Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?
Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?
@tortelinka to ma moc mrzí.. A nedá sa vám nejako dať si spoločný trvalý pobyt? Alebo aspoň ten prechodný na Slovensku? A ak nie, existujú aj medzištátne adopcie, možno aj to by bola cesta pre vás požiadať tam, kde máte trvalý... Úrady asi potrebujú mať nejakú istú adresu aby vás potom mohli kontrolovať 😒 Ja tomu teda vôbec nerozumiem, ale dúfam, že aspoň na úradoch budú vedieť vám poradiť... Ach jo.. Budem na vás myslieť
@lakrimosa kdeže si sa nám schovala? Asi nemáš čas alebo nemôžeš... Ja len aby si vedela, že sa za teba modlím, tak dúfam, že si ok... Chýbaš nám tu... 😕 😕
Ja som dnes bola v C&A a mali tam bodynká číslo 74 päť kusov za 4 eurá... no nekúp to 😀 Tak som kúpila... A odložila do kufra...už ho ani zavrieť nemôžem taký je plný 😀
pekný víkendík
@matica
nepochybne mas vo vela veciach pravdu a dokonca dokazem pochopit aj to, ze si sem prispela aby si 'vyviedla z omylu a bludov' este pred 5 rokmi by som citila potrebu urobit to iste..
Ale uprimne, tu plati, ze kto nezazil, naplno nikdy nepochopi.
Tvoj prispevok pocitovala ako zakonnicky ... aj ked isto povies, ze pravda sa mi tazko pocuva.
A musim povedat, ze si myslim, ze keby sa Tvojim pribuznym - tomu paru, co podstupil ivf a nepodarilo sa a tolko sa natrapili - ak by sa to podarilo, ver tomu, zeby si tak lahko nenasla stastejsi par a vobec by nelutovali kolko trapenia ich to stalo..... tak ako sme to nelutovali my... a ked sa pozriem na moju dcerku urobila by som to znova!
@lakrimosa
vdaka za Tvoj nazor..
no budem to v pondelok riesit, do medzistatnej adopcie sa pustat nejdem, to by sme cakali do dochodku
dadenka, ty si kupujes detske veci? to by som teda nezvladala, zasadne sa detskym obchodom vyhybam
Ahojte babule,tak aj nás to čaká vo štvrtok ideme ku koordinátorke no som teda zvedavá 😀
držím prsty všetkým 😉
@tortelinka Jasné... už mám plný kufor... Je to pre mňa taká psychoterapia... Vždy, keď príde mrcha, tak natruc, aby som jej dala najavo, že ma to nezlomí, jednoducho že bábo budem mať ak je to Božia vôľa a už teraz sa naň teším... A tak idem do babankovského oddelenia, vyberiem niečo pekné a užitočné, všetkým tehuľkám telepaticky poviem, že aj ja čakám... Akurát to neni na mne tak vidno... 😉 Jednoducho sa snažím psychicky vyrovnať s faktom, že bio dieťa mať nebudem ale mama budem aj tak úžasná a keď Boh si pre mňa vybral túto cestu, tak to má určite nejakú príčinu... Už čakám na bábo okolo 13 rokov, vlastne som už jeden kufor naplnila, bolo to hneď po svadbe, keď sme sa mm dohodli, že ideme mať bábo.. Nešlo to, zistili sme, že asi ani nepôjde, potom otehotneli moje kamarátky a sestra a veci som všetky rozdala... Po rozhodnutí pre adopciu som kufor umyla a pomaly, mesiac za mesiacom naplnila nanovo, už sa nedá zatvoriť, a tak čakám... Ak nevyjde adopcia - verím, že Boh ma vezme za ruku a ukáže kadiaľ ďalej... rozdám veci z kufra a budem pokračovať... Proste sa snažím robiť maximum preto, aby som cez babankovský obchod prešla s pokojným a vyrovnaným srdcom... Nechcem žiť s vedomím, že túto vec "nezvládam"...
Jedna celebrita raz na to, ako zvláda fakt že nemôže ma deti v telke povedala:Ja som bola v minulom živote matka 8 detí.. JA už to mám odmakané.. Teraz mám iné úlohy... Takto nejak to chce zvládať.. S pokojným srdcom...
Držím nám všetkým palce, aby sme to zvládli...
dadenka, a preco by ti nemala vyjst adpocia?kolko uz cakate?
ja som sa dnes pokusala prebrodit administrativnymi prekazkami, zatial bez uspechu, aje ja sa nevzdam, ked sa rozhodnem, tak pojdem hlavou proti muru.. 🙂
ahojte všetky čakateľky 🙂 (na hocičo...)
@dadenka1 ty si super 😉
uplne ťa obdivujem, ach, mať tak trocha tvojho entuziazmu....
ja som dnes bola u dokiho ktorý mi liekmi vyraba ovulaciu.... darí sa mu,
ale dnes sme sa dostali k mojmu manželovi a ked som mu povedala že nemame vyšetrenie, kukol na mna tak krivo....
a ja som sa tak strašne hanbila!!!
hej, ma pravdu, on sa na mne namaha, stalo ma to dosť usilia dostať sa k tomu doktorovi a asi aj revanžovať sa mu budem musieť a pritom moj muž to ma v paži!
tak sa citim horzne 😢
už neviem ako dalej... a moj mm mi povedal, že som to dokimu nemala vešať na nos....
no nenasere vas?
a potom že mam mať dobru psychiku, aby som otehotnela 😠
@tortelinka čakáme od júla 2009 a strašne sa to momentálne spomalilo.. neviem, prečo by nemala vyjsť ale ak nám to nebude súdené všeličo sa môže stať, nerátam na 100% že bude babanko, ozaj sa môže všeličo pomeniť... a čo ste vlastne poriešili? Aké ti ponúkli možnosti? Moc vám držím palčeky aby to vyšlo a nech už ste v zozname....
@kamilkka to si tak neber, to mnohí chlapi nezvládajú, a doki by to mal chápať... Nejak jemne mu to naznačiť, že tvojho manžela síce lámeš, ale je to ťažké a tak... A aj ti niečo negatívne zistili, keď naháňa tvoju OVU?
A ten môj entuziazmus je taký relatívny... Momentálne vládzem, ale sú chvíľky, keď mám čo robiť sama so sebou, najmä deň dva po mrche... Potom sa tak nejak zase dám dokopy a potom idem na ten nákup... 😀
@kamilkka ak je problém hormónoch, to sa dá upraviť, nastavia ťa na gynekol alebo aj na endokrinológii, podľa toho kde bude treba a po pár snaženiach to vyjde... držím palčeky
ja som mala vysoký prolaktín, to mi liekmi upravili, mnohé ženy s tým v pohode otehotnejú, u mňa je hormón v norme, ale stále nič, takže bude asi problém aj inde, ale doktori nevedia kde, nikto už nevie pokračovať v diagnostike
A prečo až v apríli? Aj tak lepšie ako nikdy.. aj takí sa nájdu...
@kamilkka no to je na hlavu, ale skus to rešpektovať... Mnohí chlapi z toho majú naozaj stres... Možno dúfa, že sa to dovtedy podarí samo... Neprestávaj chodiť k dokimu, už keď ste začali, a keď sa bude pýtať, kľudne mu to povedz, čo ten tvoj vymyslel... On takých chlapov už určite pár zažil... Mm je ok. Dokonca bol na vyšetrení 2x - pred prvým aj pred druhým sa dušoval, že nee, a nakoniec vždy šiel...Oni musia sa s tým najskôr vnútri zmieriť... Ono je to ozaj také veľmi ťažké pre nich... A má ti potom vyčítať, že si ho nútila a on sa cítil veľmi zle... Nechaj to usadiť sa.... Je to fráza ale veľmi pravdivá - chce to čas...
ahojte všetky 🙂
ma niekto niečo nove?
nejake myslienky na podelenie?
nove zažitky?
je čas pokračovať v debate 😉
alebo si dame za seba nejaku modlitbu?
@kamilkka A ty máš čo nové? Aj sa dokimu darí s tvojou ovulkou? Mne dnes došla mrcha, a ona vždy vyplaší na pár dní ten entuziazmus, čo si minule tak obdivovala... Ono je to asi poklesom endorfínov... Tak som si poplakala, a rýchlo idem na koňa, tu je vždy niekto s povzbudením a pochopením.... 🙂
Mala by som ísť aj do baby obchodu, niečo babanku kupiť ale som v piatok v bankomate zabudla 100 euro, tak mám na pár mesiacov zákaz kupovať... Musím to našetriť... Bééé (neni tu plakajúci smajlík ☹
ja som raz nasla 10tku, ale bolo to neskoro v noci..no co uz, boli sme akurat na svadbe, tak som ich dala mladomanzelom na redovom 🙂
to je fakt blbe,,,ale mozno to tak malo byt aby si nekupovala veci, nie?
ja som raz vo Francuzsku nechala penazenku s dokladmi a 600 eurami v telefonnej budke, zistila som to asi dve hodiny a nasla som ju tam so vsetkym.. 🙂
inak dnes mam super naladu, urady sa rozhybali a konecne sa dohodli ako to budeme robit...som taka vytesena 🙂
@tortelinka tak to je naozaj skvelá správička... veľmi sa teším... asi áno... asi si mám dať pauzu... ale či to vydržím, to neviem 😅
@tortelinka tak konecne 🙂 ...ono treba len otravovat a otravovat
@tortelinka ahojte, tak som rada, že si idete adoptovať, teším sa, možno príde aj to vaše 🙂
@dadenka1 to je strašné viac smoly sa nedá ☹
kto chce toho rada naučím prirodzené plánovanie rodičovstva pomocou billingsovej a teplotnej metódy 🙂
@katarina104 našťastie sa nič vážnejšie nestalo... dokonca sam si myslela, že kým tie peniaze nenašporím späť, nekúpim si žiadnu sladkosť.. haha... už dva dni to neni pravda... 😝
A čo tvoje hormóny? Čo sa búria?
@dadenka1 tak to máš výdrž, no začínam nový cyklus tak nech sa stane ako On chce 😉

baby, dnes som sa tak rozculila, volala mi pani z uradu a poslala ma do kelu, ze s tym nasim komplikovanym byvanim ...a nevedela som jej vysvetlit,co chcem, no v pondelok budem obvolavat urady, snad sa nieco podari