icon

Veriace snažilky a IVF. Ako to vnímate?

kamilkka
27. apr 2010

Ahojte baby,
týmto chcem osloviť veriace snažilky, ktoré sa snažia a nedarí sa....
Ako to vnímate v duchu viery?
A ako ďaleko ste ochotné zájsť v medicínskej pomoci?
My sa snažíme skoro rok, ja mám za sebou nejaké vyšetrenia a keďže sú v poriadku teraz nasleduje spermiogram.
Ale cirkev predsa nedovoľuje ani toto vyšetrenie!
Čo si o tom myslíte?
Máte nejaké skúsenosti?
PPR pomáha orientovať sa v cykle ženy, ale čo ak je na príčine muž? V dnešnej dobe je to predsa 50 na 50!
Teda čo ďalej?

katharines
31. júl 2018

@katusikkk skutocne? Tak uved, kde som to pisala.

katharines
31. júl 2018

@asulka a com si odpovedala prosim? To je profil nejakej maminy.

katusikkk
31. júl 2018

@katharines
Temy si nepamatam.Nech si baby googlia.Ved tie co ta poznaju,tak vedia svoje.

katharines
31. júl 2018

@saleska111 nuz, i ked nie je mozne mat deti fyzicky, mozes ich mat duchovne (adopcia deti na dialku, napr. V Afrike, Azii, .... , kde mozu vdaka dobrodincom vystudovat a mat stravu), pripadne zvazit riadnu adopciu...

katharines
31. júl 2018

@katusikkk tvrdis, ze vo viacerych, tak uved, inac siris klamstva ty.

valiaaa
31. júl 2018

@saleska111 To mi je skutocne velmi luto :(

saleska111
31. júl 2018

@katharines duchovne ? To je sice pekne ale nie plnohodnotne ... ja som inu moznost nemala a nelutujem ,aj ked to lahke nebolo ... adopcia pripada do uvahy stale ale kazda zena chce mat vlastne miminko ,a zazit ten pocit

ameli221
31. aug 2018

Dievcata, je to velmi citliva tema a kazdy to vnima uplne inak. Ja osobne SOM veriaca no neuznavam ziadne cirkvi/ resp uznavam vsetky cirkvi, ktore veria v boha a dobro. Ale to je jedno.
Zeny, ak ste veriace, aplikujte to do svojho myslenia. Kazda sa rozhodnite podla vlastneho svedomia, no nesudte a neodsudzujte druhych. Nepoznate okolnosti toho druheho.Boh nam kaze byt laskavi, tak budme!

katharines
31. aug 2018

@ameli221 prepac, tu nejde o odsudzovanie, ci neodsudzovanue osob, ale o ochranu zivota od pocatia, co pri ivf nie je mozne. A vzdy plati 5. Bozie prikazanie "nezabijes" a to uz od pocatia.

ameli221
31. aug 2018

@katharines presne preto tvrdim, ze neuznavam cirkvi. Mam dojem, ze vieru, ktora je o laske a akceptovani, pretransformovali na nadradenost a patent na pravdu. Prepac, no ta to citim ja. To ze ty to vnimas takto, je v poriadku, ja s tym uplne suhlasim, no nikdy by som neodsudzovala druheho, on nech sa spoveda svojmu svedomiu a nie mne ☺

katharines
31. aug 2018

@ameli221 to nie je o cirkvi, ale ako pises o laske. Laska chce druhemu dobre a ked viem, ze pri nejakom ukone ide o zivot inych, hoc za ucelom mat, tak sa mu vyhnem.

januska41
9. okt 2018

@adma11 zaujímalo by ma kde do naprocentra chodíte, ja som tiež z východu a mala by som záujem.

adma11
9. okt 2018

@januska41 do Popradu k pani doktorke Polomskej. Dám číslo ak chcete do správy.

januska41
9. okt 2018

@adma11 budem rada. Ako to tam prebieha a ako často do mesiaca tam třeba dochadzat? Ďakujem

radu_lienka
9. okt 2018

@katharines 👏👏👏 mala si niekedy tu cest sa starat 24/7 o postihnuteho cloveka? ja veriaca niesom a nebudem a urcite nie na tu vieru co okradala cely zivot ludi... ale moj muz je veriaci, ale ked prišla debata, ze by sme sa dozvedeli ze je to postihnuty plod ide prec, ja som to zažila sa starať o postihnuteho cloveka a nikdy by som to uz nechcela zazit, mame s muzom tulave topanky a tymto by sa vsetko skoncilo a to nedam dopustit.

katharines
9. okt 2018

@radu_lienka tak ak sa nikdy nechces o nikoho statat, je dobre ostat sam. Nikde nie je zarucene, ze clovek bude do konca zivota zdravy a nebude potrebovat starostlivost.

radu_lienka
9. okt 2018

@katharines sama urcite nebudem som vydata, a na ceste dieťa, ano nevies ci zaktra nedostanes porazku, ci neostanes na voziku atd. ja to beriem, ale ked sa ti ma narodit postihnute dieťa, to je to najhorsie co moze byt. vidim to na kamarátke ake ma trápenie

katharines
9. okt 2018

@radu_lienka to zavisi od uhla pohladu. Aj relativne zdravy clovek sa moze trapit. A hodnota cloveka presahuje i jeho zdravotny stav.

vronni
10. okt 2018

@radu_lienka nezvyknem sa miesat do cudzich debat ale ten dovod, ze mate s muzom tulave topanky a vsetko by skoncilo narodenim postihnuteho dietata....akoze prepac ale ak sa u teba alebo u manzela prejavy nejaka choroba, tiez ho das "prec"? Alebo on teba? Lebo by sa musel starat o teba?? Ty o neho???

radu_lienka
10. okt 2018

@vronni zazila si sa starat o postihnuteho cloveka 24/7? zazila si ako sa stat stavia k tomu, ze si postihnuty/postuhne ta daka vazna choroba? ano budem to realizovat najlepšie aby to vyhovovalo choremu aj zdravemu, aj keby som ho dala(dali mna ) do ustavu sa lepšie postaraju o postihnuteho ako ked si s nim doma... zazila som to, nie je to prijemne ani pre jednu stranu

tinulka26
14. mar 2019

Tie co ste boli na Ivf aj ste sa z toho spovedali? Co vam na to povedal farar?

katharines
14. mar 2019

@tinulka26 umely potrat je za ucelom, ze dietatko je nechcene a pri ivf su potraty za ucelom, ze dietatko je sice chcene, ale moralne neprijatelnym sposobom. Ak zena vykona potrat, sama sa exkomunikuje, takze je to zavazny precin. Exorcisti riesili zeny i po ivf.

dancura
14. mar 2019

@tinulka26 ak tak citis, tak sa isto vyspovedaj. V kazdom pripade zalezi od okolnosti, postupe atd. Knaz s otvorenym srdcom ti isto vleje lasku do duse.

pink_lady
16. máj 2019

@katharines ake potraty pri IVF???? inak len pre info za potrat nie je exkomunikacia co viem...vidi sa mi ze rozhresenie moze dat len biskup ale nie je to exkomunikacia

katharines
16. máj 2019

@pink_lady pri potratoch je exokomunikacia a to aj na ludi, ktori do potratu zenu tlacia. Tato exkomunikacia je stanovena vopred. To znamena, ze do exkomunikacie spada kazdy, kto sa na potrate podiela.
A ake potraty pri ivf? Miliony deti je denne zabijanych pri ivf procesoch. Umyselne, ale aj neumyselne.
Knazi svedcia o posadnutych zenach po ivf.

mircalla
16. máj 2019

@katharines Ty s rob ako uznas za vhodne a ostatne zeny nechaj konecne na pokoji. Uz sa zacinas podobat na spanielsku inkviziciu

valiaaa
16. máj 2019

@mircalla Sme v diskusii "Veriace snažilky a IVF". Na co sa vyjadrujes k teme, o ktorej nemas hlbsi rozhlad ani poznanie...

mircalla
16. máj 2019

@valiaaa Mas pravdu nemam o nej ziadny prehlad - mam len 2 deti po IVF. Este nieco? Nie som veriaca, ale tieto veci mam nastudovane tiez, akurat sa s nimi nestotoznujem. Ake poznanie mas ty o IVF?

valiaaa
16. máj 2019

@mircalla To "Veriace snazilky" si jasne preskocila a necitala. Viem, ze mas 2 deti po IVF.

mircalla
16. máj 2019

@valiaaa A naco veriace snazilky diskutuju vobec o IVF, kedze to cirkev nepovoluje a povazuje za hriech? Katalicka cirkev je tvrdo proti tomu, takisto je to tazky hriech, takze uz len samotna tema je uplne mimo. Oprav ma, ak sa mylim, kedze uz pises, ze mimo som ja. Pretoze veriace snazilky a IVF nejde dokopy ako take