icon

Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?

kamilkka
27. apr 2010

Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?

lakrimosa
19. júl 2010

@tortelinka áno, najhorší problém je vždy ten vlastný... inak sledovnie ovul, teploty a testov je veľmi deprimujúce 😒 ☹ ☹ ☹ 😠 😠 😠 , najmä, ak nie sú také, ako majú byť - vlastná skúsenosť , takže si svojím spôsobom "vo výhode"
Ale s tou tvojou mediálnou šou by to mohlo byť reálne. Napíš námet.

tortelinka
19. júl 2010

ale to asi nie...ja nie som az taky extrovert aby som sa vedela nejako prezentovat (aj ked moja praca to vyzaduje), a ani taka pozitivna nie som stale..to bude asi dlhou dovolenkou 🙂

cathy77
19. júl 2010

lakrimosa - očakávam od nej (laparky), že ma posunie niekam dopredu(alebo pre pocit, že niečo pre otehu robím a nesedím so založenými rukami....) okrem toho, čo je pre mna dôležitejšie, pozrie, či nemám zrasty(čo pravdepodobne mám, keďže som v postpubertálnom veku prekonala cca 1547 zápalov vaječníkov 😕 a ešte drilling vaječníkov chcem aby urobil, keďže mám PCO a obsypané vaječníky cystami - neprasknutými folikmi. Drilling dosť pomáha pri PCO, tak hlavne o to mi ide... Inak tento cyklus mám pocit, že mi zas nepraskli foliky 😖 ... a ak by som bola tehu, už by som to cítila. a keďže ma statočne popicháva v oboch vaječníkoch a som už týžden po termíne ovu, tak to vyzerá na tie neprasknuté folíky. Ale idem k dokimu vo štvrtok na pichnutie Agolutinu, tak ma pozrie....
Zajtra mi drž palce, mám v robote veľmi dôležité preskúšanie, prídu na mňa z Leteckého úradu, tak to budú zas nervy na umretie...

lakrimosa
19. júl 2010

@tortelinka možno by to bola dobrá forma vyrovnávania sa s problémom....

tortelinka
19. júl 2010

akoze, ahojte...no ja chcem dieta a nemozem?to by asi mohlo mnoho zien, nie? inak asi som to prehliadla ale kolko mas rokov?

lakrimosa
19. júl 2010

@cathy77 ahoj! takže ešte máš aj PCO???? chápem, ja som tiež podstúpila laparku s veľkou nádejou. Mňa pichá v ľavom vaječníku stále, aj cez MS. Inak asi nie je celkom normálne, aby pacientka hovorila lekárovi , čo má robiť. To ma šokuje, dobre že si zorientovaná.
A čo ťa budú skúšať, jasné, že budem myslieť 🙂 a intenzívne!

lakrimosa
19. júl 2010

@tortelinka ja? o 3 dni budem mať 37, strašné!!!!!! Asi som tu najstaršia vykopávka. Dúfam, že ťa to neodradí 😖 od komunikácie.

tortelinka
19. júl 2010

nie, preco....?neviem kto je najstarsi, nemam to tak zmapovane..ja mam 27

cathy77
19. júl 2010

lakrimosa - celkom si ma potešila 🙂 ja budem mať "len" 33 😀... ja už stresujem, že plodnosť ženy po tridsiatke rapídne klesá... aspon u mna to tak vyzerá asi... ale všetko je v rukách Božích, či máš 20 alebo 40 😵 😅
Zajtra budem písať aj teoretické testy, aj prakticky si ma preklepnú z každej strany(som letecký dispečer) a kedže nedržím hubu a krok ale si vždy poviem svoje, keď vidím rodinkárstvo a protežovanie (hlavne hlupáň ale veeeľmi usmievavých...) a pod. tak to mám ešte o čosi ťažšie... tak aspon hubu aby som zajtra držala 😖

lakrimosa
19. júl 2010

@tortelinka keď som mala 27 tak som si myslela, že v 37 už budem mať veľké dieťa. no a vidíš...stále nič.
Nerada by som tu figurovala ako "stará múdra sova" 😀 😀 alebo dávala niekomu rozum, naopak, potrebujem vedieť, ako sa s podobným problémom vyrovnávajú ostatné baby, veľmi mi to pomáha. Tehotné vidím na každom kroku, ale tie, čo nemôžu mať deti sú v skytosti, nenosia to napísané na čele... a často sú samé so svojím krížom, ako ja (okrem manžela, samozrejmeme).

tortelinka
19. júl 2010

cathy..drzim palce...suhlasim s tym ze vek nie je jedine krterium, problem mozes mat ked mas 20 aj 40

lakrimosa
19. júl 2010

@cathy77 máš Kristove roky!!!
To sa mi veľmi páči, že nedržíš hubu, ja som tiež za otvorené vzťahy a neznášam pätolízačov. V našej brandži - pracujem v médiách - je to neuveriteľná revnivosť, závisť, podrazáctvo a najmä honba za peniazmi, slávou a popularitou za každú cenu. Pre mňa sú to nepodstatné veci a snažím sa byť mimo týchto záujmov ... celkom by mi stačilo dieťa.

tortelinka
19. júl 2010

fiha...same zaujimave povolania 🙂

lakrimosa
19. júl 2010

Inak s tým vekom je to fakt relatívne. Jedna kamoška (teraz má 42) prešla do prechodu keď mala 37 a vôbec to nezistila, až po roku, keď išla ku gyn. lebo nemohla otehotnieť, jej to povedal lekar. HROZA. Desím sa, keď si predstavím, že mi začne haprovať MS z dôvdou prechodu. Nevedela som, že to môže byť tak skoro. 😝

tortelinka
19. júl 2010

moze aj skor...ja mam 27 a mam ten isty problem

lakrimosa
19. júl 2010

V 27ke????

tortelinka
19. júl 2010

znie to hrozne, vsak?bohuzial, dosledok mojej choroby

lakrimosa
19. júl 2010

To som naozaj nevedela, prepáč.

tortelinka
19. júl 2010

v pohode 🙂

lakrimosa
19. júl 2010

Počujte, mali by sme každá napísať svoj príbeh, pre budúcnosť, pre ostatné ženy. Stále nad tým uvažujem, čo ak je to naša úloha takto pomôcť? JA neviem, v spoločnosti sa o týchto problémoch vôbec nehovorí, prehliadajú sa, ako keby neexistovali. Ani vám nedovolia o tom hovoriť... A pritom sú to najzávažnejšie otázky pre udržanie života tu na zemi, nie? Dokedy ešte bude naša spoločnosť taká otrasne konzumná a materialistická, ako keby nemala trochu citu. Dnes sa to jednoducho nenosí... také autentické svedectvá o prežívaní a vnútornom zápase a bolesti, ktorú v sebe máme...

smejka
19. júl 2010

ahojte
ale ste sa tu rozkecli 🙂
napadaju mi trosku hlbsie myslienky no som tak unavena z prace ze snad niekedy nabuduce 😕
som rada ze ste sa tu zisli a hovorite o svojej bolesti....a nielen o nej.....ved clovek nesmie mysliet len na svoje trapenie....a i radovat z tolkych darov ktore mame 😔
cathy to budeme coskoro rovesnicky 😉 sedmicky su nase cisla 🙂
lakrimosa kde to pracujes? ha? 😉
tortelinka viem o com hovoris v suvislosti s tvojou chorobou 😔 ....ze to ma i urcitu "vyhodu" v nesledovani....nekupovani testov....vyhodu i ked radsej by som v nadeji "salela"...(ako cathy napr) 😔

cathy77
19. júl 2010

lakrimosa - no ked si opisovala krásne, družné a dobroprajné vzťahy u vás na pracovisku, akoby som o tom našom čítala!!! des. doteraz, ked som niekomu o tom hovorila, tak mi pomaly neverili, že niekde sa môže skoncentrovať zhluk takýchto tiežľudí... chápem, ked niekde majú riťopätolízača jedného - dvoch, ale toto, čo je u nás, fuj, bľať. Takže viem si živo predstaviť, aké veselé to je v tvojej brandži, kde si kdekto po hlave stúpa pre pár "výhod" a je schopný ti kudlu do chrbta pichnúť hoc sa pred chvíľou pred tebou rozlieval na kolomaž... Krásne si to napísala... dokedy bude táto spoločnosť tak desne konzumná a materialistická... myslím, že dokedy bude svet trvať... dovtedy tu bude mať diabol vždy dostatok posluhovačov, ktorí budú robiť špinavú robotu zaňho 😖

cathy77
19. júl 2010

lakrimosa - s tým prechodom, predstav si, moja svokra ťahá na 50ku a má krámy tak, že si hodinky môže nastaviť podľa nich, proste, ukážkové. No, čo dodať... a naposledy rodila pred 25 rokmi 😕 ...

Inak baby, mna picha kde-kade,vo vaječníkoch, potom pichne v chrbte, potom mi pomaly nohy tŕpnu, ešteže už končím ten clostil ajtak mi hovno pomohol... asi ako tebe, lakrimosa
zas vás tu hypnotizujem svojimi bodaniami a tušeniami a hlúposťami...

cathy77
20. júl 2010

držte mi palce, idem z domu do práce a už serem od rána, čo som v takom strese... aj sa modlím v duchu, aj strelné modlitby, aj sa snažím vzbudiť istotu, že ved Boh predsa nadomnou bdie a ma neopustí, ale na moje hlupe zacyklené pocity nič nepomáha. jaaaaaaaaaaaaaaaaaaj, nech už mám potom ☹ ☹ ☹

reisi
20. júl 2010

ahojte,
cathy drz sa pocas tej dnesnej kontroly!
tortelinka, ty si tusim ucitelka? Aj ja patrim do tejto skupinky, i ked som po vyske sla uplne do ineho oboru. Ale planujem sa vratit k ucitelskemu chlebicku. A diagnoza... mas to tazke. 😔
Ja len dufam, ze panbozko nam podeli kazdej len to co zvladne...lebo teda fakt neviem podla coho rozdava...a vela-krat mozme mat pocity nespravodlivosti... 😔 teda, ja mavam ten pocit, ked ma pochyti splin. Klop-klop uz par mesiacov sa drzim a "nebozekam "denne 😝 ale bolo i take...
Sama neviem ci zase menit Dr. mam pocit, ze prast ako uhod. Chodila som vychyrenemu odbornikovi, dochadzala vyse 50 km a figa z toho, pri tomto som rodila a posledne mesiace kedze som bola rizikova lezala u neho v nemocke...teraz uspech ziadny.Alternativna medicina ako pricinu mojho problemu urcila vycerpanie organizmu, kedze za nami dlhy boj a prvy rok ochorenia som nespavala takmer vobec a ani moc nejedla. Posledny rok ci rok a pol(mozno i viac ale obcas sa to pokasle a treba dohanat) je dcera stabilizovana a zijeme skoro bezne a mne teraz akokeby zacalo vypovedavat telo...

reisi
20. júl 2010

lakrimosa, ja neviem ale neplodnost alebo problemy s otehu ako keby sa brali ako neschopnost,takze vela-ludi to skryva...ja napriklad tiez nemam chut to rozoberat s ludmi, hlavne s takymi co maju deti, zdrave deti a kolko chcu deti...
Teda ja vo svojom okoli nemam kamosky, ktore by mali problem s otehotnenim...a to mam 33,takze nie su to az take mladuchy.

kaki
20. júl 2010

Ja zasa našu neplodnosť vnímam ako naše slabé miesto. A jednoducho sme v tejto oblasti ľahko zraniteľní. Preto si ho prirodzene strážim ako oko v hlave. A ak ma niekto zasiahne priamo do neho, tvárim sa že sa nič nedeje, aj ked rana je zasa otvorená a bolí ešte viac ako predtým.....
Je to u nás tak.... Ale aspoň si hovorím, že nevedia že zaútočili a trafili sa na najbolestivejšie miesto. 😔
V niektorých prípadoch je dobré povedať čo ma bolí.... Len je problém, že kto neprežili - aj tak nepochopí.... 😔
Ale jeden nás chápe všetky 😵

lakrimosa
20. júl 2010

@cathy77 tak ako????? Mylsím na teba od včera večera a celý deň...ozvi sa už !

@reisi takže tvoj problém je dôsledok vyčerpania , zlej životosprávy, vysoko stresového a psychicky záťažového obdobia, hmm, býva to tak, že potom, keď toto obdobie pominie, človek sa "zrúti" - fyzicky alebo nervovo. Niečo podobné poznám z rodiny... Teraz by si sa mala dať do poriadku v prvom rade ty. Ja viem, ľahko sa to povie, no podľa mňa ti v tejto situácii neprospieva ani stres zo snahy otehotnieť a z toho, že sa nedarí... Možno by si mala na chvíľu vypnúť a pokúsiť sa vnútorne stabilizovať, lebo mám pocit, že si vnútorne nepokojná čo vedie - môže viesť - k zhoršenému zdravot.stavu - si v jednom kolotoči ... ja viem, povieš, že nemôžeš čakať kvôli veku atď... to je tá panika, aj ja ju mávam... no pokús sa iba o tom pouvažovať. Ja som pri svojej chorobe pochopila, že nič sa nedá znásilňovať ani urýchľovať... ako sa píše v Biblii, "všetko má svoj čas, je čas plakať aj čas smiať sa..."

@kaki ahoj! Dlho si sa neozvala... máš pravdu, ide o naše najcitlivejšie miesto a aj v tom, že kto to neprežil, ten to nepochopí. Ja sa o tom nedokážem rozprávať vôbec s nikým, ani s mamou... jediný je mm a stará kamoška, ktorá žije v zahraničí a sem príde tak raz za rok.

Ja osobne - ak by som mala o tom hovoriť otvorene - prežívam pocit veľkej hanby a viny, ako keby som sa mala priznať k zločinu... to je asi môj psychický blok z puberty, zrejme v dôsledku výchovy. Vždy, keď niekto povie narážku na to, že by sme "konečne už mali mať dieťa, že je na to najvyšší čas", namiesto toho, aby som mu to stručne - ručne vysvetlila, zdvihnem sa a odídem, nepoviem ani slovo, vôbec nič, tvárim sa, že som to nepočula (strašné, ako sa za to neznášam, že som taký slaboch!!!!!!)... a keď prídeme domov, tak nariekam týždeň v kuse, ako v deň súdny... lebo mi to stále zneje v ušiach a nedá sa to ničím prehlušiť, ani stíšiť ako rádio...prívádza ma to k šialenstvu!

cathy77
20. júl 2010

lakrimosa - bolo to strašné od rána 😔 zase si jeden hnusák na mne zgustol(ten čo aj minule), od rána v jednom kolotoči stresu a rozmýšľania, teraz mi skončilo lietanie, tak ešte neviem verdikt... celý den som nejedla, ani nič nemožem do ust strčiť. večer pridem do prazdneho bytu,mm v službe, malý u babky, doma nič na jedenie a je mi do revu. Som od januara labilna tam, kde som predtým nebola a vyhrotí sa to v najnevhodnejšej situacii, čiže je to veľmi zraniteľne miesto a je to novinka od potratu... akoby som tých zraniteľných miest nemala dosť.
Dakujem Ti uprimne že si na mna myslela, ked budem mat síl, nepíšem večer z domu ako som dopadla alebo až zajtra. Aj ked prejdem(a myslim, že hej,lebo riadim dobre) radosť ani zadosťučinenie mi to nesposobí... čo by som dala za pozit. tehu test... čo je oproti tomu všetko toto... a pritom kedysi to bolo pre mna nesmierne doležité, robiť a dobre to, čo len pár žien na slovensku... a načo... akurat tak mi to zobralo 5 rokov života... tie stresy 😖

cathy77
20. júl 2010

mám to 😵
Konečne mi odpadne tá utkvelá myšlienka, že ma to čaká. Už nie.
Už chcem "len" // !!! 😕 😵