jedno co piseme. Proste si tu prisla empaticky rypnut, teda pardon vyslovit svoj nazor.
@anicka1981 mam pocit, ze si z nas robis srandu...ked nemas na vyber a toto je jedina cesta, je ti fakt jedno, ci je to umele a pri plodeni si neuzivas rozkos, ale trpnes, ci v laboratoriu tvoje vajicka oplodni spermia tvojho muza a ci prezije kym ti ju vlazia do maternice a ci prezije dalej...vysledok - dieta je potom ovela vzacnejsi ako ked ho splodis pri milovani...!
no ked to tak citam možem bit len vdačna že po 2ročnom snaženi som v den kedy sme boli objednany na prvu konzultaciu zistila že som tehotna...i ked kolegine čo chodili do ginfinu nevraveli nič o takych zavratnych sumach jasne ze si platili lieky ale vsetky 4 ostali tehotne pri inseminaciach takze k samotnemu umelemu oplodneniu sa ani nedostali.
@anicka1981 mohla by si prosím prejaviť trocha viac empatie a úcty? Aj nesúhlas alebo opačný názor sa dá vyjadriť citlivo. A mimochodom detičky z umelého oplodnenia nie sú vôbec umelé Nevidím dôvod, prečo z toho robiť problém a oznamovať potomkovi akým spôsobom bol počatý. Možno práve tie"umelé deti zo skúmavky" sú počaté s väčšou láskou z hlbky srcda ako tie "normálne".
@anicka1981 Splodenie potomka súložou nieje výnimočné. Je to bežné....stáva sa to často.
Splodenie potomka IVF je výnimočné. Nedeje sa to tuctovo a každý den. To je ZAZRAK 😉
@anicka1981 neviem čo je skor vynimočne ked niekto neplanovane otehotnie a je to problem si vrzne a dieta nechce ide mu len o sex potom dieta zabije,predctava asocialou co ani nevedia že nieco s plodili je vela nepeknych predctav osobne si asi nevies predctavit ked dieta nepozes pocat a tie kazdomesacne sklamania,ked koleginky na prvy sup a su tehotne ked zrazu okolo teba kazda druha tehotna a ty stale nic!si nevieš predctait čo toto dokaze s ludmi spravit 😠 osobne aj keby som s podzeme mala vyhrabat kazdy cent pre umele by som sa rozhodla pretože ja viem že s adopciu by som brala naozal len ako krajne riesenie....osobne deti ktore ziju vdaka umelemu oplodneniu alebo ktore sa podarilo splodit po dlhom neuspesnom snazeni su podla mna viac vzacnejsie pre rodica ako deti ktore boli splodene na prvy sup nehovorim že ich rodicia viacej lubia to nie kazdy predca miluje svoje dieta ak ho chce......len ten kto nema problem počat si ani nevie predctavit ake je to trapenie.
@anicka1981 Dalsi "inteligent" Aj Tebe nech sa dari. Samozrejme, to nemyslim vazne.
@anicka1981 este jedno ti poviem, mozes si byt ista, ze kazde dieta splodene "umelo" je milovane, vymodlene a ocakavane oboma rodicmi, co sa zial neda povedat o vsetkych detoch splodenych v posteli... 😖

@anicka1981 Je uplne normalne, ze ak existuje riesenie na zdravotny problem, tak ludia hladaju riesenie. A vdaka Bohu, je tu nadej aj pre nas, pary, nesmierne tuziace po detoch. Ver mi, ze aj deti pocate v skumavke su pocate s maximalnou laskou. Ze na nich maminy myslia od prveho okamihu, ako sa zobudia po obdere vajicok, ze sa v noci budia a myslia ako sa dari ich drobcom a ze su najstastnejsie bytosti pod slnkom, ked ich uz maju u seba pekne v teplucku a zahrievaju ich vlastnym telom.