icon

Umelé oplodnenie je len pre boháčov

tahia24
23. feb 2012

Ked je len jediny sposob ako mať,,vlastne dieta,,je umele oplodnenie,aby si človek prichystal grču penazí.Doktory len zdieraju,a nahanaju človeka,zbohatlik pride ku doktorovi a je vo vnutri 30minut,a ked ide na vyš,.alebo konzultaciu manželsky par,čo ma spolu na vyplatu600eur(a to neratam za byt a pod.)tak sa smeje lekar do oči a za 5 minut človeka odbije zo slovami že ,,na čo ste na mna čakali,,A vyšetrenia len natahuju a za každym aby človek visolil 50eur,(a to neratam cestovne)za dva tyždne 120eurplus 2x spermiogram po 10eur.Je to sk.....né zdrieračstvo!Radsej si za ušetrene peniaze prerobim byt,a urobim detsku izbu a adoptujem si dietatko z detskeho domova.To jest moje rozhodnutie,Tymto naše navštevy v ISCARE v Bratislave SKONčILI!Ja nebudem platit 50eur len za to že mi zoberu krv.
🙄 Každemu kto tuži po babetku radim si našetrit najmenej 3000eur, 😒 Podla mna aj to je malo. 😢

poleva
24. feb 2012

@84matulik super 🙂) pekne si to napísala
ja mám dvojičky,užívaj si to 🙂) je to krásne a jedinečné

afrika
24. feb 2012

@anicka1981 to čo píšeš nemá hlavu ani pätu. Keď niesi zvedavá čo píšeme my, tak načo tu vkladáš príspevky? Na tie Tvoje sme není vôbec zvedavé my!!!

lenka311
24. feb 2012

@tahia24 a prečo to riešiš v Blave? príspevky som nečítala, ale kamoška je tehotná, umelým oplodením, nestálo ich to veľa - okres Trenčín.... prečo to musí byť Blava?

pancake
24. feb 2012

baby mám kámošku a jej muž má nulové spermie. bola uz 3krat na um. oplodnení a nič. čo by mohla iné spraviť aby zostala tehu?? nemáte nejakú radu??? dakujem

cikyta
24. feb 2012

@pancake zmeniť car.

bahara
24. feb 2012

@tahia24 nesúhlasím Ja som jedna z tých ktorá chodila do ISCARU a žiadne 50 som za zobratie krvi neplatila!!! je síce pravda že to nie je najlacnejšia vec čo poznám ale!!!!!!!!!!!!! mám ťažko vybojovanú dcéru ktorú by som bez ich pomoci nemala A pravdu povediac je mi jedno aj keby som im to splácala celý život ak by sa to dalo stálo to za to!!!dokonca ani za konzultáciu sme neplatili aj keď zákroky a samotné stimulovanie následne odoberanie vajíčok a ET nie je lacné ale čo si čakala??krémeše?alebo že pre tvoje pekné oči ti niekto dá niečo za darmo?bohu žiaľ tak to nefunguje nepoznám ťa 🙂 a neviem v akej si situácii napriek tomu však ti želám bábätko aj každej žene čo ho nemôže mať 🙂 počuj nám ale napríklad zákrok hradila z polovice poisťovňa...podla mňa dieťa nechceš keď si sem trepla to že radšej si za tie peniaze prerobíš byt ...a však to je jedno tvoja vec..vlastne som len chcela podotknúť že ja som do ISCARU v Ba chodila dokonca som sa sem skrz to presťahovala a som im nekonečne vďačná za všetko sú tam zlatý ľudia 🙂

lucka1987
24. feb 2012

necitala som celu diskusiu, takze neviem akym smerom sa ubera.. chcem reagovat len na uvodny prispevok..
je naozaj smutne, že drogovo zavislým, či alkoholikom sa preplaca liečba v plnom rozsahu a rodiny s nizssím prijimom musia sporit , aby si splnili sen, a to je mat dietatko. pre niekoho uplna samozrejma vec, pre niekoho komu sa podarilo neplanovane otehotniet katastrofa, no pre niekoho je ten sen nesplnitelny. dnesny svet nema moralne zasady... dotuju sa veci, ktore su absurdne a veci, ktore su samozrejme su zahadzovane za okraj nasho vedomia. co je horsie, ze aj lekar, co ma pomahat , sa takto sprava. Lekar by mal byt ten co pochopi, poradi a citlivo povie aj zlu spravu.. a nema byt jeden z " goril " ktoremu ked neukazem danove priznanie s riadnymi cislami ci vypis z BU tak sa s nami ani len nebude rozpravat..
je neskutocne hnusna doba, ked mat dieta je financne narocne / vzhladom na pomer prijmy-vydavky / s tym ze stat postupne rusi vsetky mozne soc, vyhody mladych rodin , nehovoriac o moznostiach um. oplodnenia aj pre rodiny s nie prave najlepsim prijimom ale stale dobrym na to, aby sa postarali o svoje dieta ....
co sa tyka tej sumy 3 tis eur..... znama mi povedala kolko ich to vyslo spolu aj s liekmi a vsetkymi odbermi.. tiez v BA ze cca 700 eur ... keby um. oplodnenie stalo aj 5 tis eur. dam sa nato... na svoj ukor pohodlia obmedzim financne vydavky a snazila by som sa za kazdu cenu nasporit sumu... nerozpravam do vetra, pretoze ani mi sme nepocali tak rychlo a tiez sme uvazovali nad vselicim ....

cikyta
24. feb 2012

@lenka311 V okrese Trenčín mohla byť maximálne v gynek.ambulancii http://www.gyneka.sk/index.php?pg=8 nieje to car,ktore može vykonávať IVF.
IVF robia iba v 3 mestách : Bratislava,Košice a Martin (Piešťany sú zrušené) http://www.otehotnenie.sk/post/zoznam-centier-a...

stardust
24. feb 2012

autorke temy ide skor o pristup lekarov ku pacientom v zavislosti od vysky ich bankoveho konta. Autorka temy si mohla spravit resers cien za vykony v roznych CAR, tak by si usetrila penazenku a neskoncila by s takym trpkym pocitom.

alexis617
24. feb 2012

je to smutné ,viem že Martin je lacnejší ako Bratislava skús zavolať tam a spítať sa máš všetky vyšetrenia porobené

olivia31
24. feb 2012

Tiež ma čaká ivf a komentáre ktoré tu odzneli sú niektoré aj dosť necitlivé viď anička 1981 to je asi osoba, ktorá nemá všetko v pohode !!!! A je pravda viď. afrika že na túto tému sa nemá čo taká to žena právo vyjadrovať. Ja takýmto typom prajem všetko to naj a nech si prežije len jeden rok trápenia a behania po doktoroch a potom nech púšťa do éteru takéto blbosti. Sakra to nieje ani pravda, že také slová tu púšťa . A k téme autorky čo sa týka peňazí za ivf je to pravda, že je to náročné finančne, ale môj názor je , že to stojí zato . A nech to stojí čo chce idem do toho, lebo chcem byť matkou a keď mi to nebolo dopriate prirodzenou cestou tak si to zaplatím. Žiť bez prerobeného bytu budem, ale žiť bez dieťatka nie. A za krv v Heliose som platila v utorok 1.50 eur a za spermiogram 17 eur nič strašné však bežne človek platí u lekára za objednanie na čas 10eur. A predbežná cena za všetko nám bola vyrátaná na 700eur ....to je jedna dovolenka Chorvat. Tak ju oželiem a budem mať to naj .... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

eva76
24. feb 2012

@bahara
máš pravdu aj my máme vďaka ISCARU nášho malého synčeka. A tiež sme neplatili za všetko, síce ani to čo sme platili nebolo málo ale stálo to za to a keby som to mala zopakovať ešte raz - neváham. 🙂

eva76
24. feb 2012

@zujanka
to máš 100% pravdu. Najviac to platí keď na ten uzlíček čakáš tak dlho ako sme čakali my. Prajem všetkým ženám, ktoré sa dali na túto cestu za šťastím aby to vyšlo v čo najkratšom čase a aby všetky boli také šťastné ako sú tie ktorým sa to už podarilo. 🙂

anicka1981
25. feb 2012

pubertak pride na to sam, ako sa deti robia, je to prirodzeny vyvoj a pud, ale ked sa dozvie, ze bol vyrobeny niekde v laboratoriu,, a v mrazaku su jeho mozno bracekovia, tak to nim asi zamava,,,,,, a navyse, staci,ked jeden clovek v okoli vie o umelom oplodneni, tak verte,ze sa to male dozvie,,, a budu sa mu rovesnici vysmievat,ze je zo skumavky....

kazdy pozera len na seba, uspokojit svoju potrebu mat dieta za kazdu cenu, nikto nepozera na to, co potom taketo deti musia prezivat,,, pocity menejcennosti a podobne.. tiez robili vyskum,kde sa ukazalo,ze taketo deti su viac chore,, a nemyslim chripku,,,, um je obchod a biznis,,, lekari sa omastia na nestasti inych

ja sa na to pozeram z tohto uhla pohladu,,, jednoducho cllovek zasiel uz prilis daleko, geneticfke inzinierstvo a podobne vydobitky mediciny....... ja som naturalny clovek, nie som za niake invazivne zasahy do tela cloveka, a nielen jeho, preto by som ani umele oplodnenie nikdy nepodstupila, lekar nie je boh, a nema pravo rozhodovat, ktore embrio bude zit a ktore nie,,, nema na to pravo, a tymto zasahom lekara oplodnenie straca svoju jedinewcnost,,, lebo je to umerle oplodnenie,,,,, pocatie je nieco ine, je to jedinecne, neprtedvidatelne, babo si samo vyberie, kedy chce byt pocate, a v skumavke je to riadene umelo.... to sa mi na tom nepaci.....

teraz zacnu vypisovat mamicky, ktore take deticky maju,, ale nie preto, aby presvedcili mna, ale seba,,,, tak piste, kludne si kopnite... 😉

kveta
25. feb 2012

@anicka1981 Preco by sme mali presvedcovat Teba? Staci presvedcit toho z hitlerjugend vo Vatikane a hned by si spievala inu pesnicku.. Takto len vypravas ako cez kopirak to, co Ti natlacili do hlavky v cirkvi... Prosim, ozvi sa mi, az budes par rokov neplodna... Vtedy uverim, ze zacinas hovorit od /svojho/ srdca.

lucia.kl
25. feb 2012

@anicka1981 ty si sa mala radšej zdržať komentára... myslím, že si práve nasrala dosť vela ludí.... naozaj by som ti priala zažiť to nemôcť mať deti a potom by som chcela vidieť čo hovoríš.... a keď teda existuje Boh - prečo nedopraje všetkým čo chcú mať detičky aby ich mali normálne???? súhlasím s každým slovom čo napísala @kveta

andika10
25. feb 2012

@anicka1981 len akurat že tých detí zol skúmavky je stále viac a viac, takže radšej zvolíš život bez detí?

vejula
25. feb 2012

@anicka1981 ale prosim ťa ..... O vieš kolko sa bude rodiť deti zo skumavky o 10 rokov... Či chceš či nie, spoločnosť speje k tomu, že čoraz menej parov bude mocť splodiť dieťa prirodzene. Takže ked už dieťa zo skumavky začne ako tak chapať suvislostiam bude deti počatych z umeleho oplodnenia tolko že nebude žiadnou raritou.. A teda tvoje argumenty - 0 bodov

vejula
25. feb 2012

@anicka1981 a nie niesom mamička ktora ma dieťatko po IVF, ale na druhej strane niesom taka obmedzena aby s om im toto vypisovala

lucia.kl
25. feb 2012

@tahia24 ahoj. nechce sa mi tu všetko čítať, tak možno dám duplicitne odpove´d, ale neskúšala si zmeniť centrum?? ja som chodila do gyn fiv v BA a za vyšetrenia so mnou súvisiace som zaplatila 100€ a potom vlastne už len za oplodnenie a vloženie a samozrejme za mm spermiogram - no keď som to zrátala všetko aj s liekmi dohromady, tak to vyšlo na 1500€ - my sme si na to požičali a dodnes splácame, ale stálo to za to , mám doma dve skoro už dvojročné slečny a pre ten pocit by som sa kludne zadlžila aj viac... je to síce teraz ťažké finančne, ale zvládneme to....

andika10
25. feb 2012

@anicka1981 a ešte dodám, náš spravodlivý boh to tak zariadil že matky ktoré svoje dieťa odložia do detských domovov alebo po narodení dajú preč môžu rodiť ročne a rodiny ktoré by dali svojmu dieťaťu všetko na sete musia podstupovať rôzne vyšetrenia a bez toho umelého zásahu by nemali šancu mať dieťa. Vieš aký je to pocit keď vonku stretávaš mamičky s kočíkom a srdce ti to láme? Jasdné že každý má svoj názor ale bolo to necitlivé písať ho sem 😒

vejula
25. feb 2012

ale ešte aby som si zastala boha. NEhadžte na neho prosim každy neuspech v živote on za to nemože!!!!! Dal nam slobodnu vôlu a ludia si vybrali spôsob života pri ktorom zasrali celu planetu a tym padom je tolko neplodnych parov BOH ZA TO NEMOŽE!!!

zuzanames
25. feb 2012

@anicka1981 fúúha, vidím, že si prirodzenosť sama o sebe. Len potom nechápem, prečo si v téme ,, Termín pôrodu v júni 2011" tak veľmi preferovala sekciu a nie prirodzený pôrod?!!! (str. 84- 88). A tiež si tam písala, ako si sa nevedela 4 mesiace z tehotenstva spamätať. Ver tomu, že každá mamička po IVF sa od prvej sekundy , čo zistí, že sa to podarilo, neskutočne teší. A nemusí sa 4 mes. spamätávať. 🙂

vejula
25. feb 2012

@zuzanames nooo tak sekcia je inak prirodzena 😕 😀 Ja som po sekcii a dlho som sa po tom psychicky spamatavala, lebo podla mna každe žena (teda skoro každa) m,a v sebe tužbu prirodzene porodiť dieťA. Ale ked to nejde 😔 tak to nejde

zuzanames
25. feb 2012

@vejula ja nemám nič proti sekcii, len u uživateľky @anicka1981, mi to nesedí.

vejula
25. feb 2012

@zuzanames ja som po sekcii tak sa na to pozeram inak. Velmi som tužila porodiť normalne

bettypo
25. feb 2012

baby už sa nerozčuľujte nad jednou hviezdou od Humenného čo sa nudí na materskej. Len aby som ju nezačala ľutovať, keď do nej každý kope 😅 . Aj ju raz môže život poriadne prefackať z každej strane. Možno si potom spomenie

afrika
25. feb 2012

@anicka1981 ty niesi normálna!!! prečo by sa také deti mali cítiť menejcenné? vieš koľko takých detičiek už behá po svete???? to mi príde ako keby človek chorý na rakovinu by sa mal zmieriť so svojím osudom, lebo s tími génmi sa narodil!!! väčšina z nás nemôže za tie zdrav. problémy, ktoré máme. aj evaniel. cirkev tu u nás pripúšťa možnosť umelého oplodnenia!!!!
máš trpké názory a najsmutnejšie na tom je to, že ani nevieš čo píšeš a to je dosť úbohé.

zuzanames
25. feb 2012

@vejula vyšie som už písala, že je pre mňa sekcia, tiež prirodzená, ale takisto aj IVF. Ak Ti nie je dopriate mať dieťatko tak Ti pomôžu lekári, a ak nemôžeš rodiť spontánne zo zdrav. dôvodov, tak ti zase pomôžu lekári. Ale uživateľka v danej téme, ktorú som už spomínala, nepísala o zdrav. problémoch, kvôli ktorým sa rozhodla pre sekciu, ale kvôli strachu z nástrihu. Ak by si si pozrela tému, tak by si pochopila prečo som to napísala. Ale to je už mimo témy...

gelinka75
25. feb 2012

akoze super citat nazory "babo si samo vyberie kedy chce byt pocate", s jednym vajcovodom, ktory mozno neni ani priechodny je nasa sanca prakticky nulova, co ked to babo chce a chce nas ako rodicov? a nevie sa k nam dostat? 😀 😀 ked bude treba pojdem na umele oplodnenie, pre mna je to dobre riesenie lebo uz ina moznost nie je, mame technicky problem, ktory sa tymto predpokladam vyriesi, ano je to mimo tela matky, ale pocatie je take iste, ved spermia vojde do vajicka a rozvija sa dalej, len prostredie je ine 🙂 nemyslim si, ze take deti su menejcenne a uz vobec nechapem preco by sa im mali zato vysmievat