Úspešný príbeh tretieho pokusu o umelé oplodnenie
Ahojte. Chcem Vám len napisat moj príbeh - resp. Co nam “zabralo” a povzbudiť vás pri vašom snazeni. Vyšiel nám 3vklad a chcem vám popísať co bolo ine pri prvých dvoch.
Takze začali sme s ivf pred rokom prvý vklad bolo čerstvé 5d embrio, druhý vklad bolo mrazené po 2 mesiacoch od prvého vkladu. Veľmi som to chcela čím skor po sebe. Po vklade som isla po 2 dňoch do prace. Fungovala som normalne. Jedla som zdravo . Ale Teda stres z prace, psychicky tlak ci sa to podarí atd. Vsetko to možno ovplyvnilo ze to bolo neúspešne. Vklady boli bez embryo glue. Nevyšlo to. Potom sme skúšali 2-3 mesiace zas prirodzene a nič a potom došlo na rad 3 embryo. / všetky boli rovnakej kvality: V pracii som mesiac pred vkladom zobrala voľno! Zavrela som sa sama na byte manzel pracuje v zahraničí takze som bola naozaj sama. Nikto žiadne návštevy iba ja a pokoj úplne čistá hlava. Nič žiaden stres. Pred vkladom samozrejme vitamíny ako stale, vela bielkovín, vody. Po vklade stale žiadna práca , oddych, kľud, žiadna chôdza. Pila som ananásovy džús / iba pri tom 3tom/ a hovori sa ze po vklade treba jest slané jedlo. Tak som si dala tyčinky, chipsy :D Pri prvých dvoch vkladoch som cestovala hneď domou cca 3hod. Pri 3tom nie ostala som cez noc v meste kde bol vklad. Minimum chôdze. Plus embryo glue. Neviem ci zabral oddych, ananásovy dzus, slane, embryo glue , alebo vsetko dokopy ale podarilo sa. Takze dievčatá ak sa vám da naozaj ostante z prace doma aj pred aj po vklade. Ja som teraz v 8 týždni a stale som doma lebo som mala nevoľnosti a trvala som na tom ze chcem ist na pn ! Cize kľudne pred dr. Preháňanajte ze mate bolesť, placte, alebo jednoducho hocičo ale trvajte na svojom. Za mna určite psychická pohoda byt doma a nemať v hlave prácu a ine starosti robí svoje. Ja som nedvíhala telefóny nechcela som počuť kamošky ktoré maju starosti s mužmi, deťmi, mačkami :D proste egoisticky som si dopriala čas pre seba ….. muž ked mi volal mal zakázané hovorit o práci alebo o hocičím negatívnom co by ma mohlo rozrušiť , nechcela som počuť ani suseda ktorí sa stale sťažoval ze niekto nezavrel bránu takze ked so
Kohokoľvek videla utekala som z obchodu rychlo domou aby ma naozaj nic negatívne neovplyvňoval. Čítala som, pozerala zellu, varila atd. Dni do testu boli dlhé ale stalo za to stráviť čas takto sama….a hlavne pri prvých 2 som si hovorila podarí sa to ???? A pri treťom podarí sa to !!! držím vám vsetkym palce 🙂
@rachel36a bohuzial mam fyzicky náročnú prácu ak by som si nevyplákala pn tak vy som teraz plakala ze niesom tehotná. Nesedela som iba doma na riti a nečakala na test ale proste ta pn byt musela. Dvihajte cely den ťažké veci, noste ich, choďte do mraziaceho boxu, majte stres z termínov a potom mi povedzte ze vyplakana pn !
@anonym_autor ale ja ti rozumiem...sama som 5x potratila...ja ti len pisem, že to moc prežívaš a radis uplne hlúposti...napríklad aj to lepidlo, je dávno dokázané, že to nijako výrazne nepomôže k uhniezdeniu...ale kwd človek nemôže mať dieťa, verí vsetkemu...
@anonym_329c29 lenže kamarátka- predpokladám- nevycapuje svoje skvelé rady na internet. Naozaj považuješ za normálne, že niekto si výplace PN a nabáda iných aby to tak robili tiež? Potom ze prečo tento štát vyzerá tak, ako vyzera. Autorke kvape na karbit, prišla sa s tým pochváliť na koňa a keďže ide o verejné fórum, tak iní majú právo sa k tomu vyjadriť. A právo vyjadriť sa znamená aj nesúhlasiť s tým, čo autorka robí. Tí, že tebe to príde normálne je tvoja vec. Rovnako ako iných, že im to normálne nepríde.
@anonym_f4baae chorým ľuďom rušia PNky po 2-3 týždňoch, ale zdravé tehotne sa tu budú 8 mesiacov valat len tak na PNke lebo im sibe z tehotenstva.
A potom tu ešte bude vypisovat, ze PRECO nemôže mať neobmedzené vychádzky, ved vsak ona nie je chorá. Sila toto.
@anonym_f4baae pane bože vo vlade oje*bavaju o tisice eur ludi a tu sa niekto pohorsuje, že je na PN po umelom. Robím mzdárku a ked vidiím tie PN a OCR hlava nehlava hádam si nemyslis, že všetky su opodstatnene 🙂
@anonym_329c29 tak budem kradnúť aj ja s nimi, ze? Ale súčasne na to nadávať... trosku schyza, nie? Ani sa nečudujem, že sme ako krajina tam, kde sme.
@anonym_f4baae chorým ľuďom rušia PNky po 2-3 týždňoch, ale zdravé tehotne sa tu budú 8 mesiacov valat len tak na PNke lebo im sibe z tehotenstva.
A potom tu ešte bude vypisovat, ze PRECO nemôže mať neobmedzené vychádzky, ved vsak ona nie je chorá. Sila toto.
@anonym_724fe8 zdravé tehotné? Ty sa počúvaj co píšeš ty tupelo! Xy neúspešných pokusov, milión injekcii este počas tehotenstva ! Únava, nevoľnosti, krvácanie, takmer skorý potrat , zhoršenie cukrovky nie tehotenskej … takze vaz slova !!! Cigánky sa valaju cely zivot a obyčajnej žene nedoprajes pár mesiacov oddychu aby porodila zdravé dieťa ?
@anonym_autor pokialas fyzicky náročnú prácu, tak mas požiadať zamestnávateľa o preradenie na takú, ktorú mozes vykonávať. Nemas co byt na PNke lebo si tehotná! Ty si iba tehotná, nie chorá.
@anonym_724fe8 no to moc ani nemohla, ona totiž išla na PN ešte predtým ako zistila, že je tehotná, a išla na ňu len preto, aby bola tehotná. Akože celé chore
@anonym_f4baae pane bože vo vlade oje*bavaju o tisice eur ludi a tu sa niekto pohorsuje, že je na PN po umelom. Robím mzdárku a ked vidiím tie PN a OCR hlava nehlava hádam si nemyslis, že všetky su opodstatnene 🙂
@anonym_329c29 presne tak žena chce zdravé dieťa ostane doma a uz tu somariny vypisujete. Možno som to napísala aj ja zle a nenapisala som vsetko teda tie komplikácie pred a po ivf ale myslím ze aj tak každý vidí iba co chce vidieť …. Ked je žena po xy ivf tehotná alebo žena po potratoch nikdy by som ajo lekár ani ako laik ju nebrala ako zdravú ale duplom ju treba sledovať !!!
Nehnevaj sa ale budes mat doma umelacika?To si si radaej mohla adoptovat ako umele deti produkovat.
Nehnevaj sa ale budes mat doma umelacika?To si si radaej mohla adoptovat ako umele deti produkovat.
@anonym_8a35d9 bože, ty si ale blba...takú hovadinu vypustiť z úst chce ozaj nízku hladinu inteligencie
Autorka ja sa ti divim, ze tu odpisujes tymto anonymom, ktorí sa tu zhrkli. Spravila si si to podla seba, ako si to citila. Vyslo ti to a nic ine nie je dolezite. Ostan dalej v klude a rob veci tak, ako ich citis. Ja napriklad uplne chapem vyhybaniu sa negativnych sprav a stresom z prace. Ja stres a spravy, ktore cloveka rozrusia citim prave v podbrusku a nevidim dovod ani ziadnu povinnost, zrovna v takomto obdobi, riesit zivoty a staznosti inych ludi. a myslim, ze kazda dobra kamaratka pochopi, ze teraz potrebujes riesit seba a nikto, kto je skutocne tvoj kamarat sa za to na teba nenahneva.
Drz sa a drzim palce, nech vsetko dobre pokracuje aj nadalej 🍀

@rachel36a bohuzial mam fyzicky náročnú prácu ak by som si nevyplákala pn tak vy som teraz plakala ze niesom tehotná. Nesedela som iba doma na riti a nečakala na test ale proste ta pn byt musela. Dvihajte cely den ťažké veci, noste ich, choďte do mraziaceho boxu, majte stres z termínov a potom mi povedzte ze vyplakana pn !
@anonym_autor pokialas fyzicky náročnú prácu, tak mas požiadať zamestnávateľa o preradenie na takú, ktorú mozes vykonávať. Nemas co byt na PNke lebo si tehotná! Ty si iba tehotná, nie chorá.