icon

Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?

kamilkka
27. apr 2010

Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?

timona
4. feb 2011

obdivujem vas s akou pokorou znasate to ze nemozete mat vlastne deti...ja som bola vzdy veriaca aj cela moja rodina,ale teraz sa snazim skoro rok a pol neuspesne otehotniet, dľa vyšetreni je problem vo mne aj v manzelovi, vyzera to ze budeme muset ist na IVF..neviem koli comu som si vsetky tieto peripetie zasluzila, ked vsetci naokolo maju deti bez akychkolvek problemov...stale rozmyslam co hrozne som spravila, ze sa musim takto trapit...uplne mi to narusilo zivot v negativnom zmysle-zhorsili sa mi vztahy s rodinou, manzelom, v praci. Niekedy mam pocit, ze bola chyba, ze som vobec chcela byt tehotna, lebo dovtedy bolo vsetko O.K.

dadenka1
4. feb 2011

@timona každá si tým prejdeme, občas tiež závidím ženám, čo bez problémov otehotnejú, kedy chcú, majú nádherné zdravé deti... A veru si aj poplačem, mesiac čo mesiac tajne tíško dúfajúc... Život je ale boj a ja chcem vyhrať, musím teda bojovať... Všetko má svoj dôvod a svoju príčinu. Dôverujem Bohu ako len vládzem, občas nevládzem, tak sa na neho "vykričím", On ma potom nežne vezme do náručia a snaží upokojiť.. Vtedy sa spamätám, že dokelu, nemám smrteľnú chorobu ja ani môj manžel, máme prácu, skvelú svokru... Jednoducho ma to učí pokore a vďačnosti... A postupne (po rokoch boja sa pomaly dostávam do fázy "otehotnenia" - sme v zozname žiadateľov a ja mám radosť, že dieťatko je už "počaté"... Už sa naň veľmi veľmi teším... A už teraz ho ľúbim, modlím sa zaň... Človek, keď je donútený, nájde s Božou pomocou cestu aj cez husté tŕnie... Nemôžeš si vyčítať, že chceš dieťa... Je to prorodzené a normálne... Ak budeš bojovať, verím, že aj ty nájdeš cestu ako to zvládnuť. aj so sebou aj s rodinou...Držím palčeky

tortelinka
5. feb 2011

timona, nevycitaj si, ze ta hneva, ze mas pocit ze si jedina, co sa takto trapi, nie je to pravda, kazda si tym obcas prejde, su chvile, ked sa hnevam na cely svet, potom to prejde a je zas dobre....prave to bol dovod, ze sme to zacali riesit rychlo, aby som este nebola v stave, ked mi bude hrabat....

lakrimosa
19. feb 2011

Ahojte, ako sa vám darí?
Nie je tu žiadny život!

dadenka1
19. feb 2011

@lakrimosa no to tá pravá hovorí... kde si sa nám zatúlala? hááá?

lakrimosa
21. feb 2011

@dadenka1 čakala som na ovuláciu 😎

alienka222
21. feb 2011

@matica ahoj
akurát pozerám, že študuješ manažmenť na katolíckej, a kde? v poprade?

dadenka1
21. feb 2011

@lakrimosa A...? prišla?.. A čo? Aj sa podarilo? Som zvedavá.. A nabudúce kľudnme čakaj va ovulku s nami... Bude ti veselšie...

lakrimosa
21. feb 2011

@dadenka1 ďakujem 🙂 už som to nezvládala - psychicky, musela som na chvíľu "odklusať".
Môj lekár sa vyplašil, lebo na preventívke mi na sone našiel akúsi tekutinu pri maternici, čo vraj nie je normálne aj vzhľadom na jej veľký rozsah ... Potom zistil, že to bola ovulacia!!!!!, konečne po 3 rokoch a po roku bez liekov a hormónov... Teraz som zvedavá na ďalší cyklus. Inak nič. A ty ako?

@smejka ahoj! Vidím, že si prežila náročné obdobie, keď bol tm chorý... a čakáte na dievčako? NO to je super! Ja som si to s adopciou rozmyslela - už nie som ani zďaleka taká odhodlaná....

@tortelinka ako postupujete v Návrate? Ide to dobre?

smejka
21. feb 2011

@lakrimosa a preco si si to rozmyslela? 😕 ....ved napis viac
ovulka.....super...to je dobry zaklad 😉
@dadenka1 ahoj 🙂 ...ako sa dari?

katarina104
22. feb 2011

@dadenka1 ahoj dadenka, som tehu veľmi sa tešííím, a ty ako? 🙂

dadenka1
22. feb 2011

@katarina104 Jej ďalšia skvelá správa.. Dnes sa dozvedám samé úžasné veci... Gratulujem a z celého srdiečka ti to prajem, držím palčeky, dobre rastite....Tak preto si tu tak dlho nebola... Čakala si, či budú čiaročky... Moc sa teším... Ja nič... Len mi v srdiečku rastie miesto pre naše babanko, čo nám zavolá, že už je tu... A mám ho stále radšej...

dadenka1
22. feb 2011

@lakrimosa Aha... to je dobre... Dúfam, že je to začiatok novej cesty s nádherným cieľom... Bodaj by... Ale už nám neodchádzaj...

katarina104
22. feb 2011

@dadenka1 tak sa teším 🙂prajem ti to... je to čerstvé, len dnes mala prísť mrcha ale teplota hore,test ešte slabí, no zajtra zopakujem... 😉

dadenka1
22. feb 2011

íha, tak to je ozaj čerstvé.... Mne meškáva občas, ale testy už nerobievam, viem, že mrcha vždy príde... už sa poznám... Zrovna včera som mala 2. deň od druhej do pol štvrtej ráno som sa zvíjala... Niekedy mám chuť poprosiť o hormóny, nech mám aspoň na pol roka od trápenia pokoj.. Ale potom by som stratila nádej, že čo ak práve vtedy...
Tak to bude november asi? Moja sestra má dve deti takéto predstromčekové previanočné... Daj potom vedieť, čo nové...

katarina104
22. feb 2011

@dadenka1 ak bude tak dám... 🙂 a tebe by som rada pomohla ak by to bolo v mojich silách, aspoň sa modlím, je to veľa 🙂 🙂

dadenka1
22. feb 2011

@katarina104 Ďakujem... aj ja na vás myslím... snažilky aj maminky... každá máme svoju cestu

dadenka1
24. feb 2011

@katarina104 čo je nové?

janakjk
5. mar 2011

Chcela by som tiež všetkych povzbudiť, aj ked momentálne by sme s manželom potrebovali povzbudiť my. (azoospermia) Prvy tyzden som preplakala a potom som si povedala, že sa jedna veriaca žena predsa nemôže takto správať...Neviem, či sa to tu už niekde spominalo - ale poznam viacero svedectiev o svätom Dominikovi - patronovi neplodnych a rodiacich žien. (pasik sv. Dominika). Skuste si vyhladať www.dmc.sk/pasik, su tam povzbudive svedectvá a možno jedno z nich bude to vaše... a verim že aj moje.

dadenka1
7. mar 2011

@janakjk Mrzí ma, že nemáte dobré správy ohľadom manžela... A žiaľ, ani ńijaké povzbudenie moc nezaberá.. Mne je pomocou, že som tu, že vidím, že je nás viac, čo sa trápia bez detí... A dievčatá, ktoré si osvojili detičky. ktoré maminku nemajú, ma veľmi povzbudzujú a držia nad vodou...V rámci túžby po bio detičkách som aj ja prosila Dominikánov o modlitbu... Oni mi odpísali, že nás s mm pridávajú do modlitieb.. Tiež poslali pásik sv. Dominika, ale nenosím ho.. Verím v silu modlitby a v to, že Boh je nado mnou a má moc zmeniť moje trápenie, ak je to pre mňa to, čo potrebujem... Akosi mám pocit, že to stačí, že Boh moje modlitby počúva. A na druhej strane som otvorená pre adopciu... A to je pre mňa nádej, že aj Ježiš mal svojho adoptívneho otca... Svätý Jozef si Ježiška s láskou a otvoreným srdcom "adoptoval" a bol mu skvelým otcom... A Ježiš bol Jozefovým adoptívnym synom... A vlastne všetci sme Božie deti nie biologické ale adoptívne.. Tak to je mojou oporou momentálne... Držkajte sa, liečte sa, myslím aj na vás v modlitbách...

dadenka1
7. mar 2011

@katarina104 dlho si sa neozvala... som zvedavá, čo máte nové...

katarina104
7. mar 2011

@dadenka1 ahojky, akurát riešime vo fóre birmovku a farároch a tak,,,,baby si dajú vysvetliť, zatiaľ sa nehádame 😀 , no moja, tak ja sa mám dobre k doky idem tento týždeň tak uvidím čo ako, verím, že bude okej 🙂 a ty čo nové, pripravuješ nejakú akciu?

dadenka1
7. mar 2011

@katarina104 tak to moc držím palčeky.. nech je všetko ok..

katarina104
7. mar 2011

@dadenka1 ďakujem a tebe prajem aby si si našla cestu a pokoj v srdci,,,,pekný deň,,,, 🙂

dadenka1
7. mar 2011

@katarina104 snažím sa snažím... 🙂

katarina104
7. mar 2011

@dadenka1 ja viem moja 🙂

smejka
9. mar 2011

ahojte dievcence 🙂
ako sa mate?
zelam vam pozehnane prezitie postu

dadenka1
9. mar 2011

@smejka Ahoj smejka.. Máme sa dobre.. Teda ja.. 😉 A moc sa teším, že je pôst.. Konečne sa trochu "polepším". Aj tebe prajem, aby to bolo požehnané obdobie.. A čo máš nové ty?

smejka
9. mar 2011

@dadenka1 ahoj 😉
my sa uz mame dobre....vsetko sa vratilo do starych kolaji...mm chodi do prace od dnes a tak zijeme 🙂
chlapci rastu ako z vody...matusko chodi do skolky...a mamina sa psychicky pripravuje na skusky ktore ju cakaju 😝
my sme si s mm napisali v com by sme sa chceli zlepsit....hm tak uvidime ci sa nam bude v tomto case darit 🙂

dadenka1
10. mar 2011

@smejka jej to je milé, že ste si to napísali.. Tak myslím na vás v modlitbách, aby sa vám to podarilo..Tiež sa posnažím trošku sa polepšiť...