Úspešné mimotelové oplodnenie a priebeh tehotenstva
Ahojte tehulky po IVF,IUI,resp.buduce tehulky,ktorym ostala uz len tato cesta k vytuzenemu dietatku 🙂. Hladala som nejaku temu,ohladom tehotenstva po ivf alebo iui,ale nenasla som ziadnu aktualnu.Preto by som privitala vase prispevky,rady,pocity,samozrejme aj problemy pocas tehulkovania...
@miruska200 ahoj a ako prebiehalo tvoje tehotenstvo a porod?
@ganesh tehotenstvo tak nejak naopak. prvé tri mesiace mi nebolo nič, len občasné špinenie, neustále som sa kontrolovala a strašne som sa bála. po 3 mesiacoch mi začalo bývať strašne zle, zvracala som všade kde som prišla🙂)) to trvalo až do 5 mesiaca. Dieťatko som začala cítiť veľmi neskoro asi až v 26 t. a porodila som v 39 t. krásnu zdravú bambuľku🙂 No pôrod, poriadny zážitok. 🙂) ty si tehuľka po IVF?
@ganesh už som sa dočítala že tehuľka🙂 a ty ako to zvládaš?
@miruska200 ano, som po IVF+ICSI,hned na 1x, moje tehu priebeha zatial takto: 7tt trosku krv,uplne som skoro zinfarktovala,ale na utz bolo vsetko v poriadku,babatko rastlo,srdiecko bilo....pravdepodobne len nejaka cievka. 15tt choroba,5dni ATB, AFP negat, morfologicky utz v poriadku, cakame zdrave dievcatko. Zozaciatku mi byvalo zle od zaludka a strasne ma hlava bolela,ale nevracala som....potom vsetko prestalo,az teraz od takeho 22tt mam navecer palenie zahy. Pohyby citim od 18tt. Ja som ostala hned doma od toho 7tt,takze uz sa nestresujem. Vsetko je ok,tak verim,ze to aj tak ostane.
@ganesh nám sa to podarilo tiež na prvý krát. ostala som doma tiež hneď. Pálenie záhy- no o tom by som mohla rozprávať, katastrofa a trvalo to až do konca tehotenstva. určite to dobre dopadne 🙂 držím prsty, aby všetko dobre dopadlo a aby si mala ľahký a rýchly pôrod. Ja som mala dosť ťažký pôrod, ale ďalšie bábo by som chcela už asi 5 minút po tom, ako som porodila. 🙂
@ganesh a hlavne, pred pôrodom ťa môže chytiť taký pocit, že musíš všetučko upratať aby dieťatko prišlo do čistého. ak ťa to chytí ako mňa, tak sa s tým nedaj premôcť🙂 ja som si s tým spôsobila prasknutie vody a 18 hodinový pôrod - celých 18 hodín som mala 3 minútové kontrakcie. 🙂
@miruska200 a v akom centre si bola? takze budete riesit aj druhe babatko? aj ja by som chcela dve,len som sa este nestretla s maminou,ktora ma 2 z ivf. a preco si mala tazky porod?
@miruska200 aha 🙂 no nastastie u nas velku cast upratovania ma na starosti muz 🙂 takze to uz sme dohodnuti,ze pred prichodom z porodnice vsetko vyumyva 🙂 ale my itak stale upratujeme,kedze mame zvierata.
v Heliose v Martine. chceli by sme druhé bábätko, ale asi to už nebudem riešiť cez umelé oplodnenie. bojím sa že by mi ostalo veľa zmrazených embrií . skúsime bežnou cestou, možno sa podarí. ja mám PCO a manžel mal zlý spermiogram. po pôrode mi normálne rastú vajíčka, mám pravidelnú menštruáciu - takže tehotenstvo veľmi pomohlo. skúsime nejak ešte upraviť manželov spermiogram a uvidíme🙂) ja som sa stretla v Martine s jednou babou a tá čakala 3 dieťatko po IVF🙂 takže je to možné🙂
v Heliose v Martine. chceli by sme druhé bábätko, ale asi to už nebudem riešiť cez umelé oplodnenie. bojím sa že by mi ostalo veľa zmrazených embrií . skúsime bežnou cestou, možno sa podarí. ja mám PCO a manžel mal zlý spermiogram. po pôrode mi normálne rastú vajíčka, mám pravidelnú menštruáciu - takže tehotenstvo veľmi pomohlo. skúsime nejak ešte upraviť manželov spermiogram a uvidíme🙂) ja som sa stretla v Martine s jednou babou a tá čakala 2 dieťatko po IVF🙂 takže je to možné🙂
@ganesh no ja som umývala okná🙂 mám rada poriadok, ale čo robili somnou hormóny pred pôrodom - katastrofa🙂 všetky skrine boli vyhádzané, kuchynská linka, všetko čo sa dalo som upratovala.🙂 a teraz je tehotná kamarátka - 38 tt a robí to isté, všetko upratuje🙂)
@miruska200 ja som uplne zdrava,ale manzel mal zly spermiogram a pravdepodobnost prirodzeneho otehotnenia je takmer nulova. a preco sa bojis toho zmrazovania? vsak to si nemusis dat,ak nechces. aj mne dost zmrazili,ale tak ja som si povedala,ze pre istotu 🙂 a kludne by som tie peniaze opat dala. ja som bola v Reprofit Brno, poistovna mi to cele spatne preplatila, nie sme taki bohati 🙂
ja uz som vyhadzala prednedavnom celu kuchynsku linku :D akoze jarne upratovanie. a nastastie okna mi umyje manzel 🙂 ale je to mozne,lebo vsetky kamosky chytilo upratovnie ku koncu 🙂
a prečo ti robili IVF? lebo ja keby som bola zdravá tak mi v Martine robia IUI - neviem myslím že sa to tak volá. to je vlastne len vpichnutie spermie do vajíčka. nad touto možnosťou som ešte rozmýšlala ak by som mala ovulku. no uvidíme, za pol rôčka budem riešiť. Neviem, ak by boli vajíčka oplodnené, tak by som si ich určite dala zmraziť, nenechala by som ich len tak a bojím sa že by ich bolo veľa. teraz keď sme boli na umelom oplodnení mi oplodnili 20 vajíčok, po 2 dňoch zostalo 5. na 3 deň zostali 2 aj to mi povedali že sa prestávajú vyvíjať. na 4 deň zostalo toto jedno, len mi ho ohodnotili známkou 3 - neviem či to hodnotili aj tam kde si bola ty. nakoniec mi ho vkladali na 6 deň s tým, že sa vyvíja, ale nie tak dobre ako by chceli. a teraz - z nie dobre vyvíjajúceho embrya je zdravučká baba🙂
@ganesh prepáč,zabúdam dať odpovedať 🙂
@miruska200 nam doporucili ICSI a to je vpichnutie spermie do vajicka a to sme aj podstupili. IUI je vlastne,ze do teba vstreknu spermie v ten spravny cas a pri tom je sanca velmi mala a robi sa to s lepsim spg ako mal moj muz. ja som mala soft stimulaciu a mala som 12 vajicok, z toho 6 zrelych, vsetky oplodnili...jedno zaostavalo,ale nakoniec aj to sa rozbehlo, 5 bolo prvej triedy a z toho mi jedno vlozili.
@ganesh aha, lebo ja tieto názvy moc neviem, len nám povedali že s mojimi PCO a manželovým spermiogramom sa zázraku nedočkáme a máme jedinú možnosť a tou boli IVF. No tak ťa tu budem sledovať, ako sa ti darí a určite daj vedieť keď bude princeznička na svete🙂
@miruska200 no vsak ani my sme nemali inu moznost. dakujem velmi pekne. vam prajem uspesnu vychovu 🙂
ahojte, dievcata do kedy ste uzivali utrogestan?ja som 8 tt dnes som bola posledny krat v centre a nemam uz uzivat ani estrimax.Utrogestan som si sice nemala davat uz od krvneho testu ale ja som si davala.mam uz naozaj prestat?alebo mozem este pokracovat?vy ste dokedy uzivali?dakujem
@lamilka ja som užívala do 12 týždňa. ale teraz neviem presne, myslím že od začiatku som ho brala ráno a večer a od 10 týždňa len 1 krát. 🙂
@miruska200 asi aj ja si budem este davat aspon po jednej, ved tym by som nemala co pokazit, nie?
@lamilka ja si myslím že určite nie. mne to prikázali brať do 12 týždňa a potom som to mohla vyradiť.
dakujem , tak si nebudem uz davat 2 ale jednu.
ahojte, mne vysiel 1. ket, ale momentalne lezim v nemocnici kvoli silnemu krvacaniu.som 5+4 a zatial vidno len 11 mm gestacny vak, tak uvidime co bude dalej.
@miruska200 ahoj,tak princeznicka je na svete uz 6 mesiacov 🙂 zdrava krasna sikovna 🙂 porod bol presne v den terminu, nakoniec cisarsky...ale prezili sme 🙂 vam sa ako dari?

no ahojte baby. tak ja som po IVF a mám doma 7 mesačnú dcérku. Keď čítam vaše príspevky vraciam sa do obdobia tehotenstva a vo veľa veciach som bola s vami podobná. Chcem Vám len popriať aby ste to dotiahli do úspešného konca bez problémov a aby ste sa čoskoro tešili zo svojich krásnych pokladov🙂 ani sa nenazdáte a budete "čičíkať" vaše poklady.