icon

Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?

kamilkka
27. apr 2010

Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?

lakrimosa
26. júl 2010

myslela som, či ťa so mnou spája roľa?

franina
26. júl 2010

ja by som chcela mat tiez zahradku s kvietkami, strasne vela by som mala... a rozne, rozne druhy, farby ....

lakrimosa
26. júl 2010

@cathy77 , kde si??? hádam si už "odpadnutá" od únavy? 😉

lakrimosa
26. júl 2010

@franina keď si na dôchodku otvorím kvetinárstvo, zamestnám ťa, ak chceš 😀 😀

tortelinka
26. júl 2010

ved vidim ze ste sa nejako rozkecali, no celkokmm som si uzila agroturistiku u rodicov, inak moc moznosti nemam, inak napisala som mail lekarke, ktora sa ako jedina venuje v celom ceskoslovensku "mojej" chorobe...no odpoved ako cez kopirak co som pocula doteraz...

franina
26. júl 2010

@lakrimosa jaaaaaaaaaaj supeeeeeeeeeeer vazne???? nic v zlom ale uz by si mohla ist do predcasnebo dochodku, aby si ma mohla zamestnat.... :D 😀 😀 😀 😀 😀 😀 to mozes ist taka mlada do dochodku, asi nie nie????? 😅

lakrimosa
26. júl 2010

@tortelinka , tak to mi je ľúto! No tak sa budeme modliť za to, aby na to niečo vynašli ešte počas najbližišho roka - veď každú chvíľu sa nájde nový liek, nie? A neskúšala si odborníkov v inej krajine Fr, Švajčiarsko a tak?

tortelinka
26. júl 2010

nie, genetika sa neda liecit nikde na svete

franina
26. júl 2010

dievcata, zivot mi pripada strasne tazky ☹

lakrimosa
26. júl 2010

@franina jááj, išla by som hneď, lebo moja práca je samý stres... no zatiaľ by mi stačila aj materská dovolenka 😀 😀 . Inak to je môl nesplniteľný sen - mať veľkoobchod s kvetmi a robiť aranžmány - to je moja vášeň! Naposledy som robila výzdobu zo 600 kvetov, z toho 200 bolo ruží - krása! Venuješ sa floristike?

tortelinka
26. júl 2010

c´est la vie 🙂

lakrimosa
26. júl 2010

@tortelinka hovoríš o tomto tvojom probléme aj s rodičmi, čo ti radia?

tortelinka
26. júl 2010

ano, mama to nesie tazko ze vnuca nebude....snazi sa ma presvedcit na adopciu

franina
26. júl 2010

@lakrimosa nevenujem sa floristike, zatial som sa neodhodlala, ale mam strasne vela kvetov v byte a strasne ich mam rada

@tortelinka tak to hej 😀

franina
26. júl 2010

@tortelinka a tvoja mamka vie, ze je tu moznost na IVF?

tortelinka
26. júl 2010

vie, ale moc sa jej to nepaci

tortelinka
26. júl 2010

inak baby, riesite to s rodicmi?

lakrimosa
26. júl 2010

@tortelinka rozhodnúť sa musíš sama, tak či tak... to sa nedá niekomu vnútiť adopociu alebo inú možnosť...
ja s mojou mamou vôbec o tom nedokážem hovoriť, ani s nikým v rodine...

franina
26. júl 2010

@tortelinka ja to vobec neriesim s rodicmi.... moji rodicia su rozvedení 😔 a neviem ci by ma mama pochopila, zbytocne by to asi rozpitvavala

tortelinka
26. júl 2010

to presne hovorim mame, a vzdy ju umlcim vetou ze ona ma 4 deti, tak nemoze vediet ako sa citim

lakrimosa
26. júl 2010

@tortelinka a čo ostatní tvoji súrodenci, majú deti?
@franina ženy, ktoré mali deti na prvý šup to NIKDY nepochopia!

franina
26. júl 2010

@tortelinka tak ze som sa rozhodla to neriesit s nou...
a presne ako hovori @lakrimosa zeny ktoré mali deti na prvy sup to NIKDY nepochopia 😔
a vysvetlovat vsetko od zaciatku uz na to dajak ani sil nemam ☹

franina
26. júl 2010

tak dobru noc holky 🙂

lakrimosa
26. júl 2010

@franina ani sa ťa mama nespýtala, že čo sa deje, keď už dlhšie nič?

franina
26. júl 2010

@lakrimosa nie neopytala sa, ona si mysli ze chceme pockat, a este k tomu si mysli, ze nechceme, lebbo by bola mlada babicka 😅 😖

tortelinka
26. júl 2010

to moja mama riesi v jednom kuse...ide mi to na nervy

cathy77
27. júl 2010

ahojte, si pána, ale ste toho popísali 😉 Bola som u dokiho, ale len sa dať vypísať a povedala som mu, že nechcem, aby teraz do mna štural ruky ani usg... a on že dobre(furt robí, čo mu poviem 😀 ) Ale vypísali mi už tehot. knižku (vačšinou cca kolo 10.tt zvyknú 😉 ) a v piatok mám prísť na odber. Nemá význam aby tam lekár čumákoval skor ako kncom 6.tt, ked už má byť vidno srdiečko... tak až tak mu dovolím. Len nech má tam mimi pokoj a žiadne šturanie palcov, ako to bolo pri predošlom tehu 😖 Teraz si poviem a lekár skáče, ako pískam 😉

cathy77
27. júl 2010

lakrimosa - a IUI si neriešila? tam nastimuluju vaječníky ako pred IVF, ked clostil nezaberá, su aj ine lieky napr. Metformin alebo kopa iných... Neviem, skus skočiť do CARu ale s tým, že im rovno povieš, že IVF u Teba nepripadá do úvahy, či maju nejaký navrh, plán - ako nakopnut ovulu, ked clostil nezaberá. Ja by som to asi tak riešila, neviem....

lakrimosa
27. júl 2010

@cathy77 ty si ranné vtáča a my ostatné asi nočné sovy... No musela som sa smiať na tom, ako diriguješ doktora
😀 , to som fakt ešte nepočula...ale zasa vieš, čo robíš a je to pre dobro bábätka. Tak sa držte 🙂 !!!!!! Mylsím na vás a teším sa. 🙂 🙂 Na IUI v mojom prípade ani nemá význam ísť, lebo mne o.i. nepraská folikul. Ja si myslím, že je to nedostatočnosťou žltého telieska, lekár tvrdí, že chyba enzýmu, akurát, že nevie, ktorého...lebo vraj sa to nedá zistiť...
A tieto umelé metódy sa nám celkovo nepáčia, lebo robia z človeka robota - teraz musíš....už toľkokrát sme museli, že sa nám už ani nechce...

tortelinka
27. júl 2010

ja pomaly tiez dospievam k rozhodnutiu ze koncim so vsetkym, ziadne vysetrenia, lekari...skratka koniec