Umelé oplodnenie zo zdravotných dôvodov po 40-tke
Dobrý den, máme 2 synov, ktorí majú vážne genetické ochorenie, ktoré postihuje len chlapcov. Doktor mi povedal, že ak by sme chceli zdravé dieťa, tak musíme ísť na umelé oplodnenie, lenže problém je to, že ja mám už viac ako 40 rokov, takže asi nám to zdravotná poisťovna nepreplatí, však? Alebo je nejaká šanca, že by nám aspon niečo uhradili? Bol niekto v podobnej situácii? Ďakujem.
@mogaa no mám 3 synov, ale dvaja z nich majú toto genetické postihnutie, my s manželom môžeme mať bud zdravé dievča alebo chorého syna, ale mala si pravdu v tom, že ochorenie sa prejavuje až vo vyššom veku a dá sa s ním žiť plnohodnotný život
@janickacrazy tiez sme umele oplodnenie absolvovali z genetickych dovodov a poistovnu to nezaujima. Raz su dane podmienky do 39 rokov veku zeny. Budete uz samoplatci, preto chodte na istotu do centra, kde su naj vysledky, cize Brno.
@janickacrazy keď máš VšZP oni predĺžili 39 +1 rok ...
@silviarudi to mi už nepomože, už mám viac, ale dakujem za snahu
@sandrusa777 ved nad tým som aj rozmýšľala, ale je tam aj dosť ľudí, čo tvrdia, že im to nevyšlo, tak neviem
lebo ostatni ludia co idu na ivf na to nemaju zdravotny dovod 🙂))))
@sandrusa777 no super, len nám vychádza nejaký napetový aspekt každý mesiac celý rok 2020 podľa toho, tak teda neviem
@sandrusa777 píšeš, aby skúsili, že veľa ludom to vyslo a čo keď to autorke nevyjde? ja poznam par, ktorý si výpočet dal spravit a miesto dievcata majú chlapca.. potom čo budú robit s dietatom, ktoré bude chore? Veď sa musia spravat zodpovedne, okrem toho autorka je už stara(ospravedlnujem sa, ale je to fakt a opieram sa o vyjadrenie svojho gynekológa dlhé roky pôsobiaceho v De a At, ktorý už neodporúča ženám tehotenstvo po 40tke), je podľa mna hlúposť riskovat, keď už má 3 deti, ktoré mamu potrebuju, navyse už zachvíľku bude babka, keď najstarší má 20, kde sa môže realizovať.. treba sa aj vcitit do toho dietata, keby som vedela, že môžem porodiť dieťa, ktoré raz bude zdravotné trpiet, brat lieky, tak mi to materinska laska nedovoli o tom vôbec uvažovať a už vobec nie spoliehať sa na nejaký vypocet..
Kedysi dávno som chodila s hemofilikom. Ochorenie postihuje mužov. Žena je vždy prenašačka génu. Ak sa jej narodí chlapec, na 50% bude zdravý, na 50% chorý, dievča bude prenasačkou ďalej. Otec homofilik bude mať syna vždy zdravého, ale dcéru prenášačku. Preto tiež riešili IVF s výberom pohlavia dieťaťa. Problém tam nebol
@sandrusa777 ale veď aj ona má 3 deti, nie je bezdetna, takze tiež nemusi už riesit umelé oplodnenie..
@janickacrazy ja som minula na prvé IVF 1800eur a to sme sa dostali len ku predĺženej kultivacii, 3 embrijka neprežili do 6 dňa, teraz som v druhom IVF máme jedno jediné embrijko, prežilo PK a momentálne čakáme na výsledok genetiky, takže máme jedného mrazacika a minuli sme zatiaľ na druhé IVF 2900 eur a to ak bude všetko ôk tak ešte vklad Ket, takže behom 4 mesiacov sme minuli 4700eur a to sme sa nedostali ani ku vkladu
@nkf hmm, to je dosť veru, tak držím palce, aby vám to vyšlo
@janickacrazy ďakujem, predala som pozemok po otcovi a rozhodli sme sa že peniaze investujeme do dieťatka, mám 43 rokov, mám nového partnera a rada by som mu dala ešte dieťa, dúfam že sa to podarí, mám už 2 synov, chcelo by to dcéru, ale hlavne nech je to zdravé 🤗😘💕akokoľvek sa rozhodneš je to tvoje rozhodnutie, ty najlepšie vieš na čo máš a čo dokážeš zvládnuť, držím palce 🤞

@eliska13 autorka má 2 synov , nie 3deti