Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?
Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?
Lámala som doma mm aj svokru, chcela som kuk katalógy a brať čo sa na nás usmeje...... ale ani počuť.. biely novorodenec a hotovo... Tak som sa stiahla a čakám... ☹ Možno do roka už sa podarí a budem maminka... Aj tak ideme robiť na dome veľkú prerábku, tak asi aj dobre... A už sa učíš?
Ahojte moje milé🙂
sorry, že som nepísala, ale po ovulke prišli žlčníkové koliky - konkrétne dve - prvý záchvat som mala večer na Popolcovú stredu - prečkala som v bolestiach celú noc , no ráno totálne zmorená a nevyspatá musela som letieť na pohotovosť a o 10 dní prišiel druhý - to som letela na pohotovosť okamžite a znova som si to odležala na Kramároch a brala infúzky. Takže teraz mám prísnu diétu a horký čaj... no nič moc, môžem povedať. Na sone mi povedali, že mám plno kameňov - ale pozitívna 😀 správa je, že som prvýkrát v živote bola na sone brucha - doteraz som na sono chodila výlučne kvôli ženským orgánom 🙂 🙂
@smejka ahoj, držím palce na skúšky a som rada, že m je už ok a že ste v pohode... S adopciou ti to vysvetlím niekedy v IP. Teraz ani nemám na to chuť ani silu, som dosť vyšťavená. Lebo nechcela som sa ani dať vypísať, tak chodím taká zmorená do práce - a teraz tam máme super stresy...
@dadenka1 ahoj, si stále taká optimistka, až si vyčítam, aká som ja otrasná pesimistka!!! Tak nech ti úsmev vydrží čo najdlhšie! A nedaj sa znechucovať svokrou, podľa mňa by ti nemala hovoriť do toho, koho si chceš adoptovať...nie? ja neviem, moja svokra zomrela skôr, ako som sa vydala, takže neviem, ako to chodí so svokrami, no mňa by asi šľahlo o zem, ak by mi niekto chcel diktovať svoju predstavu...
@lakrimosa jejej vitaj medzi nami opäť... no a ja že nepíšeš, lebo si asi tehu ale chceš mať istotu a tak čakáš... No teda teda, aké kamene? Na to neni čas.. šup s nimi von... Ako ich ideš likvidovať? a tá práca namiesto PNky... no asi by som bola taká istá 😒 takže nezávidím... A nie si pesimistka.. ja tiež striedavo oblačno.. raz hore raz dole.. momentálne som vysoko prevysoko asi tým slniečkom... a k mojej svokre... Moja svokra je super superská.. veľmi dobre si vychádzame akurát ohľadom adopcie má trochu takú neistotu ako to bude a koho budeme mať... predsa len je to stará škola... ohľadom Rómov a chorých detí... proste sa bojí, aby sme to zvládli... takže mala pravdu... ja aj mm sme sa dohodli, že chceme zdravého novorodenca alebo do pol roka a ja zrazu mením názor... skúšala som, či nebudú aj oni zdieľať so mnou ten môj... ale nič.. tak som ustúpila... a čakáme.. Máš pravdu svokry sa v konečnom dôsledku pýtať nemusím... a ona je super, takže viem, že ak by sme sa s mm dohodli inak, nebola by doma vojna... Akurát má proste rovnaký názor ako mm... Oni sú obaja takí dosť nekompromisní v tomto... Ja som šťastná že vôbec súhlasia s ado... Mohlo by byť aj horšie...Takže čakáme, a dúfam, že raz sa dočkáme... Kto vie, ako to nakoniec dopadne a čo nás všetko ešte čaká...
Ty sa hlavne polieč, a už nám neodchádzaj...
@dadenka1 ahoj!
To sa mi páči, ako si vždy vyberieš zo situácie to pozitívne 🙂 a hodnotíš to tak, že by mohlo byť ešte horšie... mne moj m hovorí, že si vždy vyberiem to horšie a poukazujem na tých, čo sa majú lepšie... presný opak.
Na ktorom čakacom mieste ste momentálne???? - naposledy sa to točilo okolo 40tky -ak ma pamäť neklame.
@lakrimosa oj no to ma aj teší že ma takto vidíš, ale veru ako každá čo sme tu, máme aj veselé chvíľky aj smutné.. situácie, ktoré zvládame aj ťažšie chvíľky.. a preto som stále na koníku, lebo keď je moc smutno, tak ma dievčence potešia a aj sa podelím o radosť s inými.. doma s mm to nie je ono... On je taký, že moc rozprávať a potešovať nevie... a tak som tu s dievčatami...
Dobre si pamätáš.. momentálne sme niekde okolo 30tky... v lete ideme na aktualizáciu prípravy, tak sa dozvieme, ako sme pokročili. Dokonca už nám aj volali, že majú pre nás dievčatko skoro ročné v DD, ale vážne choré a mm nesúhlasil... Veľmi mi to bolo ľúto, chcela som ju, ale bol to naozaj vážny stav a na choré dieťa treba dvoch, nemohla som ísť proti mm, keď si netrúfal a asi aj ja by som sa do toho nakoniec nepustila, i keď spočiatku som bola od radosti, že je to tu, celá bez seba, túžila som ju vidieť držať v náručí, ale mm vedel že by som ju už nepustila, tak sme malú odmietli... Hlava vychladla, ja som sa upokojila a čakáme ďalej... A moc mi pomohli dievčatá na fóre, ktoré zažili niečo podobné... Aj ony radili ani sa neísť pozrieť ak obaja na 100% nie sme pevne rozhodnutí si ju vziať...
A ty ako si na tom zdravotne? A nie len zdravotne? Máš niečo nové?
A ty ako si zdravotne?
@katarina104 ahoj princezná.. ako sa máš? čo máš nové? ja sa trochu naháňam, ale aspoň nemyslím na bábo..
@lakrimosa už je lepšie?
@dadenka1 😀 asi som konečne mala ovulku ešte nemám potvrdenú, prvú po čistení, už nech príde mrška, že ideme na to 🙂 pozerám, že príprava na adopciu vrcholí 🙂 😕 tak nech vám Pán pošle dieťatko, "vaše" dieťatko 😉 čo ináč vo farnosti porábaš?
@katarina104 ach moja, tak nech je to už tam 😉 veľa žien, čo má detičky si prešlo okrem iného aj touto skúškou, a aj potom v pohode tehuľkovali a rodili.... moja mama tiež mala 5 detí, 2 sme tu a dve takto pošli do nebíčka... sa tam ponáhľali, lebo je tam moc dobre... a potom prišla ešte moja sestra a tá je tu a niekedy mi riadne lezie na nervy.. 😉 držím palčeky nech aj u vás to nakoniec dopadne takou sestričkou... moc vám to prajem...
ja som organistka, tak teraz chystáme veľkú noc, tak je toho veľla aj zbory dva, aj deti na prvé sv. prijímanie, plus birmovka - aj ako animátorka aj kopec drobností popri tom.. ale ako píšem, aspoň sa nenudím a nemyslím na bábo... a dúfam, že keď odbirmujeme a vymaľujeme domček, príde bábanko...
@katarina104 ja som mala ovulku včera aj som mm zvábila svojím šarmom, samozrejme o ovulke som nehovorila, aby nemal stres... aj sme teda čo to poriešili 😉 😉 ale ja už ani nečakávam, už som zmierená s tým, že mrcha dôjde... my už dúfam bábo máme "zarobené" a pekne si už rastie u nejakej mamuľky.. tak sa za ne obe aj bábo aj mamuľku aspoň modlím... adopcia neviem, či vrcholí sme len okolo 30tky, ale snaď raz... práve preto sa teraz aspoň trochu viac zamestnávam, lebo potom už v tej farnosti toho moc neporobím... budem mamina a to organ pôjde bokom... aj keď neviem neviem.. úplne sa ho zriecť asi nedokážem...
@dadenka1 no vidíš všetko má svoj dôvod, máš to čo ťa baví, možno by bolo potom toho na teba priveľa,,,ale možno niekedy treba aj zmenu,,, 🙂 tak nech sa podarí, či už adopcia alebo svoje, nikdy nevieš, cesty Božie sú nevyspytateľné 🙂
@katarina104 tak tak, všetko má svoj dôvod.. a našou úlohou je moc sa neviazať na naše predstavy o šťastí.. Mocný má pre nás pripravené lepšie...
ahojte dievcata
chcem vas trosku povzbudit....i ked... 😔
nam bolo dopriate tesit sa zo zrodu noveho zivota po 5 a pol roku....v nasich ociach zazrak ze sa to podarilo napriek diagnozach....tak nezufajte a verte
no nasa radost skoncila 😢 ....mame anjelika ☹ ....ale verime nadalej 🙂
@smejka joj to ma mrzí.... dlho si sa neozývala.. aj ste brali nejaké podporujúce prostriedky, či ozaj "len" zázrak? V taký zázrak dúfam aj ja každý mesiac... Možno raz aj nám bude požehnané... A tebe prajem, aby vaša nádej nezostala nenaplnená, aby vám váš anjelik vyprosil u Boha zdravé dieťatko
@vierka0 no to je jediné vyšetrenie, ktoré nám chýba... ale už ho ani nemienim absolvovať... Aj v takom prípede, že by sa zistila neznášanlivosť, je liečba a hlavne oplodnenie (často indikované fomou UO)komplikované a mm aj ja už máme vyšetrení dosť...Sme manžela už 12ty rok... Ale 2 roky sme už v Zozname žiadateľov o adopciu.. tak snáď do roka už "porodíme" aj my... Ako vidím, si čerstvá tehuľka... Tak držím palčeky, nech je všetko ok...
@dadenka1 tak prekonala som jeden mikroabort, teraz som znovu tehotna, vies, aj sa bojim, ci to nedopadne ako predtym, len dufam, ze bude vsetko okej..uvidime zajtra na kontrole 🙂
inak som celkom prekvapena, lebo uz dost dlho cakate..ale to asi zavisi od kraja, kolko deti sa tam narodi ze? lebo jedna kocka z nasej temy, oni len teraz nedavno, par mesiacov dozadu, poziadali o adopciu a uz sa im crtaju dvojicky, novorodeniatka kazdu chvilu..takze to vysetrenie na neznasanlivost nechcete skusit? tak ak by vam to pomohlo mat vlastne dietatko, ja by som asi do toho sla, teda nie umele oplodnenie, ale napriklad ta inseminacia..ale je to samozrejme na tebe, urcite to uz mas v sebe vysporiadane..drzim prsty, nech sa coskoro dockate 🙂
@vierka0 ano všimla som si že máte anjelika v nebíčku.. Možno on vám vyprosil ďalšie 😉 Džím palčeky... Nie už žiadne vyšetrenie.. Už sa tešíme moc na to, čo sme pred vyše dvoma rokmi "počali".... A v ktorej téme je tá kočka, čo čaká na ado? Závisí to od kraja... Rýchlo to ide v BA, pomaly na východe, v TN (kde patríme my) sa čaká 2-3 roky
@vierka0 moc moc držím palčeky, aby vám to vyšlo... 😉 😉 budem na vás myslieť v modlitbách... akurát idem na omšu, tak sa prihovorím... a trpezlivosť... no veru trpezlivá nie som vôbec, stále prosíkam Tatu, aby už kohosi poslal... a poradovník neposúrim... Všetko je ako má byť... pozdravujem katku 🙂 Držkajte sa

@dadenka1 🙂 vdaka
ako ste sa rozhodli s dietatom?mimi ci....?