Umelé oplodnenie je len pre boháčov
Ked je len jediny sposob ako mať,,vlastne dieta,,je umele oplodnenie,aby si človek prichystal grču penazí.Doktory len zdieraju,a nahanaju človeka,zbohatlik pride ku doktorovi a je vo vnutri 30minut,a ked ide na vyš,.alebo konzultaciu manželsky par,čo ma spolu na vyplatu600eur(a to neratam za byt a pod.)tak sa smeje lekar do oči a za 5 minut človeka odbije zo slovami že ,,na čo ste na mna čakali,,A vyšetrenia len natahuju a za každym aby človek visolil 50eur,(a to neratam cestovne)za dva tyždne 120eurplus 2x spermiogram po 10eur.Je to sk.....né zdrieračstvo!Radsej si za ušetrene peniaze prerobim byt,a urobim detsku izbu a adoptujem si dietatko z detskeho domova.To jest moje rozhodnutie,Tymto naše navštevy v ISCARE v Bratislave SKONčILI!Ja nebudem platit 50eur len za to že mi zoberu krv.
🙄 Každemu kto tuži po babetku radim si našetrit najmenej 3000eur, 😒 Podla mna aj to je malo. 😢
je to vela penazi, aj pre nas a bojim sa tej vyslednej ciastky za ivf, ale ten uvodny prispevok je trosku prikreslený. my sme v gynfive, navstevujeme ho uz vyse pol roka a nechali sme tam 20€, nic viac. 20€ teda zatial. teraz nas caka uz ivf, jedine zato si zaplatime, nie malo, ale Dr. hovorila ze okolo 1000€
aj nás to stálo okolo 1000 eu, ale bolo to r.2007
@anicka1981 neda sa mi neodpovedat na tvoj prispevok, aj ked som velmi tolerantna a respektujem nazory inych, ale je od Teba totalny despekt vypisovat taketo veci prave v tomto fore...zamysli sa nad sebou a taketo prispevky si nechaj na doma ku kavicke, nevies si ani len predstavit, co taketo zeny prezivaju. Ja mam doma 7 mesacneho chlapceka po IVF, narodil sa 4 dni po termine s porodnou vahou 4.090 g, je zdravy a doteraz nebol este ani raz chory, uz lozi, sedi, je stale dojceny, milujeme ho najviac na svete a neviem si predstavit stastnejsie dieta...
@anicka1981 no už sa mi nedá nezareagovať - anička, tak predpotopné a staromódne názory som už veľmi dlho nikde nepočula, a aj dnešné deti už žijú v inom svete, ako tu prezentuješ Ty. Neviem, prečo by sa niekedy moje dve deti mali hanbiť za to , že sú počaté mimotelovým oplodnením - to umelé je dosť debilný výraz. Keď budú vychované v normálnom ovzduší, ani ich nenapadne sa za niečo podobné hanbiť, to je taký zakomplexovaný názor z lazov...
a je vidno, že sa Ťa to bytostne netýka, tie, ktoré sme si tým prešli, myslím že sa nad Tvojimi názormi snáď len pousmejeme...
a tahia, tie peniaze stoja za to, aj my sme splácali, ale celé to nestálo ani 1000 eur, a keď by som o 20 rokov mala myslieť na to, že som síce ušetrila peniaze, ale za akú cenu, tak by som sa asi zbláznila. Vždy, keď sa pozerám na tie moje zlatíčka, splácala by som aj celý život, a do smrti budem vďačná každému lekárovi, ktorý mi v tejto záležitosti pomohol - tiež sme chodili do Iscar-u, bola som veľmi spokojná s dr.Petrovou a aj dr.Valky bol skvelý, a nikdy sa nepýtali koľko máme peňazí-preto nechápem, ako môžu rozlišovať už v ambulancii, kto peniaze má a kto nie...
Veľmi Ti držím palce, aby sa to podarilo aj Tebe, stojí to naozaj za všetky peniaze, keď už to nešlo bez nich 🙂
@anicka1981 ľudstvo naozaj zachádza priďaleko, hlavne čo sa obnedzenosti, bezohľadnosti a pýchy týka. Ty si toho žiarivým príkladom. Žiadny človek nie je menejcenný a ak sa tak cíti, je to vďaka bezohľadnosti a pocitu nadradenosti iných ľudí. Vieš čo je na IVF najprirodzenejšie? Túžba a láska, láska bez hraníc a podmienok. A prosím ťa, neťahaj sem cirkev, ja som veriaca kresťanka a náš farár nám fandí. A ak spomínaš Boha, tak mu ďakuj každý deň, že bol k tebe až taký milostivý a nemusela si absolvovať IVF.
@viktoria1975 moja, tak ti prajem, aby si to stihla, kým nie si samoplatca, lebo potom sú to už celkom iné sumy o akých píšeš. Ale myslím si že aj keď ozaj nie sme bohatí, tak dáme aj to čo nemáme, lebo inej možnosti niet.
@anicka1981 Anicka, jediny kto tu kope si ty! A vies ktore deti sa budu posmievat? Tie tvoje, lebo tuto zlobu a obmedzenost dostanu od teba. Neviem aky mindrak si tu vybijas. Ale predpokladam, ze potrebujes trosku pozornosti, ktorej sa Ti doma nedostava. Tak tu ju mas! Aj ked neviem, ci je toto presne po com tuzis! A presne tak, zranila si mnoho zien, ktore v sebe maju obrovsku tuzbu po dietatku. Dovolim si tvrdit, ze nemas najmensieho tusenia o com hovoris, ale uplne presne vies, ze tym ublizis. A toto je naozaj na zamyslenie. Nie nase, na TVOJE! A keby si mala za sebou 5-7-10 rokov marneho snazenia a potom napisala, ze s umelym oplodnenim nesuhlasis(bez vsetkej tej urazlivej omacky okolo) vsetky by sme respektovali tvoj nazor a verim, ze by sa Ti u mnohych dostalo aj obdivu. Ale takto, jedine co tu dostanes je odmietnutie, lebo urazas a zranujes. Anicka, aj napriek tomu Ti prajem vsetko dobre! Aby si sa nikdy v zivote nemusela dostat tam, kde budes musiet urobit velmi tazke rozhodnutia.
fuu, ste sa do mna pustili, pri normalnom pocati vajicko samo vpusti spermiu so seba, kde splinu, pri UMELOM je spermia nasilu vpichnuta do vajicka, je to znasilnovanie prirody,
@martiika doteraz sa vatsina ludi narodila z pohlavneho styku, okrem par vynimiek, s to je sme uz inde, a to neriesim,,,,, ja som chcela povedat, ze je to umele a neprirodzene,, to je vsetko, nic ine neriesim,,,
@anicka1981 donedávna nebol ani internet, eletrika, žiarovka etc... tak vypnúť počítač a hurá späť na stromy
@anicka1981 až na to, že to bolo úplne mimo tému ktorá sa tu preberala. Ako aj všetky príspevky ktoré nasledovali po tých tvojich. Provokatérka !!!!
@anicka1981 takze mas pocit ze um. oplodnenie je proti prirode ? ano je.. pouzivas plastove veci ? farbis si vlasy ? kupujes make up ? pouzivas auto ? pretoze aj toto su veci proti prirode a je to nie znasilnovanie prirody ale jej nicenie.... umele oplodenie nerobi ziadnu sarapatu vo svete.. naopak. pomaha ludom mat deti ... v minulosti nemali tolke pary tento problem.. akedze neplodnost parov ma rastucu tentenciu o 500 rokov by na svete nebolo 6 miliard ludi ale len 3 miliardy....
ako sa maju citit tí, ktorí si precitali tvoje prispevky a su " zo skumavky " ?
ľudí oplodnených po umelom oplodnení robia menejcennými len ľudia ako si ty @anicka1981 .......mňa inak nenapadne opýtať sa niekoho,že ako bol počatý
@anicka1981....a co deti splodene IUI mozu byt?....tam sa ziadne nasilie na vajicko nepacha?
@anicka1981 prečítala som si Tvoje príspevky na tému prirodzený pôrod, kde trváš na cisárskom reze a odmietaš prirodzený pôrod len preto, aby si si nenatrhla podvozok. Takže prirodzené veci len vtedy, keď sa to netýka Teba osobne?
@anicka1981 ale pri umelom nie vzdy sa vpichaju spermie do vajicka, len ak sa ta metoda vyuzije, cize tvoje pripsevok nie je az tak na mieste
@anicka1981 ale potom je znasilnovanie prirody aj ked srdce jedneho človeka vrazia do hrude druheho človeka. Či ty by sdi nechala svoje dieťa radšej zomrieť aby ste neznasilnili prirodu?
@tahia24mas pravdu,ivf je nadladne,viem ako ti je ☹
@vvia OK,keby to malo bit tak ako ty hovoriš,tak Nezačinam tuto temu,ale ja Mam problem,menštruacia mi nechodi,keby nie ,,vyvolavačiek,, tak nemam vobec,muž ma malo spermii,a doctori idu riešit prečo muž nema spermie ako shumacherov?SMIEšNE!
Gynekolog mi povie hned že umele,a mužovi urolog (ani nevedel)prečo sme vobec prišli)a povie mu že ho bude asi liečiť,Som nahnevana.
Je to svinstvo.
@anicka1981 Tvoj názor je primitívny, nie som zlomyseľná, ale potrebovala by si vyskúšať, čo žena prežíva, keď nemôže otehotnieť prirodzene....
@anicka1981 Mám dieťa "znásilnené", napichnute vajíčko spermiou.............Je zdravšia a inteligentnejšia, ako iné deti (hod fakty,ktore študium ti to dokázalo.),no nie to som chcela...Kedže som si čítala v inej teme o tvojej tužbe po cisarskom len preto, aby si TY bola spokojná, aby si TY mala krásny podvozok, aby si TY necítila bolesť,ako sa TY bojíš len o samú seba...kde nebola ani zmienka o "prírodnom" pôrode a tom, či sa to bude páčiť tvojmu dieťatku...A aký dopad má cis.rez na zdravie dieťatka....tak ti môžem smelo povedať, že ja by som dieťatko porodila aj ušami ! Aj keby sa mi pritom potrhala celá tvár a chodím celý život zjazvená a v bolesti.... VOBEC BY MI TO NEVADILO, pretože som matka a tá urobí všetko možne aj nemožne pre svoje dieťatko.............a vôbec pritom nemyslí LEN NA SEBA.
Dopln si info v medicíne a potom sa vyjadruj k veciam o ktorých nemáš ani šajnu.
@tahia24 vidim, ze sa hnevas, ale to ze muza poslali k urologovi aby sa nanho pozrel vobec nie je smiesne. To je normalny postup. Spermiogram treba zopakovat, spravit vyter, hormonalny profil. Mozno to nie je na IVF ale na liecbu. A spomen si na tu temu ktoru si predtym zalozila. Aj tam moze byt pes zakopany.
Je tu kopa bab, ktore absolvovali aj viac cyklov ako su hradene. A nie su ziadne bohacky, zbohatlicky. Iba sa snazia urobit pre to vsetko. Chce to trpezlivost
Nas vyslo vsetko dokopy okolo 17.000SK. Od 1.navstevy centra, vysetreni (krv, spg, utz, lieky,...) až po otehotnenie. Bolo to v priebehu 02-12/2009, teda 10 mesiacov.

@anicka1981 totálne odveci, nie na kopnutie, ale na posmech, moja 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀