Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?
Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?
@liebling98 ja som veriaca...takyto pocet mi "nehrozi" nemame az take stastie..ale viem,ze keby sme mali navyse..tak ich darujeme...urcite ich nenecham len tak....
dlho som to zvazovala...predsa niekde by vyrastalo moje dieta....ale ma pravo na zivot...kazde embrijko...
Ale kazdy sa musi zariadit podla seba🙂
Gratulujem k detickam🙂
Kamilkka snazime sa uz dva roky o babo a manzel ma teratozoospermiu. Sance na prirodzene otehotnenie su minimalne. Manzel bude mat o rok styridsat. Vyhliadky su proste biedne :( Na adopciu som nedozrela este,kym mame este aku taku sancu nieco ine skusit a mozno mat vlastne.
@juliettka5 ahoj uplne ta chápem...my sme po prvom IUI a mali sme pauzu lebo mam dlhe cykly berem clostyl-urobila s ami cysta minule žiaden folik!!mam PCO....doktor mi rovno povedal že asi pojdeme na IVF muž ma slabý spermiogram a tiež neveim dak sa zmeiriť s IVF :((((((
Ahojte dievčata, som rada, že som natrafila takuto diskusiu, ja jedno dietatko mam, 7 ročneho chlapca, vydavala som sa v 5. mesiaci tehotenstva, otehotnela som planovane asi po 1,5 roku snaženia. Ked mal syn asi rok začali sme sa snažit o druhe dietatko. Ked sa nedarilo do dvoch rokov som to neriešila, ale potom, každy mesiac sklamanie, stale kupovanie ovulačnych testov, pri každom menzese plač. Z každej strany som počula: Druhe nebude? Prečo nemate druhe? Potreboval by už surodenca, Druhe nechcete? a pod. Naše snaženie sa menilo na zufalstvo. Moj gynekolog neriešil vobec nič, Tak som ho vymenila, ten druhy tiež nič neriešil, len ma poslal do centra asistovanej reprodukcie. Po 4 rokoch snaženia sme tam išli. Ale predstavovala som si to uplne inač, myslela som si, že tam porobia vyšetrenia a zistia pričinu prečo sa nedari.Ale prebiehalo to tam tak, že mi urobili len vyšetrenie priechodnosti vajcovodov, hormony z krvi, manžel spermiogram a hned mi sestrička vrazila do ruky papiere na IUI a hned na dva pokusy. nevyšiel ani jeden. Potom už mi bola odporučene IVF a ja som citila, že toto nie. Že to nie je nič pre mna. Predstava, že by manželova spermia oplodnovala moje vajičko v skumavke bola pre mna neprijatelna. Že by doktor rozhodol, ktore embryo mi zavedu, ktore zničia, lebo je slabe, ktore zmrazia, bolo to proste pre mna moralne nepristupne. IUI som ešte prižmurila oči, tam embryo nevznika v skumave, ale IVF určite nie. Samozrejme nikoho neodsudzujem kto na to ide, je to každeho rozhodnutie.Mam už dost rokov a druhe dietatko už pravdepodobne mat nebudem, musel by sa stat zazrak. Chcela som len povedat, že takto to malo asi byt , Boh mi poslal synčeka, ktoreho velmi lubim a rozhodol, že druhe dietatko mi asi nepošle. Pochopila som, že dieta je dar a neda sa vynutit. Ked ma prist, tak pride a ked nie tak to tak malo byt.
@kamilkka takto v dnešnej dobe sa nemôže rozmýšlať, dospelý človek si predsa nemôže dať rozkazovať niekým, kto nemá ani páru o tom, pokial si veriaca však bud,,, toto sa týka či budete rodina, bud spravíš čo treba alebo budete bez detí,a čo je na tom zlé?na umelom bola so mnou jedna veriaca, mala veľa vajok že sme jej závideli, ale ich viera nedovolí zamraziť embriá tak ani nemrazili,,,nám rozum zastal,,a jasné, že sa jej nepodarilo na prvý vklad,,,,(to je choré), čoby sme dali my zato, mať toľko embrijok,,,rob čo Ti srdce káže, nie farár,a načo mu to aj hovoríš? ved je to vaša vec,,,
@juliettka5 My sme s manželom nechceli ísť na umelé oplodnenie, vyskúšali sme naprotechnológiu a napriek tomu, ze ani jeden z nás nebol v poriadku, tešíme sa po deviatich rokoch manželstva z bábätka.
ešte ma napadlo,ked cirkev zakazuje umelé,mala by aj pomôcť ,ako mať dieťa,,,,,,,,,,,je veľa detí v Det.domovoch,,,tak nech aj o nich rozprávajú, ako im pomôcť,,,tam je šanca že budete mať detičky,
@janinuska prepáč ale tvoje nazory su od veci aj ja osm veriace dieťa ešte nemam ani po 3 rokoch snaženie a ideme na IVF to mam byt bez dieťaťa?,ked vidim ciganky ktore maju po 5 deti aka je toto vola????? BOžia???aby cigani mali a bieli slušni nie??
veda ide dorpedu tak potom neber leiky ked i chorá! alebo chemoterapia to je tiež potom hriech alebo trnsplantacia takisto... prepáč ale taketo zastarale nazory ani nepíš tu baby POTREBUJU POPORU a nie aby im dával niekto moralku!!
@juliettka5 Ahoj, ja som tiež veriaca a vďaka Bohu detičky mám. Ale dlhšie sa nám nedarilo a ani na okamih som nezapochybovala že by som podstúpila všetko na svete len aby som mala svoje dieťatko. Veď Boh nemôže chcieť aby sme prežívali celoživotne takéto zúfalstvo. A keď nás nechal nájsť takýto spôsob ako pomôcť otehotneniu tak prečo ho nevyužiť? Veď tu nejde o fazuľky, ale o nový život ktorý vďaka Tebe môže vzniknúť.
A na druhú stranu Ti poviem, že aj keby som sa mala za takýto hriech smažiť v pekle tak ho spácham.... Veď každý deň páchame hriechy, o čo bude tento horší?
Asi si musíš v sebe vysporiadať čo Ťa bude celý život zožierať a mátať viac? To že nemáš detičky a nevyužila si takúto šancu alebo to, že máš dieťa, máš pre koho žiť, máš zmysel života ale musela si spáchať takýto skutok...
Ja mám v sebe určite jasno.
Držím palce, nech sa rozhodneš tak aby si každý večer vedela spokojne zaspať (a možno aj pri pohľade na svoje dieťa).
@juliettka5 dieta to je krasna, cista dusicka....boh miluje vsetky deti rovnako, a oni miluju jeho.... to co robis z lasky a z coho vzide take nekonecne dobro ako je dieta, nemoze byt hriechom..
baby ja som dnes uplne mimo...nervozna zufala plačem....mamae už žiadost na IVF čakame na schvalenie..neveim ako vy ste natom...baby ja ked vidim tehotnu...JA ZAVIDIM mam nervy ja neviem:((((( neveim čo robit stým šibe mi z toho!!!! prosim poradte! ste natom pdoobne??:((najhoršie je snažime sa tri roky!!tolko tehotných vždy je okolo mna.(((a my ni...už IVF musi vynst!!!prosim radte čo robite vy ked toto sa vam deje ....
@maminecka2 krásne si to napísala.....ja som bola velmi proti IVF odmietala to vnurtone.((äale teraz sa tešim že ideme a že budeme bližšie k dieťatku ..BABY NIKDY BY MA NENAPADLO ZE TOTO BUDEM RIESIT IVF...:((((
@blevka
@maminka1986 tvoj príspevok pre @janinuska je plný nenávisti, závisti, rasizmu, rúhania, urážok a útokov. Ona pritom len slušne vyjadrila svoj názor na tému "VERIACE snažilky a IVF. Ako to vnímate?"
Neviem si predstaviť, ako sa cíti žena, ktorá sa márne snaží o dieťa a verím, že je ochotná vyskúšať všetky dostupné metódy. No som presvedčená, že keď sa zbavíš toho negativizmu, zúfalstva a zlosti, ktoré kričia z tvojich príspevkov, všetko pôjde ľahšie. Možno aj to IVF.
@evita_g bud taka láskava a nesud ma dobre? ona napísala prva taký prispevok a ni eja! a ked nevieš ake to j zufalstvo sa snažit o dieťa tak ani nepíš ako vidim nič take si nazažila ako ostatne tu!
@evita_g neviem čo je tam negaitvne ked som napísala svoj nazor ...asi potom neveiš pochopit ty ludi a hlavne ženy .... škoda debaty ....maj sa
@evita_g pane bože že rasiszmu .))))ved a nie je to tak??že cigani sa doslovia kotia?? si smiešna...nenavist kde je? .)) že maju privelegi a ažiju z deti to je pre teba normalne kaože že robia deti len aby mali peniaze??ach je mi ťa luto ako vidim ty si nemala problem mat dieťa.my ktore mame problem o to viac si to važime...a už mi nepíš lebo nemam slov na taketo ženy ako ty .... čo sa staraju do veci čo nezažili
@maminka1986 No, niektoré ženy chcú byť za každú cenu slušné a zdvorilé, ale pri psychickom rozpoložení ženy, ktorá sa zúfalo snaží byť matkou a nie je jej dlho dopriate to vždy nejde. Aj zanadávať si treba, aj keď je to niekedy na úkor druhého, no nie? Poznám, ešte že mám manžela 😀
Držím veľmi palce na tom IVF, nech to vyjde na 1. šup.
Inak mám v okolí párik, ktorý odmieta úplne všetko, ona má ovu len raz za čas a aj HAK na úpravu cyklu a naskočenie ovu odmieta.... Len aby sa o pár rokov nečudovali a nebili si hlavu o múr. Treba si to naozaj zvážiť. Ale keď to niekomu vyhovuje takto tak nie je o čom, každý má svoj rozum a srdce a cíti to podľa seba.
@maminecka2 dakujem!!že to chápeš!!§TIE CO TO NEZAZILI NIKDY NIKDY npochopia...ja osm skusila od čajov cez inofolic cvičenie hormonalnej jogy jonáš.metoda nohy hore už všetko!!!a nič...proste...ja nechápem ženy čo sa miešaju do toho čo to nezažili a nevedia s avžiť do toho ani BY TU NEMALI BYT byt vylučené....
no toot mi povedal manžel že nech ideme do ivf aj ked som veriaca že to so mnou nevydrží že s azblabnim ked nebudem mat dieťa .))ma rvadu ked budem mat 50 budem si buchat hlavu o mur že sme nešli anto!! DAKUJEM ESTE RAZ...naju sa tu normalne ženy čo to chápu
po ivf som bola na spovedi (som katolicka)... Mlady knaz mi vysvetlil, ze to nie je vzdy hriech, pokial nedojde k zniceniu embryi (zacal o tom rozpravat sam, takze zrejme sa vyznal v problematike). Co sa v nasom pripade stalo, mame totiz geneticku poruchu a nevhodne embrya boli vylucene. Rozhresenie som dostala (a poriadne). Neviem, co v pripade, ze cast embryi je zamrazena a este iba bude vlozena do maternice, v tejto otazke asi panuje duchovne prazdno. Kazdopadne i moj neveriaci manzel suhlasi s tym, ze kazdy z nasich dobrych a este neznicenych mrazackov dostane sancu na donosenie.
@maminka1986 Ešte mi napadla jedna vec, keď píšeš čo všetko si už skúšala, niekde som čítala, že pri otehotnení môže pomôcť aj hypnóza, neviem teda ako, možno len také psychické skľudnenie, presmerovanie myšlienok (samozrejme len ak nie je objektívna príčina). Možno keď už sa chystáš na to IVF by Ti takéto skľudnenie pomohlo.
Ešte mne pomohol Femigard (taký lektvar od bylinkárky).
A veľa sa začína poslednú dobu hovoriť (ale žiaľ nie v gyn ambulanciách....) o reprodukčnej imunológii, aj tam môže byť problém, môžu byt nejaké protilátky a môžeš sa snažiť jak blázon, ani IVF vtedy nemusí vyjsť. Tak ešte toto pokukaj, možno by stálo za úvahu.
Ešte k tej hypnóze, ja som pred pár dňami absolvovala kvôli chudnutiu, už sa na seba nemôžem pozerať, tak uvidím. Bola som u študovanej psychologičky, k šarlatánovi čo má 2 víkendové kurzy by som nešla 😎
Dobrú noc.
@maminka1986 Ja som napisala, že nikoho neodsudzujem kto ide na IVF, je to každeho rozhodnutie. ja som len napisala, že IVF nie je pre mna. Každy predsa može mat svoj nazor. Mne nerobila dobre ani stimulacia vaječnikov pred IUI, neotehotnela som a ešte sa mi spravil na maternici myom, ja jedno dietatko mam, ak by som bola bezdetna, išla by som hladat dietatko na adopciu. Je to každeho vec a toto je proste moj nazor.
...je pravda, ze kazdy si tu mozeme povedat svoj nazor, ale nechapem, preco sa vyjadruju k temam baby, ktore nemaju ani sajnu, ake to je nemat vlastne dieta a ake to je, ked sa vam roky nedari...kolko slz ich to stoji, kolko strachu a trapenia, sklamani a bolesti...
Ani jedna zena, ktora sa rozhodovala, ci podstupi IVF alebo nie, to nemala lahke pri rozhodovani, ale pre tuzbu po vlastnom dietati je ochotna urobit cokolvek...
...a je rozdiel mat uz jedno vlastne dieta a nemat a dufat, ze ho raz mat budu...a lahke hovorit o adopcii pretoze kazda jedna chce najprv vyskusat vsetko, aby mala vlastne dieta...a ako poslednu moznost da adopciu...
A podla mojho nazoru vyhrady a odsudzovanie umeleho oplodnenia su vyhrady nabozenskych fanatikov a nie Boha.
@kamilkka Ahoj, som veriaca a na spermiogrmae manzel bol...proste sla som si za svojim a myslim že Pan Boh tomu rozumel 🙂 okrem ineho prosim ta kde to pise ze cirkev nedovoluje vysetrenie partnera??? uz mi to pride chore...nám sa nakoniec podarilo otehu prirodzene ale sli sme si za svojim...inak akurat ked som otehu manzel bol objednany na speci vysetrenie lebo so spmg mu vyslo ze ma nejaku indekciu ktoru treba preliecit, ale nejak zazrakom som uz bola tehu 🙂
@stanulka30 TLIESKAM UZASNE NAPISANEEEE
APROPPO nam schvalili žiaodsť za 12 dni.injekcie doma.... len nech to už vynde...nemyslela som že to takto skončí že pojdem na IVF...som veriaca ale realista ....a Boh ked nás miluje nam pomože!!ved chceme babatko!!!nie ist na potrat!!to je rozdiel...
@stanulka30 a presne ako píšeš nechápem načo sa vyjadruju tie,ktore nemali problem a už maju dieťa!!!
neikto si mylsi a dobre nedari sa idem na IVF ale aj mna a aj ine to stalo SLZY!!!NEVEDELA SOM SA ROZHODNUT vahala som plakala,nespala ist do tooho? čo ked...? čo ked je to hreich? čo ker nezareagujem? atd atd proste stale o tom myšlienky...ale manžel bol a je pri mne ..chce aby som bola šťastná!!!
preto som sa rozhodla že do toho idem..alebo skor ideme!!!
ach....a ked nam to schvalili tak skoro a celu sumu a aj na lieky dost tak...asi TO JE SPRAVNE!!
baby držim palce NAM vsetkym ktoreé si vytrpeli toho za tie roky dosť....
Pre vsetky veriace snazilky, ktore maju dilemu....
Skuste toto:
http://beta.centrumjonas.com/sk
Vela stastia a drzim vam vsetkym palce!!! 🙂
@stanulka30 presne si to vystihla, 😉 😉 😉
Nechapem ako moze niekto na ivf pozerat ako na hriech...to je ako keby sa pozeralo na cloveka choreho na rakovi nu ze je hriech ist na chemoterapiu, lebo sak ked sa ma vyliecit tak sa vylieci bez liecby. Neplodnost je chlroba ako kazda ina.

@juliettka5 Ahoj 🙂
A ako dlho už čakáte na bábätko? Myslíš že sa ho nedockate prirodzene?
K tomu, ci sa vložia alebo nevlozia vsetky embryjka je prispevok vyššie, @liebling98 má ešte 8 mrazacikov a nedokáže ich všetky vložiť a vynosit...