icon

Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?

kamilkka
27. apr 2010

Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?

reisi
28. nov 2010

tortelinka, veru najdolezitejsie je to modlenie 😵
kamikka, ano ten. Ja mam stuzku -pasik, ktory sa nosi okolo pasa .Preto mi to bolo najskor nepohodlne alebo skor nezvyk, teraz uz bez neho ani nezaspim. Aj Dr. pri ultrazvuku pozeral, co to mam obviazane. 🙂 Velmi mi pomohol a pomaha i nadalej a verim, ze to dotiahnem do uspesneho konca.

smejka
28. nov 2010

@reisi ahoj 🙂 ..ja mam pasik no nenosim ho...mame ho v kuchyni zaveseny....ale ja mam taky na krk...ty ho mas odkial? inak ako sa mate? co dcerenka? ty si tehu? 😕 😉
@dadenka1 ach jaj...ono je to i hormonami ked pride mrcha...no i tou neustalou nadejou 😔 ....mne sa to uz stava zriedkavo
ak chcete kuk do albumu 😎

reisi
28. nov 2010

smejka ahoj 😉 Pasik mam z Kosic od Dominikanov, pisala som im a oni ho preposlu. Mame sa dobre,hned klopem. Bola som s dcerou na prelieceni, tak sme zase o krok dalej, velmi jej to prospelo a ano som tehu. 😵 Uzivam si tie nekonecne objimacky so zachodovou misou a je to uzasneee 😀
Pozerala som album, krasne deturence 😵 😵 😵 Rastiete 🙂

dadenka1
28. nov 2010

@smejka Áno viem, deň dva pred mrchou príde také smutno, to je taký znak pre mňa, že radostné hormóny na chvíľku odplávali... Krásnych chlapčekov máš... Takých smejkov... Už viem prečo máš nick smejka... 😎

smejka
28. nov 2010

@reisi kraaaasa....a co si nezmenis pas? tesiiim sa 🙂 🙂 🙂

smejka
28. nov 2010

@dadenka1 no smejkovia prisli ku mne...aby smejka zostala nadalej smejka 🙂
reisi ktory tt si? joj super

dadenka1
28. nov 2010

@smejka všetci traja naraz? 😀

smejka
28. nov 2010

@dadenka1 😀 ...no davkovali to postupne 😉 ....pred piatimi rokmi jeden a dvojcata pred 4 mesiacmi 😉

dadenka1
28. nov 2010

@smejka A vy ste mali požiadavku na dvojičky?

reisi
28. nov 2010

Smejka , u vas aka zima a sneh??! Ale deturence sa urcite z neho velmi tesia.Rozkosni su bracekovia-mravcekovia🙂
Pas si zmenim, ale este pockam.Neviem stale uverit ale tie nevolnosti mi to nastastie neustale pripominaju.Som v 12tt.
Dadenka, verim, ze to sklamanie je vzdy neskutocne 😔

smejka
28. nov 2010

@reisi tak nam napis nejake povzbudenie...svedectvo 🙂 ....no krasa ze 12 tt 🙂 ...a dakujeme za mravcekov
@dadenka1 chceli sme dievcatko....dievcatko sa nekonalo po roku boja 😔 ...ale povodne v poziadavkach sme mali i dvojcata....no a akurat cakali na nas 🙂 ....resp my na nich 😵

dadenka1
28. nov 2010

@smejka No nadšená som... Úplne si mi zlepšila náladu... Takí krásni smejkovia... určite ste veľmi šťastní a nevadí, že nie je dievčatko... Verím, že aj nám Pán Boh pošle takú radosť...
@reisi už som Dominikánom písala, ďakujem za tip... Ale keď som videla smejkov a čítam radosť náhradných rodičov, začína mi to byť jedno...vlastné alebo nie... vždy to bude dar od Pána Boha... Teším sa s tebou že si tehu.. Drž sa... musí to byť nádherný pocit nosiť ten zázrak v sebe... Tak ho za nás pri tej mise záchodovej pohladkaj.. 😉

smejka
28. nov 2010

@dadenka1 to som rada 🙂 ...a ano robia nam radost...i ked vychova je zlozity proces 😉 ...ale ved to kazdy zisti az ked sa v tom vezie 🙂 ....dadenka treba bojovat...ci o bio ci ado 🙂 ....stoji to za to

dadenka1
28. nov 2010

@smejka To je jasné...Ja som starý bojovník. Kým budem vládať, nemienim prestať... Ale hlavne sa túžim dostať do takej nejakej rovnováhy /aj bojovať, aj dôverovať.. spraviť čo je v mojich silách a ostatné s dôverou prenechať na Vrchnosť.../ a hlavne sa čo najmenej stresovať...

smejka
28. nov 2010

@dadenka1 😵 ....ja som bola cca pred rokom na tom podobne....ale po trapeniach vyslo slnko a ja som zistila ze moje plany a vsetko smutenie co ak... bolo marnost....On to ma vo svojich rukach a som Mu za to vdacna 🙂

dadenka1
29. nov 2010

@smejka Veď áno, práve preto sa musím viac snažiť žiť prítomnosť naplno a prežívať ju ako Božiu školu trpezlivosti a nádeje... A ty si mi teda včera dodala veľa radosti tak ešte raz vďaka...

katarina104
29. nov 2010

ahojte požehnané ránko, 🙂 pozrite si toto:
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/zablokovani-uzivatelia/

reisi
29. nov 2010

dadenka, dakujem , odovzdam 😵 Dadenka, mas silnu vieru a mozno i vdaka smejke najdes cestu a rovnovahu.
Drzim palce a zazraky sa stavaju , niekedy i castejsie ako si mnohi myslime.

dadenka1
29. nov 2010

@reisi 😉

cathy77
29. nov 2010

modra - ak máš problémy s pochopom alebo niečím iným, choď na menej intelektuálne témy a nepchaj sa tam, kde jednoducho nezapadneš, ani o tvoje úbohé invektívy nikto nestojí...

tortelinka . vdaka za opýtanie, máme sa dobre, chlapček už kopká, tak verím, že už bude všetko len a len dobré.
Čítam si to tu, sledujem, pekne sa to tu rozbieha, ale poniektoré indivíduá s nízkym intelektom, čo sem nárazovo niečo prdnú a gratulujú si, aké sú len chytré a hlavne realisticky založené a pritom majú pár koliesok aj tie točiace sa dozadu ma proste vytáčajú... chýba mi tu lakrimosa.... kde si??????

Návrh - neprejdeme aj s novými babami, čo sem prispievajú do uzavretej témy? proste tam, kde budeme môcť komunikovať ako kedysi na tejto téme... na úrovni. chodievala aj prispievala som tu rada... možno tu už ja nepatrím

cathy77
29. nov 2010

reisi - čo to čítam!!! 😉 😉 😉 😵 Ty si tehu??? obrovská gratulácia a teším sa s tebou veľmi veľmi 🙂🙂 , šup to do profilu 😉

tortelinka
29. nov 2010

aj ja gratulujem!!!!

dadenka1
29. nov 2010

Žabky veď si neubližujme... Mne sa tu páči a prišla som sem hlavne preto, lebo tu boli všetky také milé a pozitívne.. A moc mi mnohé z vás pomohli... Ak niekto s niečím nesúhlasil, tak to povedal veľmi jemne ale hlavne sa tu nikto nejako extra nekritizoval... V poslednej dobe je to tu ale ozaj dosť agresívne ☹
Som za PRAVIDLO reagovať s citom, pozitívne a s úctou k druhým... A mal by každý napísať svoj názor bez toho, aby niekomu dával najavo, že je blbec... Tiež sa nepovažujem za nejakú inteligentku, ale teším sa že sem môžem prispieť.

tortelinka
29. nov 2010

ja mam iny navrh: co takto vobec nereagovat na inteligentne poznamky? snad to prestane bavit 🙂

dadenka1
29. nov 2010

@tortelinka ja by som navrhovala nereagovať na tie neinteligentné 😉 , heslo "nereagujem"

cathy77
30. nov 2010

a niekto tu niekomu ubližuje? bohuvďaka, nemám s tým záujem tu ani začať... Akurát ma to vytáča a ja zas nereagujem na invektívy ani s citom, ani pozitívne,ani s úctou. taká som a na citlivú a milú sa baviť nebudem.... netreba tu určovať pravidlá, každý nech reaguje podľa toho, ako uzná za vhodné... tiež sa pousmejem alebo si zaťukám na hlavu, keď prebieham niektoré témy, ale zbytočne tam neleziem, ak s osadenstvom alebo názormi nesúhlasím. Ale ako som písala, už ma nebaví tu prispievať a to ma mrzí...
lakrimosa, ak sa tu objavíš, ozvi sa do IP, ako sa máš, čo nové 🙂

katarina104
30. nov 2010

ahojte niekedy je aj dobré, že sa tu niekto zastaví so zlým názorom, možno mu Boh skrze nás dá do srdca semienko a uchytí sa 😉 a niekto je najatý nato aby len provokoval, myslím že kresťana nič vytočiť nemôže,želám všetkým pokojný advent 🙂 🙂 🙂

smejkaa
30. nov 2010

@dadenka1 Dakujem za link. Sice som tam nenasla odpoved na moje otazky,ale aspon som si nieco precitala. 🙂

dadenka1
30. nov 2010

@smejkaa Aha tak som asi moc nepochopila čo hľadáš, prepáč... Myslela som, že hľadáš stanovisko katolíckej Cirkvi v nejakej fundovanej podobe..

@cathy77 Celkom s tebou nesúhlasím... Pravidlá sú predsa základ fungovania spoločenstva... Z mojej strany to bol návrh,,, Rešpektujem, že nesúhlasíš, ale ak nás aj "opustíš", občas zájdi, daj vedieť ako sa máš...Dôvod môjho nesúhlasu s uzavretou témou je, že nové tváre nás nenájdu... ☹ Aj ja som tu nová a som moc šťastná, že som vás našla... Veľmi mi to pomáha komunikovať s dievčatami s podobným osudom a s podobným náboženským zmýšľaním...
A keď príde niekto s iným názorom, je to jeho vec. možno nesúhlasím, ale rešpektujem...

smejkaa
30. nov 2010

@dadenka1 Aha, prepac, poslem Ti IP.