Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?
Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?
ahojte....nevedela som ze sa tu nachadza aj takato tema.... no tiez som aj s manzelom veriaca a velmi dlho som riesila co urobit no teraz uz na vyber nemam,kedze manzel o adopcii nechce pocut!! ja som totiz behom jedneho roka prisla o obidva vajcovody a aj ked som sa branila a hned na zaciatku som si nepripustala a stale som verila ze ja IVF podstupit nebudem musiet teraz som rada ze nieco take exzituje!!! a preto sme sa s manzelom rozhodli ze to vyskusame a uvidime.....velmi sa lubime a dakujem Panu Bohu ze mam tak dobreho muza a tak ako som mala dlhu a tazku cestu k dobremu manzelovi verim ze tak to bude aj k ceste k vytuzenemu babatku.....ved aj Jezis musel trpiet na krizi... 😉 drzim vam palce a nech vam Pan Boh pomaha!!!
@kamilkka ahoj,dakujem 🙂
snazime sa s manzelom 3 roky zacali sme hned po svadbe....minuly rok som mala mimomaternicove tehotenstvo,trapili ma 3tyzdne kym konecne urobili laparoskopiu a odstranili vajcovod,lavy,do spravy udali ze pravy je v poriadku,po pol roku som zmenila dr a presne za rok od tejto laparky som podstupila dlasiu kde mi zistil ze aj pravy vajcovod je uplne nefunkcny a ma chronicku chorobu sactosalpinx pri ktorej neotehotniem a pri IVF mi hrozi mimomaternicove....mam to zo zapalov,chlamydii ale myslim ze mi to najviac dorazili 2 zapaly ktore som mala pred svadbou po operacii chrbtice....nemohla som curat (prepac za vyraz) a tak ma cievkovali,no nepomohlo,tak mi dali vyvod na moc a po 4 dnoch mi ho odpojili s tym ze to treba lebo budem impotentna tak aspon povedal dr,hned som dostala silny zapal mocoveho mechura....a tak som tento tyzden podstupila lapaku (tretiu) a vajickovod mi odstranili....teraz uz len dufat.....nech mi to Pan Boh odpusti,ale ja inu moznost ako IVF nemam!!!a tebe sa ako podarilo otehotniet!!!prajem vela zdravia!!! 😉
@pancuska tak nam sa podarilo spontanne, ja som sa akosi rozhodla, že nepojdem na ivf, ale nemala som taku diagnozu, s akou by nebolo inej možnosti...
sama neviem, či by som si dokazala adoptovať dieťa alebo prežiť život bez dieťaťa alebo ivf... naozaj neviem, ale myslim, že ťa celkom chapem, lebo som si prešla kadejakými psychickými stavmi a bojmi 😔
ahojte dievcata
mna tu po 100 rokoch zaviala @mamkabeika (dakujem) a len tak na okraj....precitala som si svoje stare prispevky ktore oznacila a veru pocitila som z nich akusi silu ktora mi momentalne chyba lebo ma pochytilo zase akesi truchlive obdobie.....ktore viem ze odide ale teraz v tomto case mi moje riadky prisli vhod 😉 ....teda neviem ci moj vylev celkom chapete 😎
a chcem vas povzbudit aby ste nezufali...Pan na nas nezabuda....vsetko ma premyslene
my mame uz 3 deti zo srdiecka...daju zabrat ako kazde deti no mame z nich radost
pred rokom som napriek dg otehu....ale o dietatko sme prisli v skorom stadiu tehu
tak sa nebojte...Pan je tu i ked ho casto nevidime v nasich zivotoch zavaleni starostami
ja vás všetky len chcem povzbudiť do adopcie... Verím, že Boh má svoje dôvody, prečo dieťa nemôžem mať (napriek všetkým lekárskym vyšetreniam, ktoré boli negatívne)... Roky rokúce sme sa snažili a keď to nešlo, otvorili sme si srdiečka pre adopčiatko.. Pochopili sme, že Boh nás pre jenaké asi potrebuje.. Zaradili sme sa do zoznamu žiadateľov o adopciu a čakali sme na bábo... A zrazusom minulý rok otehu a bola som najšťastnejšia žena na svete... už vtedy sme ale mali srdiečka otvorené pre adopčiatko, tak sme sa rozhodli, že budeme mať aj bio dieťatko aj adopčiatko.. žiaľ,šťastná tehuľka som bola len na pár dní.. Nechápem ako som to zvládla, ale proste ani vtedy som nezúfala a verila, že Pán je pri mne.. Neviem odkiaľ tá sila bola, určite od Boha samotného.. ubolená som sa vrátila z nemocnice a pokračovala v každodennom rutinnom živote.. a PRESNE v deň termínu pôrodu nášho nenarodeného anjelika nám volali z úradu, že na nás v nemocnici čaká malinké krehunké a prekrásne dieťatko... a ja som najšťastnejšia mamina na svete, život si bez našej drndulky neviem predstaviť, stala sa svetlom nášho života a jasným dôkazom toho, že BOH nás miluje a ani na chvíľku nezažmúri oko nad našimi životmi...
Nebojte sa adopcie.. Dieťa je dar... a je úplne jedno, či je zabalený v bio obale alebo v ado obale.. Obal dôležitý nie je.. Dôležitý je obsah..
@dadenka1 naozaj dojímave svedectvo 😅 teda mate novorodeniatko?
ja poznam vo svojom okolí dve rodiny, čo maju adoptovane deti, dokonca aj romčatá a veľa ľudí to nechápe, ale ja vidím, že tým rodinám tie deti priniesli naplnenie a šťastie - je to tak, ako to má byť... obdivujem tieto skutky a odhodlanie, bodaj by nás bolo takých viac...
ale moj manžel je strašne proti tomu, ono každý má svoj smer, tak asi preto sme dospeli k vlastnému dieťaťu, iked vlastne ho ešte nemáme na svete, ale ja mám taku silnú vieru, že sa narodí živé a zdravé, že už to beriem tak ako by sme ho mali 😉
@smejka aj ja sa niekedy "čudujem" nad svojimi vlastnými riadkami z minulosti 😨
čo sa týka tvojich stavov, chcem ťa ubezpečiť, že je to uplne normalne 😀 aj pri vlastných deťoch mame každy občas chvíľu, kedy by sme ich radšej na chvíľu nemali.. takže si v poriadku 😉
ja dokonca aj po svojom dlhšom čakaní na tehu, som mala počas tehu take zvlaštne chvile, že ma to obťažovalo ako keby... ale spomienka na to čakanie ma rýchlo vrátila do pokory a prijatia ťažkostí, takže teraz čerpám silu z tých rokov, čo som považovala za nezmyselné.
ahojte!mna prve co k tejto teme napadlo bolo,ze Pan Boh nam dava mozno prostriedok aby sme dosiahli to po com tak tuzime.to mi pripomenulo pribeh:boli zaplavy a jeden verici muz mal vodu v dome.tak mu prisli na pomoc zachranari,ale on sa ohradil tym ze on nejde ze ho Boh zachrani.ale voda stale stupala uz bola vyse okien,ked mu prisli znova na pomoc.zopakovalo sa to iste ze on nejde,jeho Boh zachrani.a tak voda dosiahla bod tesne pod strechu.muz stal na nej a prosil Boha aby ho zachranil.zachranari sa opat vratili a ponukli mu pomoc,no on znova odmietol.a tak sa utopil a zomrel.ked sa dostal pred Boha tak sa ho s vycitkou spytal:Preco si ma Pane Boze nezachranil,stale som sa modlil a chodil do kostola?Bohu mu odpovedal:Trikkrat som ti posielal pomoc a ty si stale odmietol!
takze verme,modlime sa a prijmajme to co nam je ponuknute.
Baby, čítali ste niektorá takú brožúrku: Umelé oplodnenie, žiadny problém? Je to z edície viera do vrecka. Nikdy som podrobne neskúmala ten negatívny postoj cirkvy proti umelemu otehotneniu, ale táto knižka stojí za prečítanie.
@ennynka ahoj 🙂
brali sme kadečo... vitamíny aj antibiotiká, napsledy sme brali Maccu, mala som ju objednanu z LPP...
a vitamíny tie klasické čo sa tu všade oíše, že treba brať - zinok, ečko, cečko... ale aj pycnogenol napríklad...
vy ako dlh čakate? a mate aj nejake konkretne problemy?
@ennynka ahoj, prepač, že neodpovedam, ale prave sme sa sťahovali a zatial v novom bývaní nemáme internet, takže iba občas chodím na net ku švagrinke... no držím vám palce, ja som absolvovala vyšetrenia a moj mm bol na spg, on napokon bral antibiotiká a ja som brala pol roka dufaston kvoli mojim cyklom... no a potom to prišlo 😉 už sa snažíme o druhé - ak sa to dá nazvať snahou 😀
@slniecko34 samozrejme ze mas pravo ist na sv.spoved, pravo na sv.spoved ti nikdy nezanikne. Ježiš ťa a miluje a aj tvoje dieťatko 🙂
@janakjk Ďakujem Ti 🙂 A už je len na kňazovi, či mi da rozhrešenie mne a manželovi... Ale čomu nerozumiem, alebo skôr neviem, čo urobiť, kedže spoveď je platna, len ak to čo spraviš uprimne olutuješ, ale ja nikdy nebudem lutovať to, že som išla na ivf, lebo som teraz konečne šťastna a tento čin nikdy ľutovať nebudem... Tak neviem, či bude moja spoveď platna 😢 Ale velmi by som chcela žiť vo viere a viesť aj dieťa k bohu...
@slniecko34 ja mam tiez ten isty problem.... ja to lutovat nebudem nikdy .... ides teraz niekedy na spoved?
@franina Ahoj, ja neviem, čo mam robiť... Mam strach zo spovedi, ale zasa chcem ísť na spoveď a žiť v kresťanstve tak, ako predtým... Asi sa stretnem s jednym kňazom, ktory si mylsím, že snad nas pochopí... Ja už som jednemu kňazovi písala a "zmietol ma uplne zo stola" ☹ Oni to všetci vidia ako jeden celok, že nejake embrya sa použiju a skumanie a alebo skončia v kontajnery 🙄 Lenže ja nikdy nedam embryo na skumanie a vložim si všetky, čo mi boli zamrazene a nechapem, že aj toto je pre nich neprístupne 😠 Hriech by malo byť len to, ked to niekto použije na skumanie a nie to, že ja všetko vynosím...
A Ty ideš na spoveď? Existuje nejaky kňaz, ktory toto pochopí?
@slniecko34 neviem, ci existuje nejaky knaz, ktory to pochopi, vobec neviem, ja som nebola na spovedi 7 rokov a presne kvoli tomu, ze ja to vobec nelutujem, ze som bola na IVF.... a este mam 4 zamrazene.... tak ze aj tak ten hriech urobim,ked pre ne pojdem... a presne ako pises ja ich nedam nikde, ja pre ne pojdem.... neviem vobec... ale tiez by som chcela zit ako predtym....
@franina Je to ťažke všetko a mali by to skôr brať v tom zmysle, že sme sa liečili a lekari nam pomohli... Samozrejme, že je ine, kebyže si nevložim všetky a necham ich "zničiť", aj keby som tam mala nechať, len jedno jedine, aj to už je ine a považujem to za hriech, ale toto by mohli pochopiť, keď žiadne nezomrie a vložia sa všetky...
@slniecko34, @franina... sú kňazi, ktorí to pochopia, mňa zo stola nezmietol ani jeden. Začala som spoveď klasickým všeobecným opisom svojho stavu - vek, vydatá, koľko rokov, a potom som povedala, že mám dieťa po x rokoch neúspešného snaženia a behania po doktoroch vďaka IVF, trochu sa povypytoval, či sme nezvažovali adopciu... atď, ale bol strašne fajn. Žiaden problém - a na záver ma povzbudil, že keď sme sa už takto k nemu/ním dostali, tak nech sme dobrými rodičmi a dobre ho/ich vychováme :D Neboj sa, a
ak máš možnosť, nájdi si kňaza, ktorý pracuje v nemocnici, aj tí majú iný pohľad na svet a hodnoty.
@jankajs Ďakujem Ti za povzbudenie 😉 🙂

Ahojte dievčatá, môžem sa k vám pridať? Vidím, že podporu je možné hľadať v prvom rade u Boha a potom aj v kruhu ľudí, ktorí to dokážu pochopiť.